Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
mia
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od mia »

Pikaču schéma: http://kocickamia.rajce.idnes.cz/Pikacu ... schema.jpg

basák: 4xEL34 v konci, 5xECC83 v preampu, hezký, stavíš SLO100? Jinak s tím počasím souhlas, čím je venku pěknějc, tím míň se člověku chce bastlit :-)
If ain't broken, don't fix it!
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

paráda :) jak sem koukal na fotky tak pakaču je ječtě menší než red eye :D . Ještě by chtělo sehnat ty malý dabl triody 6110 a moh by si postavit něco kapesního na 9V .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Basák

Příspěvek od Basák »

Ten prcek je nádhernej, jsem zvedav na nějakou nahrávku.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Dík, jsem rád že se to líbí :-) S nahrávkama to zatím moc nevidím, nemám to přes co zachytit. Jedině to zkusit nahrát vestavěným mikrofonem v notebooku, to je tak asi všechno co doma mám.
If ain't broken, don't fix it!
Basák

Příspěvek od Basák »

Konečně jsem se urval od práce kolem baráku, a rozchodil klon Soldana slo 100, kde mám prozatím udělaný jen 5W konec. Musím se přiznat, že jsem z ovedrivu zvuku nadšen. Je tam tolik zkreslení, že mi stačí tak 60-70%. Vypadá to tak, že asi chudinka Marshall JCM800 skončí po dodělaní Soldana , někde v koutě. Ne to je jen žert :D . Čistý kanál je pro mé ucho u Marshalla příjemnější, ale uvidím, až mi přijde výstupák a napájecí trafo, jak se to dá upravit. Musím upravit poměr hlasitostí Crunch/Clean a ubrat trochu zkreslení (Crunch). Přepínání kanálu přes optiku parádní a bez problémů. Jen mi tam někde leze dost brum, ale to snad najdu kde mi tam co prolézá. Až čas dovolí, udělám nějakou nahrávku.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Basak> uz se tesim na nahravky! Ja ted cekam, az me prijde sasi a plosaky na klon bogner uberschall ... a premyslim, jestli ho udelat 50W nebo 100W. Kazdopadne tam hodim 'watt control' ve stylu egnator rebel.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Basák> já by sem měl otázečku na tu optiku . to přepínání optočlenů si dělal taky podle soldana nebo podle sebe ?
já se taky co nevidět pustim do stavby klonu soldana už mam nchystanou masku na DPS .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Goof

Příspěvek od Goof »

Zdravím, mám na Vás chlapi otázku. Svýho času jsem se pokoušel o klon Marshallu 2000DSL, nicméně při návrhu plošňáku jsem nebyl moc úspěšný, k oživení konce jsem se ani nedostal:), pořád to brumělo apod. Pak jsem stavěl barák a nějak to nechal ležet v propadlišti dějin. A když to tady čtu, tak bych to dal rád dokupy:) Nedá se někde sehnat předloha DPS nebo nějaká pomoc? Nejsem v elektrice úplný tele, nicméně s lampama zkušenost velice malá...
Basák

Příspěvek od Basák »

Optiku jsem dělal podle sch. v příloze, ale někde mám ještě jednu variantu, kterou jsem zvažoval. Myslím, že až osadím i konec(čekám na výstupní a napájecí trafo), nějaká úprava bude. Teď zase není nějak čas. Všechnu energii a finance vkládám do stavby CNCčka, abych si v případě potřeby vyfrézoval pěkně šasko, popisy, tišťáky vč. děr a dírek. Pojal jsem to trochu impozantně a teď mi jde hlava troch kolem.
Přílohy
optika_slo100.pdf
(178.55 KiB) Staženo 156 x
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Goof píše:Zdravím, mám na Vás chlapi otázku. Svýho času jsem se pokoušel o klon Marshallu 2000DSL, nicméně při návrhu plošňáku jsem nebyl moc úspěšný, k oživení konce jsem se ani nedostal:), pořád to brumělo apod. Pak jsem stavěl barák a nějak to nechal ležet v propadlišti dějin. A když to tady čtu, tak bych to dal rád dokupy:) Nedá se někde sehnat předloha DPS nebo nějaká pomoc? Nejsem v elektrice úplný tele, nicméně s lampama zkušenost velice malá...
Zdar, dival jsem se po nejakym navrhu tistaku, ale bohuzel nenasel jsem. Kdyztak sem hod ten tvuj layout a schema podle ktereho si to delal a ja na to kouknu :).
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Goof

Příspěvek od Goof »

Posílám původní návrhy. Je to na dvou deskách. Chvíli jsem dělal na další verzi, kde je to rozházené na vícero DPS. Předzes, korekce...
Schema mám případně v Eaglu...
Rear out sch..jpg
JCM2000 pre osazovák.jpg
JCM2000.jpg
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Tak po delší době taky něco ode mě, konečně jsem se trochu pohnul s předěláním kámošovo staryho rozdalla a udělal prozatim aspoň konec, klasika 2xEL34, 50W, bias pro každou lampu zvlášť, schema z ax84.com
http://www.ax84.com/static/corepoweramp ... ematic.pdf

zatim to hraje fajn čistě (zkoušeno s mobilem), presence funguje jak má, zatim mi tam lehce brumí 50ka, ale ještě nemam kompenzaci brumu, takže to snad zmizí, brzo snad přibude preamp (BadCat mini Cat crunch + mmjuz clean)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Zdravim, dělám na jednom ampu (mmjuzovo preamp download/file.php?id=895&mode=view a konec 2xEL34 z ax84 http://www.ax84.com/static/corepoweramp ... ematic.pdf ve zpetné vazbě 100k z 16 ohm výstupu) a mám tady trošku problém: od určitý hranice volume, tone nebo presence to začne kmitat a pískat, nevíte někdo co bych s tím moh udělat? zkoušel jsem dát do vazby nižší odpor a hranice se posunula dál, i jsem zkoušel přidat paralelně k odporu ve vazbě 4,7n kondík a taky to něco málo pomohlo, pořád to tam ale je, nevíte někdo, čím by to mohlo být? (přebuzený PI, kladná zpětná vazba...) případně co s tím udělat? dík za jakoukoliv pomoc :wink:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nemas nahodou prehozene draty z repraku? Podle toho co popisujes bych to tipoval na pozitivni zpetnou vazbu nez na NFB. Mel jsem podobny problem a bylo to prohozenyma dratama u repraku (ono to muze byt klidne i tim, ze mas naopak prehozeny draty, co vedou k mrizkam, remedy je stejny ... musis prohodit ty nebo ty u repraku). Ja prehodil draty v konci a prestalo to delat.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Stanley06 za C9 a C10 -propoj kondenzátorem cca 33 až 100 pf
nebo přehodit anody na výstupáku (ale to asi ne,to by ti pískalo hned...)
Ještě jsem si vzpoměl (matně :) ) že někde jsem propojoval střed předpětí se zemí rezistorem nejmíň tak 100K a nebo za C9,10 taky spoj se zemí rezistorem cca 1M . Už nevím,jestli jsem snižoval vstupní impedanci či co,ale bylo to v souvislosti s kmity a pískotem. Kdybych si o víkendu vzpoměl,snad někde najdu nějaké poznámky či schema.
Naposledy upravil(a) Trevor dne 25.05.2011 21:49, celkem upraveno 1 x.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nepiskalo by to hned ... zalezi kolik signalu poustis pres feedback zpatky. Proto to Stanleymu piska az od urcte urovne nastavene na potaku ... mel jsem ten samej problem - prehodil jsem dratu na sekundaru a bylo vyreseno (mam trafo jen s vyvodem na 8R). Takze prohozeni dratu na anodach by melo pomoci
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

díky za rady chlapy, prohozením drátů jsem se dostal na to, že to pískalo hned po sepnutí stand-by takže tam asi cesta nevede, až se k tomu zase dostanu tak zkusím to co píše Trevor, třeba to pomůže a nebo to udělam tak, že dam za ten clean preamp dělič tak aby se to k tomu pískání nedostalo. Pořád si myslim, že je to přebuzený PI, ale uvidíme, každopádně dam vědět co pomhlo :wink:

edit: pokud odpojim zpětnou vazbu tak to píská ještě dřív (bráno jako na menší nastavení potenciometrů)

a pár takovejch zatim virtuálních projektů: http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... ock001.jpg :mrgreen:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak to na problem ze zpetnou vazbou nevypada ... :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Stanley06 píše:díky za rady chlapy, prohozením drátů jsem se dostal na to, že to pískalo hned po sepnutí stand-by takže tam asi cesta nevede, až se k tomu zase dostanu tak zkusím to co píše Trevor, třeba to pomůže a nebo to udělam tak, že dam za ten clean preamp dělič tak aby se to k tomu pískání nedostalo. Pořád si myslim, že je to přebuzený PI, ale uvidíme, každopádně dam vědět co pomhlo :wink:

a pár takovejch zatim virtuálních projektů: http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... ock001.jpg :mrgreen:
ááá.. Der Buldozer! A že to vypadá skoro jako dvoukanálovej rectifier, popřípadě nějakej Rockwell :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

je to na objednávku a má to bejt kopírka recta, tak co :twisted:
St.Anley Tube Amps
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“