Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Ivan »

Placka píše:něco v nastavení Zoomu děláš špatně...
No neviem, chybu tam nemám kde robiť - "effect chain" TS(vytočený iba level na 10)+DZ Drive+trochu Hallu+Combo Power Amp alebo Line, bez alebo so simuláciou cabu podľa toho kde to mám pichnuté. V sluchátkach je G1 radosť počúvať, ale v koncáku komba to ide do p... Ten Laney je na tom stále lepšie. Ako hovorím - nepaušalizujem, verím, že napr. na torstovej lampovej hlave Engl+4x12 je ten zvuk úplne inde ako na koncáku tranz. komba. Ten istý setup cez koncáky mojich Laney a Roland Cube sú ale tak strašne diametrálne zvukovo odlišné, že nadobúdam pocit, že G1 si nemusí sadnúť s každým apcom... O týžden hráme jednu akciu (špičkový zvukár a technika) - vyskúšam tam pri zvučení ísť priamo do PA, som veľmi zvedavý, ako si s tým G1(line+cab) poradí
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Ivan: není mi jasné, co o týžden zjistíš, když už teď jsi nespokojený a stejně neuslyšíš zvuk z PA. Jestli ti můžu dát radu, tak nechoď na pódium s nevyřešeným zvukem. Zvukař s tím nic neudělá, ten jen zesiluje a nekouzlí.
Teď tu efekt samozřejmě nemám, ale co si pamatuju, tak ten DZ Drive má hodně zkreslení a jestli před to ještě dáváš krabičku, tak to může už být hodně zamatlané. Jestli chceš normální, klasické rockové zkreslení, tak ti můžu poradit moje nastavení - krabička Dist+ a případně Fender Combo. To Dist+je ale potřeba nastavit na hodně malé zkreslení, ale pak je to fajn.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

vasekh píše:ten DZ Drive má hodně zkreslení a jestli před to ještě dáváš krabičku, tak to může už být hodně zamatlané. Jestli chceš normální, klasické rockové zkreslení, tak ti můžu poradit moje nastavení - krabička Dist+ a případně Fender Combo. To Dist+je ale potřeba nastavit na hodně malé zkreslení, ale pak je to fajn.
Ja nemám problém nájsť si to svoje skreslenie, problém je v interpretácii - cez kombo to bez simulácie speakera (čo tu poniektorí berú strašne dogmaticky a opak úplne zdehonestovali :wink: ) znie strašne - nemá to objem a je to ostré jak pila, a na druhej strane so speaker simulátorom je to opačný extrém, naberá to síce tú správnu hutnosť, ale ten zvuk je taký ponorený, nejasný (či s virtuálnou krabičkou pred alebo bez nej), ale stále mi to príde prijateľnejšie ako bez simulácie cabu...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Nevím, je to divné. Já mám naprosto opačnou zkušenost - defaultní nastavení simulací v Zoomovi (já mám teda G3, ale to je asi stejné) je docela ostré a spíš jsem upravoval korekce tak, abych zvuk zjemnil.
samillsons

Příspěvek od samillsons »

jen se zeptám trochu mimo. když zapojím mulťák do komba přes AUX in, tak zesílit to jde jen přes ten mulťák. Volume na kombu nereaguje. Na doma hlasitost stačí, ale kdybych chtěl hrát s kapelou tak ne. jde to nějak řešit? dík
torst

Příspěvek od torst »

jistě, pak nastavuješ hlasitost celkovým levelem G1. I při maximu je to tišší než normální zvuk comba? Když pouštim G1 do koncáku apce,tak musim Level výrazně stahnout aby mi to neurazilo hlavu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tam bude bohužel zřejmě velký rozdíl v nastavení pro sluchátka a pro AUX IN. Pokud kombo nemá master volume, tak je hraní přes Zooma dost nepraktické.
Nicméně pak bych strčil Zooma do kytarového vstupu, proč jej dávat až do AUX?
torst

Příspěvek od torst »

vasekh píše:Nicméně pak bych strčil Zooma do kytarového vstupu, proč jej dávat až do AUX?
aha. tak nic ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ja som to skúsil iba raz - strčiť Zooma do kytar. inputu - už nikdy víc... Ale lepšie raz počuť, ako 100x o tom čítať, tak nech chalanisko vyskúša, na jeho kombe to bude možno OK ;)
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Mě napadla ještě jedna věc s ohledem na problémy co popisuje Ivan. Jak je to vlastně s kabelem mezi outputem zooma a auxem na kombu. Měl by to být stereo nebo mono kabel? Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale byla by škoda to dělat blbě a divit se, že to třeba nezní.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Pavdi píše:Mě napadla ještě jedna věc s ohledem na problémy co popisuje Ivan. Jak je to vlastně s kabelem mezi outputem zooma a auxem na kombu. Měl by to být stereo nebo mono kabel? Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale byla by škoda to dělat blbě a divit se, že to třeba nezní.
Nene, tím to být nemůže.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Ivan píše:Ja som to skúsil iba raz - strčiť Zooma do kytar. inputu - už nikdy víc... Ale lepšie raz počuť, ako 100x o tom čítať, tak nech chalanisko vyskúša, na jeho kombe to bude možno OK ;)
Co jsi ale na tom Zoomu nastavil? DZDrive? Pokud už jdeš do kytarového vstupu, tak pro zkreslení musíš použít leda simulace krabiček! Ne preampu. Protože pak jdou dva preampy za sebou (simulovaný a opravdový) a to nebude fungovat.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Pánové, nechci do toho kecat, ale jak to tady posledních x dní sleduju, nezačínáte se trochu točit v kruhu? ;-)
http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Ivan

Příspěvek od Ivan »

vasekh píše:Pokud už jdeš do kytarového vstupu, tak pro zkreslení musíš použít leda simulace krabiček! Ne preampu. Protože pak jdou dva preampy za sebou (simulovaný a opravdový) a to nebude fungovat.
Ano. Napr. skúšal som len OD a TS na ľahké skreslenie. Keď som to porovnal s dvomi reálnymi krabičkami (OD MXR Il Torino a Boss Blues Driver), tak nebolo o čom... Ale pchať G1 do gitarového inputu mi príde ako minimálne využitie jeho možností.
torst

Příspěvek od torst »

Ivan píše: Napr. skúšal som len OD a TS na ľahké skreslenie. Keď som to porovnal s dvomi reálnymi krabičkami (OD MXR Il Torino a Boss Blues Driver), tak nebolo o čom...
Porovnával jsem drivy v G1on s analog. Overdrive a TS9 a když jsem za simulovaný OD1 dal graph. EQ a stah na něm středy a lehce zkorigoval zbytek (přesné nastavení viz mé presety), hrálo to naprosto stejně.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:U G1 je u programovaných modulů potřeba opatrně nastavovat jejich level, většinou max. 100, pak může vznikat tento problém. To samé u smyčky-obvodů aparátu. Nemusejí být stavěné na příliš silný signál. Ale to chce odzkoušet. Nabízí se tedy opačná možnost - preset udělat s nižší hlasitostí než normal a "bypass" smyčky by fungoval naopak jako "solo jump" Chápeš?
Ono pozerám, že solo boost/jump sa cez pedál géjednotky na output level viac ako 100 ani nedá spraviť, zvláštne... Preset level môže ísť až na 120, ale pedálom dáš max. 100. Takže ta tvoja navrhovaná opačná možnosť možno aj bude treba. Moj Lanýž je 65W, takže len tak tak napr. pri použití na takej letnej terase v krčme bez PA-čka, ale bojím sa, že aj to bude málo
samillsons

Ahoj lidi, pořád špekuluji. chci si pořídit zoom g3 a nevím jestli si k tomu mám pořídit nějaké levné kombo a nebo nějaký aktivní monitor z čeho dosáhnu lepšího zvuku? Mám to pouze na domácí cvičení. Popřípadě je nějaký aktivní monitor co byste mi doporučili? dík
kunec

Příspěvek od kunec »

Kvalitní sluchátka

Sent from my iPhone using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

sluchátka nebo PC bedýnky, hifi. Pokud si koupíš combo na doma, tak budeš bědovat jako Ivan.
samillsons

Mám doma tohle http://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/h ... 0-nabidka/
Myslíte že z toho se dá vyloudit solidní zvuk? Jen mě štve že jsem od toho někde prodrbal manuál a v zadu je sposty vstupů a nevím kam to píchnout.
A ještě nemůžu si tím ty bedny odrovnat? dík
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“