Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Re: Homemade kytara

Příspěvek od vrablc.v »

[/quote] není problém - kdyby měl opačnou polaritu a bručel tak prostě jenom prohodíš dráty...[/quote]
prohozene draty myslis zem a signal? tak to snad zapojim dobre zem na zem ne?
spis mi vrta hlavou jak udelam misto v PG :| mozna si namalovat vyrez a potom pomalu pilnikem...
nema nekdo nejaky napad?
a jeste jedna vec, nevi nekdo jak vypada AXL marquee pod Pg? jestli jsou tam vyfrezovane diry na SC nebo je to cele vyfrezovane?
nechce se mi ted ten muj, rozdelavat protoze musim cvicit :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

vrablc.v píše:
není problém - kdyby měl opačnou polaritu a bručel tak prostě jenom prohodíš dráty...
prohozene draty myslis zem a signal? tak to snad zapojim dobre zem na zem ne?
u hb by to MELO byt v pohode ale SC maj ve zvyku v mezipoloze brucet kdyz je zapojis opacne...
vrablc.v píše: a jeste jedna vec, nevi nekdo jak vypada AXL marquee pod Pg? jestli jsou tam vyfrezovane diry na SC nebo je to cele vyfrezovane?
podle mne je tam jedna velka vana ale jistej si tim nejsem
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

tak jsme ji kuchl...
zjistil jsem ze na misto singlu se nevejde viz obrazky,
a tak ze to dam misto HB, tak ho pekne odpajim, a potom ze tam nasroubuju LP HB
ale nevesel tam :| protoze na starem HB jsou zaoblene okraje a tady natom LP ne, nevite nahodou o nekom, kdo by prodaval PG na AXL marquee?
http://sharpet.rajce.idnes.cz/kytara/
Naposledy upravil(a) vrablc.v dne 24.10.2010 19:49, celkem upraveno 1 x.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Co třeba pilník, to u vás nevedete?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

J.J. píše:Co třeba pilník, to u vás nevedete?
no mozna by se neco takoveho naslo, ale nechci to cele rozdrbat, spis vyrobim dalsi novy PG a budu to stridat :wink:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Budeš to střídat? Tak to přeju příjemnou zábavu. :D
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Taky přispěju se svou vyrobenou kytarou, i když, je to trochu z jiného soudku... šlo mi o minimální náklady a maximální přenosnost. Tuhle si můžu brát s sebou prakticky kamkoliv.
Obrázek
Obrázek
ladící mechanika
Obrázek
kufřík jak na klarinet :-)
Obrázek
a co je uvnitř
If ain't broken, don't fix it!
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

moc pěkný :!: :!: :!: :!: .
nemel by si nějaký nahrávky jen tak pro představu jakej to má zvuk .
a podle čeho si to stavěl nebo je to tvuj vlastní výtvor ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

core88 píše:moc pěkný :!: :!: :!: :!: .
nemel by si nějaký nahrávky jen tak pro představu jakej to má zvuk .
a podle čeho si to stavěl nebo je to tvuj vlastní výtvor ?
Nahrávky zatím nejsou (ostuda, už ji mám dva roky...) ale zkusím udělat a něco postnu. Overdrive je vlastní návrh, dá se z něj vytáhnout od jemně nakřápnutého zvuku až po drsnej higain, zesík v kufru jede na čtyři tužkovky a dovede udělat pěkný randál (v rámci možností samozřejmě). Při návrhu jsem se inspiroval u firmy RISA, kde se mi líbilo jedno ukulele přibližně stejného tvaru, jen to ladění bylo jiný. Začal jsem vymýšlet, jak co nejjednodušejc spáchat ladící mechaniku no a tohle se mi osvědčilo. Dá se to vyrobit prakticky na koleně (vrtačka, svěrák, pájka, nůžky na plech....) a perfektně to drží ladění.

Ještě mám jednu takovou, ale s delší menzurou. Tahle má jen 50cm, neměl jsem tenkrát delší prkno :-)
Naposledy upravil(a) mia dne 25.10.2010 10:38, celkem upraveno 1 x.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Jak se to drží? Dáváš na to popruh? :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

mtmccox píše:Jak se to drží? Dáváš na to popruh? :)
Buď si na to dám popruh (uchycení tam je) anebo si ji vsedě mechanikou opřu o pravou nohu.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To mi připomíná věc, kterou už asi nikdy nepostavím, ačkoli ji mám kompletně rozkreslenou - na uchycení strun v mechanikách by to nemělo plechy s připevněnými svorkami ze svorkovnic, ale duralové hranoly, a místo normálních šroubů bych použil vlastní s obrovskými hlavami s hrubým povrchem, aby se daly otáčet rukou, jinak mi mechaniky vycházely stejné. Na tělo jsem měl vymyšlené ještě dva odnímatelné kusy pro opření o nohu a o břicho. A kobylku jsem chtěl nastavitelnou, rollerovou. Šroubovaný krk, z nějaké kytary, která přišla o hlavu. A elektromagnetický snímač. Nakonec z toho sešlo, protože nebyl čas ani důvod stavět si cestovní kytaru.

Amp-in-case koukám opět žije, to je výborný nápad - máš můj obdiv nejen z tu kytaru, ale hodně i za ten kufr.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

woro90-1 píše:To mi připomíná věc, kterou už asi nikdy nepostavím, ačkoli ji mám kompletně rozkreslenou - na uchycení strun v mechanikách by to nemělo plechy s připevněnými svorkami ze svorkovnic, ale duralové hranoly, a místo normálních šroubů bych použil vlastní s obrovskými hlavami s hrubým povrchem, aby se daly otáčet rukou, jinak mi mechaniky vycházely stejné. Na tělo jsem měl vymyšlené ještě dva odnímatelné kusy pro opření o nohu a o břicho. A kobylku jsem chtěl nastavitelnou, rollerovou. Šroubovaný krk, z nějaké kytary, která přišla o hlavu. A elektromagnetický snímač. Nakonec z toho sešlo, protože nebyl čas ani důvod stavět si cestovní kytaru.

Amp-in-case koukám opět žije, to je výborný nápad - máš můj obdiv nejen z tu kytaru, ale hodně i za ten kufr.
Na duralové hranoly se právě chystám, nebudou teda duralové, ale nerezové, ale už mi to vrtá v hlavě asi měsíc, takže jsem to zadal kamarádovi, co dělá s frézou a uvidí se. O velkohlavých šroubech jsem uvažoval, ale tam by bylo moc málo místa pro prsty, i když Steinberger to má tak řešený a odpadla by nutnost někam zašívat imbusák :-) No a co s hlavou? Používat dvoukuličkový struny? Zatím to mám vymyšlený tak, že do hlavy zavrtám ty svorky a struny budu chytat tam...

Ale stejně to původní řešení je kouzelný v tom, že se dá zvládnout prakticky bez vybavení doma.

Na stejným místě (mia.ic.cz/img/kytara) jsou i další moje "projekty" - basa Prison a kytara KTG (dělaná na zakázku pro Jardu Pelána z kapely Moriorr).

Jo a díky za pochvalu, to moc potěší :-)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

j sem kdysi taky o tomhle uvažoval . a mel sem to vymyšlný takle že bych nekde koupil krk (na výrobu nemám možnsti a ani zkušenosti) a kolbylku by sem bud TOM nebo tu pevnou co se přivrtá přímo na tělo . ale to zůstalo jen v teoretickej rovině. a ješte jak tam máš ten efekt ten si si taky navrhoval sám nebo si to postavil podle palnku ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

mia píše:No a co s hlavou? Používat dvoukuličkový struny? Zatím to mám vymyšlený tak, že do hlavy zavrtám ty svorky a struny budu chytat tam...
Můj plán spočíval v tom, že by ty napínáky strun prostě byly z jednoho kusu a struny se upínaly přímo do nich, stejným způsobem jako s tou svorkovnicí. Šlo víceméně hlavně o to, aby z toho nevyčnívalo nic ostrého, kuličky v hlavě schované v kovových průchodkách jako má tele v těle, pro upnutí struny by pochopitelně byl pořád potřeba šroubovák, ačkoli by se to dalo udělat také na šrouby s velkou hlavou. Když nad tím tak přemýšlím, nakonec jsem vlastně zavrhl dural a rozhodl se pro spolehlivější mosaz. Hranoly by se pohybovaly v pouzdrech ze čtverhranného profilu, jednotlivě přišroubovaných k tělu, takže by nebyl problém s jednotnými pouzdry postavit kytaru s jakýmkoli počtem strun. Přes takovéto mechaniky by ještě možná přišel nějaký kryt (třeba plexisklový, aby nestudil a bylo přes něj vidět), jako máš na Headless Cat. Zvlášť pokud by byly struny přichycené šrouby s velkými hlavami, aby do toho kolemjdoucí nehrabali. Škoda že u lineárních mechanik nejde vymyslet nic jako samozamykací mechanismus u klasických. To by se dost hodilo.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

core88 píše:... a ješte jak tam máš ten efekt ten si si taky navrhoval sám nebo si to postavil podle palnku ?
efekt jsem navrhnul sám, mám zkušenosti s elektronikou, takže jsem experimentoval, až z toho lezlo něco podle mých představ. Někde možná najdu schéma, je to dvoutranzistorový overdrive.
Smile

Příspěvek od Smile »

jak velka ma bejt dira pro tremolo a tak? nemate nekdo nakej nakres toho otvoru, zezhora i zespoda? a pak taky premejslim z ceho udelat kryt elektroniky a toho tremola. trece jenom pri tom rozmisteni potaku jako maj PRSka to chce ten divne trvarovanej dekl kterej nikde nemaj takze bych to musel vyrabet :-D jinak uz mam celkem promysleny jak udelat to klenuti... popisu vam to az bude hotovo a budu mit fotky... posledni dobou mam nak problem s vyjadrovanim bez obrazku :-( :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Co se týče díry pro tremolo, najdi si výkresy na strata. To bude nejjednodušší. Dekl uřízni z čehokoli, nejlepší podle mě bude plexisklo, poněvadž do toho uvidíš.
Smile

Příspěvek od Smile »

ty tremola maj vsechny ty zakladni rozmery stejny? ja myslel ze se to nak lisi, ze vyrobci budou srandisti a kazdej to bude mit po svym :-O no dobry, tak plany na strata tu nekde mam :)
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ta díra by se neměla svými rozměry lišit - rozsah pohybu by měl být stejný, tloušťka těla dost podobná, rozteč strun snad stejná, takže by se to nemělo lišit o víc jak dva milimetry na každé straně.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“