Pedalboardy
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
Vypadá to na kopírku Dunlop DC Brick, která oddělené výstupy nemá
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ale ta cena je zajímavá. Taky budu potřebovat nějaký lepší zdroj, protože se mi zase nahromadilo krabiček a bude to chtít do pedalboardu. Potřebuju napájení pro 8 krabic, přemýšlím o Smrčkovi...
- 60'Rock_N'_Roll
takhle...já mám všechny efekty od EHX a jeden od bosse....na adaptérech boss to píše, ze jsou pouzitelné taky k ehx efektům. a na ehx adaptérech píšou ze jdou zase pouzít na bossy.
myslíte, ze kdyz koupím takto neoddělený adaptér, tak to bude brumět?
-
arcilucifer
mrkni na alexim na fuel tank ted maj do konce brezna 20% slevu na T-rexbubucci píše:Ale ta cena je zajímavá. Taky budu potřebovat nějaký lepší zdroj, protože se mi zase nahromadilo krabiček a bude to chtít do pedalboardu. Potřebuju napájení pro 8 krabic, přemýšlím o Smrčkovi...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
60s: ja to moc neresil a bossy i s EHX sem prdnul na jeden adapter od bosse a nebrumi to..
- 60'Rock_N'_Roll
jeden adaptér s několika "odbočkama"??McKozias píše:60s: ja to moc neresil a bossy i s EHX sem prdnul na jeden adapter od bosse a nebrumi to..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tady jde o fyziku, ne o značku efektů...60'Rock_N'_Roll píše:takhle...já mám všechny efekty od EHX a jeden od bosse....na adaptérech boss to píše, ze jsou pouzitelné taky k ehx efektům. a na ehx adaptérech píšou ze jdou zase pouzít na bossy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak...jeden adapter a ztoho drat pro pet krabicek60'Rock_N'_Roll píše:jeden adaptér s několika "odbočkama"??McKozias píše:60s: ja to moc neresil a bossy i s EHX sem prdnul na jeden adapter od bosse a nebrumi to..
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To je dost lákavá cena, to by mi na ty moje krabičky stačilo...popřemýšlímarcilucifer píše:mrkni na alexim na fuel tank ted maj do konce brezna 20% slevu na T-rex
Všechny tyhle multizdroje jsou podle mě stejné kvality. Uvnitř je defacto schovaný daisy chain. Nemá cenu vyhazovat za ten T-Rex, který je i po slevě dražší, než ten výše diskutovaný noname. Před časem se to tady na fóru diskutovalo (Cybermuff & Co.). Důležité je pohlídat si celkový výkon, resp. proudy pro jednotlivé napájecí výstupy.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl 500kč není zase tak závratný a T-rex dělají poctivé krabičky. Kdyby to byla cena kolem 1000kč tak bych neváhal, ale takto je výhodnější ten T-rex.
T-rex Fueltank Classic má sice hafo výstupů, ale bohužel oddělený 3 sekce jen podle napětí - tedy 9V je na jedný zemi, což je IMHO hoooodně nepraktický. Pokud buduješ profi board a chceš hodně větví, tak zvaž něco s alespoň 3-4 sekcema na 9V...bubucci píše:Rozdíl 500kč není zase tak závratný a T-rex dělají poctivé krabičky. Kdyby to byla cena kolem 1000kč tak bych neváhal, ale takto je výhodnější ten T-rex.
Fueltank Junior má sice oddělených 5 výstupů, ale zase jen 600mA, což může (tj.nemusí, nevím, co chceš napájet) být pro pár současných digitálních krabic už dost málo.
Takže Fueltank Chameleon je sice nejdražší, ale oni vědí proč jsou ty levnější verze ořezaný, to by holt nebyl žádnej kšeft.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
V GM Electronic mají za 39 Kč roztrojku (daisy chain) k adaptéru, prodavač říkal, že mají i "rozpětku". Za zhruba stejné peníze lze koupit to samé od Warwicka. Když pohlídáš odběr pro jednotlivé krabičky a máš dostatečně dimenzovaný zdroj, tak není co řešit.
Pokud si nejsi jistý spotřebami, tady je stručný přehled alespoň některých: http://www.mrjackguitars.com/media/powe ... mption.pdf
Pokud si nejsi jistý spotřebami, tady je stručný přehled alespoň některých: http://www.mrjackguitars.com/media/powe ... mption.pdf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak krabičky mám ty, co mám v podpisu. Do profi pedalboardu to má hodně daleko. Předtím jsem měl obyč warwick pedalboard a napájel jsem cca 5 krabiček přímo z něj a žádný broblém s brumem nebo tak.
S toho co píšete vyplývá, že pokud chci napájet jenom 9V krabičky, výjde mě ten t-rex stejně jako noname zdroj, pokud má na 9V společné země.
S toho co píšete vyplývá, že pokud chci napájet jenom 9V krabičky, výjde mě ten t-rex stejně jako noname zdroj, pokud má na 9V společné země.
Bingo.bubucci píše: S toho co píšete vyplývá, že pokud chci napájet jenom 9V krabičky, výjde mě ten t-rex stejně jako noname zdroj, pokud má na 9V společné země.
Výhodou jsou samostatný výstupy pro snadnější zadrátování, ale elektricky je to jako jeden zdroj s více konektory na kabelu...
Jedině pokud bys použil nejlacinější zdroj s klasickým 50Hz trafem, tak ty fakt levný jsou blbě filtrovaný =nebrat (obecně ty s trafem už spíš nebrat). Ale třeba spínaný zdroje Hama za cca 800 jsou prostě spínaný, takže 50Hz nehrozí a mají nějakých 1750mA. K tomu je potřeba nějaký daisy chain pro víc krabic, čímž se to prodražuje. V principu je to stejněj číňan jako CarlMartin nebo spínanej Behringer, který má ty daisy chainy přibalený dva.
Osobně mám někde zahrabaných pár klasických s trafem, který už nikam neberu, v pedalboardu mám (teda pokud zrovna někam tahám pedalboard) mám 3 různý napáječe, z toho jednu tuhle spínanou Hamu - a nevidím resp. neslyším problém. Samozřejmě ty krabice, který pouštím do jiných částí audio řetězce, mají samostatný napájení. Mám tu Hamu ve víc exemplářích a ještě i toho spínanýho Uliho - co se filtrace týče (ne brum, ale vyšší část spektra), tak je ta dražší Hama IMHO lepší.
Pokud jsi někde v dosahu (jako že asi jo), tak ti klidně nějaký půjčím na otestování (Try before buy).
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jsem v dosahu kolem Zlína
Kdyby jsi se chtěl nějakého, co nepotřebuješ zbavit, rád ti o něj pomůžu 
EDIT: nejvíc asi bude “žrát“ ty chorusy a delay, jinak je to myslím v pohodě
EDIT: nejvíc asi bude “žrát“ ty chorusy a delay, jinak je to myslím v pohodě
Safra... motám se spíš po Praze a okolí... Na Slovensko jedu 31., ale to pojedu spodem, horem je to daleko. Tak to moc asi nepomůžu...
- OndrejCvrk
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to mě překvapuje, že máš zvlášť kompresor k multiefektu
čekal bych, že zrovna kompresor bude jeden z nástrojů. které k mulťáku není třeba dokupovat 

já jedu momentálně takhle - nejnovější je ten Pigtronix EP-1, včera odzkoušeno na koncertě - velká spokojenost

já jedu momentálně takhle - nejnovější je ten Pigtronix EP-1, včera odzkoušeno na koncertě - velká spokojenost
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
woro90-1
Mě překvapila spíš kombinace kompresoru a Big Muffa, který je sám o sobě ukrutně překomprimovaný.