Přesně tak to dělám já, poslední dva roky točím krabičky a tak nějak se to usazuje... Spousta recenzí je na netu OK, ale vždy preferuju osobní seznámení...McKozias píše:ja si ted shanim od kazdeho neco, aspon prumerneho, at vyzkousim dlohodobejic co se mi hodi do kramu a co ne...v obchode se mi efekty zkousi hodne blbe
Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
pouzivam noise supressor a nekdy ani ten ne.. az poresim skolu, pracu a dluhy, poridim neco slusnyho, asi tube, takze si pred to prdnu jeste krome NS taky nakopavadlo. ale nic vic nikdy potrebovat nebudu, jedine az se zase da dokupy nase slavny emocore
to bych vzal naky delay.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, vás baví při hraní takhle tancovat? 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
pěknýsubroofer píše:Tak pedalboard mám skoro hotovej, do budoucna je potřeba vyřešit napájení a sem tam nějakou propojku. Jedná se o Radial Boneyard + Warvick Case.
Nafotím to líp i zespoda, není čas.
Fade: mi to třeba nevadí, rozhodně kvůli tomu nehodlám snižovat počet efektů
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to je stylFade píše:Chlapi, vás baví při hraní takhle tancovat?
jsem ztoho fakt nadsen
Je to tak trochu závislost - tohle krabičkování. Už jsem jednou PDB rušil, sic proto, abych hlavně měl další kytaru, ale spadl jsem do toho znovu a každý den jen zvažuji varianty a pročítám témata jako je toto. Inspirace je však všude kolem mnoho!
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se právě tomu tancování chtěl taky vyvarovat a proto jsem koupil Major + FCB1010. Vše jede v MIDI a nemusím tancovat. Možností to má taky moc a moc. Pro mě jsou krabičky zbytečné
Kdo ví, možná za několik let budu mít pedalboardy dva a nějaký Major bude ležet v koutě
Ale zatím to neřeším. Rozdíl mezi jeho simulacemi a krabičkami je podle mě naprosto minimální, tak proč si ničit záda
Sběratelství a závislost chápu
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja zvukovy rozdil taky pominu, v podminkach kde hraju se to trochu ztraci (ikdyz oproti kamosovemu multaku je to hodne znat) puvodne jsem chtel taky multak, line6 XT live nbeo X3, ale krabicky me ucarovaly
Mám tam fakt jen věci, který potřebuju. Obejdu se bez limiteru nebo kompu (obojiho ne), linear boosteru a vystačil bych se 2-ma zkreslenima, sem spis expresivni a vyrazovej typ a technicky nenadanej a nezdatnej, takze radeji aranzuju baravama a deleam tlusty strohy jasny cary 
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Fade, Wikxzen: pro mně je to více než cokoliv jiného koníček 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
To s tebou souhlasím,taky mi byla vždycky bližší cesta bez krabiček.Kdybych se nebál programování midi kontroléru a neustálýho točení hejblátkama tak už si dávno taky něco takovýho pořídím.No a taky se mi prostě ty rackový procesery líběj.Na druhou stranu třeba takhle to mít zařízený na hlavní sestavě a pak mít ještě jednu-tréninkovou-a tam mít malý kombíčko a pár klasickejch krabiček.Já vždycky najdu cestu jak to udělat ještě všechno dražšíFade píše:Já jsem se právě tomu tancování chtěl taky vyvarovat a proto jsem koupil Major + FCB1010. Vše jede v MIDI a nemusím tancovat. Možností to má taky moc a moc. Pro mě jsou krabičky zbytečnéKdo ví, možná za několik let budu mít pedalboardy dva a nějaký Major bude ležet v koutě
Ale zatím to neřeším. Rozdíl mezi jeho simulacemi a krabičkami je podle mě naprosto minimální, tak proč si ničit záda
![]()
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
panedge: jo tak ty racky vypadaji dost dobre, o tom zadna...ale pro me je to zatim cenove trosku mimo, na krabku se daji sehnat love skoro vzdycky 
Jasný,neboj jednou se k tomu dopracuješ,vždyť ten G-MAjor II dneska stojí desítku nebo kolik,to máš jako 2 až 3 slušný krabky.Stačí brigáda,trocha pomoci od rodičů a máš toMcKozias píše:panedge: jo tak ty racky vypadaji dost dobre, o tom zadna...ale pro me je to zatim cenove trosku mimo, na krabku se daji sehnat love skoro vzdycky
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
ja porad resim co bych si koupil, dokonce nejaky krabicky mam ale porad jezdim bez nich
jednak jsem liny porad dokolecka resit pedalboard (kabely navic, tahani...) a taky me nebavi po tom porad tancovat - nakonec hraju jen s ladickou, turbo ratem (ten by tam ve finale taky bejt nemusel ale lip se mi s nim delaji vazby a asi trikrat za koncert ho pouziju na nakopnuti "na jedenactku") a splitterem mezi oba aparaty (ktery mam porad oba zaply na zkreslenej kanal). jinak me krabickovat bavi MOC, ale ne s kapelou na podiu 
jinak krabicky ve finale vyjdou draz nez multak, ale lakadlo je postupna investice + vetsinou surovejsi, uveritelnej zvuk (i kdyz dneska treba takova GSP1010 od digitechu umi taky paradni simulace krabicek). ale kolikrat dobra krabka stoji stejne jako nejakej g major a levnejsi alternativy nejsou (kez by nekdo vyrabel cinskou kopii mothership od pigtronix za par korun
)
jinak se casto daji sehnat levnejsi stejne pouzitelne klony nebo blizke altenrativy.
jinak krabicky ve finale vyjdou draz nez multak, ale lakadlo je postupna investice + vetsinou surovejsi, uveritelnej zvuk (i kdyz dneska treba takova GSP1010 od digitechu umi taky paradni simulace krabicek). ale kolikrat dobra krabka stoji stejne jako nejakej g major a levnejsi alternativy nejsou (kez by nekdo vyrabel cinskou kopii mothership od pigtronix za par korun
- citizen.one
nj, tak ja treba krabice neresil vubec, dokavad jsem nebyl spokojenej s aparatem, postupem casu jsem jich par desitek poridil
a dneska uz ani s tim aparatem spokojenej zas tak nejsem, nebo ne tak, jak bych byl s Matchless DC30 
ja skoro uvazoval, ze tu Mothership prodam, ale lakadlo je, ze tim jak umi trackovat tony, tak se da propojit s Korg MS seriie a tak az si poridim MS10 nebo MS20, teprve nabude na moznostech, vevnitr je to v mothership pripraveny a myslim ze jestli nekdy bude nejaka druha verze, tak bude mit i midi vystup (soude dle toho, ze na plosnaku je misto, kde je to nejakym zpusobem predpripraveny, aby to tam nekdo dopajel), coz bych i ted hodne ocenil...
ale souhlasim ze ty krabice jsou vic sberatelska vasen, nez ze bych jich tolik potreboval, na druhou stranu je na tom fajn, ze se casto zhodnocuje a navic si na to clovek muze kdykoli zahrat, coz o jinych sberatelskych cinnostech samozrejme neplati...
pravda mam ze spousty z nich dojem inspirujicich veci, ktere jsou schopne posunout nebo napomoct posunuti vyrazu hrace nekam uplne jinam...
ja skoro uvazoval, ze tu Mothership prodam, ale lakadlo je, ze tim jak umi trackovat tony, tak se da propojit s Korg MS seriie a tak az si poridim MS10 nebo MS20, teprve nabude na moznostech, vevnitr je to v mothership pripraveny a myslim ze jestli nekdy bude nejaka druha verze, tak bude mit i midi vystup (soude dle toho, ze na plosnaku je misto, kde je to nejakym zpusobem predpripraveny, aby to tam nekdo dopajel), coz bych i ted hodne ocenil...
ale souhlasim ze ty krabice jsou vic sberatelska vasen, nez ze bych jich tolik potreboval, na druhou stranu je na tom fajn, ze se casto zhodnocuje a navic si na to clovek muze kdykoli zahrat, coz o jinych sberatelskych cinnostech samozrejme neplati...
pravda mam ze spousty z nich dojem inspirujicich veci, ktere jsou schopne posunout nebo napomoct posunuti vyrazu hrace nekam uplne jinam...
jasne, muze to inspirovat
ja je vetsinou beru spis jako doplnek nez abych z nich vychazel. obecne jsem uz cim dal tim min vybiravej i na zesaky, mel jsem obdobi kdy jsem odmital na nejaky veci hrat a dneska me bavej
jakmile to ma zkreslenej kanal a neleze z toho uplna tragedie tak si na to s kapelou vetsinou v klidu zahraju. pak je to samozrejme o tom kam ten zvuk chci nasmerovat...
Já vidím krabičky taky jako spíš vášeň a sběratelství,ale mě to minulo naštěstí.Já vidím jako daleko pohodlnější pořádnej midi kontrolér,kde nemusím řešit napájení každý krabičky a milion kabílků.A hlavně,nemusím šlapat na 3 krabičky najednou,když chci jinej zvuk.Finální řešení vidím v g-systemu od TC a nebo axe-fx.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jasně. Toho programování jsem se bál taky, ale jednou jsem nastavil a mám to celé v cajku. Teď už si třeba jen pohrávám s nastavením efektů podle chuti a to je jako nastavovat klasickou krabičku. Obrovská výhoda oproti pedalboardu je, že si to můžeš všechno uložit a netaháš takový obrovský kufr, ale jen kontroler, neřešíš napájení. Na doma souhlasím s malou lampičkou a s delayem a třeba nakopávadlem. Takový mini board na doma by mi stačil úplněpanedge píše:To s tebou souhlasím,taky mi byla vždycky bližší cesta bez krabiček.Kdybych se nebál programování midi kontroléru a neustálýho točení hejblátkama tak už si dávno taky něco takovýho pořídím.No a taky se mi prostě ty rackový procesery líběj.Na druhou stranu třeba takhle to mít zařízený na hlavní sestavě a pak mít ještě jednu-tréninkovou-a tam mít malý kombíčko a pár klasickejch krabiček.Já vždycky najdu cestu jak to udělat ještě všechno dražšíFade píše:Já jsem se právě tomu tancování chtěl taky vyvarovat a proto jsem koupil Major + FCB1010. Vše jede v MIDI a nemusím tancovat. Možností to má taky moc a moc. Pro mě jsou krabičky zbytečnéKdo ví, možná za několik let budu mít pedalboardy dva a nějaký Major bude ležet v koutě
![]()
Dá se někde sehnat tohle? Myslím tím vrchní část toho obrázku.
Na jednom konci samice 2mm (která by se napojila na adaptér) a na druhém konci nějaká rozdvojka s 2mm samcema (kteří by šli do efektů)?

A ještě na jakém principu funguje tohle? Není to to, co hledám?

Jde mi hlavně o cenu. Nechci vyhazovat peníze za spešl napájení pro X efektů, když mám zatím jen pár.
Na jednom konci samice 2mm (která by se napojila na adaptér) a na druhém konci nějaká rozdvojka s 2mm samcema (kteří by šli do efektů)?

A ještě na jakém principu funguje tohle? Není to to, co hledám?

Jde mi hlavně o cenu. Nechci vyhazovat peníze za spešl napájení pro X efektů, když mám zatím jen pár.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to druhe- je to to co hledas ale musis mit adaptzer bez kabelu s durou
a to prvni- kdyztam je "vodotisk" kytary.cz neco mi rika ze to sehnatelne bude .D
a to prvni- kdyztam je "vodotisk" kytary.cz neco mi rika ze to sehnatelne bude .D