Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Billy Joe

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od Billy Joe »

Zdravím,
od známého jsem dostal ,,pár " kusů elektronek a tak by mě zajímalo zda- li jsou některé z nich využitelné na stavbu hlavy. Tuším, že typy jako jsou ECC81 , ECC82, ECC85, EL84 a ECL86 by měli být na něco použitelné
U ostatních typů si tím nejsem jistý ( proto žádám o radu zkušenější ). Některé bych i směnil ( asi kromě těch EL 84 ) za jiné třebas EL34 by se mi hodily nebo nějaké trafo ( s EL 34 )

EL11-2 AZ11-3 ECC82-6 ECH81-2 6CC42-1 ECC85-2 6H31-1 EBF89-2 EL95-1
GR39-1 UY1N-2 PY82-1 CL86-1 6F3F-1 PL82-2 PCC84-2 EBC90-1 PY88-2
EABC80-1 ECH81-1 6F3P-1 PL500-1 PCL85-1 PCF802-1 EF85-1 EF22-1
PF200-1 PCL84-1 DY86-2 ECL86-1 ECC81-17 EL84 - 4

Za pomlčkou je počet který mám - těch ecc81 mám plno a to jěště nerozbalených ...
Díky za rady.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Tak zas malinkej pokrok . dorazila deska nařezali se prkna a zatim se to takle zkusmo poskládalo
http://core88.rajce.idnes.cz/Soldano_Sl ... G_1464.jpg

EDIT: 8.7
máme slepeno jen zbejvá pár detajlý jako vyříznout díry na madla zaoblit hrany atd...
http://core88.rajce.idnes.cz/Soldano_Sl ... G_1472.jpg
Naposledy upravil(a) core88 dne 9.10.2011 23:16, celkem upraveno 2 x.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

to bude cool držim palce :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
lunchie

Příspěvek od lunchie »

tak v pondeli dorazila trafa a tlumivka, celkova vaha 27 liber. Dneska vecer zkusim postnout fotku ... vypadaji opravdu bytelne :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no tak to je slušná nálož :D to je něco lehce přez 12kg ne ?
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

presne tak ... nevim teda, kdy se do stavby toho uberbombera pustim ... ale snad to nebude tak dlouho trvat. Musim ted zkompilovat BOM, hodit to na mouser, uzmout penize z domaciho rozpoctu a hura na to.

Jak pokracujes se slo klonem? Ja se pred nedavnem pustil do odstranovani 'sumu' ze svyho markuse a docela jsem s tim spokojenej. Jen to musim nekdy dodelat, mam to ted v takovem stavu, kdy mam jeden tonestack pro clean i lead kanaly. Musel jsem prekopat prepinani kanalu, prislo me, ze to tam chytalo nejaky bordel (a taky ze jo). Ted kdybych ho delal znovu, tak bych sel asi spise cestou hybridu mark 4 / mark 5, kde mark V ma na lead kanal jenom jeden gain pot a ne 2 jako mark2c nebo mark4.

Kdyz to beru kolem a kolem, tak me nejak ten mark oslovil nejvice. Ten charakter zkresleni, saturace ... kdyz to srovnam s tim ostatnim (pocinaje englem, pres rectifier, po ty klony bogneru - ty teda znej taky moc pekne) tak me na nem bavi hrat nejvice (proto jsem se pustil do toho odstranovani sumu :) )
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

No já sem se napřed pustil rači do bedny po zkušenosti s tim minulým zesíkem . Preamp a konec mam už naletovanej , trafa taky už dorazily ted už jen si musim nechat vohnout šasi navrtat díry a a nacpat tam součástky + musim koupit potenciometry a knoby a ktomu nějaký součástky co sem nesehnal . Teď sem udělal pár fotek jak to vypadá http://core88.rajce.idnes.cz/Soldano_Sl ... G_1582.jpg
Už by to taky mohlo bejt hotový :D
Naposledy upravil(a) core88 dne 9.10.2011 23:17, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

vypada to paradne :). Ja mel vcera den volna, tak jsem se taky pustil do bedny - delam repro bednu 1x12 podle EV tl806 (myslim). Jsem docela zvedavej, jak bude hrat ...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

diky:)
Já sem taky zvědave jak mi to bude hrát . Neni to stavěný podle žádný předlohy , dělal sem to spíš aby to bylo co nejmenší i když 600x400x250 mm neni zrovna malý :D
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Z threadu oddělena poměrně nesmyslná OT diskuze, k nalezení v UG, konkrétně zde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Konecne jsem se vcera dokopal a dal dokupy MB mark hybrid (mel jsem to rozdelany, protoze me prislo, ze to nejak moc huci). Mel jsem to uz 2+ mesice rozdelane, s tim ze jsem vyhodil druhej tonestack a jelo to jen na jeden (pro oba kanaly), tak jak je to na originalu mk2+c. Vcera jsem tam konecne hodil dalsi relatko na prepinani TS pro kanaly a mohl to dat zase zpatky do bedny :). Taky jsem uz dodelal tu reprobednu a docela spokojenost. Zatim jsem nemel moc casu to zkouset moc nahlas, ale hraje pekne.

No a bomber ubershaize - tak ten zatim lezi v supliku, pac neni cas a ani penize :), pac jsem si v navalu euforie koupil misto soucastek peavey ultra 112 :).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

moh by ses podělit o nějaké schémátko na toho marka 2c+? něco už jsem hledal, tak jen pro jistotu podle čeho to máš ty, díky :wink: :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

thx :wink: heleď ještě se zeptam, máš tam ten grafickej eq? co jsem čet, tak ti to hraje pěkně a i se ti to celkem líbí, já bych to taky chtěl zkusit postavit, až se vyhrabu z těch zakázek co mam teď
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

GEQ jsem tam nedelal, protoze
1. nevedel jsem kde sehnat induktory (ted jsem od jedne firmy dostal free samples - 4 sety :) )
2. rikal jsem si, ze pouziju GEQ co mam jako pedal do efektove smycky
3. nevedel jsem jak bych udelal diry na slidery do sasi ...

no a ono nektere marky 2c se prodavaly i bez GEQ (treba tady kinx ma myslim marka bez GEQ), tak jsem si rikal, ze to risknu. No a stalo to za to. Tady tenhle tipek udelal ciste lead preamp ...

http://diy-fever.com/amps/mesa-mark-iic-preamp/

http://www.youtube.com/user/bancika

core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak už mam konečně ohnutý šasi
http://core88.rajce.idnes.cz/Soldano_Sl ... G_2065.jpg
Naposledy upravil(a) core88 dne 9.10.2011 23:18, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Cibs

Příspěvek od Cibs »

Salut všem. Tak jsem myslim pokročil ve své kytorové radosti natolik, že už mě nebaví poslouchat mé nynější tranzistorové kombo. Prahnu po něčem ostřejšim a syrovějšim. Tedy elektronkový zesilovač a nějaký to 10 az 12 palcový repro. Původně mě napadlo nechat si poslat kit 5w hlavy. Prostě jen pospojuji součástky podle návodu. Ale co čert nechtěl. Začetl jsem se zde do vašich počinů, které mne nadchly natolik, že sám zkusim udělat 4w hlavičku. Teď k jádru pudla. Mám tu před sebou teslu major. má ECC85, což je nejspíš předzesilovač a ECL86, což je asi výkonový zesik. Bohužel jsem o tom koncáku příliš nenašel na netu ani tady na foru, tak nevim, jestli z toho půjde něco kytarově využitelného. Podotýkám, že čistý zvuk mě moc nebere. Taky se zde nachází elektronka EBF89, která by se dala možná taky využít. No, to už je ale jinej příběh. Prozatim bych rád něco superjednoduchýho. Mám trafa na tyhle lampy,což je plus. Jo jinač mám nějaký zkušenosti 4 roky jsem studoval elektro. Ale s lampama mám pramálo zkušeností. Makali sme s obvodama do 50 V hehe. zatims
lunchie

Příspěvek od lunchie »

asi bych ti rekl, vyprdni se na to co mas a postav neco ze standardnich soucastek, kdyz se kouknes na ax84, tak tam mas hi-octane, ktery ma zkresleni dost. Pravdepodobne bys na nej mohl pouzit ten sitovy transformator, pri trose stesti by mozna sel pouzit i vystupak (ecl86 ma 8k na primaru ... takze zalezi co za reprak je na vystupu)

ecc85 ma zesileni cca jako 12au7 (ecc81), coz na hi-gain moc neni, taky ma zhaveni zapojeno jinak nez 12a*7 lampy. Ecl86 se uz nevyrabi, takze az to odejde, tak ti ten zesilovac bude na prd (no na prd uplne ne, ale pocitej, ze se ti bude ta elektronka spatne shanet)
Cibs

Příspěvek od Cibs »

Abych pravdu řekl, s takovou nějakou odpovědí jsem počítal. Mě právě tížej jen ty transformátory. Ostatní si myslim neni problém. Nechci hnedka kupovat trafa do zesíků za horentní sumy. Potřebuju se otrkat. Vyblbnout na nějakejch "sranda" lampovejch zesilovačích. Pokusim se tedy vykuchat alespoň z toho rádia transformátory. Zjistit ten odpor a co leze ze sekundáru. Eště technická. Počítám, že osciloskop nebude nezbytně nutnej ne? Doma nemám a ve škole jsem si žádnej nezapůjčil.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

osciloskop je dobra vec, hlavne kdyz to nejde a je potreba najit , kde je problem ... taky by se me jeden hodil :).

Pomer u transformatoru zjistis tak, ze do primaru nebo sekundaru pustis stridave napeti, jake znas a zmeris na opacne strane napeti co z toho leze. Z toho vypocitas pomer, ten das na druhou a mas pomer na pocitani impedance. Priklad:

na sekundar pripojim 10V stridavych, na primaru namerim 250V stridavych -> pomer prevodu napeti je 25, dam na druhou -> 625, to znamena, ze kdyz na sekundar dam repro 8 ohmu, tak na primaru se me to projevi jako 5k zatez pro koncovou lampu. Pokud tam dam 4 ohmy, tak to bude 2.5k, atd.

ted k tomu, proc doporucuju jit cestou overenych veci, jako je ax84 a koupi novych soucastek. Debugovat lampac pod napetim neni zadny med ... prece jenom, spatne sahnes a muze te to zabit. Kdyz pouzijes novy veci, tak aspon vis, ze v tom neni problem. Jeste k tem trafum, nejaky 5k->8R trafo 5W by melo stat par penez.

EDIT: ted me tak napadlo - klidne by jsi mohl udelat pre-amp z 12ax7, na triodu v ecl86 se vyprdnout a pouzit jenom pentodu s vystupakem co mas ... kolik ti dava voltu ten sitak?
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“