Už se to rozebíralo v jiném vlákně ( Marshall class 5 ). Tu se tím také zabývají: http://music-electronics-forum.com/t19680/. Je to opravdu děsná konstrukce. Marshall dělal vždycky rád aparáty s tenkým jedovatým zvukem, ale tohle už je vrchol.Pikus píše:Nestavěl někdo z vás nebo nemá někdo z vás schéma na Marshall class 5? Trochu mi přijde, že tu bude taková vylepšená P1. Rád bych se podíval na rozdíly, ale nemůžu nikde nic najít. Díky.
Naše lampové projekty (tipy, rady,...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Je to pěkný, co je tam za reprák? A možná by to sneslo pojistku na primáru.mia píše:Kombo je komplet hotový, teď ještě sehnat někde mikrofon a něco zkusit nahrát. Hraje parádně, sice asi nedá ty 4W, ale zařvat dovede. http://kocickamia.rajce.idnes.cz/Blue_Imp_4W/. Dal jsem tam i schéma, ať je to kompletní
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Reprák je něco ultra mega vintage - nějaký RFT ze 70tých let, jediný co o něm vím, že je na 3W a má 8 ohm, mám doma celkem 4, tak jsem ho použil, nehraje špatně. Zkoušel jsem ho porovnat zvukově s ARO7908 (ten mám v jiné bedně) a má jen o trochu míň basů. Pojistka na primáru tam je (integrovaná v trafu), jen jsem ji nezakreslil do schématu.jastud píše:Je to pěkný, co je tam za reprák? A možná by to sneslo pojistku na primáru.
If ain't broken, don't fix it!
Zdravim, potreboval bych se na neco zeptat. Celkem davno tady nekdo daval odkaz na nejakou stranku nebo forum, kde bylo par typu jak dobre nastavit highgain preamp (rady typu male bypass kondy na katodach triod, kolik signalu kam poustet atd.). Ted to nemuzu vubec najit, nema jeste nekdo nekde ten link?
Ted jeste otazka na luchiho
. Jak jsi po case spokojeny s tim markem? Hraje to nejak bez toho g. ekvalizeru? Ja ted prave uvazuju cim se inspirovat a postavit neco ala mark nebo slo100/recto, tak by me celkem zajimalo jak to po case vidis
. Diky
Ted jeste otazka na luchiho
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Lukus> ten link jsem tu daval ja, ale bohuzel taky nevim, kde je. Co se tyce toho marka - i bez geq hraje naprosto pekelne - proste tam jde citit takovy ten charakter, co se me libi na Petrucciho zvuku. Ja mam teda do smycky zapojenej geq danelectro a tim presne vytahnes, co potrebujes a ziska to jeste vice na gradech
.
Ja ho prvne udelal do paralel push pull s 2 double triodama, ale pak jsem koupil JJ 6v6 a predelal ten konec na ne. No a udelal jsem tam jeste jednu modifikaci - mam tam 2 tone stacky, jeden na clean a jeden na lead kanal - neco ve stylu mark IV.
Co se tyce slo100/recto - tak mam v krabici pripraveno vse potrebne, jen nejak neni cas. Chystam se na red kanal rectifiera a asi to hodim taky do dvou 6v6, ale to uvidim. Mam pocit, ze se k tomu dostanu nejdrive az za par mesicu - zrovna jsme se prestehovali do baraku a nejak je tam prace jak na kostele, takze zesilovac musi pockat.
Edit:
jeste k tomu pre-ampu. Me prijde, ze takovy hlavni pravidlo je utlumit basy hned na zacatku signalove cesty, at uz to jsou bypass kapacitory na katode nebo blokovaci v signalove ceste. Takova mala zkusenost - delal jsem bogner fish brown channel preamp a porad to znelo jako by p***l soused od vedle - tak jsem zacal zkoumat schema a zjistil, ze ty blokovaci kondenzatory v signalove ceste jsou nejak moc velky - 47nF (ve scehmatu). Tak jsem zabrousil na sloclone a procetl fora k bogneru a nakonec zjistil, ze schema ma v sobe chyby a ty kondy mely byt 4n7 a nekteri dokonce doporucovali jit i nize. Ja tam hodil ty 4n7 a musim rict, ze ted to hraje tak jak ma - takovy ten bognerovsky brown zvuk z pevnyma basama, pekne zkompresovany s dlouhym sustainem.
Ja ho prvne udelal do paralel push pull s 2 double triodama, ale pak jsem koupil JJ 6v6 a predelal ten konec na ne. No a udelal jsem tam jeste jednu modifikaci - mam tam 2 tone stacky, jeden na clean a jeden na lead kanal - neco ve stylu mark IV.
Co se tyce slo100/recto - tak mam v krabici pripraveno vse potrebne, jen nejak neni cas. Chystam se na red kanal rectifiera a asi to hodim taky do dvou 6v6, ale to uvidim. Mam pocit, ze se k tomu dostanu nejdrive az za par mesicu - zrovna jsme se prestehovali do baraku a nejak je tam prace jak na kostele, takze zesilovac musi pockat.
Edit:
jeste k tomu pre-ampu. Me prijde, ze takovy hlavni pravidlo je utlumit basy hned na zacatku signalove cesty, at uz to jsou bypass kapacitory na katode nebo blokovaci v signalove ceste. Takova mala zkusenost - delal jsem bogner fish brown channel preamp a porad to znelo jako by p***l soused od vedle - tak jsem zacal zkoumat schema a zjistil, ze ty blokovaci kondenzatory v signalove ceste jsou nejak moc velky - 47nF (ve scehmatu). Tak jsem zabrousil na sloclone a procetl fora k bogneru a nakonec zjistil, ze schema ma v sobe chyby a ty kondy mely byt 4n7 a nekteri dokonce doporucovali jit i nize. Ja tam hodil ty 4n7 a musim rict, ze ted to hraje tak jak ma - takovy ten bognerovsky brown zvuk z pevnyma basama, pekne zkompresovany s dlouhym sustainem.
Diky za info, ja prave uvazuju o mark iv, no uvidim, ted planuju kupit box, takze chvili potrva nez zas nasetrim. Kazdopadne dik.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, mam tu jeden takový problémek. Snažil jsem se "utlumit" relátka podle tohohle návodu post260234.html?hilit=%20rel%C3%A9#p260234 ale nějak se mi to nepovedlo rozchodit celý. Když spínám napětí pro relátko přepínající kanály, tak to funguje (není slyšet lupnutí) ale když zase přepínám zpátky tak se ozve rána (doslova rána, když jsem tam to tlumení neměl, tak to takovou ránu nedělalo). +U mám taháno z usměrněného žhavení (2200uF), přepínání kanálů mám uděláno v řetězci +U->přepínač->cívka relé-> zem. Relátka mam na 5V (makat by měly do 7,5V). Přepínače ve footswitchi, kabel cca 5m. mám tam ještě navíc relátka na přepínání smyčky a boostu - u těch zatím nemám tlumení zapojené. Tranzistor mám BC140-16. Mezi B a E( resp. zemí) mám odpor 15kohm. Už jste to někdo řešil, popřípadě vyřešil? 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Ahoj, zatim jsem to nezkousel, ale planuju to pouzit ted u dalsiho ampu, ale uz jsem nad tim trosku premyslel. Jestli to mas teda zapojene tak jak myslim, tak me neco napada. Nevybiji se ti ten kondik C1 po rozepnutu FS misto R1 pres civky relatek? To by zpusobilo rychle sepnuti -> celkem velkou rachu.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš a to by i mohlo být možné. Mám to totiž vytažené pro ten impulz ještě před cívkami relátek. Takže to zkusím přendat jinam nebo snížit ten odpor R1 pod odpor cívky relátka, nebo máš ještě jiný nápad? 
St.Anley Tube Amps
Jen pro jistotu pridam takove rychle schema, at vime ze oba mluvime o tom stejnem, ja bych to resil dalsi didou jak je tam pridana, ta zabrani vybijeni pres civky relatek (nevim kolik jich tam mas). Nic by to pripadne zkazit nemelo, ale pockal bych radeji na potvrzeni od nekoho zkusenejsiho
.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jo, tak takhle nějak by to mohlo bejt
schválně jí tam zejtra zkusim přidat
díky
EDIT: ted koukam, tak ty relatka co tam mam maj odpor asi 125 ohmu, takže je dost možný že se to vybíjí přes ty cívky jak řikáš, tak zejtra zkusim
EDIT: ted koukam, tak ty relatka co tam mam maj odpor asi 125 ohmu, takže je dost možný že se to vybíjí přes ty cívky jak řikáš, tak zejtra zkusim
St.Anley Tube Amps
Neni zac, jen radeji pockej na nekoho z profiku at to zkontrolujou
. Tyhle relatka jsou dost zrave, ja jich mam ted v zesaku 5 a 500mA jen na prepinani uz je dost.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem dokončil tu potvoru, víc info na rajčeti
http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... %2C_boost/
St.Anley Tube Amps
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Plný počet bodů!
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Zapomněl jsem napsat že děkuju mmjuzovi za poskytnuté součásky a cenné rady, díky moc 
St.Anley Tube Amps
Nice apec, povedlo se opravit to lupani?
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
nakonec jsem to udělal jinak - někde na ax84 jsem si přečet, že občas pomáhá dát na každou cívku relé diodu v "protisměru" a přidat paralelně (k cívce i diodě) kondík tak do 10uF, takže jsem tam dal co bylo doma po ruce a lupání je skoro uplně pryč, při hraní to neni slyšet vůbec, při domácí hlasitosti je víc slyšet mechanický cvaknutí přepínače než lupnutí z repra, mám tam 6 relátek na 5V, pouštim jim usměrněné žhavení přes diodový můstek a 2200uF kondíkLukus píše:Nice apec, povedlo se opravit to lupani?
St.Anley Tube Amps
Aha, tak to pak jo. Jestli se chces presvedcit jestli uz fakt moc nelupaji, tak doporucuju dat do smycky reverb nebo jeste lepe delay, pak se to lupane neztraci v lupnuti prepinace a je dobre poznat. Ty moje zesy taky moc nelupaji, vicemene se to ztraci ve zvuku prepinace, ale jak zapnu reverb/delay tak je to dost slyset. Kazdopadne nice apec
.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Stanley: krásný kombo, budou ukázky?
If ain't broken, don't fix it!
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ukázky snad někdy budou, až si na něj novej majitel trochu zvykne, tak něco nahrajem 
St.Anley Tube Amps