woro90-1 píše:To mi připomíná věc, kterou už asi nikdy nepostavím, ačkoli ji mám kompletně rozkreslenou - na uchycení strun v mechanikách by to nemělo plechy s připevněnými svorkami ze svorkovnic, ale duralové hranoly, a místo normálních šroubů bych použil vlastní s obrovskými hlavami s hrubým povrchem, aby se daly otáčet rukou, jinak mi mechaniky vycházely stejné. Na tělo jsem měl vymyšlené ještě dva odnímatelné kusy pro opření o nohu a o břicho. A kobylku jsem chtěl nastavitelnou, rollerovou. Šroubovaný krk, z nějaké kytary, která přišla o hlavu. A elektromagnetický snímač. Nakonec z toho sešlo, protože nebyl čas ani důvod stavět si cestovní kytaru.
Amp-in-case koukám opět žije, to je výborný nápad - máš můj obdiv nejen z tu kytaru, ale hodně i za ten kufr.
Na duralové hranoly se právě chystám, nebudou teda duralové, ale nerezové, ale už mi to vrtá v hlavě asi měsíc, takže jsem to zadal kamarádovi, co dělá s frézou a uvidí se. O velkohlavých šroubech jsem uvažoval, ale tam by bylo moc málo místa pro prsty, i když Steinberger to má tak řešený a odpadla by nutnost někam zašívat imbusák

No a co s hlavou? Používat dvoukuličkový struny? Zatím to mám vymyšlený tak, že do hlavy zavrtám ty svorky a struny budu chytat tam...
Ale stejně to původní řešení je kouzelný v tom, že se dá zvládnout prakticky bez vybavení doma.
Na stejným místě (mia.ic.cz/img/kytara) jsou i další moje "projekty" - basa Prison a kytara KTG (dělaná na zakázku pro Jardu Pelána z kapely Moriorr).
Jo a díky za pochvalu, to moc potěší