Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Amid

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od Amid »

Dante píše:
Amid píše: a ''nádobičko'' na broušení opravdu nemám :)
Já sem to myslel tak že najít něco opravdu podobného trsátku a maximálně upravit špičku , ale je jasný že to bude chtít delší čas to hledání.
http://www.svetkamenu.cz/cz/maloobchod/ ... -p540.html
toto vypadá dobře
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Amid píše:Nebo neexistuje náhodou nějaká levnější alternativa? Například trsátko ze skla, nebo z jiného syntetického materiálu, který je vlastnostmi podobný tomu achátu? :?
Podobný achátu nevím, ale doporučuji zkusit trsátka Primetone. Mám to vlevo dole a je výborné. Kupodivu to na shred zas tak moc není, ale parádně klouže po strunách, má dobrý attack a úžasně se s tím pracuje s tónem. A neklouže v prstech. Jen jsou trochu drahá.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Pro plzeňáky, stonepics si můžeš vyzkoušet 13.8. v RC Utopie, budu tam s kapelou :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Příští týden budu Brno-Vyškov-Zlín. Maj to někde v hudebninách ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Měl byste někdo od Plzně zájem o ta kamenná trsátka? Asi bych objednával pár achátových 1,5-2.0mm ze stonepicks.com (dají se někde sehnat levněji než tam?).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Neviděl někde někdo prodávat trsátko z želvího krunýře?
Amid

Příspěvek od Amid »

Bummer píše:Měl byste někdo od Plzně zájem o ta kamenná trsátka? Asi bych objednával pár achátových 1,5-2.0mm ze stonepicks.com (dají se někde sehnat levněji než tam?).
Pokuď bys to tedy objednával, co kdyby jsi objednal i jedno pro mně a já bych ti za to trsátko poslal peníze na účet, popř. přes složenku na adresu a ty bys mi zpětně poslal to trsátko. Šlo by to? Samozřejmě že bych ti to poslal i s nějakou kompenzaci. 8)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Rozhodně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Teorge píše:Neviděl někde někdo prodávat trsátko z želvího krunýře?
Tak mě napadá, že to jistí zverimex...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Teorge píše:
Tak mě napadá, že to jistí zverimex...
To je ošklivé od tebe :lol:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

já hraju na zelený Jim dunlop, sedí do ruky, jsou akorát tvrdý a nekloužou (mám to štěstí, že se mi nepotí ruce :))
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Někdy od 70. let je zakázáno je vyrábět (stejně jako cokoli jiného z želvoviny). Takže leda najít ne eBayi nějaké vintage kusy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Amid

Příspěvek od Amid »

Nemá někdo odzkoušené keramické trsátka? To je ta nejlevněší varianta, co se aspoň trochu podobá těm vyrobených z polo-drahokamu. Tak by to snad mohlo mít aspoň podobný vlastnosti.

http://www.dhn.cz/trsatko-pick-boy-cera ... 70-mm-2094
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Jen si tedy myslím, jak je tam to označení 0.50, že je to nesmyslné. Přeci ta keramika nemá žádnou pružnost ne? Ono je možná tlusté 0.50 mm, ale určitě uplně jiné oproti normoš trsátkům této tloušťky.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To bude nějaká plast-keramika, prostě aby to bylo pružný...si myslím :lol:
Amid

Příspěvek od Amid »

Pružit to vůbec nemusí. Stačí, když umíš hrát dobře pouze špičkou trsátka.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Amid píše:Pružit to vůbec nemusí. Stačí, když umíš hrát dobře pouze špičkou trsátka.
Dle mého názoru nejde o úm, ale prostě o pohodlnost. To, že někdo hraje měkkým trsátkem neznamená, že umí hrát hůže než-li ten, co hraje s 3 mm.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Amid

Příspěvek od Amid »

Wocass píše:Dle mého názoru nejde o úm, ale prostě o pohodlnost. To, že někdo hraje měkkým trsátkem neznamená, že umí hrát hůže než-li ten, co hraje s 3 mm.
Do je pravda. S měkým trsátkem moc dobře hrát neumím, prože prostě hodně pruží a já jsem zvyklý hrát výhradně špičkou trsátka, což dle mého názoru je docela výhodné: hrajete menší plochou, tudíž tam vzniká menší odpor a dovoluje vám to hrát rychleji, narozdíl od těch měkých másel.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Amid píše:
Wocass píše:Dle mého názoru nejde o úm, ale prostě o pohodlnost. To, že někdo hraje měkkým trsátkem neznamená, že umí hrát hůže než-li ten, co hraje s 3 mm.
Do je pravda. S měkým trsátkem moc dobře hrát neumím, prože prostě hodně pruží a já jsem zvyklý hrát výhradně špičkou trsátka, což dle mého názoru je docela výhodné: hrajete menší plochou, tudíž tam vzniká menší odpor a dovoluje vám to hrát rychleji, narozdíl od těch měkých másel.
S tím naprosto souhlasím, ale já jsem zastáncem "všeho s mírou" :D Takže tvrdší, ale né moc. Do těch 1mm mi to vyhovuje. Jakmile je to více už to pro mne není ono. Mám rád nepatrné prohýbání špičky při alternativu, lépe se trefuji do strun.

Většinou volím ten střed Medium :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Amid

Příspěvek od Amid »

Taky zas nechodím do žádných extrému. Mám rád, když je to trsátko tvrdé a zároveň aspoň trochu pruží, jak jsi psal. Zvykl jsem si na Dunlop Gator 0.96 mm.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“