A to dokazuješ nám nebo sám sobě?vladan píše:Pěkné video kde je vidět že to fakt kemper neumí...![]()
![]()
![]()
![]()
Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kemper Profiling Amplifier
To byl pouze odkaz na video pro lidi kteří se o tento produkt zajímají.Jiní by se měli spíše zaměřit na jiné části tohoto fóra.Třeba "už jsem vyměnil všechny aparáty a pořád to není ono" nebo tak něco.Ale možná právě pro takové je Kemper učiněný DAR z Nebes....Takže asi tak....
.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No všechny ještě ne, ale běžnou konfekci mám za sebou, takže porovnání mám. Holt ne každý se spokojím s kde čím.
Všechny zesilovače, co jsem měl, jsem si vyzkoušel na Kemperu i na Fractalu a Kemper je blíž zvukově, Fractal pocitově, ale obojí je pořád šidítko. Na cvičení cajk, ve studiu v pohodě, ale naživo ano omylem. Hlavně mi u Kempera příjde, že hraju na jeden preset a trochu se mění ekvalizace a množství gainu s různými rigy a vůbec to nevystihuje daný zesilovač. Prostě devatero řemesel, desátá bída.
A přijde mi to fér tady napsat svůj názor, protože z té internetové chvály by člověk nabyl dojmu, že lepší věci na světě snad ani není
Všechny zesilovače, co jsem měl, jsem si vyzkoušel na Kemperu i na Fractalu a Kemper je blíž zvukově, Fractal pocitově, ale obojí je pořád šidítko. Na cvičení cajk, ve studiu v pohodě, ale naživo ano omylem. Hlavně mi u Kempera příjde, že hraju na jeden preset a trochu se mění ekvalizace a množství gainu s různými rigy a vůbec to nevystihuje daný zesilovač. Prostě devatero řemesel, desátá bída.
A přijde mi to fér tady napsat svůj názor, protože z té internetové chvály by člověk nabyl dojmu, že lepší věci na světě snad ani není
Já se zvukem Kempera prolémy nemám. Jsem spokojený. Používám jen placené zvuky, nejvíc Marshall. Přepínač je nastaven na PERFORM. Používám nožní original remote control pedál a dva expression pedály. Mám rád zvuk jaký měl Doug Aldrich u Whitesnake a ten tam je - s pomocí svých Gibson LP , samozřejmě. Ono je to i v rukách a cítění, což ti vytváří tvůj kytarový rukopis.
Ono je to v rukách... na to už jsem alergickej. Když člověk neni uplně dřevák a hraje to stejnou technikou, tak to všem musí znít zaručeně stejně když hrajou přes totožný věci. Právě problém je v tom zvuku kterej pochází od snímačů až po reprobox (nebo až k zvukaři). Je jasný že někdo hraje silnějš nebo tak, ale nikdy to neni tak markantní rozdíl jako když člověk vymění snímač, box, nebo zesilovač. Ale zpátky ke kemperovi.
Taky mi přijde, že tam všechny aparáty zní podobně. Věřim, že člověk může nejspíš za ty prachy sehnat hodně povedenej zvuk. Jenže stejně z těch profi zvuků mi zní všechno stejně a člověk z toho vlastně ani nepozná jestli je to nějakej engl, nebo třeba 5150. Vůbec to nevystihuje to chování danýho zesilovače. Ale bejt ze slavný kapely, kde bych měl čas si ve studiu vyladit přesně svuj apec z kterýho bych následně udělal profil a kde bych ladil detaily tak dva roky
, tak bych to bral okamžitě.
Taky mi přijde, že tam všechny aparáty zní podobně. Věřim, že člověk může nejspíš za ty prachy sehnat hodně povedenej zvuk. Jenže stejně z těch profi zvuků mi zní všechno stejně a člověk z toho vlastně ani nepozná jestli je to nějakej engl, nebo třeba 5150. Vůbec to nevystihuje to chování danýho zesilovače. Ale bejt ze slavný kapely, kde bych měl čas si ve studiu vyladit přesně svuj apec z kterýho bych následně udělal profil a kde bych ladil detaily tak dva roky
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Tak to se velmi pleteš.innerself píše:Ono je to v rukách... na to už jsem alergickej. Když člověk neni uplně dřevák a hraje to stejnou technikou, tak to všem musí znít zaručeně stejně když hrajou přes totožný věci. Právě problém je v tom zvuku kterej pochází od snímačů až po reprobox (nebo až k zvukaři). Je jasný že někdo hraje silnějš nebo tak, ale nikdy to neni tak markantní rozdíl jako když člověk vymění snímač, box, nebo zesilovač. ...
V těch rukách to je hodně, i když nejsi dřevák a bude všechno stejné, rozdíl může být markantní. Sám jsem tomu taky nevěřil, dokud jsem to neviděl/neslyšel/nezažil osobně. Jednou do zkušebny k nám přišel borec s Parker Fly kytarou, ať ji prubnem. Dali jsme to na lampu, metalový zesík, s 4x12 boxem a zapojili kytaru rovnou do zesíku, žádné krabky, nic. První hrál borec, kterému kytara patřila. Metal, zvuk super. Na nic se nesahalo a jen kytaru sundal z ramen a pověsil ji na krk mě. Hrál jsem já a ať jsem dělal cokoli, nebyl to takový metal. Moje hraní mělo víc presence, ale nemělo to gain, když to řeknu těmihle slovy. Pak jsme to pověsili na krk třetímu kytaristovi a tomu to znělo totálně pod dekou ať dělal cokoli. Ten den jsme z toho byli docela perplex.
Udělej si někdy s kámošema podobný test
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Nejsem duchař, "dynamika" a "je to v rukách" tady opravdu lítá příliš často, ale v tomhle souhlas s Demlichem - taky jsem to zažil - dal jsem svojí kytaru a gear jinemu člověku a lezly mu z toho výrazně jiný věci ! Nevím proč to tak je, ale je to tak. Naopak vliv snímače dávám až na poslední místo, ale to je na jinou přestřelku ...
Jsem kritik a odmítač Kemperu, ale ten malý rozdíl mezi modely je mi spíš sympatickej a svědčí spíše o kvalitě simulací, protože v reálu jsem zažíval něco podobného. Konkrétně ESH vs. Rockwell vs. Engl Thunder vs. Randall rozdíl byl, ale nijak dramatickej, opravdu spíš v posazení korekcí. Výrazně se lišil až zapůjčený Peavey 6505 (buldozer !). V tomhle mi naopak vadí různé multiefekty a simulátory (ano, vč. ZOOM G1on), které aby se předvedly a kluci měli pocit, že jim to hraje "opravdově", ty simulace přepínají až do karikatur a většina modelů pak zní přehnaně, nereálně !!
Jsem kritik a odmítač Kemperu, ale ten malý rozdíl mezi modely je mi spíš sympatickej a svědčí spíše o kvalitě simulací, protože v reálu jsem zažíval něco podobného. Konkrétně ESH vs. Rockwell vs. Engl Thunder vs. Randall rozdíl byl, ale nijak dramatickej, opravdu spíš v posazení korekcí. Výrazně se lišil až zapůjčený Peavey 6505 (buldozer !). V tomhle mi naopak vadí různé multiefekty a simulátory (ano, vč. ZOOM G1on), které aby se předvedly a kluci měli pocit, že jim to hraje "opravdově", ty simulace přepínají až do karikatur a většina modelů pak zní přehnaně, nereálně !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Nehoráznou část zvukového projevu kytaristy (a vůbec hráče na cokoli?) dělají "ruce" - když to za sebe vyjádřím procentuelně - u el. kytary 30-40%, u akukytary 40-50%.
A k tématu:
To video s přímým porovnáváním otisku a originálu je zajímavé a není nijak dehonestující. Vlastně potvrzuje přesně to, co o Kemperu tvrdí zkušení hráči a zvukaři - t.j. že umí 90% originálu (když už jsem v těch procentech
). Což je pořád ohromující výsledek.
A k tématu:
To video s přímým porovnáváním otisku a originálu je zajímavé a není nijak dehonestující. Vlastně potvrzuje přesně to, co o Kemperu tvrdí zkušení hráči a zvukaři - t.j. že umí 90% originálu (když už jsem v těch procentech
Naposledy upravil(a) cherreda dne 5.12.2017 13:32, celkem upraveno 1 x.
| Cruel YT | Cruel sptf
Já mam zase zkušenost že na stejnej gear to hrálo čtyřem kytarákum stejně. Hádat se nehodlám. Já osobně na to alergickej jsem. Asi se to odvíjí od dob, kdy se ve většině hrávalo na jcm800 a umělci měli modifikovaný o gain stage navíc nebo je měli nakopnutý. No a lidem co si to koupili a hráli na stock osmikilo to neznělo jako těm svejm vzorum. Proto se začalo ve velkym řikat že je to v rukách. Hádat se ale nechci. A o snímači se hádat budu
V nich jsou obrovský rozdíly a ještě když je člověk dá blíž nebo dál od strun. To je potom teprv cirkus. Což je další věc o kemperu. Jak ten to řeší se snímačema při profilování zvuku? Profiluje si i snímače nebo začíná až od preampu?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
innerself: Jestli chapu dobre, tak kemper se snazi vyrobit "otisk" (pred)zesilovace, boxu az mikrofonu - tedy posles zvuk do INPUTu zesilovace a nede na ceste (preamp out, poweramp out, mikrofon) si ho prectes.
A potom bude kemper teoreticky hrat tak, jak by hral ten zesilovac pri tom konkretnim naprofilovanym nastaveni.
Pokud by to opravdu fungovalo uplne idealne, naprofilujes si vsechny zesiky pri vsech pouzivanych nastavenich a pak uz jen prijedes na misto a hrajes s desitkou svych zvuku z jedny jediny skatule
Samozrejme, snimace to neresi - to by kemper pri profilovani musel bejt schopnej hrat na kytaru - to jaksi neumi.
A potom bude kemper teoreticky hrat tak, jak by hral ten zesilovac pri tom konkretnim naprofilovanym nastaveni.
Pokud by to opravdu fungovalo uplne idealne, naprofilujes si vsechny zesiky pri vsech pouzivanych nastavenich a pak uz jen prijedes na misto a hrajes s desitkou svych zvuku z jedny jediny skatule
Samozrejme, snimace to neresi - to by kemper pri profilovani musel bejt schopnej hrat na kytaru - to jaksi neumi.
Hodně budem někde...
Není to náhodou v posledním videu o pár příspěvků výš? Pokud slyšíš mezi originálem a profilem spíchnutým těmi profilovacími pazvuky rozdíl, můžeš to doladit tím, že naprofiluješ konkrétní řetězec. Dokonce tam radí, že máš při tom profilování zahrát nějaké složitější akordy, i třeba nějaké pazvuky (Refine mod - v tom videu to začíná kolem 3:00).innerself píše:Jak ten to řeší se snímačema při profilování zvuku? Profiluje si i snímače nebo začíná až od preampu?
Ještě k těm "rukám". Taky tvrdím, že na nich strašně záleží. Teda jestli to je rukama a ne nějaká záležitost pro psychotroniky, nějaké to "mojo" (strašně se mi líbí "múžo" Austina Powerse
Mě se líbí, jak se kolem téhle věci pořád diskutuje
Prostě je to krabice pro profíky, kteří potřebují dostat +- podobný zvuk svých milovaných zesíků pro live použití pro své fans, kteří si přišli poslechnout oblíbené hitovky a je jim naprosto jedno, jestli kytara zní jako z lampáče nebo jako z Kempera, protože rozlišovací schopnosti těchto nekytaristů jsou asi tak 100x menší a zajímají se asi tak 100x víc o zpěv a o to, kolik stojí pivko nebo jestli na tom koňťáku sbalí nějakou buchtu 
Kemper je super nástroj, prostě dopřává pohodlíčko, univerzálnost, možnost tisíce voleb. Procento těch, kteří ten princip nepochopili, prodali svého lampáče a pořídili si tohle z důvodu, že ho to nahradí, je asi malé. Stále tam zůstáva jisté nemalé procento "uměliny" a pokud by to vyloženě někdo používal na jeden a ten samý zvuk jako čistou náhražku jednoduchého lampáče, tak by to bylo pro mě asi tak stejně zoufalé jako pořídit si místo opravdové ženské nějakého toho japan make love robota. Věřím ale, že ti, kteří toto vlastní, si prostě užívají více zvuků v pohodlíčku, kdy nemusí řešit hlasitost, mikráky, přelampování atd. Co proti tomu namítat?
Kemper je super nástroj, prostě dopřává pohodlíčko, univerzálnost, možnost tisíce voleb. Procento těch, kteří ten princip nepochopili, prodali svého lampáče a pořídili si tohle z důvodu, že ho to nahradí, je asi malé. Stále tam zůstáva jisté nemalé procento "uměliny" a pokud by to vyloženě někdo používal na jeden a ten samý zvuk jako čistou náhražku jednoduchého lampáče, tak by to bylo pro mě asi tak stejně zoufalé jako pořídit si místo opravdové ženské nějakého toho japan make love robota. Věřím ale, že ti, kteří toto vlastní, si prostě užívají více zvuků v pohodlíčku, kdy nemusí řešit hlasitost, mikráky, přelampování atd. Co proti tomu namítat?
Jsem v práci, kde je zvuk v monitoru, takže tady zní všechno hrozně tak nemůžu soudit
Ale podle příspěvku chápu, že v tom rozdíl je
Takže vlastně je k tomu zapotřebí mít ten originální řetězec od snímačů až po mikrofon u boxu
Jinak svuj zvuk by měl člověk nakroutit vždycky podobnej. Já to teda tak měl 
qwer: uplnej souhlas
qwer: uplnej souhlas
Zdar, vidím to úplně stejně jako qwer. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Právěže ten úder do strun je to, co dává kytaře zvuk a tam ty rozdíly jsou dost velké. Ať už jde o druh trsátka, sklon úhozu a samotnou razanci. Nebo ty snad neslyšíš, když hraješ jeden riff jenom downstroke a ten samý alternate pickingem ? Když si vlastně vzpomenu na ty tvoje gainy na peaveyovi, tam se ani nedivím, že jste mezi čtyřma kytaristama neslyšeli rozdílinnerself píše:Já mam zase zkušenost že na stejnej gear to hrálo čtyřem kytarákum stejně. Hádat se nehodlám. Já osobně na to alergickej jsem.
A trochu k tématu. I ta samotná kytara má vliv na modelování a pokud chci mít opravdu věrný zvuk naprofilovaného aparátu, musím použít stejnou kytaru, resp. modelovat si zvuky na všechny svoje kytary. Profilovali jsme na Les Paula a Strata a potom vzájemně prozkoušeli profily a rozdíly tam byly slyšitelné i přes ''refining''
Jestli to tak opravdu je, tak to je celkem tragedie. Kemper by měl přeci simulovat jen zesilovač - to znamená, že by měl na výměny kytar a snímačů reagovat stejně, jako originální zesík. Jestli tohle neumí, tak o čem se tu bavíme ???bubucci píše: A trochu k tématu. I ta samotná kytara má vliv na modelování a pokud chci mít opravdu věrný zvuk naprofilovaného aparátu, musím použít stejnou kytaru, resp. modelovat si zvuky na všechny svoje kytary. Profilovali jsme na Les Paula a Strata a potom vzájemně prozkoušeli profily a rozdíly tam byly slyšitelné i přes ''refining''
90% ? Tak málo?cherreda píše: Vlastně potvrzuje přesně to, co o Kemperu tvrdí zkušení hráči a zvukaři - t.j. že umí 90% originálu (když už jsem v těch procentech). Což je pořád ohromující výsledek.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ona to není žádná tragédie, ale je to slyšitelné. Ale taky může jít o netopýrismus, protože valná většina rozdíly neslyší nebo nechce slyšet
A ještě aby bylo jasno, pořád se tu bavím o porovnávání originál vs Kemper a ne o tom, jestli to hraje nebo nehraje dobře. Z toho, co jsem vypozoroval u cca 5 známých, nikdo si s Kemperem zvukově nepolepšil, spíš naopak. Zaručeně první věc co slyšíš, že se nemusí tahat s těžkým boxem a hromadou krámu

A ještě aby bylo jasno, pořád se tu bavím o porovnávání originál vs Kemper a ne o tom, jestli to hraje nebo nehraje dobře. Z toho, co jsem vypozoroval u cca 5 známých, nikdo si s Kemperem zvukově nepolepšil, spíš naopak. Zaručeně první věc co slyšíš, že se nemusí tahat s těžkým boxem a hromadou krámu
Jako porovnávat Zooma s Kemperem...to porovnáváš MB1000 s novým Superbem. V tom zoomu jsou ty simulace buď bzučí víc nebo bzučí míň a s těma předlohama to nemá společné, snad kromě parodie na jméno, nic. Ale chápu, že jsi to myslel jako nadsázkutorst píše:90% ? Tak málo? Moje presety pro ZOOM G1on umí 95% originálu !! Potvrzuje 8 z 10ti spokojených spotřebitelů ! :-E ...A samozřejmě, reakce na výměny nástrojů je naprosto přirozená (to už bez smajlíku).
bubucci : jako mírnou nadsázku. Ta tvoje charakteristika G1on je hodně mimo, ale o tom si počti v příslušném tématu.
All : Jestli už pomalu připouštíme, že má KPA takovéto "rezervy" a že je to spíš "profi univerzál, kde se neřeší 100% přesnost, ale praktické využití" , tak to naprosto beru. Až budu takovou věc potřebovat, tak si koupim za pár korun bazarově něco novějšího od Line6, protože to tuhle charakteristiku splňuje úplně stejně. KPA = nafouklá bublina. Když jsem to tady psal hned na počátku, byl jsem za sabotéra ...
All : Jestli už pomalu připouštíme, že má KPA takovéto "rezervy" a že je to spíš "profi univerzál, kde se neřeší 100% přesnost, ale praktické využití" , tak to naprosto beru. Až budu takovou věc potřebovat, tak si koupim za pár korun bazarově něco novějšího od Line6, protože to tuhle charakteristiku splňuje úplně stejně. KPA = nafouklá bublina. Když jsem to tady psal hned na počátku, byl jsem za sabotéra ...
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Co se týká studií tak si Kemper chválí obrovské množství lidí. Ze zahraničních muzikantů vím že Fountainhead na něj natočil minimálně poslední album Reverse Engineering, pak i tenhle týpek z Aborted https://www.youtube.com/watch?v=IevsVpEi6vk
Já sám jsem přes něj nahrál "demo" u Kapáka v Hellsound (který přes něj už nejspíš nahrává vše), dokonce jsem nakonec skončil s tím že jsem použil preset místo Engl Blackmore. A teď v lednu bych se měl objevit ve studiu Sonidos s tím že sebou beru pouze kytaru a zvuky se použijí z Kempera.
Takže bublina má docela úspěch, když pominu to obrovské množství zahraničních skupin co je používají.
Nicméně nejlepší zvuk s Kemperem jsem viděl pár týdnu zpět na koncertu Leprous kteří zvuk z Kempera míchali se zvukem komba Fender Twin.
Viděl jsem Kempera i na fesťácích u Wintersun a Smash Hit Combo, ale v jejich případě měl problém se v mixu prosadit, zda to byla chyba zvukaře nebo skupin/Kempera, nevím.
Já sám jsem přes něj nahrál "demo" u Kapáka v Hellsound (který přes něj už nejspíš nahrává vše), dokonce jsem nakonec skončil s tím že jsem použil preset místo Engl Blackmore. A teď v lednu bych se měl objevit ve studiu Sonidos s tím že sebou beru pouze kytaru a zvuky se použijí z Kempera.
Takže bublina má docela úspěch, když pominu to obrovské množství zahraničních skupin co je používají.
Nicméně nejlepší zvuk s Kemperem jsem viděl pár týdnu zpět na koncertu Leprous kteří zvuk z Kempera míchali se zvukem komba Fender Twin.
Viděl jsem Kempera i na fesťácích u Wintersun a Smash Hit Combo, ale v jejich případě měl problém se v mixu prosadit, zda to byla chyba zvukaře nebo skupin/Kempera, nevím.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Postylion : To máš recht.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,