Efekty Pro Co Rat

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Lachim

Re: Efekty Pro Co Rat

Příspěvek od Lachim »

Hoj chlapci,
právě laboruju s přepínačem na volby mezi 3 možnosti rata. Diody mám, jen jakej přepínač a jak zapojit? Dělaj jen ON-Off-On a tam mě nejde narozum, jak dotlačit třetí možnost. Když to zapojim na každou stranu jednu, tak v Off to jde na čisto (bez diod).
Kurňa :(
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No v té pozici "off" na switchi to právě funguje bez diod jako čistý boost (u té dvojité verze to značí jako "Clean RAT"). Určitě tam ale nějak musí jít zakomponovat i další diody - u té Deucetone RAT je přepínání mezi germaniovýma, silikonovýma a ledkama. Jde o to, co chceš.

Já se kdysi chystal udělat přestavbu podle úpravy zvané Mighty Mouse, zkus ji pohledat - je to přímo layour a je tam více úprav.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Abych ještě uvedl co už mám.
Takže mám You Dirty s apřepínačem, kde byla možnost v jedný krajní poloze Vintage RAT, v druhý krajní ten Dirty a v mezipoloze (OFF) bez diod - jakoby CLEAN (zesílení jako kráva a trochu to stejně zkresluje). Mám tam i starej kulaten LM chip. Takbych to chtěl dotáhnou k dokonalosti ještě přidáním TURBO módu. Ten Clean oželím ;)

Obrázek
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja bych to udelal takhle - naprimo, bez prepinace bych dal 2 LEDky. Ty budou pripojeny porad (tedy i v prostredni poloze prepinace), to ale nicemu nevadi, protoze maji stejne o hodne (2x-4x) vetsi napeti Uf, takze kremikove a germanioe diody budou "zabirat" o hodne driv (kdyz budou pripojeny). Na dve krajni polohy prepinace pak logicky ty Ge a Si diody.

Na kryse jsem tohle nikdy nezkousel, ale mam to takhle zapojene na kopii Riota a funguje to skvele.
Hraju výhradně na šrot.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

To by mohlo fungovat :)
Dík
- krabiček a efektů kýbl
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak to maká. Díky Abu ;)
SIce to bylo super už před tím, ale ten Turbo mod má taky něco do sebe :)
- krabiček a efektů kýbl
pap

Příspěvek od pap »

Myslíte že tahle krabice může posloužit jako účinný dokopávadlo k Tiny terorru s Rickenbackerem 330? Bojim se, aby mi vazba neservala uši.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Myslím, že krysa už je v současnosti "překonaný" pedál pro boost funkci. Nedávno jsem opět jednu koupil a zarazilo mě, jak mrší basy. Je možná fajn pro dokopnutí přebasovaného Marshalla, ale jako nakopávadlo, které má zachovat co nejvíce ze zvuku zesilovaše, je už myslím v dnešní době trochu out.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Na nakopavani lampoveho mid-gainu nedam na turbo rat dopustit, hlavne se stratovskyma singlama. S rickem by to mohlo taky fungovat suprove - ano, basy to sebere, ale to nevidim az jako takovej problem, ten ubytek byl cca jako u tubescreameru. Driv jsem to pouzival na "dorovnani" mezi stratem se singlama a PRS se silnejma hb.

Sent from my iPhone using Tapatalk
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nejlepší je určitě vyzkoušet maximum pedálů, půjčit si je třeba od kámošů atd.

Btw - co ten Ric? Měl jsem před pár lety 620 s nějakýma jejich high gain singl snímačema a ta kytara opravdu hodně šuměla. Když jsem ji prodával, tak to dokonce jednoho kupce tak vyděsilo, že přestože byl 620 Ric jeho sen, tak jej tehdá kvůli šumu nebral. Ten tvůj šumí/nešumí?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, každému co mu vyhovuje :? , jen mi připadá divné "nakopávat" zesilovač krabičkou, která sama zkresluje :roll: . Jistě, dá se z ní dostat i čistý zvuk ovšem jen pokud se ještě nezačnou otevírat diody na výstupu, které ten signál omezují - zkreslují. Jeho úroveň je podle použitých diod od cca 0,3V (pro Ge diody) do cca 3V (pro modrou LED). Daleko výhodnější je nakopávání nějakým jednotranzistorovým lineárním boosterem, pak se má možnost maximálně projevit zkreslení elektronek a o to snad všem "nakopávačům" jde ne?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Vzdy jde o konkretni use case, me osobne je uplne jedno, jestli se projevuje zvuk elektronek ci polovodicu :) jde mi o to, zda je dany zvuk v dane situaci co nejlepsi, coz mi ten turbo rat splnoval (byt jsem nad tim zpocatku taky kroutil hlavou).

kunec

Příspěvek od kunec »

Někdy moc teorie škodí

Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

...a první větu jste četli? :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Cetli, to prece nerozporuje muj prispevek :)

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Vcera jsem nahral rychlodemo myho turbo rata :) v druhy pulce pridavam distortion a je slyset, jak hezky prechazi do valiveho fuzzu.

wikxzen
Rádce

Re:

Příspěvek od wikxzen »

wikxzen píše:RATy jsou v kazdem pripade chlupatejsi (Dirty nejvic), maji lehce neurvala zkresleni, ale myslim to v dobrem slova smyslu. Ostrejsi barvu zvuku, proste RATy. :) Jinak ja bych si vybral asi Turbo RATa, je pro me takovy nejkultivovanejsi a ma hezky drajv uz "od nuly".
Hrome, to vůbec nesouhlasí dnes! Uběhlo sedm let a ten pedál je prostě strašný, fujky. Věk (a s tím co vše souvisí od A do Z) nezastavíš! :mrgreen:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me strasnej neprijde, ma proste svuj zvuk a ten se nehodi na kazdej use case. Nejkultivovanejsi TR ale rozhodne z RATu neni :)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Zdar, nechce se mi to dávat přímo do threadu k propojkám a adaptérům, jelikož je to dost RATí specifikum, ale sháním (jako spousta lidí s RATem) přechodku z "klasického" DC(5,5?)2,1 mm -> 3,5 jack. Nevíte někdo kde aktuálně jednoduše sehnat? Narazil jsem na toto třeba http://www.conrad.cz/jack-3-5mm-zastrck ... na.k742085 ..ale tuším, že zde asi je problém, zda to je vnějších nebo vnitřních 5,5mm??
Na ele jsem obecně tupý, nebastlím, nebaví mě baterky, ani separé adaptér a dost mě děsí storky typu "mě se to podařilo sehnat jen z US" :)) dík!
torst

Příspěvek od torst »

Stejnej 9V jack mají třeba DOD nebo muj starý Ibanez EQ. Řeším to bastlem. Pokud nemáš možnost si zdířku a jack propojit kablíkem sám, popros kamaráda, ne? Nezapomeň, že ten dutej jack má obrácenou polaritu ! (dodnes jsem nepochopil proč, i když jednu teorii mám). Z tohoto důvodu by ta inzerovaná redukce asi nefungovala.
Jinak si můžeš koupit spešl zdroj s tímto zakončením.
Naposledy upravil(a) torst dne 28.12.2016 11:05, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“