Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

124
8%
516
33%
646
42%
32
2%
82
5%
18
1%
137
9%

Celkem hlasů: 1555

anmelden

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od anmelden »

Osobně jsem od EB měl natažené Titan coated, a moc spokojenej jsem nebyl. Struny po týdnu ztratily twang, byly zahuhlané a nezněly. Kdežto D´addario struny, od klasickejch desítek až po .12 EXL 145 mi vyhovovaly bez problémů. Průrazný zvuk, žádné zahuhlané tóny, a dlouho si udržely hladký povrch.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
symar

Příspěvek od symar »

marshall píše:na ty gibsony z vysoka seru od adárek bych si moc daleko nepomoh
zvažuju nějaký struny který vydržej nápor rocku a punku budou znt dobře ale ne a ne si vybrat

myslíte že struny ernie ball budou šlápnutí do h***a :?:
To je to vo tý hlavě a zdi, vrať se o stránku o dvě, dostals tam několik typů, padlo tam i o EB. Šlápnutí do enóna to určitě nebude, teda pokud nekoupíš něco z těch dražších. Ty prej za enóno stojej.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Mejla

Příspěvek od Mejla »

vyzkoušel jsem D'addaria, GHS, Elixiry, Ernie Ball, vesměs jsem se všema byl docela spokojenej, Elixiry měly obzvlášť hezkej zvuk, ale roztřepilo se mi tlustý E(hrál jsem pekla podobný Fearfactory) a teď jsem momentálně usazen na D'addariach .12-.60
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

anmelden píše:Osobně jsem od EB měl natažené Titan coated, a moc spokojenej jsem nebyl.
Titan Coated jsou mizerný struny, ty se jim opravdu nepovedly. Obyčejné Slinky jsou mnohem lepší za poloviční cenu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
marshall

Příspěvek od marshall »

takze pudu do těch ernie ball slinky
Mejla

Příspěvek od Mejla »

EB Slinky jsem měl 10-52 a hrály slušně :)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

Nemal niekto náhodou Dunlop Heavy Core? :lol: na obale píše, že sú na podladenie tak ma zajíma či sú zvukovo dobré. :mrgreen:
This account don't exist longer.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já Ernie Bally tahám na sedmu už celkem hodně dlouho a jsou to jedny z nejlepších strun, se kterýma jsem spokojený. Pak ještě Dean Markley sedmičkový set, ale ten jsem tady v okolí zřejmě vykoupil a od doby tak dva roky zpátky jsem ho již nikde neviděl :D

Jinak co si myslíte o strunách RotoSound ?
Koupil jsem jedny na sedmu a jedny na strata, tak jsem zvědav, ale ještě jsem je nenatáhl, protože jsem líný měnit 13 strun najednou. Borec v Karolínském Muzikeru říkal, že jsou fakt super, ale když nevěděl ani kde a jestli mají sedmové struny, tak bych mu moc nevěřil :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Demilich píše:Já Ernie Bally tahám na sedmu už celkem hodně dlouho a jsou to jedny z nejlepších strun, se kterýma jsem spokojený. Pak ještě Dean Markley sedmičkový set, ale ten jsem tady v okolí zřejmě vykoupil a od doby tak dva roky zpátky jsem ho již nikde neviděl :D

Jinak co si myslíte o strunách RotoSound ?
Koupil jsem jedny na sedmu a jedny na strata, tak jsem zvědav, ale ještě jsem je nenatáhl, protože jsem líný měnit 13 strun najednou. Borec v Karolínském Muzikeru říkal, že jsou fakt super, ale když nevěděl ani kde a jestli mají sedmové struny, tak bych mu moc nevěřil :lol:

Ernie Bally jsem dlouho používal, ale vždy asi po týdnu max. dvou mi prasklo tlusté E a takhle pořád do kola. Teď jedu DR a jsem naprosto spokojenej. Vydrží dlouho a zvuk je nepřekonatelnej :)

RotoSound používá kamarád (Sadam) a nemůže si je vynachválit. Zatím jsem na ně křivé slovo neslyšel :mrgreen: A i zvuk mají příjemný, ale dlouhodobě je ozkoušené nemám.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Ja som Rotosoundky mal a zdali sa mi divné... osobne by som si ich už nekúpil.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

EB jsem mel jednou, jenze ten tlustej drat, kterej se vydaval za G byl strasnej (na dvanactym prazci to melo sustajn jak ukulele na poslednim prazci pri spatnym palm mutingu)... Rotosoundy valim tedka, stejne jako u vseho tomu odchazi strasne rychle opredeni na Gcku...
Hodně budem někde...
anmelden

Příspěvek od anmelden »

SUK píše: (na dvanactym prazci to melo sustajn jak ukulele na poslednim prazci pri spatnym palm mutingu)

hysterickej záchvat smíchu :D

přesně ten samej problém jsem měl taky. Asi zkusím ty EB not even slinky...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
dfyc

Příspěvek od dfyc »

Moje zkušenost a můj dotaz:
Po pár experimentech jsem se vrátil k adárkům (na krátký menzury 10/46, na dlouhý 9/46 krom telete, kam dávám 10/46). DR - subjektivně mi přišly moc výškové a málo středové. SIT - praskaly. GHS - úplně zvukově mimo moje ucho. Rotosoundy - nechápu proč, ale u všech sad se mi stalo, že po poměrně krátkém čase mi tenké E a H začaly dělat "zázněje" a když jsem struny sundal, byly na nich "vlnky". Elixir - nejsem schopen si zvyknout na ten coating, hlavně když začne chlupatět.

U adárek mi vadí jen jedna věc: úplně nové jsou dost plechové, ale po dvou třech dnech hraní jsou zvukově ok. NIkdy mi žádné neprasklo, vydrží mi dlouho. Nicméně zas tak skvělý zvuk to není, ale z toho, co jsem zkoušel, asi pro mě nejlepší.

Zjistil jsem, že z nějakých důvodů jsem nikdy nezkoušel Ernie Ball, mám dojem, že mi je kdysi pár lidí pohanilo a tak jsem je ignoroval. Nicméně tady čtu, že je spousta lidí chváli.

Můžete mi někdo zkusit přiblížit rozdíly ve zvuku a tahu oproti adárkům?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

V tahu mi přišly měkčí, ve zvuku už nevím. Rozhodně mi ale vydržely déle.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
marshall

Příspěvek od marshall »

mám jako obvykle problém
koupil jsem si struny ernie ball power slinky za 190 kč, nevím proč ale maj špatnej sustain a divně drnčej (poslední tři)a kovově zzněj, adárka mi přišli takový nedrnčivý a s vice středama
co mam dělat? - asi koupim zase adárka
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

marshall píše:maj špatnej sustain a divně drnčej
===> snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html
marshall

Příspěvek od marshall »

čim myslíš že to je? u adárek se to nedělo a jinak s kytarou kromě výměny strun jsem nic nedělal :|
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

z nepresneho slovniho popisu se to jednoznacne urci jen tezko, ale kdyz napises "divne drncej", tak se da prepokladat, ze struny proste drnci proto, ze maji mensi tah, nez ty puvodni ... pak je k tomu potreba seridit kytaru.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

hele kluci chcel by som sa zeptat jestli stačí D,Addaria 12ky na drop B ... (D.Addario EXL145)
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

ITIetalista píše:hele kluci chcel by som sa zeptat jestli stačí D,Addaria 12ky na drop B ... (D.Addario EXL145)
Mně stačí 0.11 na Drop C (menzura 628mm) ... takže asi jo
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“