Bugera
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Bugera
Pokud čistý zvuk hraje v pořádku a pouze se ti nelíbí charakter zkreslení, tak ti výměna lamp vůbec nepomůže. V55 není apec dělaný na nějaké velké zkreslení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nejde mi vůbec o velké zkreslení. Jen prostě ten charakter zvuku je takový plechový až tranzistorový
Když dám kvalitní lampy do předzesilovače který by měl vytvářet přebuzení zesilovače, tak přeci musí záležet na kvalitě lamp. Vím že když použiji například ruské lampy zvuk prý spíše přiostří a s JJ lampami je příjemnější pro klasickou rockovou a bluesovou hru. Nebo to tak není? Konec nechci zatím měnit kvůli záruce. V případě reklamace bych musel výkonové lampy dát zpět a znovu nastavovat zesilovač. Co si o tom myslíte. Díky
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Když to víš, tak proč se ptáš?PavelH píše: Vím že když použiji například ruské lampy zvuk prý spíše přiostří a s JJ lampami je příjemnější pro klasickou rockovou a bluesovou hru.
Na zkreslení se vždy určitou měrou podílejí v lampovém aparátu všechny stupně. Tak to prostě je. Zkus si pohrát s ovladacími prvky. Otevři korekce, master dej také úplně na doraz a pomalu přidávej gain. Při dosažení potřebné hlasitosti teprve případně dolaď korekcemi na požadovanou barvu zvuku. Pokud to i tak bude hrát mizerně, tak si řekni, jak skvěle jsi nakoupil. Ono chtít hezký zvuk od zesilovače za šestku je odvaha. Dost si ten Tvůj "hezký čistý" zvuk nedokážu představit.
-
BathoryPavel
Zdarec mám takový problém a nevím na koho se obrátit.Mám kyt.hlavu Bugera 6262 ve čtvrtek jsem byl ve skušebně a šlapala jako hodinky v sobotu jsme měli koncert (nemám sice na tu hlavu žádný futrál ale převážím ji líp než mou přítelkyni
) vše jsem zapl jako vždy i s předehřevem a lampy se vůbec nenažhavili jinak vše jelo i nožní přepínač ale žádný zvuk (pujčil jsem si od druhé kapely úplně tu samou hlavu a ta jela jak čert).Čím to může být je to pojistka nebo to vzdali lampy? Jak to můžu zjistit? Předem díky za odpověď Bathory
Odpovědi mě hoďte na mail: BathoryPavel@seznam.cz
Dík
Dík
- Nero
- Rádce
Tohle je diskuzní fórum, ne žadatelna e-mail poradny. Nečekej, že ti někdo bude odpovídat na mail.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hele jak se tu řešilo to vyndavání lamp na snížení výkonu, když vyndám u normální 6262 dvě lampy, musim přenastavit bias ne? a když budu mít Infinium verzi, tak se to přenastaví samo že?
Nepřenastavuješ nic. Jen přepneš výstupní impedanci. Jestli na nižší nebo vyšší, to si dohledej. Někde jsem to tu psal, ale z hlavy si to nepamatuju.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
ok, díky...hele a co ten jejich slavnej Trirec...už jste na to někdo hráli? docela by mě zajímalo, jak to hraje...z videí na youtube člověk pozná prd...
Máte někdo zkušenost s malým kombem Bugera BC15?
http://www.audiotek.cz/product-39985-bugera-bc15
Hledám něco na tahání do hospody (pěšky), proto je jedním z důležitých parametrů hmotnost. Tady údajně 5kg, což by ještě snad šlo. Původně jsem chtěl nějakou malou 5w celolampu, ale jak to tak prohlížím, jsou většinou poměrně těžký a obzvláště cestou domů by se pěkně pronesly
Život je plný kompromisů, jak moc velký by byl tenhle co se týče zvuku?
Hrajem blues (rock), sem tam nějakou jižárnu...
Hledám něco na tahání do hospody (pěšky), proto je jedním z důležitých parametrů hmotnost. Tady údajně 5kg, což by ještě snad šlo. Původně jsem chtěl nějakou malou 5w celolampu, ale jak to tak prohlížím, jsou většinou poměrně těžký a obzvláště cestou domů by se pěkně pronesly
Život je plný kompromisů, jak moc velký by byl tenhle co se týče zvuku?
Hrajem blues (rock), sem tam nějakou jižárnu...
koukals na tu jejich bugera v5 - ta by mela vazit 10 kilo ... co me prijde, ze neni az zase tak hrozny.
Jo, V5 byl jeden z lampových kandidátů, ale právě těch 10 kg je už docela dost.
- Nero
- Rádce
Koukal jsi na web výrobce? Těch uvedených 5,5 kila se mi zdá podezřele málo...kodl258 píše:Máte někdo zkušenost s malým kombem Bugera BC15?
Hledám něco na tahání do hospody (pěšky), proto je jedním z důležitých parametrů hmotnost. Tady údajně 5kg, což by ještě snad šlo.
PetrPeter 1975 - 2008
No, je to pololampa, tak by ta hmotnost snad mohla sedět.
- Nero
- Rádce
Koukám na web Bugery a je to tam. Zajímavé...
PetrPeter 1975 - 2008
...tak se mi zdá, že ta Bugera BC15 je převlečený Behringer AC 108. 
- Nero
- Rádce
Je, taky to svým způsobem dělá stejná firma. Respektive kořeny to má na stejném místě.
PetrPeter 1975 - 2008
no, já jen, že na ten Behringer AC 108 jsem moc pochvalných referencí nenašel. ta bugera bude nejspíš hrát podobně.
No já ospobně do hospody chodím s VHT Special 6 (hlava, mini box) ano už to není tak skladné, ale nemlžu si to vynachválit, jak na doma, tak na menší akce, než ty hybridy, osobně bych se přiklonil k BUGERA V5 , pokud si to pamatuju je tam na zadním panelu i omezovač výkonu a pod... Ten 15W tranzistor to vpohodě přeřve, nebo kamarád má dobrou zkušenost s malými tranzistorovými fendry např Fender Frontman FM15 je taky malá lehká vecička, a hraje obstojně.kodl258 píše:no, já jen, že na ten Behringer AC 108 jsem moc pochvalných referencí nenašel. ta bugera bude nejspíš hrát podobně.
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Než se na foru ptát jestli je to pojistkou tak se na ni radši mrkni sám (určitšě je na zadním panelu) to je jedna z prvních věcí co se kontroluje když aparát nejedeBathoryPavel píše:Zdarec mám takový problém a nevím na koho se obrátit.Mám kyt.hlavu Bugera 6262 ve čtvrtek jsem byl ve skušebně a šlapala jako hodinky v sobotu jsme měli koncert (nemám sice na tu hlavu žádný futrál ale převážím ji líp než mou přítelkyni) vše jsem zapl jako vždy i s předehřevem a lampy se vůbec nenažhavili jinak vše jelo i nožní přepínač ale žádný zvuk (pujčil jsem si od druhé kapely úplně tu samou hlavu a ta jela jak čert).Čím to může být je to pojistka nebo to vzdali lampy? Jak to můžu zjistit? Předem díky za odpověď Bathory
Dík
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
asi ji nakonec koupím a budu tahat 10 kilo. bohužel teď kromě thomana nikde není skladem. omezovač má -5w/1w/0.1w.rudie píše:... osobně bych se přiklonil k BUGERA V5 , pokud si to pamatuju je tam na zadním panelu i omezovač výkonu a pod...
taky možnost.rudie píše:...... nebo kamarád má dobrou zkušenost s malými tranzistorovými fendry např Fender Frontman FM15 je taky malá lehká vecička, a hraje obstojně.