lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kojas
Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
Kontaktovat uživatele:

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od kojas »

Díky!
Takže pro více zkreslení je lepší použít 12AX7 WC?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ta 12AX7 WC má prakticky stejný zesílení jako normální 12AX7 takže i stejný zkreslení
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
reason

Příspěvek od reason »

čau. potřeboval bych poradit. jakou lampu zvolit na vytvoření jemnějšího výsledného zvuku aparátu aby to šlo poznat? nebo je lepší výměna repra za jiný typ? ten zvuk je natolik pronikavý, že válcuje všechno kolem sebe. at deláme, co deláme (celá kapela je lampová). napomohly by celestion V30. díky

lampy ecc83 + 2x el34.
repro celestion g12H
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jestli máš v zesíku lampy ECC83 a EL34 tak tam toho asi moc nevymyslíš. V30 a jemnej zvuk to taky moc k sobě nepasuje , ta je tak na uječenej metal. Výměna repra by možná pomohla ale do toho už moc nevidim. Nebo si pohrát s nastavením zesíku případně zkusit jinej. A co si představuješ pod pojmem jemnej zvuk ?
Obrázek
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Já měnil EH EL34 za Sovtek EL34 a dvě ze čtyř preampovek EH 12AX7 za Sovtek 12AX7LPS a ta změna byla docela znát. Čistý zvuk byl najednou takový pěknější oproti tomu plochému předtím. Zkreslený pak chytl víc basů.
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
reason

Příspěvek od reason »

zvuk je pořád natolik pronikavý a řízný, že jej potřebuju trochu "zahuhlat".
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

reason píše:čau. potřeboval bych poradit. jakou lampu zvolit na vytvoření jemnějšího výsledného zvuku aparátu aby to šlo poznat? nebo je lepší výměna repra za jiný typ? ten zvuk je natolik pronikavý, že válcuje všechno kolem sebe. at deláme, co deláme (celá kapela je lampová). napomohly by celestion V30. díky

lampy ecc83 + 2x el34.
repro celestion g12H
A jsi si jistý, že jsi si vybral ten správný aparát, když ti hned ze začítku nesedí a chceš něco měnit :?:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

reason píše:zvuk je pořád natolik pronikavý a řízný, že jej potřebuju trochu "zahuhlat".
stažení tone na kytaře? (pokud ho má)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

reason píše:zvuk je pořád natolik pronikavý a řízný, že jej potřebuju trochu "zahuhlat".
Sis pořídil nějakého Marshalla, co? Co se elektronek týče, tak alespoň do mého (Marshallózního) aparátu se doporučují na zjemnění zvuku 12AX7 od JJ. S V30 by sis nepomohl. Naopak. A vždycky jsem si myslel, že zrovna G12H jsou právě repra spíš huhlající, takže jestli máš ten aparát/repro čerstvě, tak bych mu zkusil dát pár měsíců na rozehrání.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
reason

Příspěvek od reason »

Bummer píše:
Sis pořídil nějakého Marshalla, co? Co se elektronek týče, tak alespoň do mého (Marshallózního) aparátu se doporučují na zjemnění zvuku 12AX7 od JJ. S V30 by sis nepomohl. Naopak. A vždycky jsem si myslel, že zrovna G12H jsou právě repra spíš huhlající, takže jestli máš ten aparát/repro čerstvě, tak bych mu zkusil dát pár měsíců na rozehrání.
jo marshalla. jede jako pila a druhá kytara co jede přes peavey je tím pádem zazděná. to peavey má o hodně hutnější a kvalitní zvuk, ale v kombinaci s ostrým marshallem se ztrácí. není to o tom, že by to byl špatný apec. zkoušeli jsme to sladit tisíce způsoby. jakmile dám jen o malinko víc zkreslení, abych jen necrunchoval, je vymalované. přiznám se, že tohle nikdo z nás nečekal. o marshallech se tvrdí, že se neprosadí v kapele atd. my řešíme úplně opačný problém. tuhle hlavu jsem si vybral a měnit ji za jinou kvůli tomuto mi příjde uhozené. doufal jsem, že se to dá nějak řešit skrz lampy. dík za radu s těmi 12 AX7. snad to pomůže
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen jedna kontroní, protože jsi tu na fóru tak trochu známý: Zakroutit korekcemi u obou aparátů jsi zkoušel?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Docela mě překvapuje, že konečně vidím někoho, kdo si stěžuje, že je slyšet moc. :D Pohrát si s korekcemi bych zkusil spíše na tom Peaveyi (a pamatuj, že ekvalizérem se tam basy/středy/výšky ubírají, nikoliv přidávají :!:, takže začínat s kroucením na dvanácti hodinách je blbost).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
reason

Příspěvek od reason »

woro90-1 píše:Jen jedna kontroní, protože jsi tu na fóru tak trochu známý: Zakroutit korekcemi u obou aparátů jsi zkoušel?
ježííšši, na tebe jsem čekal! konečně rozumná rada! ono se tím dá i točit?! co bych si bez tebe počal!!!
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Myslím že začít na 12 hodinách je uplně stejně dobré jako začít kdekoliv jinde, za předpokladu že tuším co ten eq. vlastně dělá a co chci...
Nějak jsem nepostřehl co mají obadva kytaristé za boxy/repra - stejné/jiné? nebo má ten s Peavey (široký pojem, VK, 5150... ???) nějaký lovend?
to peavey má o hodně hutnější a kvalitní zvuk
tak tady bych viděl největší problém. Docela si dovedu představit ten hutnější zvuk... Jo ještě - volume jste zkoušeli? 8) myslím ubrat...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Změnu ekvalizace uděláš spíš kroutítky než výměnou lamp. Jiné lampy ti z toho neudělají jiný aparát, jen se trochu změní vyšší pásmo a úroveně, kdy to začne jak kreslit. Zvlášť pokud jde o to, aby byla kytara slyšet, držela si svoje pásmo a necpala se do pásem jiných nástrojů, to není řešení. Poslechni Bummera a zkus toho Peaveye otevřít naplno a pak ubírat co kde bude překážet (hlavně basy). A nevím kde jsi vzal že se marshally neprosadí, jejich ostrý středový ječák je v kapele právě neskutečně výrazný. A ten váš "hutný zvuk" je často právě to, co dělá bordel, s druhou kytarou posazenou do vyšších středů (Marshall) to pak jen hučí.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

reason píše:
woro90-1 píše:Jen jedna kontroní, protože jsi tu na fóru tak trochu známý: Zakroutit korekcemi u obou aparátů jsi zkoušel?
ježííšši, na tebe jsem čekal! konečně rozumná rada! ono se tím dá i točit?! co bych si bez tebe počal!!!
Vida, tak ses neco naucil a ted je nacase to zkusit.
oldman8

Příspěvek od oldman8 »

po roce hraní sem si řekl že se konečně kouknu cože to v tý hlavě mam (v tý co mam na krku nebylo nic protože tohle sem si měl říct než sem si svýho Randalla koupil)...
v konci mam 2krát 5881WXT Sovtek (obě teď svítí zhruba jako dvě světlušky a když hraju tak je tam polární zář až hrůza- takže vím že přelampování je jasná volba)
v preampu je 3krát 12AX7WA od Sovteku a jednou 12AT7 EH (ta už nesvítí vůbec)...
Jinýmy slovy budu muset přelampovat a nechci za to vypláznout 4000 protože to dam k Panu Petrovi Faiereislovi kterej je přes to prej fakt machr...

Moje dotazy:
1) kde koupit opravdu dobře spárovaný lampy do koncáku? nebo je prostě nejjednoduší koupit hodně dvojic třeba v GES, proměřit je a zbytek vrátit? (a pak u mě nastává ten problém že začnu zjišťovat jakže se ty lampy měří)
2)nejsem si jistej jaký lampy přesně mam použít (teda vim že typ musim zachovat a najít někoho kdo seřídí bias) slyšel sem chválu na JJ a na Elektro harmonix nicméně jak tipu 6L6 tak tipu 12AX7 je hned několik
3)je to možná hloupej dotaz ale nevíte někdo proč mam jednu lampu (preampovou) v takovym kovovim válečku???... jde mi o to jestli každá lampa v preampu neovlivňuje třeba jinej kanál... takže jestli se hodí třeba kombinovat lampy...
díky za jakýkoli odpovědi
Oli Eightball
Fender Jaguar HH special edition (japonsko)- 9metrů Planet waves- Randall RH50T- 3metry Planet waves- Randall RX412M (moje smečka jaguárů)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Přestaň číst úvahy teoretiků na netu, nelez do aparátu, když tomu nerozumíš a raději hraj, kovovej válečku... Hlavně nekupuj žádný lampy a nic neměň, když Ti kombo fachčí!
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jak si přišel na to že když lampy málo svítěj sou špatný ? už je to poznat nějak na zvuku ?
ta modrá záře je uplně normální .

1. jestli cheš perfektně párovaný lampy tak koupit na Tube town , GES to nemá moc dobře párovaný (prej) . A kupovat x lamp je uplná kravina vyhodíš majlant a nemusíš najít žádnou dvojci a když nevíš jak a čim se lampy měří tak tak na to rovnou zapomen.

2. lampy by sem kupoval Sovtek ,EHX,Svetlana nebo něco z ruska . JJ by sem asi nebral . tech 12AX7 sou asi 3 druhy řešilo se to tu myslim o stránku zpět.

3. ten plechovej váleček to je stínící kryt je tam kuli tomu že ta první lampa bude mít asi velký zesílení tak aby nechytala bordel od jinejch lamp.
Obrázek
oldman8

Příspěvek od oldman8 »

zdá se mi že ten zvuk ztratil dinamiku, další věc je že sem si jistej že by lampa měla svítit aspoň trochu (v mim případě je jedna vážně úplně mrtvá), o modrý záři sem tu četl že úplně v pořádku neni... (a mam pocit že aparát začal hučet...)
1. s přelampováním mi pomůže známej kterej by měl mít nějaký zkušenosti s elektrikou a věřim tomu že se nejedná o případ "říkají o mě že jsem odborník" a zároveň taky věřim tomu že ty lampy proměří ale ok... asi je koupim v GES a pokud nebudou dobře spárovaná tak doufam že pudou vrátit...
2.díky asi sem přehlídnul... jdu tu ještě zapátrat
3.Dík
Oli Eightball
Fender Jaguar HH special edition (japonsko)- 9metrů Planet waves- Randall RH50T- 3metry Planet waves- Randall RX412M (moje smečka jaguárů)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“