KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: KYTAROVÉ MULTI-EFEKTY (ROZCESTNÍK)

Příspěvek od torst »

kodl258 píše: 16.05.2020 23:03
Dneska jsem to pro změnu zkoušel přes takové trochu lepší dvoupásmové neplastové aktivní bedničky k počítači (cenová relace cca 3T) a ten zvuk byl takový líbivější než přes kombo s 1x10 nebo bednu 2x12.
Tady se zeptám, je to blbost pouštět zvuk s IR do komba, které má nějaký svůj vlastní charakter?
Zkoušel jsem to samozřejmě i bez IR, ale taky to nebylo ono, spíš horší. Je pravda, jsem to přes kombo zatím neměl možnost vyzkoušet na vyšší hlasitost, pouze na pokojíčkovou.
Ano, je to blbost. Kombo bez krabiček, simulací hraje SPRÁVNĚ. Pokud ti s efektem nebo IR přijde líbivější, je to jen "líbivější". Samozřejmě, doma v obýváku se to snese, když si chceš zajamovat s mp3kou, tedy s hotovým masterovaným zvukem. Ale nechtěl bych takové nastavení zažít na pódiu nebo pod zkušebnou.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tak po dnešní zkoušce musím konstatovat, že nahlas přes kombo hraje ammoon cube sugar překvapivě dobře (bez IR).
To torst:
Tím, co jsem psal v mém minulém příspěvku, bylo myšleno, že se mi zvuk přes širokopásmové bedničky s použitím IR líbí víc než z komba (při malé hlasitosti) ať už bez IR nebo s IR.
Po dnešku to tedy už neplatí - nahlas dobrý. Taky je možné, že už jsem našel sweet spoty pro jednotlivé efekty.
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Tím IR myslíte toto: https://www.frontman.cz/rukovet-elektro ... vni-reakce , nebo něco jiného? 🙂
torst

Příspěvek od torst »

Jo, to je přesně ono. Pěkně to hyenik napsal.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

Kamarád mi poslal tohle vodeo. Podle mého názoru - tragicky a tradičně nejslabší BOSS. Oni se prostě ty ampsimulace nenaučili a spláchne je každá Čína.
Od Iridium jsem čekal určitě víc, docela málo výšek na to, že jsou na max.
Nejvíc potěšil dederónský MV3 v pozadí. Je vidět, že je legendou nejen v ČVR !
MartinZ
Nový uživatel

Příspěvek od MartinZ »

Zdravím,
předem se omlouvám určitě to tu někde je.Pořídil jsem Line6 Pod XT v rackove verzi a potřeboval bych poradit jak to zapojit kytarová hlava,kytara, Pod a reprobox.Zkoušel jsem nějaké kombinace a stále z toho nic neleze.Předem díky za info Martin
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

MartinZ píše: 23.11.2021 13:26 Zdravím,
předem se omlouvám určitě to tu někde je.Pořídil jsem Line6 Pod XT v rackove verzi a potřeboval bych poradit jak to zapojit kytarová hlava,kytara, Pod a reprobox.Zkoušel jsem nějaké kombinace a stále z toho nic neleze.Předem díky za info Martin
Nenapsal jsi záměr - chceš mít POD před aparátem, nebo ve smyčce? Používáš zkreslení z aparátu? Atp.

Zkus "4 cable method": https://www.google.com/search?q=pod+xt+ ... client=img
MartinZ
Nový uživatel

Příspěvek od MartinZ »

Kytara efekt zesik na konci.Teď mi leze zkreslení z aparátu ale to bych chtěl právě změnit.
volfi

Příspěvek od volfi »

Neural DSP Archetype: Petrucci https://neuraldsp.com/plugins/archetype-petrucci
Je hodně zajímavej, ačkoliv nejsem vyloženě fanda Petrucciho, tak se mi zatím líbí nejvíc.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Placka

Příspěvek od Placka »

Headrush Prime, aneb nová štika v rybníku. Na youtubu už naskakují videa a vypadá to docela zajímavě, zvlášť s ohledem na cenu, která má být výrazně nižší než třeba u QC (-550 babek) nebo Helixu (-300). Fractal FM9 stojí skoro dvakrát tolik. Boss GT1000 je o trochu levnější.

Zajimavý fičury (practice tool je super, vokální efekty bych já nevyužil, ale je to cool...). Samozřejmě se dnes už novinka neobejde bez nějaké varianty profillingu aparátu - tady se to jmenuje amp clone. Dvanáct footswitchu se scribble stripama..
Za mě na první pohled nevýhoda - rozměry! Ta kisna je ještě o deset centimetrů delší než Helix a to už Helix je fakt velkej kus železa. Nemá to taky žádnej PC editor...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Je videt jak jsou scribble stripy vyhodne kvuli orientaci, zpevove efekty nejsou zle, to mit v jedne krabici, a amp clone samozrejme cool
Ale takováhle strojovna bez editoru?!?

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Placka

Příspěvek od Placka »

hyenik píše: 22.03.2023 9:41 Ale takováhle strojovna bez editoru?!?
Majitelé QC:
Screenshot_20230322-103759.png
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jasně, má to přece ten boží touchscreen
takže ti vubec nevadí se k tomu neustále ohýbat nebo to mít někde na stole bez možnosti šlapat
Innovations WIN 👍
Placka

Příspěvek od Placka »

Já si samozřejmě jako majitel QC tím obrázkem trochu střílím do vlastní nohy. Akorát u QC se ještě jakž takž můžeš tvářit, že ho chceš mít já stole a editovat já touch screenu, ale u Headrush prime se šířkou 65 cm už se snad ani nedá předstírat, že bych ho chtěl mít na stole:)
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím! Zadal jsem na netu něco jako „best multieffect 2023“ a ač různé druhy obchodní propagace beru s rezervou, model Headrush Prime byl na prvním místě a já ze zvědavosti začal hledat proč a zda neexistuje menší varianta?
Došel jsem k modelu Headrush MX5 a postupně na YT mezi amatérskými „kroutiči“, narazil na předváděčku Pete Thorna. Ten ale vytáhne dobrý zvuk ze všeho a já hledal porovnání s JCM800, protože u toho vždycky skončím :wink:
Co je v odkazu, tak na to mně „sepnula kontrolka“ :mrgreen: . Mě by zajímalo zda MX5, nebo Headrush Prime máte někdo doma, nebo je slyšeli živě s kapelou? Kupovat se to teď nechystám, ale je to malé a není třeba si na to brát hypotéku.
Za případné zkušenosti děkuji.
https://www.youtube.com/watch?v=x5x5tbwv2a4
MikeDundee

Příspěvek od MikeDundee »

Neví někdo, zda-li by se nedalo docílit tohoto zvuku (Morriccone, 60. léta, nebo James Bond):
https://youtu.be/yWrvlCPntpU?t=376

na elektroakustické kytaře ? Viděl jsem v nabídkách obchodů spoustu kytarových efektů pro akustické kytary. Některé dost výrazně mění tónové charakteristiky, tak že akustika připomíná elektriku, např.
https://youtu.be/t33WpOx42QQ?t=218

Co jsem se dočetl, tak ten styl ala Morriccone vyžadoval na elektrice zvýšit brightness tónu a použít pedály reverb a tremolo. Dalo by se něčeho podobného docílit s dostupnými pedály a efekty na akustice ?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Klavně to chce elektromagnetický single coil, a to na akustice nemáš. Pak je tam jasně slyšitelné to tremolo a spring reverb, ale bez toho základu SC to jako elektrika znít nebude.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

MikeDundee píše: 25.10.2023 21:44 Morriccone, 60. léta, nebo James Bond
Zvuk bych spíš nazval "60's surf rock" - co se týká zvuku, tak jak píše Hendrek - tremolo a spring reverb, ideálně do clean Fender zesilovače :-)
Hendrek píše: 26.10.2023 5:40 Klavně to chce elektromagnetický single coil, a to na akustice nemáš. Pak je tam jasně slyšitelné to tremolo a spring reverb, ale bez toho základu SC to jako elektrika znít nebude.
K tomu zvuku samotné kytary by se možná šlo přiblížit kombinací ekvalizéru a kompresoru. Efekty pro akustiku tohle většinou mají.
MikeDundee píše: 25.10.2023 21:44 Dalo by se něčeho podobného docílit s dostupnými pedály a efekty na akustice ?
Já na surf sound používám Strymon Flint, stejné funkce má FENDER Tre-Verb. Myslím, že oby zmíněné by neměly mít problém ani s akustickou kytarou.
Pokud se bavíme o multiefektech (na základě umístění dotazu), tak zrovna spring reverb a tremolo má (IMHO) každý multiefekt (který má modulace a "time" efekty).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak už bude možnost nahrát si svoje IR i do mini Zooma
https://www.zoom-europe.com/cs/multi-ef ... om-ms-80ir

Obrázek
vasekh
Kontaktovat uživatele: