Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Pařez

Re: Ukulele

Příspěvek od Pařez »

Ahoj,
prosím vás, nemáte někdo zkušenosti s uke značky Cordoba :?:
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

CzechJoker píše:Já nevím, není basové ukulele přece jen o něco větší? -obrázek-

:lol: :lol: :lol:
Obrázek akustické baskytary je zde trošku od věci.

Obrázek

Myslím si, že by se to ukulele předělat dalo, tedy pokud nemáš zrovna sopránové. Největším problémem ale budou ladící mechaniky, kobylka a nulťák. To už asi vyjde lépe si pořídit nové bass uke. Nicméně pokud se rozhodneš, že to s tou předělávkou zkusíš, tak hodně štěstí!
Hans Wydle

Příspěvek od Hans Wydle »

Musel bych asi umět dělat s vercajkem, což já neumím, ale kdybych si pořizoval nové uke, tak bych ten soprán(Lanikai 11) zkusil předělat.

A jak je to s ocelovýma strunama? Mohl bych je tam nějak nacpat nebo by to ten maličký nevydržel? :idea:

Bych tam mohl nasunout tohle :D http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru ... -77540.php
Temné ukulele v dáli zní...
kristynatrochtova

Hans Wydle píše:Bych tam mohl nasunout tohle :D http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru ... -77540.php
:shock: Ukulele by zřejmě dohrálo navždy.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Podle mě by to sopránové uke po natažení strun určených pro akustickou baskytaru vzalo rychlý konec.
Kobylka by se vydala na výlet :D.

Edit: Kristýna byla rychlejší :)
Hans Wydle

Bych to 3x objel kobercovkou nebo bych to tam nějak připájel :D

Jsem se teď díval na videa s tím OSCAR SCHMIDT OU13 a fakt se mi líbí, jenom mi to je zatím na prd, pořádně neumím zahrát žádnou skladbu, jen akordy. Mají ji v Kytarách, takže se tam asi zajdu nějaký den podívat. :twisted: Ta závislost není mýtus ani omylem...
kristynatrochtova

Hans Wydle píše:OSCAR SCHMIDT OU13
Oscar Schmidt OU13 je sopránové. Nemáš na mysli OU3 - tedy koncertní verzi? Jestli ne, tak nevím, jestli bude mít cenu ti to vymlouvat. :lol: Nad OU3 taky docela přemýšlím a v pátek si půjdu už konečně nějaké finálně vybrat, nemám totiž na co hrát. :x Že závislost na ukulele není mýtus, mohu jen potvdit.
Pařez

Příspěvek od Pařez »

kristynatrochtova píše:
Hans Wydle píše:OSCAR SCHMIDT OU13
Oscar Schmidt OU13 je sopránové. Nemáš na mysli OU3 - tedy koncertní verzi? Jestli ne, tak nevím, jestli bude mít cenu ti to vymlouvat. :lol: Nad OU3 taky docela přemýšlím a v pátek si půjdu už konečně nějaké finálně vybrat, nemám totiž na co hrát. :x Že závislost na ukulele není mýtus, mohu jen potvdit.

... AMEN :mrgreen:
Hans Wydle

Já taky chci soprán. Nevidím důvod, proč kupovat koncertní, velikost i zvuk mi vyhovuje.
kristynatrochtova

Zřejmě jsme se nepochopili, ale to je jedno, nebudu tu filozofovat, protože by to bylo mírně OT. :mrgreen:
Já bych teda do sopránu už nešla, pro mě jedině koncert nebo tenor!
Hans Wydle

Tohle by mě teda zajímalo, proč soprán ne?! Nemyslím si, že je to OT. Co by mě mělo donutit koupit si koncert, tenor, či dokonce baryton?
kristynatrochtova

Jde tu hlavně o menzuru. Ne všechno se dá uhrát na soprán nebo koncert. Nejuniverzálnější je tedy tenor, baryton už je moc takový "kytarový".
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Hans Wydle píše: A jak je to s ocelovýma strunama? Mohl bych je tam nějak nacpat nebo by to ten maličký nevydržel? :idea:
[/url]
To je nejčastější dotaz a já už se ani nezlobím, i když mě to kdysi dost iritovalo. Když si chceš zničit nástroj , který na to není stavěný, tak to prubni! Možná to vydrží. :D
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Pařez

Příspěvek od Pařez »

kristynatrochtova píše:Jde tu hlavně o menzuru. Ne všechno se dá uhrát na soprán nebo koncert. Nejuniverzálnější je tedy tenor, baryton už je moc takový "kytarový".

:shock: počkat, počkat, co se mi nevejde na concertku :?: :!:
.....hájím ji, protože ta mi přijde nejuniversálnější, dle mě dostačující menzura, všechny tóny, ale stále jestě silně "ukulelový" zvuk. Dá se pohodlně hrát jak "Formby", tak brnkat, melodie, všechny mě známé stupnice (asi určitě jich ale neznám dost :oops: ).
Jinak souhlasím s tím, že soprán je krátký :idea: , ale tenor, ač je na hmatníku pohodlnější, má podle mě už zbytečně dlouhý tón.
:mrgreen:

:lol: tohle je ale přínosná debata, doufám, že se rozvine.....
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Pařez píše:
kristynatrochtova píše:Jde tu hlavně o menzuru. Ne všechno se dá uhrát na soprán nebo koncert. Nejuniverzálnější je tedy tenor, baryton už je moc takový "kytarový".
.....hájím ji, protože ta mi přijde nejuniversálnější, dle mě dostačující menzura, všechny tóny, ale stále jestě silně "ukulelový" zvuk. Dá se pohodlně hrát jak "Formby", tak brnkat, melodie, všechny mě známé stupnice (asi jich neznám dost :oops: ).
Jinak souhlasím s tím, že soprán je krátký :idea: , ale tenor, ač je na hmatníku pohodlnější, má podle mě už zbytečně dlouhý tón.
Myslím, že i na soprán a koncert se dá dost zahrát. Nezavrhuji žádný druh a velikost. Je to jen věc každého. Možnosti svého osobního vkusu, velikosti rukou hráče, jeho stupeň dovednosti a umu, požadavku na nástroj a zvuk,... A to je právě ta krása, univerzálnost a svoboda s ukulele! :D
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
kristynatrochtova

Pařez píše:

.....hájím ji, protože ta mi přijde nejuniversálnější, dle mě dostačující menzura, všechny tóny, ale stále jestě silně "ukulelový" zvuk. Dá se pohodlně hrát jak "Formby", tak brnkat, melodie, všechny mě známé stupnice (asi určitě jich ale neznám dost :oops: ).
:mrgreen:

:lol: tohle je ale přínosná debata, doufám, že se rozvine.....
Pardon, na tenor se hraje nejpohodlněji. Taky mám radši koncertní, ale obecně se na tenor hraje nejjednodušeji. Je to jen subjektivní pohled, každému vyhovuje něco jiného. Mně se třeba hraje blbě na soprán.
Naposledy upravil(a) kristynatrochtova dne 27.04.2012 14:42, celkem upraveno 1 x.
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Pardon, na tenor je hraje nejpohodlněji. Taky mám radši koncertní, ale obecně se na tenor hraje nejjednodušeji. Je to jen subjektivní pohled, každému vyhovuje něco jiného. Mně se třeba hraje blbě na soprán.
Mě to ani nepřipadne, no asi že jsem zvyklý na mandolínu, která je menší.
To je fakt věc názoru. :P
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Myslím, že většina (v současné době) nejznámějších hráčů na ukulele používají koncertní ukulele a určitě vědí proč. :)
Hans Wydle

Čím menší, tím lepší! Já u toho sopránu asi fakt zůstanu. Na "akordovky" to určitě stačí. Koncert je pro velké pány, já jsem jen malý brnkal :D
kristynatrochtova

Láslo píše:Myslím, že většina (v současné době) nejznámějších hráčů na ukulele používají koncertní ukulele a určitě vědí proč. :)
A já jsem žila v domnění, že většina současných hráčů používá tenor. Patrně mám ve znalostech mezery.
Hans Wydle píše:Čím menší, tím lepší! Já u toho sopránu asi fakt zůstanu. Na "akordovky" to určitě stačí. Koncert je pro velké pány, já jsem jen malý brnkal :D
Jestli nemáš v plánu být druhý Shimabukuro, tak to určitě stačí. :lol:

Mimochodem, dneska otevírám nový web. http://ceskeukulele.blogspot.com/
Drobných chyb si zatím nevšímejte, zatím je to ještě v procesu dokončování, takže tak.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“