Zkreslený rozhodně. Ač se to vůbec neshoduje s mým tvrzením o zvýraznění výšek u čistého zvuku, musel jsem je na zkresleném fakt hodně zvedat. Pak se můj oblíbený zvuk vrátil.Amid píše:zvuk je s achátovým trsátkam jemnější
Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte trsátko???
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Teorge
No bohužel musím ale říct, že jsem čekal, že to bude tvrdší
Možná je to tím mým typem kamene, ale už se mi ho podařilo částečně zničil. Uštípl se mi kousek jednoho rohu
Ale asi by se to nestalo, kdybych na tom měl vyměněné struny, už je tam mám zase šíleně dlouho...
Ale u takového rychlého palm-muting, hraného alternativem mi víc sedí plastové trsátko, než to z achátu. Navíc mám trochu strach, že tímto způsobem hraní můžu to achátové zničit.
Jestli je to tvoje stejně bytelné, jako moje, tak se toho fakt neboj. Hraju opravdu tak, že se divím, že struny ještě drží a na trsátku není ani stopa používání.Amid píše:Ale u takového rychlého palm-muting, hraného alternativem mi víc sedí plastové trsátko, než to z achátu. Navíc mám trochu strach, že tímto způsobem hraní můžu to achátové zničit.
PM hraný alternativem mi s tím taky nejdřív moc nešel, ale pak jsem našel fajn úchop a rázem to není problém.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- zyglrox
- last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
- Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez
Začínal sem na trsátkách od Jolany (po tátovi) - už je tu někdo zmiňoval - přes všechny možný Dunlopy všech barev a Brainy. Příjdou mi imho všechny stejný akorát se lišej povrchovou úprvou.
V poslední době ale hraju víc na Jazz II a III a když se někde prezentuju tak používám Ibaneze (Gilbertův model), je naprosto parádní. Sedí mi víc než ten Jazz, kterej je jinak velkej, ale na to si snad zvyknu.
V poslední době ale hraju víc na Jazz II a III a když se někde prezentuju tak používám Ibaneze (Gilbertův model), je naprosto parádní. Sedí mi víc než ten Jazz, kterej je jinak velkej, ale na to si snad zvyknu.
-
woro90-1
Teď jsem ozkoušel celuloidové jazzítko od Fenderu (extra heavy) a dunlopácký Teckpick - ten Fender mi přijde lepší než Jazz III od Dunlopu, na kterém mi trochu vadí ty vystouplé popisky. Matný povrch Fendera mi sedí víc. Zvukově mi přijde o něco "trsátkovější", vzhledem k tomu, že se hrot ohrává, a je trochu slyšet. Celuloid jsem si vůbec dost oblíbil, jen škoda že nevydrží tolik co Ultex. Teckpick doporučuji zkusit, je to něco úplně jiného než obyčejné trsátko, pochopitelně hlavně zvukově. Pěkně podporuje kovový twang, po strunách klouže dobře (má leštěný okraj) a v prstech celkem málo. Je trochu prohnuté, takže se dobře drží, téměř samo se usadí podle bříška palce. A za ty dírky se dá pověsit na klíče nebo na krk
Každopádně je to za tři pětky dobrá frajeřina a možné řešení pro Kamahla, který svým agresivním hraním rozcupuje i milimetrový Ultex 
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Tak to už nechci nikdy v životě držetworo90-1 píše:Teckpick doporučuji zkusit, je to něco úplně jiného než obyčejné trsátko, pochopitelně hlavně zvukově. Pěkně podporuje kovový twang, po strunách klouže dobře (má leštěný okraj) a v prstech celkem málo. Je trochu prohnuté, takže se dobře drží, téměř samo se usadí podle bříška palce. A za ty dírky se dá pověsit na klíče nebo na krkKaždopádně je to za tři pětky dobrá frajeřina a možné řešení pro Kamahla, který svým agresivním hraním rozcupuje i milimetrový Ultex
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Zkoušel někdo trsátko z ebenu?
http://www.alexim.cz/prislusenstvi/trsa ... 60/50.html
Eben je tvrdé dřevo, tak by to snad mohlo něco vydržet.
Eben je tvrdé dřevo, tak by to snad mohlo něco vydržet.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Toho bych se bál,ž e spíš bude hodně klouzat.
-
Teorge
Amid: já mám ebenový hmatník, tvrdý mi přijde, ale když jsem si po nějaké době nehrání pořádně neostříhal nehty, tak to zanechalo stopy 
Wocass: i když mám ten hmatník naimpregnovaný a přejíždím po něm prstem tak slyším vrzání jako z reklamy na jar
Takže klouzání bych se nebál.
Wocass: i když mám ten hmatník naimpregnovaný a přejíždím po něm prstem tak slyším vrzání jako z reklamy na jar
Každopádně, pokuď to nikdo nevyzkouží, tak tu můžem o tom nanejvýš slepě polemizovat. 
měl sem na mysli to ebenové trsátko
-
Teorge
Amid: však já vím, že jsi myslel ho,
BTW1: za kolik jsi ho viděl prodávat?
BTW2: dostavějte si už ten rondel
BTW1: za kolik jsi ho viděl prodávat?
BTW2: dostavějte si už ten rondel
86Kč, viz. link co jsem postoval.
Mám sadu trsátek - Ebenová dýha. Dostal jsem to k nákupu v Musik Produktiv: bonus no
. Na rokec to není: dobré byly na dvanáctku. Moc to nevydrží: jedno sem zničil za dvoje hraní.
Neznáte prosím někdo nějakého českého prodejce co prodává kamenná trsátka? Koukal jsem že něco má Denny z boogiestanu a něco se teď pohybuje na bazaru, ale většinou mají navýběr jen jeden typ kamene... Jako asi to je jedno z jakýho to je šutru, ale když už do toho vrazit takovejch peněz, tak bych si rád vybral