Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od SUK »

cherreda: vynechame-li profesionaly (kolik takovych tady je?), tak pro amatera, ktery to dela predevsim pro radost, to dava prave ten nejvetsi smysl, ne? ;)
Hodně budem někde...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To už je jedno. Jde o pocity hráče.
MIran

Příspěvek od MIran »

cherreda píše::)
Dneska už jsem přesvědčený o dvou věcech:

a) Pasivní posluchač na zvuku kytar nepozná ani pověstnou ku*du s mákem, natož jestli je to lampáč snímaný mikrákem a nebo software. A je jedno, zda jde o zkušeného kytaristu či hud. analfabeta.

b) Všechno to, o čem se tu plácá sláma ohledně porovnávání lampáč vs. digitál, vnímá pouze hráč samotný.
A není ten hráč ( hlavně amatérský ) právě ten nejdůležitější ? Možná právě proto je o tom taková debata :-)
MIran

Příspěvek od MIran »

SUK píše:cherreda: vynechame-li profesionaly (kolik takovych tady je?), tak pro amatera, ktery to dela predevsim pro radost, to dava prave ten nejvetsi smysl, ne? ;)
SUKu ..přesně jsi to napsal ! Mimochodem i profesionálové ( alespoň Ti co znám ) to mají také tak
jastud

Příspěvek od jastud »

marquiz píše:Matchless, Friedman..., jsou to obyčejné předražené zesilovače made in USA. Ty prachy bych za ně nedal ani náhodou. Co to umí? Mrknu do schéma a vidím jak jsou zapojením jednoduché. Jako staré Voxy a Marshally. Ruční práce, jako by to bylo něco nadlidského dělat rukama. Něco jsem se nastavěl lampáčů. Ještě jsi neprozradil, jestli jsi se zvukem svého vybavení spokojený. Mně je to sice jedno a radost nikomu neberu. Je fakt, že když hraješ pro lidi na zábavě, těm je úplně jedno, jak ti to hraje. Neocení to. Kempera ti taky běžný konzument neocení, ani kytaru Anderson, Gibson, Fender... To si umí ocenit jen ten muzikant. Děláme to vlastně jen pro sebe. Každýmu se líbí to svoje. Kdybys si koupil Kemper, viděl bys dost věcí pozitivněji. Teď je ti to z Tvího pohledu nedokonalé, když ho nevlastníš. Zpětná vazba? Co tím mysliš? Zjišťuji, kolik zvučných jmen ve světě přes to hraje. To nejsou zábavoví analfabeti. Vše je jen můj názor co jsem napsal.
Tak nejak, super kombo presne na miru, bez kompromisu a mojo kecu mi mmjuz postavil za dvacku a za cca. sest tydnu... Chapu ze supr cupr butique vyrobci musi platit reklamu a celou tu srandu okolo, nicmene pribehy o pracnem hledani traf a vlastnich kondicich jsou docela legracni :-) Trafo namota kde kdo - cili sehnat dobrou firmu neni zas takovy overkill a kondenzatory na zakazku taky nejsou buhvi jaky unikat. Taky jsme si je nechavali delat, pak jsme nasli lepsi seriovou alternativu. A v nasem pripade jsou kvalitni kondy s danymi parametry podstatne dulezitejsi nez v libovolnem lampaci (extremne citlive laboratotni pristroje).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no ja sem myslel, ze navrhuju solidní reseni a podle SUKa akorat delam ze vsech kreteny :)
krasna ukazka subjektivniho vnimani, která míří k naprosto elementární podstatě:

Proč, když to nikoho dalšího nezajímá, to kytaristi řeší veřejně na koncertech a ne v klidu svých pokojíčků?
Neboli, hrají vůbec veřejné koncerty pro lidi nebo spíš sobecky pro sebe?
Nejsou tyhle technikálie třeba jenom zakrýváním nepříjemné reality, že jednak nemám co říct a navíc to ani nikoho nezajímá?
Kdo si tohle dokáže sám v sobě rozseknout, tak má mnohem jednodušší a spokojenější život (s kemperem, lampáčem nebo tranďákem)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
innerself

Příspěvek od innerself »

Je pravda, že obyčejný lidi a posluchači nepoznaj vůbec na co kdo hraje. Ale mohli by poznat něco, co dobře zní. Sice neví proč je to dobrý, ale líbí se jim víc věci co maj dobrej zvuk, ale neumí si to oddůvodnit :D Tohle se mi teda potvrdilo od lidí co muzice jako takový moc nerouzumí. Vždycky, když něco mělo dobrej zvuk, tak se jim zdálo, že ta skladba nebo dokonce ty muzikanti to prostě umí zahrát a jsou dobrý/lepší než ostatní :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Ale o tom není pochyb. Problém je, že řešení nepodstatných ptákovin (že ten zvuk je JEN na 90% originálu) odvádí pozornost od věcí podstatných, který mají skutečnej vliv na to, jestli se koncert bude nebo nebude líbit. Nějakej zvuk kytary je jen jedna ze sta věcí, který musí být OK.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

innerself: vidis to. To ja videl vzasade presny opak. Muzikanti hrajici na vraky kytar, priserny kombicka atd si zaslouzili vic pochval, nez nekdo jiny (napriklad ja) hrajici na kvalitnejsi vybavu ;)

A jako obcasny zvukar te muzu ujistit, ze dobry a dostatecne sehrani muzikanti maji lepsi zvuk tak nejak obecne. Jednou jsem zvucil dve kapely po sobe a ta byl tam diametralni rozdil ve "zvuku", ac hraly na to same. Ruce!
Hodně budem někde...
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak je jasný že dřevák s dobrym zvukem nebude znít jak bůh, ale ten co na to umí, plus má k tomu dobrej i ten zvuk, tak je minimálně o level vejš, než kdyby uplně stejnou hru předved na něčem hůř znějícim. Prostě dobrej zvuk ti vždycky pomůže, to je prostě holej fakt.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No o tom všem kolem to samozřejmě je taky. :)

Ale ještě k debatě digi vs adidy, tedy simulace vs lampoidy.

Faktem je, že digitální preampy a impulsy neumí na 100% nasimulovat tu jakousi "odezvu" či "zpětnou vazbu", kterou kytarista dostává od kvalitního lampáče v daném okamžiku hry. Proto zkušenější kytaristi často píšou, že digitál jim dává 90% "zvuku", než lampáč. No a těch pomyslných 10% je ten těžko definovatelný POCIT, např. že lampáč víc "žije pod rukama" atpod. řečičky, všichni to známe... :)
Ale ovšem je potřeba brát v potaz i to, že pokud na to zrovna nehraju já, ale budu v roli pasivního posluchače, tak i když budu stát přímo vedle hráče, tak mně se žádná tahle emo "odezva" či "zpětná vazba" nekoná, má k dispozici a hodnocení "jen" ZVUK. A ten současné digitály umí nasimulovat velmi věrný.
Např. když jsem si nedávno zahrál u kámoše na macbooku přes softwarový BIAS, neměl jsem žádný pocit nedostatečnosti, nebo že bych na tom nenakroutil svoji představu o dobrém zvuku. A jak už jsem psal - i na Kemperu jsem svoje libido dokázal uspokojit, akorát to chce na to jít trochu jinak, než na lampovém aparátu. Myslím, že určitě pomůže předchozí zkušenost se SW simulacema. Jde to samozřejmě i bez toho, ale řekl bych, že to víc dře, než se pak čovek na mašině ála Kemper dobabrá k něčemu rozumnému.

(tvl, to jsem se vypindal, sorry, už budu stručný nebo žádný... ;) )
innerself

Příspěvek od innerself »

Já si musim ten kemper někdy taky vyzkoušet, když se tu furt omílá dokola, že umí věrně napodobit 90% originálu. Já když začínal hrát a měl line 6 spidera 2 a přešel jsem na 5150, tka mi to zase až tak razantní skok nepřišel. Samozřejmě to už nebyla chemie plus dalších milion věcí a jako je asi blbost tady rozepisovat a srovnávat tyhle dva aparáty, ale ve výsledku metal šel hrát i na ten line 6 když to tak vemu. A když vemu v potaz, že 5150 stála hnedle desetinásobek co line 6, tak bych si troufal říct, že tam byl jenom posun o těch 10%. Za posun a vylepšení 10ti procent člověk musí zaplatit desetinásobek ceny. Možná mám procenta trošku někde jinde, ale když má kemper teda nějaký nedostatky tak bych si spíš troufal tvrdit, že je to tak 99,8% originálního zvuku :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, kecáme a kecáme a výsledku se dobrat neumíme :)

A přitom v tomto případě je rozhřešení elegantně dosažitelné - tvůj live nebo studio sound.
Chápu že vintagisti se budou cukat (mikrofon, prostor, hlasitost, podmínky a desítky dalších klasických výmluv které používají aby si "zachovali" tvář) ale co může být jednoduššího než nahrát vzorek z Kempera? 8)
a pak každý můžeme (ze svého pohledu) mudrovat ..... do té doby je to jak říkal Zappa - Tančení o architektuře.

takže výzva - předhoďte davu svoje ukázky, ať se z fiktivního tlachání dostaneme do reálného života a dostane to trošku multimediální dynamiky...

PS pro suka: ani to nemusí být blind test ;)
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

hyenik: nemusi. Jenze by me hrozne zajimalo, jestli by nekdo ten svuj zesilovac poznal proti kemperu s naprofilovanym zesilovacem ;)
Hodně budem někde...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já jsem to předváděl našemu kytaristovi. Udělali jsme na zkušebně profil jeho zesilovače, na který hraje neustále snad 10 let, takže jej zná tam i zpátky. Udělali jsme blind test a nebyl schopný to poznat po zvuku. Tak jsme zkoušeli podle té dynamiky a nepoznali jsme taky nic. Byl z toho celkem v šoku. Stejně tak já se svým Blackmore a Mesou. Ze startu jsem věděl co je první a co druhé. Nechal jsem si to přepínat a po pár cvaknutích jsem už nebyl schopen poznat co je co. Za mě a druhého kytaristu tedy bomba. Ale jak jsem slyšel od Davida, ani Blackmore nemá to pravé lampové něco, hodně odpouští a bůh ví co všechno :) Davide, neber to jako rýpání. Jen se nad tím musím pozastavit.

Jinak, co se týče zajímavého zvuku, dostává mě toto video.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

SUK píše:hyenik: nemusi. Jenze by me hrozne zajimalo, jestli by nekdo ten svuj zesilovac poznal proti kemperu s naprofilovanym zesilovacem ;)
a co sem psal na začátku tohoto vlákna?
http://hudebniforum.cz/komba-zesilovace ... ml#p501391
takže teď netuším s kým jsi ve-př(i) 8)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já nevím jak ostatní, ale já tu nepíšu za všechny posluchače světa, ale za svoji osobu a píšu o svých zkušenostech. No a v případě Kempera jsme seděli ve studiu a profilovali reálné zesilovače a potom porovnávali vzorky. Já se jenom ohrazuju proti tvrzení Kemperistů, že to hraje stejně jako předloha. Jestli je to dostatečné, to už je na každém a jeho náročnosti. Navíc jsem zatím naživo neslyšel kapelu s Kemperem, kdy bych si řekl "takový zvuk chci"

2Fade: dobře pro Tebe, že ti to funguje. Já jsem ho měl měsíc, mohl jsem ho mít s pěknou slevou a stejně mě to nepresvědčilo, protože jsem asi náročnější než průměrný muzikant. Samozřejmě to nic nemění na faktu, že můj problém je spíš ve samotném hraní než ve zvuku. S tím jsem spojený.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jenom bych to trochu zaktualizoval. V sobotu jsem si poslechl Arakain a musím říct, že ten jejich zvuk neměl chybu. Všechno konkrétní, čitelné a vyrovnané. A co si vybavuju koncerty ještě s lampovým gearem, tak teď ten zvuk mají možná i lepší. On taky ten Arakain má v podmínkách určitou úroveň PAčka a je pravda, že na kdejakém aparátu by jim to nehrálo. Věřím, ale že jim to dalo hodně práce dostat ten zvuk do současného stavu. Kapela předtím měla taky Kempery, resp. kytara, basa a druhá kytara Fractala a ten zvuk byl o hodně horší.
kunec

Příspěvek od kunec »

Ondra Martinek dobrý zvuk udělat umí

Sent from my iPad using Tapatalk
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

OT:
To je zvláštní, že předkapela měla horší zvuk, to se obvykle nestává... :) :) :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“