DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Talman

Re: DELAY

Příspěvek od Talman »

Tak jsem poridil MXR Carbon Copy (diky Pupacku a Nero za podporu pri vyberu) a jsem spokojeny, nadseny. Spatne se popisuje zvuk, ale je to takove prostorove - bohatsi, teplejsi, bez sumu. To pisu, protoze nekdo psal ze mu sumi. Krabicka je krasne zpracovana.

Zvukove neco takoveho ....
http://www.youtube.com/watch?v=qMyeTLH_ ... re=related
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak ať slouží :wink: snad se rozšířím do léta o Memoryman - ale je toho moc. Chtělo by to vyhrát sportku :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

Nero píše:Novinka pro zpožděné kouzelníky - Vox DelayLab http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... lab-525037 :wink:
Čuz,nevíte někdo,kdy se to začne u nás prodávat?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Taky pomalu nad něčím přemýšlím. Nejvíc se mi líbí T.C. Flashback....
Talman

Příspěvek od Talman »

bubucci píše:Taky pomalu nad něčím přemýšlím. Nejvíc se mi líbí T.C. Flashback....
je na bazaru
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:
Nero píše:Novinka pro zpožděné kouzelníky - Vox DelayLab http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... lab-525037 :wink:
Čuz,nevíte někdo,kdy se to začne u nás prodávat?

já se ptal na ty nové voxy AC4 a prý duben květen, tak ten delay asi možná bude ve stejný čas
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jj, už jsem mu psal. Ještě je tam DD-6 za 2.000,- Chci něco do smyčky na podkreslení sól. Nejsem nějaký znalec delayů, ale tady s těma krabičkama od např. TC nebo T-rex apod. člověk chybu neudělá. No a navíc potřebuju něco, co se mi vleze do futrálu od kytary protože v PB už nemám freiplatz...

edit: Flashback je na cestě :wink:
honza801

Příspěvek od honza801 »

tak jsem si sice pral MXR Carbon Copy, ale na bazaru nikdo neprodaval...

tudiz porizen Maxon AD9 Analog Delay Pro

a myslim, ze jsem chybu neudelal. zvuk peknej, cistej, nakroutite tam spoustu zajimavych nastaveni
pro moje usi daleko lepsi, nez muj puvodni EHX Echo #1, za ty prachy to stalo...
fenix telecaster 85' / epiphone lp std+ :: vox ac15c1
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

uz trochu mozna s krizem po funuse, ale musim aspon kratce zhodnotit Mooga, co mi wikxzen dobrotive zapujcil.

srovnaval jsem s par digitalama a analogama, ktery jsem rychle vyloucil a na realny srovnani zbyl Binson Echorec a Pigtronix Echolution...

Po zvukove strance naprosty narez, oproti pigtronixu zastrenejsi delaye, vetsi prostor, celkove zavrenejsi, ale uchu prijemnejsi (posleze jsem dosel k nazoru, ze pigtronix ma hlavne jiny preamp, ktery dela zvuk jakoby vic boutique, coz pri mem setupu uz moc k dobru neni), celkove bych rekl pecka...bohuzel ,,pokulhava'' ve funkcich, resp. ma vse co potrebuju, akorat vnitrni smycka nejde prepinat nohou a taky nema funkci dojeti delaye po jeho vypnuti (je na to teda factory mod za 99usd, ale vypada to pak dost blbe, nevim...vymyslet to mohli lip...
a na zaver bych naramne ocenil, kdyby se dala pres cv delat rytmika...

oproti binsonu trochu kulha, ale opravdu velmi mirne, neni tak hifi, je zastrenejsi, neni tam toliko tepla ve zvuku a nema ty moznosti co binson ma, ale zahy jsem dosel k tomu, ze je to dost osobity na to, aby me to vubec nevadilo :)

suma sumarum...

klady : zvuk, prostor, barva (nekomu nemusi sedet, ze dela zvuk takovy zemitejsi, coz v pripade meho temer vyhradne vintage ladeneho gearu neni na skodu), zajimave funkce, provedeni

zapory : snad cena, ale spis dostupnost, nevyuziti plneho potencialu obvodu...

co jsem koukal na konkurenci, tak prakticky neni, krom Toneczar Echoczar, ktery me zas tak neoslovil funkcema a hlavne dvouletou cekackou (nebo Ebay, ted se tam prodal za 2500USD), a pak Pete Cornish TES (ovsem ten je based na Boss DD2, kterou clovek musi dodat a co jsem slysel, tak dodat jeste i 1800USD, coz taky neni zrovna laciny :) )...

jo a pak samozrejme paskovy echa, ale vzhledem k tomu, ze Fulltone TTE pochybuju ze by hral lip jak Binson, kdyz stary Echoplex lip nehral ani omylem, taky u me moc nevyhrava, hlavne teda celkem malo funkcema...a rozmerem...taky cenou pasek...a na zivo bych to asi netahal, coz tohle jo...

uplne zaverem bych dodal, ze je to prvni pedalovy delay, ze ktereho me ani po celovecernim hrani nerozbolela hlava, za coz ma asi nejvic bodu :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Souhlasím, že s tím dojetím zpožděného signálu po vypnutí to Moog až tak nevyřešil k radosti uživatelů. A nechávat si to dodatečně upravovat přímo u nich mi také nepříjde zrovna košer. Spínatelná smyčka by se také hodila více. S extra vyvedeným spínačem vedle delaye by to bylo ideální řešení. Nejsou to sice nikterak dramatické zásahy, ale už to nebude pak v původním stavu. Byť se dá předpokládat, že by se teoreticky daly zmíněné úpravy znovu odstranit a delay vrátit do původního stavu.
AlešK

Re: Doporučení nějakého delaye?

Příspěvek od AlešK »

Máte doma někdo RV600 ? Včera jsem ho nakoupil a nějak nedovedu posoudit jeho zvuk/funkčnost apod. V podstatě sem dycky hrál jen přes reverb (DR600), tak jak už sem na tu ozvěnu navyklej, tak ji ani nevnímám a jinej jsem nikdy nezkusil.
Jaký na to máte názor?Co sem četl recenze ve světě, tak je hodně lidí proti tý krabičce zaujatá, ale spíš mi přijde, že jsou ty lidi zaujatý ke značce, než ke zvuku samotný krabky :roll: Já se snažim furt přijít na to, co na tom maj a mě se zdá, že hraje celkem pěkně :)
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

RV600 bych bral osobně hlavně kvůli SPACE módu (kopie OCTO módu z Verbzilly). Ale když ho máš, tak musíš sám vědět jestli ti vyhovuje, co chceš slyšet? :D Všechno je to subjektivní.. Názor si musíš udělat sám ;) ne ho vyčíst
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Jo, taky se mi líbí space :D Já se ptal jen, že sem nikdy jiný reverb neměl, tak nemám jak srovnávat.

Mimochodem, ten space, já hledal krabičku, která by uměla takle simulovat různý podkresy a nenašel, takže to asi umí jenom ten reverb :D
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
jarda

Re: Boss DD-7 Digital Delay

Příspěvek od jarda »

Ahoj já jsem měl doma Japonskej DD3 a novej DD7.Myslím že DD7 je lepší,už jen proto že si můžeš na něm dělat tap.Jinak nějakej velkej rozdíl jsem mezi oběma neslyšel.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Re: Boss DD-7 Digital Delay

Příspěvek od CzechJoker »

kneekal píše:Má některý šťastný majitel expression pedál k téhle krabičce? Chtěl bych jeden pořídit, ale odmítám do toho investovat extra moc peněz. Koukal jsem na pedály Bespeco http://kytary.cz/klavesy/bespeco/bespeco-pedaly/ myslíte, že to bude fungovat? Nějaké zkušenosti? Díky
Bespeco asi fungovat bude, ale je to opravdu šunt z plastu. Ten můj byl i ohyzdně vyrobený s otřepy. Je to levné, nějak to funguje a to je tak asi vše.
duff.v

DIGITECH Digi Delay

Příspěvek od duff.v »

Čau, nemá někdo zkušenost s tímto delayem? http://kytary.cz/digitech-digi-delay/HN073448/
chtěl bych nějaký kvalitnější, a ty 2 a pul bych do toho dal, vic uz asi ne. Moc sem o nem nenasel ale digitech jako znacka je prej dobra. Popripade je v teto cenove relaci nakej lepsi delay?? dik
"Neberte drogy, nesoulože bez ochrany a nebuďte agresivní. Nechte to na mně“
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: DIGITECH Digi Delay

Příspěvek od haas12345 »

Pokud ti nevadí bazar, zkusil bych se podívat i tam BOSS DD3... Jinak já osobně moc zkušeností s delayema nemám, mám razzora a zatím mi to stačí...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

digidelay mam a jsem s nim spokojenej. Urcite je lepsi nez ten dd3 od bosse, co tu doporucuje haas12345.

Pokud chces vedet neco konkretniho, tak dej vedet. Pokud to bude v mych silach, tak zodpovim.
Zejus

Příspěvek od Zejus »

lunchie píše:digidelay mam a jsem s nim spokojenej. Urcite je lepsi nez ten dd3 od bosse, co tu doporucuje haas12345.

Pokud chces vedet neco konkretniho, tak dej vedet. Pokud to bude v mych silach, tak zodpovim.
To je trochu silne tvrzeni, vzhledem k tomu ze DD3 patri uz pres 25 let k tem nejlepsim delayum ve sve kategorii. V recenzich vyhrava nad digidelay. Je to dost relativni. Podival bych se na nejake dema
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

neumi samooscilaci, coz je pro me urcite minus. jinak takovej dnesni prumer, nicim nenadchne a opakovani funguje.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“