DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: DELAY

Příspěvek od Nero »

Potrefená husa se vždycky ozve, co? A tady se našly hned dvě :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

wikxzen: Ta smyčka dělá něco jako tady takovej ten podkres co tam zní pořád ?
http://www.youtube.com/watch?v=CIj7kuF43I0
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Smyčka v MF-104Z je určena pro tu část delaye, která tvoří ozvěnu (Feedback). Například za pomocí overdrivu s max. zkreslením ve smyčce se delay "zasekne" a vzniká soustavný "bílý šum", který nepřestává a je stálý. Záleží na úrovni zesílení signálu (Loop Gain), který prochází smyčkou a nastavení ovladače Feedback (těsně před tím, než začne samooscilovat - násobit hlasitost). Jinak míra zpoždění by měla být vysoká - tedy až k jedné sekundě. Nicméně smyčka na MF-104Z bez zapojení dalšího zařízení je prakticky k ničemu - tedy nelze samotný delay přesměrovat do smyčky, protože se jedná o jinou část (obvod), proto je tam přepínač Int. Loop / Ext. Loop. Ale jinak do smyčky se může narvat klidně i pět různých efektů za sebou. Například tremolo efekt (decentní) ozvěnu hezky rozvlní, rozvláční. Záleží na vkusu. :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No když to tak čtu, skoro bych měl začít experimentovat se smyčkou v SD Dejavu. Akorát mám teď jenom chorus a OD. To se tomu Tvému Ring Modulatoru nemůže vyrovnat.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jester píše:No když to tak čtu, skoro bych měl začít experimentovat se smyčkou v SD Dejavu. Akorát mám teď jenom chorus a OD. To se tomu Tvému Ring Modulatoru nemůže vyrovnat.
Ve smyčce delaye zní skvěle octaver pokud se to dobře namíchá. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

O delay mi celkem dost šlo, proto jsem si koupil G-Major, který se mi svými efekty líbí a líbí se mi hlavně jednoduchost na pódiu díky MIDI. Prakticky používám jen dva delaye a to krátký a dlouhý :) Nikdy jsem nic nepočítal a vše nastavoval citem. Když to vyloženě nesedí, tak to jistí tap tempo. Delay dělá v mých sólech ne hlavní, ale podstatnou část. Celkem mi ale dělá problém nastavit HI a LO cut. Nikdy předtím jsem to neměl, takže nevím. Cybermuff mi radil na ICQ, ale jsem ocas a smazal jsem si historii, takže zase mrtvý bod :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud to mas jen kvuli delayum, tak by bylo mnohem lepsi si koupit nejakej lepsi pedal. Pripadne vedle diskutovany Line6 M5 :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nene, používám i reverb, chorus a flanger + parametrický EQ. Prakticky vše používám k dobarvení různých zvuků. Hlavně bych ale prozatím neměnil kvůli toho, že mi G-Major přepíná i kanály zesilovače a tím pádem mám zvuky uložené v presetech.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Pája Hájek

Jak se tohle dělá - oscilace delaye

Příspěvek od Pája Hájek »

Jak kytarista Mute Math dělá v pasáží 8:00 - a dále to nahoukávání. Už jsem to mnohokrát viděl, ale nevím co to je za efekt. Dík

http://www.youtube.com/watch?v=n85IRKM-ONE
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 4.08.2011 19:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: DA: přejmenováno
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se tohle dělá?

Příspěvek od bubucci »

to se dělá na delayi, ale ted nevím jestli to umí analog nebo digital. Tuším, že dáš feedback naplno, nejaky zvuk na kytaře a točím kolečkem na nastavení délky delaye.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jasně, oscilace delaye při extrémním feedbacku (repeats). Většinou jsou na to lepší analogové, ale z toho videa jde krásně rozluštit, že to dělá dig. Ibanezem DE7 (laciná krabka z ToneLock série). Zkuste si tu pasáž, kde chytí do tlap pedalboard, zastavit a krokovat. Na tom videu kroutí zřejmě potem zcela vlevo (Delay Time). Jinak oscilace DE7 viz zde:
http://www.youtube.com/watch?v=6DnvZ4R7oqY
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

wow tak to je hustý jak si veme pedalboard do ruky a začne si tam kroutit knobem na efektu , dokonce je tam vidět konkretni typ takže bys ho měl podle obrazku najít

jen teda nechapu že mu to vydava pořad zvuk to ma nějakou super kytaru s mega dlouhym sustainem či co ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten stálý zvuk udržuje oscilace delaye (tj. efektovaný zvuk - ozvěny, ne původní signál). Po zahrání pasáže, na kterou tu oscilaci rozjede může kytaru zcela stáhnout, u dobrého delaye to bude oscilovat do nekonečna.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Sakra, to zní dobře! :shock:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

samooscilace jde i na digitalu... umi to ale jen nektere delay pedaly, nezalezi na tom, jestli je to analog a nebo digital a uz ne vubec ne na tom, jestli je ten pedal drazsi nebo levnejsi... nekdy je to docela tezke zkrotit, ale kdyz se s tim clovek nauci, tak se daji delat zajimave zvuky...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se tohle dělá - oscilace delaye

Příspěvek od tele.kom »

Zajímá kapela, dík za tip
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No při mé první nechtěné samooscilaci delaye mi málem vyběhl ven reproduktor z bedny. Než jsem zjistil, že ten správný poťák, kterým je nutno kroutit a ukočírovat oscilaci je feedback. Takže ze začátku doporučuju experimentovat opatrně. :D
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

Jester píše:No při mé první nechtěné samooscilaci delaye mi málem vyběhl ven reproduktor z bedny. Než jsem zjistil, že ten správný poťák, kterým je nutno kroutit a ukočírovat oscilaci je feedback. Takže ze začátku doporučuju experimentovat opatrně. :D
+1 :lol:
Prodám EHX Germanium OD->pm
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:No při mé první nechtěné samooscilaci delaye mi málem vyběhl ven reproduktor z bedny. Než jsem zjistil, že ten správný poťák, kterým je nutno kroutit a ukočírovat oscilaci je feedback. Takže ze začátku doporučuju experimentovat opatrně. :D
TCE RPT-1 bohužel nic jiného než dunění rvoucí reprák z komba v oblasti oscilace neumí. Zato Malekko osciluje velmi hezky :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mě třeba překvapilo, jak pěkně samoosciluje Deep Blue od Mad Professor na to, že je to digitál :)

Delay bez samooscilace bych nechtěl - není nad to prudit osazenstvo klubu samooscilací během děkovačky :D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“