Hoj chlapci,
právě laboruju s přepínačem na volby mezi 3 možnosti rata. Diody mám, jen jakej přepínač a jak zapojit? Dělaj jen ON-Off-On a tam mě nejde narozum, jak dotlačit třetí možnost. Když to zapojim na každou stranu jednu, tak v Off to jde na čisto (bez diod).
Kurňa
No v té pozici "off" na switchi to právě funguje bez diod jako čistý boost (u té dvojité verze to značí jako "Clean RAT"). Určitě tam ale nějak musí jít zakomponovat i další diody - u té Deucetone RAT je přepínání mezi germaniovýma, silikonovýma a ledkama. Jde o to, co chceš.
Já se kdysi chystal udělat přestavbu podle úpravy zvané Mighty Mouse, zkus ji pohledat - je to přímo layour a je tam více úprav.
Abych ještě uvedl co už mám.
Takže mám You Dirty s apřepínačem, kde byla možnost v jedný krajní poloze Vintage RAT, v druhý krajní ten Dirty a v mezipoloze (OFF) bez diod - jakoby CLEAN (zesílení jako kráva a trochu to stejně zkresluje). Mám tam i starej kulaten LM chip. Takbych to chtěl dotáhnou k dokonalosti ještě přidáním TURBO módu. Ten Clean oželím
Ja bych to udelal takhle - naprimo, bez prepinace bych dal 2 LEDky. Ty budou pripojeny porad (tedy i v prostredni poloze prepinace), to ale nicemu nevadi, protoze maji stejne o hodne (2x-4x) vetsi napeti Uf, takze kremikove a germanioe diody budou "zabirat" o hodne driv (kdyz budou pripojeny). Na dve krajni polohy prepinace pak logicky ty Ge a Si diody.
Na kryse jsem tohle nikdy nezkousel, ale mam to takhle zapojene na kopii Riota a funguje to skvele.
Myslím, že krysa už je v současnosti "překonaný" pedál pro boost funkci. Nedávno jsem opět jednu koupil a zarazilo mě, jak mrší basy. Je možná fajn pro dokopnutí přebasovaného Marshalla, ale jako nakopávadlo, které má zachovat co nejvíce ze zvuku zesilovaše, je už myslím v dnešní době trochu out.
Na nakopavani lampoveho mid-gainu nedam na turbo rat dopustit, hlavne se stratovskyma singlama. S rickem by to mohlo taky fungovat suprove - ano, basy to sebere, ale to nevidim az jako takovej problem, ten ubytek byl cca jako u tubescreameru. Driv jsem to pouzival na "dorovnani" mezi stratem se singlama a PRS se silnejma hb.
Nejlepší je určitě vyzkoušet maximum pedálů, půjčit si je třeba od kámošů atd.
Btw - co ten Ric? Měl jsem před pár lety 620 s nějakýma jejich high gain singl snímačema a ta kytara opravdu hodně šuměla. Když jsem ji prodával, tak to dokonce jednoho kupce tak vyděsilo, že přestože byl 620 Ric jeho sen, tak jej tehdá kvůli šumu nebral. Ten tvůj šumí/nešumí?
Zdar, každému co mu vyhovuje , jen mi připadá divné "nakopávat" zesilovač krabičkou, která sama zkresluje . Jistě, dá se z ní dostat i čistý zvuk ovšem jen pokud se ještě nezačnou otevírat diody na výstupu, které ten signál omezují - zkreslují. Jeho úroveň je podle použitých diod od cca 0,3V (pro Ge diody) do cca 3V (pro modrou LED). Daleko výhodnější je nakopávání nějakým jednotranzistorovým lineárním boosterem, pak se má možnost maximálně projevit zkreslení elektronek a o to snad všem "nakopávačům" jde ne?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Vzdy jde o konkretni use case, me osobne je uplne jedno, jestli se projevuje zvuk elektronek ci polovodicu jde mi o to, zda je dany zvuk v dane situaci co nejlepsi, coz mi ten turbo rat splnoval (byt jsem nad tim zpocatku taky kroutil hlavou).
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
wikxzen píše:RATy jsou v kazdem pripade chlupatejsi (Dirty nejvic), maji lehce neurvala zkresleni, ale myslim to v dobrem slova smyslu. Ostrejsi barvu zvuku, proste RATy. Jinak ja bych si vybral asi Turbo RATa, je pro me takovy nejkultivovanejsi a ma hezky drajv uz "od nuly".
Hrome, to vůbec nesouhlasí dnes! Uběhlo sedm let a ten pedál je prostě strašný, fujky. Věk (a s tím co vše souvisí od A do Z) nezastavíš!
Zdar, nechce se mi to dávat přímo do threadu k propojkám a adaptérům, jelikož je to dost RATí specifikum, ale sháním (jako spousta lidí s RATem) přechodku z "klasického" DC(5,5?)2,1 mm -> 3,5 jack. Nevíte někdo kde aktuálně jednoduše sehnat? Narazil jsem na toto třeba http://www.conrad.cz/jack-3-5mm-zastrck ... na.k742085 ..ale tuším, že zde asi je problém, zda to je vnějších nebo vnitřních 5,5mm??
Na ele jsem obecně tupý, nebastlím, nebaví mě baterky, ani separé adaptér a dost mě děsí storky typu "mě se to podařilo sehnat jen z US" ) dík!
Stejnej 9V jack mají třeba DOD nebo muj starý Ibanez EQ. Řeším to bastlem. Pokud nemáš možnost si zdířku a jack propojit kablíkem sám, popros kamaráda, ne? Nezapomeň, že ten dutej jack má obrácenou polaritu ! (dodnes jsem nepochopil proč, i když jednu teorii mám). Z tohoto důvodu by ta inzerovaná redukce asi nefungovala.
Jinak si můžeš koupit spešl zdroj s tímto zakončením.
Naposledy upravil(a) torst dne 28.12.2016 11:05, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)