+1. Jsem na tom uplně stejně. Ten zvuk mi za tu cenu vyrazil dech.Bilardy píše:jj byl sem až překvapenej za tu cenu jakej má zvuk. by mě zajímalo za jakou cenu by se dala prodat:D
*** Váš Tuning ***
Re: *** Váš Tuning ***
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Pickguard je z plastu, original som kupil a bol sivy, drak je robeny priamo do pickguardu, nepacila sa mi farba tak som prestriekal na cierno, povodny bol sivy.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:

Více ve vlákně "fotografie vašich kytar"...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
to Atkins: pěkná kytara ale nevím jestli to jde nebo ne ale nebylo by možný udělat to tak aby ty dráty nebyly vidět? trošku to kazí velice dobrej dojem kytary.
Jinak ta moje kytara půjde do bílé pak se koupí novej snímač a jde na prodej. možná bude nějakej airbrush ale to už s rozumem:D
Jinak ta moje kytara půjde do bílé pak se koupí novej snímač a jde na prodej. možná bude nějakej airbrush ale to už s rozumem:D
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No jo, psal jsem to "vedle", že jsem to měl trochu učesat ale teď už je to zase trochu jinak, zdá se, že jsem natrefil na výbornou Hohnerku - taky semiakustiku ale s výrazně lepším krkem, tak tahle kočka zůstane na pokusy (Fokus-pokus
) nebo půjde za hubičku do světa, samozřejmě bez těch snímačů P-Rails, protože ty hrajou velmi, velmi příjemně.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jednou když jsem se ptal Kaisera v Ostravě co si myslí, že je kvalitativně lepší jestli Bach nebo Fokus řekl: "Bach se dá, ale Fokus = hokus pokus"
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Není tomu tak, Fokus kytary jsou poměrně zdařilé (cena/výkon) - ale musí se vybírat úplně stejně jako bachovky. Ostatně mít kytaru s názvem "Bach", by mne značně deprimovalo, možná právě proto že si onoho barokního skladatele velice vážím. 
Nechť je ti útěchou, že je to B&CH. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Tak mi to povídej od té doby mám doma 2 fokusky, ale bach žádný...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Můj poslední "tuňák":
Nástroj Hohner je ze začátku devadesátých let a má oproti Fokusu takřka dokonalý krk, zakoupil jsem jej v aukci a kompletně přestavěl, u krku a kobylky jsem použil snímače Seymur Duncan P-Rails, z jednoho snímače lezou tři výstupy:
1. SingleCoil - Krásný zvonivý fenderovský zvuk singlu
2. P90 (PhatCat) - Nádherný vintage gibson zvuk 50-60. let
3. Humbucker - Tlustý, hutný zvuk na tvrdší muziku
Uprostřed je SingleCoil typu jazzmaster, taky Seymur Duncan s výraznými středy a výškami
Kytara v tomto zapojení umožňuje více než 15 barevných kombinací - Od úžasného jazzového zvuku krkový "tlustý kočky", přes bluesový setup se středovým Jazzmasterem, až po "hustou metlu" kobylkového humbuckeru.
Práce ještě nekončí, protože kytara hraje dost dobře i "na sucho", plánuji zakoupit kobylku s piezosnímáním k napodobení zvuku akustické kytary. Bude z toho takřka univerzální nástroj.

P.S. Okolí střeďáku ještě příjde začistit...

1. SingleCoil - Krásný zvonivý fenderovský zvuk singlu
2. P90 (PhatCat) - Nádherný vintage gibson zvuk 50-60. let
3. Humbucker - Tlustý, hutný zvuk na tvrdší muziku
Uprostřed je SingleCoil typu jazzmaster, taky Seymur Duncan s výraznými středy a výškami
Kytara v tomto zapojení umožňuje více než 15 barevných kombinací - Od úžasného jazzového zvuku krkový "tlustý kočky", přes bluesový setup se středovým Jazzmasterem, až po "hustou metlu" kobylkového humbuckeru.
Práce ještě nekončí, protože kytara hraje dost dobře i "na sucho", plánuji zakoupit kobylku s piezosnímáním k napodobení zvuku akustické kytary. Bude z toho takřka univerzální nástroj.
P.S. Okolí střeďáku ještě příjde začistit...
takže moje menší vylepšeníčko na mojem Squieru...xD..nejdříve před

a teď po úpravě

a moje bývalá ibanezka GRG 170DX vypadala takto

není to nic unikátního...xDxD

a teď po úpravě

a moje bývalá ibanezka GRG 170DX vypadala takto

není to nic unikátního...xDxD
Kytara:Ibanez GRG 170 DX BKN,"Gibson" SG,akustička
Kombo:VOX VT15,Epiphone
Kombo:VOX VT15,Epiphone
Tak sme si za dopoledne projele celej tenhle thread...
musim říct, že u většiny obrázků bych se moh poblít... Celý kočandy polepený nějakejma igelitama... to je strašný... pochopim, Vai měla taky takovouhle kytaru, ale aspoň na ní udělal jedno z prvních (ne li uplně první) z dvojzvratnejch tremol... Já jsem teď ve fázi úprav na bodě kde šetřim... počítám že tak na podzim bych vám moh poslat skoro komplet fotky jak si tuning představuju já... a doufám že nejen já... 
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
to máš jak u aut, někdo si pod slovem tuning představuje seriovou fabii ověšenou plastama a spoilerama a nekdo zavodni rallye speciál s upravenym podvozkem a motorem..
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
Předtím vypadalo to squierovské tele IMHO lépe, jinak... Ty karty budiž, ale to u přepínače zruš... Jestli to jsou nálepky.
Neodrazujte ho všichni od toho poťáku, blend je běžná věc na base, tak proč ne na kytaře? Sice na to bývají speciální dvojité poty s upravenou dráhou, ale obyč může fungovat taky.jaraban píše:jestli to tady už bylo,tak s eomlouvám,ale nějak se nemůžu dostat k tomu koupit přepínač....no prostě....můžu nahradit přepínač potenciometrem???něco se mi válí doma,tak že bych to tam dal......já jen,jestli to nějak nebude vadit snímačům.....celkem bych využil to,že bych měl zaplý oba,ale kobylkáč tak na 75% a krkovej na 25%......
FPC píše:to máš jak u aut, někdo si pod slovem tuning představuje seriovou fabii ověšenou plastama a spoilerama a nekdo zavodni rallye speciál s upravenym podvozkem a motorem..
Víš co je moc zajímavý? Že takovýhle prasárny se v takovýhle míře vyskytujou jen v česku, jinde v cizině, teda aspoň tam kde sem byl, sem nikdy neviděl Favorita celýho ulepenýho od kitu a přelaminátovanýho k nepoznání... Holt u kytar asi taky funguje TUNING vs. TUZING...
U aut se totiž v civilizovaných zemích rozlišuje tuning a styling. Tuning = funguje to lépe než originál a může to i vypadat o něco lépe, ale bez radikálních změn, styling = jede to pořád stejně nebo i hůř, ale vypadá to jako daleko lepší auto. Drtivá většina zde ukazovaných prací je více či méně povedený styling. Pod tuningem bych si u kytary představoval třeba vylepšení tvaru těla nebo šikovné umístění ovladačů dalších funkcí, třeba ve spojení se sundáním tlustého čínského laku a jeho nahrazením nějakým lepším. A pár detailů navrch. Nálepky bych za tuning nepovažoval.
kmensik: Přesně jak píšeš, blend pot by musel být dvojitý - pokud by tam hodil jednoduchý lineární poťák, měl by strašně slabý výstup. Navíc by to potřebovalo ještě dva kondíky navíc (treble bleed).
kmensik: Přesně jak píšeš, blend pot by musel být dvojitý - pokud by tam hodil jednoduchý lineární poťák, měl by strašně slabý výstup. Navíc by to potřebovalo ještě dva kondíky navíc (treble bleed).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Ano to máš pravdu, proto nevím proč tady někdo psal že za tuning ,v překladu vyladění, nepovažuje výměnu snímačů a takovéhle věci... A s tím lakem souhlasím, sám plánuju na svym Epiphonu LP Custom stáhnout lak a nechat na něj napatlat nitrocelulózu s nějakym hezkym airbrushem... A tady vyvstává zásadní otázka okolo "tuningu kytar"... Vyplatí se to vůbec??? Ano, pokud svoji kytaru máte rádi a víte že už ji neprodáte, tak můžete do svých kočiček investovat majlant... já sem na to takovej že místo dražší kytary si radši poladím tu svojí, milovanou, ačkoli ty úpravy třeba dvojnásobně přesáhnou cenu kytary... Rozhodně by mi přišlo na hlavu, kdyby někdo šel, vzal originál Géčko Customa a celýho ho předělal... teda až na vyjímky, jako u pana Wyldea to nepochopim... Tyhle kytary už to jednoduše nepotřebujou a pokud nejste slavný tak tu cenu tý kytary akorát mnohokrát snížíte... Nebo si můžete naopak předělat DiMavery
To je asi tak všechno, co bych vám chtěl říct o válce ve Vietnamu...

zdravim... chtel bych udelat takovou malou upravu svyho lespaula... ma takovy kremovy lemovani... ja bych chtel takovy to snehove bily
da se sehnat nekde ta lemovka? a jak by se to pripadne menilo?
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Pokud to chceš pořádně tak sehnat dobrého lakéra, sundat větší část laku celý kytary (to už se ti vyplatí jestli je to teda nějakej levnější LP přelakovat celou kytaru) a přelakovat.... Jinak druh laku mění rezonační vlastnosti kytary a ty laky, který nechaj dřevu dejchat (polyuretan, trošku a nitrocelulóza, hodně ale je drahá a dělá se třeba měsíc...) jsou lepší řešeníSmileCZ píše:zdravim... chtel bych udelat takovou malou upravu svyho lespaula... ma takovy kremovy lemovani... ja bych chtel takovy to snehove bilyda se sehnat nekde ta lemovka? a jak by se to pripadne menilo?