Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

subroofer

Re: Pedalboardy

Příspěvek od subroofer »

McKozias píše:ja si ted shanim od kazdeho neco, aspon prumerneho, at vyzkousim dlohodobejic co se mi hodi do kramu a co ne...v obchode se mi efekty zkousi hodne blbe
Přesně tak to dělám já, poslední dva roky točím krabičky a tak nějak se to usazuje... Spousta recenzí je na netu OK, ale vždy preferuju osobní seznámení...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

pouzivam noise supressor a nekdy ani ten ne.. az poresim skolu, pracu a dluhy, poridim neco slusnyho, asi tube, takze si pred to prdnu jeste krome NS taky nakopavadlo. ale nic vic nikdy potrebovat nebudu, jedine az se zase da dokupy nase slavny emocore :) to bych vzal naky delay.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Chlapi, vás baví při hraní takhle tancovat? :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

subroofer píše:Tak pedalboard mám skoro hotovej, do budoucna je potřeba vyřešit napájení a sem tam nějakou propojku. Jedná se o Radial Boneyard + Warvick Case.

Obrázek

Nafotím to líp i zespoda, není čas. :wink:
pěkný :) najdou se tam i věci, co se jen tak nevidí

Fade: mi to třeba nevadí, rozhodně kvůli tomu nehodlám snižovat počet efektů :-P a doved usi představit, že bych toho měl na přepínání i více
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Fade píše:Chlapi, vás baví při hraní takhle tancovat? :)
to je styl 8) ne fakt, jak psal axel..mam sice jen par krabek ale zatim v pohode..a ty moznosti co to ma, to je neskutecne (jo, kdybych se poradne drtil hrani tak by to bylo jeste lepsi zejo..)
jsem ztoho fakt nadsen :D..je to i tka trochu sberatelstvi..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Je to tak trochu závislost - tohle krabičkování. Už jsem jednou PDB rušil, sic proto, abych hlavně měl další kytaru, ale spadl jsem do toho znovu a každý den jen zvažuji varianty a pročítám témata jako je toto. Inspirace je však všude kolem mnoho!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já jsem se právě tomu tancování chtěl taky vyvarovat a proto jsem koupil Major + FCB1010. Vše jede v MIDI a nemusím tancovat. Možností to má taky moc a moc. Pro mě jsou krabičky zbytečné :) Kdo ví, možná za několik let budu mít pedalboardy dva a nějaký Major bude ležet v koutě :D Ale zatím to neřeším. Rozdíl mezi jeho simulacemi a krabičkami je podle mě naprosto minimální, tak proč si ničit záda :)
Sběratelství a závislost chápu ;)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja zvukovy rozdil taky pominu, v podminkach kde hraju se to trochu ztraci (ikdyz oproti kamosovemu multaku je to hodne znat) puvodne jsem chtel taky multak, line6 XT live nbeo X3, ale krabicky me ucarovaly
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Mám tam fakt jen věci, který potřebuju. Obejdu se bez limiteru nebo kompu (obojiho ne), linear boosteru a vystačil bych se 2-ma zkreslenima, sem spis expresivni a vyrazovej typ a technicky nenadanej a nezdatnej, takze radeji aranzuju baravama a deleam tlusty strohy jasny cary :wink:
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Fade, Wikxzen: pro mně je to více než cokoliv jiného koníček :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
panedge

Příspěvek od panedge »

Fade píše:Já jsem se právě tomu tancování chtěl taky vyvarovat a proto jsem koupil Major + FCB1010. Vše jede v MIDI a nemusím tancovat. Možností to má taky moc a moc. Pro mě jsou krabičky zbytečné :) Kdo ví, možná za několik let budu mít pedalboardy dva a nějaký Major bude ležet v koutě :D Ale zatím to neřeším. Rozdíl mezi jeho simulacemi a krabičkami je podle mě naprosto minimální, tak proč si ničit záda :)
To s tebou souhlasím,taky mi byla vždycky bližší cesta bez krabiček.Kdybych se nebál programování midi kontroléru a neustálýho točení hejblátkama tak už si dávno taky něco takovýho pořídím.No a taky se mi prostě ty rackový procesery líběj.Na druhou stranu třeba takhle to mít zařízený na hlavní sestavě a pak mít ještě jednu-tréninkovou-a tam mít malý kombíčko a pár klasickejch krabiček.Já vždycky najdu cestu jak to udělat ještě všechno dražší :mrgreen:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

panedge: jo tak ty racky vypadaji dost dobre, o tom zadna...ale pro me je to zatim cenove trosku mimo, na krabku se daji sehnat love skoro vzdycky :)
panedge

Příspěvek od panedge »

McKozias píše:panedge: jo tak ty racky vypadaji dost dobre, o tom zadna...ale pro me je to zatim cenove trosku mimo, na krabku se daji sehnat love skoro vzdycky :)
Jasný,neboj jednou se k tomu dopracuješ,vždyť ten G-MAjor II dneska stojí desítku nebo kolik,to máš jako 2 až 3 slušný krabky.Stačí brigáda,trocha pomoci od rodičů a máš to 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja porad resim co bych si koupil, dokonce nejaky krabicky mam ale porad jezdim bez nich :) jednak jsem liny porad dokolecka resit pedalboard (kabely navic, tahani...) a taky me nebavi po tom porad tancovat - nakonec hraju jen s ladickou, turbo ratem (ten by tam ve finale taky bejt nemusel ale lip se mi s nim delaji vazby a asi trikrat za koncert ho pouziju na nakopnuti "na jedenactku") a splitterem mezi oba aparaty (ktery mam porad oba zaply na zkreslenej kanal). jinak me krabickovat bavi MOC, ale ne s kapelou na podiu :)

jinak krabicky ve finale vyjdou draz nez multak, ale lakadlo je postupna investice + vetsinou surovejsi, uveritelnej zvuk (i kdyz dneska treba takova GSP1010 od digitechu umi taky paradni simulace krabicek). ale kolikrat dobra krabka stoji stejne jako nejakej g major a levnejsi alternativy nejsou (kez by nekdo vyrabel cinskou kopii mothership od pigtronix za par korun :P ) :( jinak se casto daji sehnat levnejsi stejne pouzitelne klony nebo blizke altenrativy.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

nj, tak ja treba krabice neresil vubec, dokavad jsem nebyl spokojenej s aparatem, postupem casu jsem jich par desitek poridil :) a dneska uz ani s tim aparatem spokojenej zas tak nejsem, nebo ne tak, jak bych byl s Matchless DC30 :D

ja skoro uvazoval, ze tu Mothership prodam, ale lakadlo je, ze tim jak umi trackovat tony, tak se da propojit s Korg MS seriie a tak az si poridim MS10 nebo MS20, teprve nabude na moznostech, vevnitr je to v mothership pripraveny a myslim ze jestli nekdy bude nejaka druha verze, tak bude mit i midi vystup (soude dle toho, ze na plosnaku je misto, kde je to nejakym zpusobem predpripraveny, aby to tam nekdo dopajel), coz bych i ted hodne ocenil...

ale souhlasim ze ty krabice jsou vic sberatelska vasen, nez ze bych jich tolik potreboval, na druhou stranu je na tom fajn, ze se casto zhodnocuje a navic si na to clovek muze kdykoli zahrat, coz o jinych sberatelskych cinnostech samozrejme neplati...

pravda mam ze spousty z nich dojem inspirujicich veci, ktere jsou schopne posunout nebo napomoct posunuti vyrazu hrace nekam uplne jinam...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jasne, muze to inspirovat :) ja je vetsinou beru spis jako doplnek nez abych z nich vychazel. obecne jsem uz cim dal tim min vybiravej i na zesaky, mel jsem obdobi kdy jsem odmital na nejaky veci hrat a dneska me bavej :) jakmile to ma zkreslenej kanal a neleze z toho uplna tragedie tak si na to s kapelou vetsinou v klidu zahraju. pak je to samozrejme o tom kam ten zvuk chci nasmerovat...
panedge

Příspěvek od panedge »

Já vidím krabičky taky jako spíš vášeň a sběratelství,ale mě to minulo naštěstí.Já vidím jako daleko pohodlnější pořádnej midi kontrolér,kde nemusím řešit napájení každý krabičky a milion kabílků.A hlavně,nemusím šlapat na 3 krabičky najednou,když chci jinej zvuk.Finální řešení vidím v g-systemu od TC a nebo axe-fx.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

panedge píše:
Fade píše:Já jsem se právě tomu tancování chtěl taky vyvarovat a proto jsem koupil Major + FCB1010. Vše jede v MIDI a nemusím tancovat. Možností to má taky moc a moc. Pro mě jsou krabičky zbytečné :) Kdo ví, možná za několik let budu mít pedalboardy dva a nějaký Major bude ležet v koutě :D Ale zatím to neřeším. Rozdíl mezi jeho simulacemi a krabičkami je podle mě naprosto minimální, tak proč si ničit záda :)
To s tebou souhlasím,taky mi byla vždycky bližší cesta bez krabiček.Kdybych se nebál programování midi kontroléru a neustálýho točení hejblátkama tak už si dávno taky něco takovýho pořídím.No a taky se mi prostě ty rackový procesery líběj.Na druhou stranu třeba takhle to mít zařízený na hlavní sestavě a pak mít ještě jednu-tréninkovou-a tam mít malý kombíčko a pár klasickejch krabiček.Já vždycky najdu cestu jak to udělat ještě všechno dražší :mrgreen:
Jasně. Toho programování jsem se bál taky, ale jednou jsem nastavil a mám to celé v cajku. Teď už si třeba jen pohrávám s nastavením efektů podle chuti a to je jako nastavovat klasickou krabičku. Obrovská výhoda oproti pedalboardu je, že si to můžeš všechno uložit a netaháš takový obrovský kufr, ale jen kontroler, neřešíš napájení. Na doma souhlasím s malou lampičkou a s delayem a třeba nakopávadlem. Takový mini board na doma by mi stačil úplně :mrgreen:
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Dá se někde sehnat tohle? Myslím tím vrchní část toho obrázku.
Na jednom konci samice 2mm (která by se napojila na adaptér) a na druhém konci nějaká rozdvojka s 2mm samcema (kteří by šli do efektů)?
Obrázek

A ještě na jakém principu funguje tohle? Není to to, co hledám?
Obrázek
Jde mi hlavně o cenu. Nechci vyhazovat peníze za spešl napájení pro X efektů, když mám zatím jen pár.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to druhe- je to to co hledas ale musis mit adaptzer bez kabelu s durou
a to prvni- kdyztam je "vodotisk" kytary.cz neco mi rika ze to sehnatelne bude .D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“