Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
To se máš, protože mně jako nové vypadaly nejdéle čtvrt hodiny používání. Pak začnou hned černat.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Mě osobně ty EB taky moc neoslovily...Nejlépe se mi hraje na DR a D´addario. GHS taky nejsou špatné.
Je to čistě podle osobních preferencí.
Je to čistě podle osobních preferencí.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Ale jo, já myslím, že jsou super. Ale mému potu zatím odolaly jen Elixíry.
Doteď jsem zkoušel Dadárka, DR, Arkay, Stagg, EB a Elixíry.
Doteď jsem zkoušel Dadárka, DR, Arkay, Stagg, EB a Elixíry.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
Stovi
Mám (měl jsem) na mysli elektriku, u akustiky to je podstatně lepší, tam mám mezi strunou a hmatníkem tak 3,5-4mm)MilanT píše:A jak máš vysoký pražce?Stovi píše: u tenkýho E mam na 12 pražci mezi strunou a hmatníkem asi 7mm,
Těch 7 mm je dost. Na melodickém E mám dohmat 2 mm a pražce vysoké 1,2 mm. Takže mezi strunou a hmatníkem mám něco přes 3 mm (12. pražec).
EDIT: píšeš o elektro nebo akustice?
Ještě se mi nepodařilo najít nic moc přesnýho k měření, ale podle metru bych řek tu výšku pražců( na elektrice) taky tak 1,2 max 1,5
Jinak jsem sáhnul po sadě D'ADDARIO Exp 110 + Exl 110, navlík jsem tam ty Exp(10ky), je to 2 dny tak zatim moc hodnotit nemůžu
Nevím jaký metr používáš, ale pokud svinovací, tak je to měření plusmínus autobusStovi píše: podle metru
Na tahle měření jsem vyzkoušel hodně věcí (vizitky, papír, kreditka, planžetové měrky,...), ale nejlépe se mi osvědčila sada vrtáků odstupňovaných po 0,1 mm. Prostě tu válcovou část vrtáku kutálím šikmo po pražci a sleduji strunu, jestli pod ní vrták projede nebo jí lízne nebo jí nepatrně nadzdvihne.
Výšku jednotlivých pražců měřím šuplérou.
Ty jo, to s těma vrtákama je dobrej nápad, díky za to. Mám tady takovou šikovnou sadu vrtáků, no hned to jdu změřit.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Používám sílu 12 na lubovky, Les Pauly a akustiky. Na sedmistrunném Procházkovi mám 11, protože silnější sedmičková sada nešla sehnat. Nejčastěji D´Addario, protože jdou všude koupit, přes kratší životnost dobře ladí a moje oblíbené Rotosoundy šly kvalitou úplně do háje. Na sedmičku mám zásobu DR a Ernnie Ball, na roky dopředu, protože na ní skoro nehraji.
Pro žáky kupujeme struny Darco, na jejich Squiery, Corty a Epiphony jsou dobré a za dobrou cenu.
Pro žáky kupujeme struny Darco, na jejich Squiery, Corty a Epiphony jsou dobré a za dobrou cenu.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 12.09.2012 8:32, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Ted mam taky zrovna Darco obdobi, za ty penize (100,-) nemaji konkurenci. Akorat zpusob baleni po dvou strunach je superdebilni, nicmene za ty penize...
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
jojo, taky je používám na stídačku s EBKinx píše:Ted mam taky zrovna Darco obdobi, za ty penize (100,-) nemaji konkurenci. Akorat zpusob baleni po dvou strunach je superdebilni, nicmene za ty penize...
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
Rozdíl ceny
Po vyzkoušení všeho možného zůstávám definitivně u Martin MSP 7200. Naposled jsem je objednával z Elderly, ale kvůli clu, DPH a "službám" ČP se to nedá. Na webu jsem je u nás našel jen u Muzikant.cz, a to za cenu 385,- , což je také nesmysl. U Thomana jsou za 214,- + 15€ poštovné, což je sice příjemnější, nicméně dát 2 sady za poštu bych také nemusel.
Takže kdyby někdo zase organizoval hromadnou objednávku aby se rozpustilo poštovné, pár sad bych si vzal.
Případně kdyby měl někdo další zájem, objednal bych to i sám.
http://www.thomann.de/cz/martin_guitars ... p_7200.htm
http://www.muzikant.cz/kytary-6/struny- ... 104777.php
Takže kdyby někdo zase organizoval hromadnou objednávku aby se rozpustilo poštovné, pár sad bych si vzal.
Případně kdyby měl někdo další zájem, objednal bych to i sám.
http://www.thomann.de/cz/martin_guitars ... p_7200.htm
http://www.muzikant.cz/kytary-6/struny- ... 104777.php
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Vyzkoušel jsem hodně strun...ale zakotvil jsem u Dean Markley
Ernie Ball - Hodně brzo mi korodovaly
Dunlop - Zvukově se mi tolik nelíbí, mám podivný pocit při doteku
Daddario - Velmi dobré,ale ne tak jako DM
Everly - Výborné struny,škoda že tak málo k sehnání
S.I.T. - Hodně brzy "ohluchly"
GHS - Spíš je to jen náhoda,ale dvakrát po sobě mi prasklo éčko 52' u kamenu v kobylce
Rotosound - vůbec mi zvukově,tahem,ani pocitově nesedly
DR - Měl jsem kdysi "Déerácké období" vydržely dlouho i zvuk se mi líbil
Fender - Měl jsem jen jednou a nenašel důvod si je koupit znovu
Dean Markley - Vyhovují mi po všech stránkách,plusem je vinutá i nevinutá struna v balení
(Signature Series 11-52)
Ernie Ball - Hodně brzo mi korodovaly
Dunlop - Zvukově se mi tolik nelíbí, mám podivný pocit při doteku
Daddario - Velmi dobré,ale ne tak jako DM
Everly - Výborné struny,škoda že tak málo k sehnání
S.I.T. - Hodně brzy "ohluchly"
GHS - Spíš je to jen náhoda,ale dvakrát po sobě mi prasklo éčko 52' u kamenu v kobylce
Rotosound - vůbec mi zvukově,tahem,ani pocitově nesedly
DR - Měl jsem kdysi "Déerácké období" vydržely dlouho i zvuk se mi líbil
Fender - Měl jsem jen jednou a nenašel důvod si je koupit znovu
Dean Markley - Vyhovují mi po všech stránkách,plusem je vinutá i nevinutá struna v balení
(Signature Series 11-52)
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
EXL148
.. asi by som mal prejsť na 7mičku
.. asi by som mal prejsť na 7mičku
Má někdo vyzkoušené Thomastik-Infeld IN110 ? Píšou tam, že jsou hladší.. zajímalo by mě, jestli na tom něco je
http://www.hudebniraj.cz/kytary/struny- ... pro-elektr
http://www.hudebniraj.cz/kytary/struny- ... pro-elektr
Dunlop U.S.A. .96 mm
- ...EDGE...
Je to mozne, maji rozhodne dost zkusenosti s vyrobou hlazenych strun.
jo mnel sem 13ky na lubovce hlazenky a byly super!!!
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Hah, na Darco jsem začínal a hrál asi 2 roky, když jsem ještě měl Tenson kejtrumagor539 píše:jojo, taky je používám na stídačku s EBKinx píše:Ted mam taky zrovna Darco obdobi, za ty penize (100,-) nemaji konkurenci. Akorat zpusob baleni po dvou strunach je superdebilni, nicmene za ty penize...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Nebyls' to ty, koho jsem včera odpoledne potkal u Mikeše v Plzni?
Urcite ne.. Vcera sem byl v praci v praze... Ty struny sou koupeny nekdy asi pred 14ti dny v music city.. 
Na ibanezku sem rovnou poridil titanovy ernie ball 11tky
Edit.. Uz je to cesky..
Edit.. Uz je to cesky..
Naposledy upravil(a) Dawe82 dne 10.10.2012 20:37, celkem upraveno 1 x.