Tak buď som blbej i já alebo neviem o tom, že by sa dal G1 editovať v PCtorst píše:Stahneš si z jejich webu ten instalátor (.exe, tuším). To zvládneš, ne? a dej si ho hned nahoru na disk C, ne někam do adresářů. Pak připoj po USB G1on. v PC odpálíš tu instalaci a měla by se natáhnout. Možná je potřeba na ZOOMovi nějakej dvoj, trojhmat, možná je to v popisu na exe po rozbalení, nějaký .txt.
úplně dole : https://www.zoom.co.jp/products/guitar/ ... #downloads
Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
torst rychleji jednal nez myslel - editovat se v PC neda.
to usb pripojeni G1on slouzi jenom kvuli upgradu firmware
to usb pripojeni G1on slouzi jenom kvuli upgradu firmware
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- litrfree
- Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
- Kontaktovat uživatele:
Aha, díky všem za pomoc, stejně si s tim pohraju, jakmile se k tomu dostanu. Díky díky!
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
jsem nepsal o editaci. Jen o instalaci. Jo, hyenik má pravdu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ivan - když si zvukaře děláš sám, tak si tam ten zvuk vždy nějak nakroutíš. Byla to nouzovka, ale lepší, než tahat kombo a zvučit mikrofonem. Já právě ideu komba opustil již dávno (pokud je dostupné PA, přes který jde zbytek zvuku - zpěv).
Ahoj, mal by som elektrikársky dotaz - poslednú dobu zapájam G1 do hi-fi audio receivera. Problém je, že normálne to brumí (kvôli zemneniu ?) - taký ten bežný problém, ktorý poznáme všetci, brum odíde po uzemnení dotykom. Len chcem sa utvrdiť v mojej téze - je to tým, že receiver má iba dvojžilový napájací kábel - L a N ? Proste nie je to sieťový kábel L+N+PE, čo nechápem, lebo ten reciever má minimálne krycí plášť nejaký plech.
Dik
Dik
Gramofony se také (kvůlivá brumu) zemní zvlášť. Tož se s tím smiř. Prostě G-éčko uzemni. Běžné spotřebiče se nezemní. Mají ochranu nulováním (nicmoc).
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Zoom G1on a G1Xon
Jestli to není spíše tak, že se nezemní spotřebiče s dvojitou izolací, čili obrázek dvou čtverečků v sobě.martina72 píše: Běžné spotřebiče se nezemní. Mají ochranu nulováním (nicmoc).
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Izolace není zemnění. To jsou dvě různé věci, navzájem nikoliv zastupitelné. Mají jiný smysl.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Zoom G1on a G1Xon
No vzhledem k barvě tvého nicku tuhle diskuzi předem vzdávám 
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To by mě taky zajímalo, jak uzemníš plastovou krabici. Ale Martina se předpokládám již ohledně této záležitosti vystřílel, aby nám to sdělil.
Aha, takže s Rolandom Cube - napájací kábel tiež iba L a N mi to robí tiež. Sa tíska otázka prečo výrobca neuzemní kombo, keď je to evidentná príčina brumu... A keď som sa divil pri notebooku, ktorého nabíjačka je tiež iba L a N, že prečo to v Cubase brumí, tak aspoň teda už viem... Prečo tie káble, pre boha živého, nerobia aj s P?!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Napájej Zooma bateriemi, brum by měl zmizet. Dražší varianta je oddělení signálové cesty trafem.
Napájenie baterkami problém nerieši, keď nemáš uzemnený receiver alebo kombo - v tom je pôvod brumu predsa...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Původ brumu je ve vyrovnávacím proudu, který teče signálovým kabelem, jehož stínění spojuje dva rozdílné zemní potenciály. Takže máš pravdu, že napájení bateriemi nejspíš nepomůže. Takže buď musíš nějak soustavu uzemnit, nebo zabránit vyrovnávacímu proudu stíněním protékat. Třeba galvanickým oddělením.
možná jsem mimoň, ale máš pořádnej adaptér? Mám 2, jeden je Ibanez, 15 let starej, 100% a druhej z konfekce, na analog nepoužitelnej, vrčí jako Azor, ale s G1on (a s Noise gatěmi) to je celkem v normě. Pokud jsi hnidopich ...
omlouvám se za třeskutý humor, ale je sobota večer a trochu kalim.
omlouvám se za třeskutý humor, ale je sobota večer a trochu kalim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Torste, to nie je problém adaptéru...
G1 s baterkami:
- na receiveri s nap. káblom L/N: brumí
- na Roland Cube s nap. káblom L/N: brumí
- na PC s nabíjačkou L/N: brumí
- na kombe s nap. káblom L/N/PE: nebrumí
- na sluchátkach: nebrumí
= brumí na zosilovačoch, ktoré nie sú uzemnené
G1 s baterkami:
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Čau, nechcete někdo 5V adaptér? Dělám doma trochu pořádek a objevil jsem ho. Stačilo by předělat ten konektor na mini-USB a šel by použít pro napájení G1on. Jinak letí do koše
Asi by nemělo ani cenu ho posílat poštou, takže spíš někdo z Prostějova a okolí.

Hraju na kytary a mašinky
EDIT: ešte ma napadá v tejto súvislosti - ono napr. keby som mal na PC (zvukovke) pripojený štúdiový monitor s trojžilovým nap. káblom (L N PE), malo by to prakticky celý setup uzemniť, či?Ivan píše:Torste, to nie je problém adaptéru...
G1 s baterkami: