Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
lunchie

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od lunchie »

jak pokracuje stavba slo? ja dneska obdrzel vybornou zparvu, PCB uz je hotovy, sasi se srika ... snad by to mohlo do leta dorazit ke me domu. Dalsi dobra zprava - trafa a tlumivka se motaji ... takze to snad dorazi taky tak nejak podobne a pak huraaaaa do toho. Nakonec ten uberschall udelam se 100W :? . S tim, ze tam hodim jenom dve koncove lampy. Ja uz se nemuzu dockat :).

Vcera jsem byl po dlouhy dobe v guitarcenter a zkusil jsem tam MB express 5:25. Nebylo to spatne, jen nejak me moc nepresvedcil gain, asi nejaky TS pred by to spravil. Tak jsem pak hned doma musel zapojit svuj bastl inspirovany markem a musim rict, ze me zase posadil na p***l :). Podle meho ma opravdu jeden z nejvice organickych prubehu zkresleni.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no stravba SLO se ted krapet zasekla , koupil sem si repra a když sem je objednal tak mi docvaklo že sem spíš měl koupit trafa a tlumivku :D takže si sednu k corelu a budu si krapet kreslit jak by to mohlo asi vypadat zatim sem se dostal na rozměry cca 594x384 a hloubka se ještě uvidí 250 nebo 300 .

ty si si na to nechal dělat DPS ? takže klaply i ty trafa to 100W trafo to bude docela nálož co sem tak koukal tak to bude pěkně těžký :D

tady sou ty červeno kabátnický reprácí
http://core88.rajce.idnes.cz/Soldano_Sl ... G_1211.jpg
Naposledy upravil(a) core88 dne 9.10.2011 23:13, celkem upraveno 1 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

no na sloclone pred nedavnem jeden tipek rozjel vlakno ohledne uberschallu, takze nakonec se udelal group by, s tim, ze se necha udelat PCB a sasi. Tak nejak jsem si tehda rekl, ze bych mohl zkusit udelat neco na vyssi urovni, takze jsem se pripojil ... PCB + sasi vyslo na cca $200 vcetne postovneho, PT+OT+choke taky na cca $200.

ramrod od eminence :), ja koupil eminence legend, ale mam ho porad v krabici
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no vlastně jo to si psal že se tam chystá nějakej hromadnej kup traf . Až to začneš dávat dohromady tak pošli nějaký foto . :) na o sem taky zvědavej . Na ty eminence sem zvědavej jak budou hrát zatim sem je nechtěl trápit když nejsou v boxu . Prej by měli bejt k tomu zvuku jakoby neutální (co tam vleze to de ven jen zminimální změnou)
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja hledal nejaky reprak na 'rock/metal' no a podle eminence guide a nejakych ukazek, jsem se nakonec rozhodl prave pro ten legend v128. Hlavne cena - ja ho mel za $50 dorucenej domu :), takze kdyz to bude pruser, tak me to tak moc nebude mrzet.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

já sem hledal něco co by hrálo dobře clean i overdrive zvuky a hlavně něco v průměru 10" podle nahrávek co maj na stránkách tak by ty ramrod měly bejt v pohodě.
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja mam eminence 10" tedkonc, zavrel jsem ho do bedny rozmeru MB express 10" bedna. Hraje docela pekne, ale jak chtel 12" s tim, ze udelam taky nejakou zavrenou bednu, max. portovanou. Bud to udelam z MDF nebo z preklizky ... uvidim, MDF mam v garazi, preklizku bych musel koupit ...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to moje by mělo vypadat jako tenhle bad cat http://i181.photobucket.com/albums/x233 ... atBack.jpg
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak sem si trochu pohrál v corelu jak by to mohlo asi vypadat
http://www.ulozto.cz/9160165/combo-navrh-pdf
Obrázek
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Kdybys radši pájel, jsem na to docela zvědavý. :) A kdybych si měl vybrat tak beru černou variantu dole, akorát s tenčím proužkem, asi tak polovičním.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Dan Rohanský píše:Kdybys radši pájel, jsem na to docela zvědavý. :) A kdybych si měl vybrat tak beru černou variantu dole, akorát s tenčím proužkem, asi tak polovičním.
taky tak!!!
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak člověk by rád pájel ale zatim nejsou trafa a taky sem musí nechat vohnout šasi nakoupit zbytek součástek a udělat bedýnku jinak to hlavní je už skoro hotový jen to zadrátovat :D . vo tej barevnej variante ještě popřemejšlim ale tu lemovku tam dam jiná neni a ani nebude :)
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak za 3 tejdny snad budou trafa
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Naposledy upravil(a) core88 dne 9.10.2011 23:14, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
HUDY

Příspěvek od HUDY »

http://hudyrock.rajce.idnes.cz/4W_kombo/ Tak tady je můj rozpracovaný zesilovač, není to úplně dokonalý, ale mám z toho radost :D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

kámo já si myslim že naprostá pohoda - máš to zatím moc pěkný...
jen mi hlodá hlavou kdes splašil ty nejtky - docela by mi taky bodly... :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jen taková odbočka, trafa Hammond co tu vidím jsou nějak uzpůsobená právě pro zesilovače, nebo proč jsou tak často využívaná. Já jsem dělal na souvislé praxi v Elektrokovu Znojmo a řekl bych, že trafa hodně kvalitní a měli by navinout i trafo na míru. Má někdo třeba zkušenosti, nebo tak ?
HUDY

Příspěvek od HUDY »

MrB14ck: ty nejtky jsem koupil v eshopu Pesimat.cz konkrétně : http://www.pesimat.cz/p_info/3630-pajeci-ocko-a3x3-5/ , myslim, že bohatě stačej.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Flajtr píše:Jen taková odbočka, trafa Hammond co tu vidím jsou nějak uzpůsobená právě pro zesilovače, nebo proč jsou tak často využívaná. Já jsem dělal na souvislé praxi v Elektrokovu Znojmo a řekl bych, že trafa hodně kvalitní a měli by navinout i trafo na míru. Má někdo třeba zkušenosti, nebo tak ?
No většinou sou to US projekty tak je pro ně snazší použít nějaký "normovaný trafo" co se bude dát snadno sehnat . Hammond je asi takovej nejvíc profláknutej ale sou i jiný výrobci třeba Edcor nebo Mercury magnetic . Jinak ty Hammondy sou primárně určený pro zesilovače výstupák asi nikde jinde nepoužiješ napájecí trafo by možná někam nacpat šlo ale nevym vo ničem co by chtělo vysiký napětí a malej proud .
V tom znojmě ti možná udělaj napájecí trafo ale výstupák to nevym nevym .
EDIT: napájecí trafo asi nijak spešl úpravy pro použití v zesilovači mít nebude ale výstupák jo bude navržený pro určitej rozsah frekvencí a trafoplechy budou z nějakýho lepšího materiálu .
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Tak me vcera dorazilo sasi a plosaky na bomber uber az z dalne italie :). Sasi to odneslo lehkym promacknutim na prednim panelu - musim vyrovnat, ale jinak parada ... takze hura do nakupu soucastek a jede se ...
(zkusim prihodit nejake fotky)

edti: tak behem paru dnu by me mely dorazit i trafa a tlumivka
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“