Amid píše:Nebo neexistuje náhodou nějaká levnější alternativa? Například trsátko ze skla, nebo z jiného syntetického materiálu, který je vlastnostmi podobný tomu achátu?
Podobný achátu nevím, ale doporučuji zkusit trsátka Primetone. Mám to vlevo dole a je výborné. Kupodivu to na shred zas tak moc není, ale parádně klouže po strunách, má dobrý attack a úžasně se s tím pracuje s tónem. A neklouže v prstech. Jen jsou trochu drahá.
Měl byste někdo od Plzně zájem o ta kamenná trsátka? Asi bych objednával pár achátových 1,5-2.0mm ze stonepicks.com (dají se někde sehnat levněji než tam?).
Bummer píše:Měl byste někdo od Plzně zájem o ta kamenná trsátka? Asi bych objednával pár achátových 1,5-2.0mm ze stonepicks.com (dají se někde sehnat levněji než tam?).
Pokuď bys to tedy objednával, co kdyby jsi objednal i jedno pro mně a já bych ti za to trsátko poslal peníze na účet, popř. přes složenku na adresu a ty bys mi zpětně poslal to trsátko. Šlo by to? Samozřejmě že bych ti to poslal i s nějakou kompenzaci.
Nemá někdo odzkoušené keramické trsátka? To je ta nejlevněší varianta, co se aspoň trochu podobá těm vyrobených z polo-drahokamu. Tak by to snad mohlo mít aspoň podobný vlastnosti.
Jen si tedy myslím, jak je tam to označení 0.50, že je to nesmyslné. Přeci ta keramika nemá žádnou pružnost ne? Ono je možná tlusté 0.50 mm, ale určitě uplně jiné oproti normoš trsátkům této tloušťky.
Wocass píše:Dle mého názoru nejde o úm, ale prostě o pohodlnost. To, že někdo hraje měkkým trsátkem neznamená, že umí hrát hůže než-li ten, co hraje s 3 mm.
Do je pravda. S měkým trsátkem moc dobře hrát neumím, prože prostě hodně pruží a já jsem zvyklý hrát výhradně špičkou trsátka, což dle mého názoru je docela výhodné: hrajete menší plochou, tudíž tam vzniká menší odpor a dovoluje vám to hrát rychleji, narozdíl od těch měkých másel.
Wocass píše:Dle mého názoru nejde o úm, ale prostě o pohodlnost. To, že někdo hraje měkkým trsátkem neznamená, že umí hrát hůže než-li ten, co hraje s 3 mm.
Do je pravda. S měkým trsátkem moc dobře hrát neumím, prože prostě hodně pruží a já jsem zvyklý hrát výhradně špičkou trsátka, což dle mého názoru je docela výhodné: hrajete menší plochou, tudíž tam vzniká menší odpor a dovoluje vám to hrát rychleji, narozdíl od těch měkých másel.
S tím naprosto souhlasím, ale já jsem zastáncem "všeho s mírou" Takže tvrdší, ale né moc. Do těch 1mm mi to vyhovuje. Jakmile je to více už to pro mne není ono. Mám rád nepatrné prohýbání špičky při alternativu, lépe se trefuji do strun.
Taky zas nechodím do žádných extrému. Mám rád, když je to trsátko tvrdé a zároveň aspoň trochu pruží, jak jsi psal. Zvykl jsem si na Dunlop Gator 0.96 mm.