Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Fořt

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od Fořt »

Přechod ze slabších na silnější struny je většinou menší průser než naopak. Tlustší sada, pokud je to jen nepatrně jako v tvém případě, ti krk může malinko napnout "do luku", takže se zbavíš případného drnčení ve vyšších polohách. Podle mé zkušenosti se lidi často snaží cpát struny co nejníž, kvůli pohodlnějšímu hraní. Nevím, jak to máš teď, ale třeba budeš příjemně překvapený, jak se celkově zvedne zvuk a prodlouží sustain, i za cenu trošku nepohodlnějšího hraní.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pokud nevíš jaké tam máš struny teď, tak nemá cenu řešit co tam dát abys nemusel hýbat s výztuhou krku.
A i kdybys tam dal jiné než máš teď, tak to prohnutí (narovnání) krku třeba ani nepoznáš. A nebo budeš příjemně překvapený, jak píše Fořt.
Nestahuj kalhoty když brod je ještě daleko.
A navíc když se bojíš do kytary "hrabat", tak se podle mě o něco ochuzuješ.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

SUK píše:z mekcich na tvrdsi lze prejit i bez hybani vyztuhou, naopak to byva horsi. Akorat, docela se udrzes ;)
Nestraš, 10 ještě zvládají i relativně slabé prstíky. Chce to jen trochu cviku. Pro mě bylo větší zklamání, když jsem chtěl u 10, které standardně používám, přejít na stratocasteru na 10 sadu s opředeným G. Bohužel jsem je musel hned sundat, protože bendy o 3 půltóny nejen prakticky, ale zřejmě ani teoreticky na tom opředeném G nejdou (ve std ladění, samozřejmě). Chtěl jsem to vyzkoušet, protože se to u stratovských singlů s vintage nejvyšším pólovým nástavcem na G hodně vychvaluje kvůli vyrovnanějšímu zvuku.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 30.08.2012 21:11, celkem upraveno 3 x.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

jeden případ z praxe pro zasmání...i když já jsem u toho hraní spíš brečel...basák magor si natáhl na svého explorera .13ky a naladil si to pěkně frajersky do Ečka, no prostě brutál :D těžko jsem se přemlouval, ale ty bendy tam prostě nešly :D
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

13 v stdE jsou v pohode. O pulton jak nic, o dva se to jeste taky da. O 3 ani za nic (leda podebrat struny ci prohnout hmatnik dozadu).

Fort: no, nevim, jak ma tu kytaru serizenou, ale jestli blbe, tak prechod z 9 na 10 muze bejt klidne krutej...
Hodně budem někde...
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Díky moc za odpovědi, zkoušel jsem sehnat šupléru, že bych to aspoň trochu zkusil změřit, ale něco tu najít je docela umění, počítam že jí najdu až mi přijdou nový struny.. ještě nedávno jsem drtil akustiku s asi 12kama, tak tohle byla příjemná změna, tak se těch 10 ani nijak nebojim. Oni sice nijak nedrnčí ani teď, ale proč to nezkusit..Mě zrovna přijdou spíš až nějak vysoko, až celkem nepříjemně, když jsem to tak přibližně změřil metrem tak u tenkýho E mam na 12 pražci mezi strunou a hmatníkem asi 7mm, ale snad otázka času a zvyku, nebo to je u lp normální.
Chci se naučit v kytaře hrabat, pomalu to teoreticky načítám, sleduju ruzný návody na YT, ale ještě to asi nepude, začnu s těma strunama a časem nějak i dostanu snad odvahu :D
zkoušel jsem foto, kdyby někdo poznal, co to je zač, ale to asi ne. Tipuju to nejspíš na ty 9ky, v porovnání s tou akustikou, ani předchozí majitel s tim žádný pekla nehrál : http://www.imagehosting.cz/?v=snc01321.jpg hm, tak až teď koukám jak ty struny jsou vlastně tmavý, dost i na muj vkus, a to mám na akustice původní struny od výrobce přes 5 let, tak vemu rovnou 2 sady..
E: když už se tak blbě ptám, tak se zeptám ještě na další blbost, jak jsou ty "destičky" jak přes ně jdou ty struny, s těma při výměně taky nebudu hýbat ne?
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

7mm je dost, hura pro inbus :)
Hodně budem někde...
Mejla

Příspěvek od Mejla »

SUK píše:13 v stdE jsou v pohode. O pulton jak nic, o dva se to jeste taky da. O 3 ani za nic (leda podebrat struny ci prohnout hmatnik dozadu).

Fort: no, nevim, jak ma tu kytaru serizenou, ale jestli blbe, tak prechod z 9 na 10 muze bejt klidne krutej...
no mě to teda moc v pohodě nepřišlo :) já mam .12-60 do C Dropu a to mi příde v pohodě, akorát :D
Stovi

Příspěvek od Stovi »

To jsem koukal už když mi s kytarou přišel v pytlíku nějaký věci + imbus jako k čemu mi to dává :D hádam že budu teda hýbat tou výztuhou? Mám z toho furt tak trochu nahnáno
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Stovi píše: E: když už se tak blbě ptám, tak se zeptám ještě na další blbost, jak jsou ty "destičky" jak přes ně jdou ty struny, s těma při výměně taky nebudu hýbat ne?
Jestli myslíš kameny na kobylce, tak s těmi nejspíš budeš muset při přechodu na tlustší struny hýbat - doladit oktávy.
Dawe82

Příspěvek od Dawe82 »

Na akustice sem po 12ti letech sundal puvodni struny a natah martin fosfor bronze 11tky a najednou to hraje :-D a axlovi sem po 3 dnech sundal ty prevozni 9tky (spis 8 bylo to jak guma) a natah ernie ball stainless steel power slinky (11) a taky se to rozehralo... Premejslel sem nad tema titanovejma ale to asi priste nebo na dalsi kytare :-) krk sem trochu pratahoval a delal sem to poprve a nejak nic slozityho.. Malinko pritahnout a brnknout a budto drnci nebo ne u me stacilo asi ctvrt otacky..
Fnk

Příspěvek od Fnk »

ted jsem mel na akustice D'ADDARIO EXP16(12) a chystam se bud na martin nebo DR...nemuzu se furt nejak rozhodnout... :?:
Art&Lutherie AL6C-AB
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Obrázek
Za cenu 110,- za balení, docela fajnovka, struny drží a zní obstojně.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Stovi píše: u tenkýho E mam na 12 pražci mezi strunou a hmatníkem asi 7mm,
A jak máš vysoký pražce?
Těch 7 mm je dost. Na melodickém E mám dohmat 2 mm a pražce vysoké 1,2 mm. Takže mezi strunou a hmatníkem mám něco přes 3 mm (12. pražec).

EDIT: píšeš o elektro nebo akustice?
Fnk

Příspěvek od Fnk »

Fnk píše:ted jsem mel na akustice D'ADDARIO EXP16(12) a chystam se bud na martin nebo DR...nemuzu se furt nejak rozhodnout... :?:
tak jsem se nakonec rozhodnul pro MARTIN SP - Phosphor bronze, Custom Light (11)..a zvukove mi prijdou lepsi nez ty Daddaria..pri dalsi vymene zkusim jeste ty DR..testovaci kytara Cort Earth Grand
Art&Lutherie AL6C-AB
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

já dávám hlas rozhodně pro struny Ernie Ball- - nepraskaj, nereznou.
Používám:

:arrow: 0,10 normální : Obrázek

nebo

:arrow: hybridní. Obrázek
Naposledy upravil(a) magor539 dne 5.09.2012 5:52, celkem upraveno 1 x.
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

magor539 píše:já dávám hlas rozhodně pro struny Ernie Ball- - nepraskaj, nereznou.
kde také predávajú? každá struna raz zrezivie tak neplácaj ptákoviny.
This account don't exist longer.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

neber všechno doslovně ITI....myslel že v porovnání s jinými strunami nereznou tolik (podle jeho názoru)...vzhledem k titulu žvanila který ti přednedávnem skončil bych si ani zdaleka netroufal upozorňovat někoho že mele ptákoviny :roll:

PS: když už to chceš brát doslova, tak ti řeknu že vinuté struny mi ještě nezrezly :wink:

to magor: Ty máš sedmistrunku? Jakou?
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

ne nemám dal jsem tam omylem jiný obrázek, už je tam ten správný!
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

ITIetalista píše:
magor539 píše:já dávám hlas rozhodně pro struny Ernie Ball- - nepraskaj, nereznou.
kde také predávajú? každá struna raz zrezivie tak neplácaj ptákoviny.
tak samozřejmě že to není do slova ! Ale je to ve srovnání se strunami Darco a Daddario. ty zrezivěly tak za 2 - 3 měsíce ! Ernie Ball mi tam zatím vydržely 5 měsíců a jsou jako nové !
Moje kytary :
Fokus Strat GEMINI
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“