Nebo logo na hlavěxid00 píše:Jinak zvuk toho motoru to je asi to stejný jako u kytary vzhled...
Nejdražší Fokus v historii!?
Pravidla fóra
Re: Nejdražší Fokus v historii!?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
ne nápis na hlavě je značka - koník... A je to uplně to samý... pochybuju že kdyby někdo vyrobil auto 100% totožný jako ferrari ale o polovinu levnější že by si ho te boháč koupil... ne koupil by si stejně ferrari jenom proto že je tam koník
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Že se jedná zrovna o Ferrari tak Ferrari skloubuje všechny aspekty. Je krásný, je rychlý, je luxusní a je jasný, že na cestování Praha-Brno xkrát denně to není a je pohodlnější Superb. Jinak je to něco jako dylema jestli nejvyšší řadu Squieru nebo Fendra mexiko 
no luxusní, v určitym slovasmyslu jo, podle toho co je pro tebe luxus, pro mě je třeba luxus když se prostě cejtim dobře, dobře se mi sedí, všechno mám po ruce atd... Pro někoho je luxus že to má xy výbavy i přes to že je nepohodlný... Neřikám že by se mi ferrari nelíbilo, stejně jako neřikám že by se mi gibson nelíbil, ale kdybych měl třeba přesně tolik peněž že bych si mohl koupit i to ferrari i toho superba (i ten gibson i toho fokuse) tak bych stejně bral to ce se mi víc vyplatí... v tomhle případě myslim že superb/fokus... Ten superb co v něm občas jedu neni můj bohužel (auto ještě tolik nepotřebuju, a když potřebuju tak si pujčim od rodičů když to de). ALe i když v něm jezdim celkem často že je to už skoro rutina dá se říct tak i tak bych šel spíš do superba než do ferrari spíš právě proto...
Ale to je už skoro mimo mísu... Prostě řikám že podle mýho názoru je ten fokus lepší, tak aby nebyl když je to víceméně 100 prémiovejch kytar a ještě 20 z nich vybranejch zkušenym hudebníkem, tak je jasný že ta kytara neni špatná...
Ale to je už skoro mimo mísu... Prostě řikám že podle mýho názoru je ten fokus lepší, tak aby nebyl když je to víceméně 100 prémiovejch kytar a ještě 20 z nich vybranejch zkušenym hudebníkem, tak je jasný že ta kytara neni špatná...
Však chápu, že na běžný ježdění stačí superb.... Věřím, že ten fokus mohl hrát dobře, ale nechce se mi věřit, že byl lepší jak Gibson. Je to o tom, že kdo chce Gibsona tak si koupí i kdyby ten fokus hrál stejně dobře a byl 3x levnější a když člověk bude chtít ferrari, protože je rychlý a pěkný tak si je taky koupí ikdyž superb je mnohem pohodlnější a levnější. Zrovna superb ale není moc adekvátní auto k tomu aby se měřilo s ferrari a nejde jen o rychlost a cenu a tak je to i s tím fokusem. Jen píšu co si opravdu myslím tak mě nekamenujte.
Já si vážně nemůžu pomoct, ale na tohle musim reagovat. To, že existujou značky, jako Ferrari, Porsche a třeba i Gibson, je prostě a jednoduše daný trhem - protože to lidi kupujou. A když to kupujou, znamená to, že to má tu cenu, jakou to má. A jestli je v tý ceně velká část za to logo, tak je to jenom proto, že za tim logem je historie spjatá s nezpochybnitelnou kvalitou. A když říkám historie, tak nemyslím jen čas, kterej uplynul, ale vývoj a budování si vlastních principů know-how, i marketingu. Jinak by to logo prostě tu cenu nemělo, to je bez debat. Může se objevit produkt s podobnejma parametrama a možná i kvalitou, ale toho je logicky schopná pouze firma s podobnym zázemím a know-how a teprve trh a čas prověří, jestli to tak vlastně doopravdy bylo, nebo ne. To všechno a spousta věcí navíc je schovanejch za cenou produktu. A ano, na každej produkt se svou cenou si můžeš najít irelevantní srovnání některejch parametrů něčeho levnějšího. A každý takový srovnání je jen zoufalej výkřik do tmy, která má schovat neschopnost přiznat sobě i okolí - na tohle já nemám.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
však já neříkám že gibson neni kvalitní, jen řikám svůj pocit a to z toho důvodu že se to tu zpochybňovalo že to má tu cenu jakou to má, tak sem řekl to co jsem si myslel, jednoznačně gibson je víceméně dá se říct pomalu měřítko kvality, ale jak říkám ta kytara mi prostě lepší přišla - a to sem na ní nehrál jen já, ale člověk kterej už pěkných pár let na kytaru hraje a taky říkal že mu víc sedí fokus... Nechci tu žádnou značku schazovat ani vyvyšovat, vyvyšuju jednu kytaru oproti druhé, kdyby to byly jiný dva kusy třeba by taky bylo všecko jinak, to člověk nikdy neví...
Jinak to s tim know-how, no víceméně něco na tom pravdy je ale tenhle výrez je spíš použitelnej u elektroniky (příklad: apple prostě vědí jak do malýho prostoru nas*at dobrý vybavení aniž by se to přehřívalo)... Ale u kytar se prakticky o know hau v nějaký větší míře mluvit nedá... Všechno se dá, a taky už se tak stalo, okopírovat, ať už rozebráním, nebo díky rengenovým snímkům... prostě všechno se odhalí... A na tom že prostě nějaká firma má kdispozici dobrý dřevo na výrobu není co k vědění... (nepopírám že taky něco potřeba vědět je, ale o tom to až tak uplně není... i když se mluví o ferrari tam je to v týhle době už čistě jen o koníčkovi...)
Edit: teď sem si to dočetl až do konce... Já sem schopnej přiznat sobě i ostatním že na to nemám, klidně to tady rozhlásim, protože fakt nemám desítky tisíc k vyhazování kvůli potěšení. Já bych si ani toho fokuse nekoupil (teda určitě ne novýho) protože podle mě je to zbytečný... pěkně si zahraju i na kytaru v cenový relaci do 15ti tisíc (příklad epiphone lp custom což mám teď), tak proč dávat xx tisíc za věc kterou vlastně k tomu abych si zahrál nepotřebuju... TO srovnání bylo psaný prostě kvůli tomu že sem byl zvědavej zda domu někdo uvěří že může být něco lepšíno nez "božský" gibson... Může ale nikdo tomu nevěří...
Jinak to s tim know-how, no víceméně něco na tom pravdy je ale tenhle výrez je spíš použitelnej u elektroniky (příklad: apple prostě vědí jak do malýho prostoru nas*at dobrý vybavení aniž by se to přehřívalo)... Ale u kytar se prakticky o know hau v nějaký větší míře mluvit nedá... Všechno se dá, a taky už se tak stalo, okopírovat, ať už rozebráním, nebo díky rengenovým snímkům... prostě všechno se odhalí... A na tom že prostě nějaká firma má kdispozici dobrý dřevo na výrobu není co k vědění... (nepopírám že taky něco potřeba vědět je, ale o tom to až tak uplně není... i když se mluví o ferrari tam je to v týhle době už čistě jen o koníčkovi...)
Edit: teď sem si to dočetl až do konce... Já sem schopnej přiznat sobě i ostatním že na to nemám, klidně to tady rozhlásim, protože fakt nemám desítky tisíc k vyhazování kvůli potěšení. Já bych si ani toho fokuse nekoupil (teda určitě ne novýho) protože podle mě je to zbytečný... pěkně si zahraju i na kytaru v cenový relaci do 15ti tisíc (příklad epiphone lp custom což mám teď), tak proč dávat xx tisíc za věc kterou vlastně k tomu abych si zahrál nepotřebuju... TO srovnání bylo psaný prostě kvůli tomu že sem byl zvědavej zda domu někdo uvěří že může být něco lepšíno nez "božský" gibson... Může ale nikdo tomu nevěří...
- Regular John
xid00: Ty mi příjdeš, že máš velkou touhu se k této věci neustále vyjadřovat, ale přitom to tak vypadá, že ani nemáš páru, o čem píšeš! Takových lidí, kteří musí furt o něčem do nekonečna kecat nebo to s něčím srovnávat, aniž by na to kdy sáhli je tu víc než dost... "Srovnání" Superbu s Ferrari (ještě k tomu ani nedokážeš napsat konkrétní model), které jsi ani neřídil je ta největší hovadina, jakou jsem tady četl
Měli by jste trochu brzdit, protože tydle hlody se fakt nedají číst
Ty tvé poznámky k Ferrari mi připomínají některé pisálky, kteří zde popisují různé kejtry, aniž by je kdy vůbec viděli (a drželi)
nevim proč psát konkrétní model když to porovnání bylo kvůli značkám... Nechápu...
Ty předpokládám vlastníš ferrari když o něm mudrlantuješ, to porovnání mělo ukázat to že může bejt něco ve stejný kvalitě... Příznávám že se to začalo odvádět úplně jinym směrem, ale proč to porovnání u aut někdo furt řeší? TO jestli je pohodlný nebo ne to je mi teď u ruky, protože je to fakt uplně buřt, jelikož i kdyby ferrari vyrobilo na 100% totožný auto jako škodovka, klidně nejakýho poto. favorita a fakt by bylo naprosto stejný tak kvůli koňovi by mělo stejně 10ti násobně vyšší cenu, tak ať mi tu niko neřiká že ta firma neprodává jen díky známý značce. To sem jen teĎ přeformuloval do trochu jinýho typu auta když te tolik iritovalo to "že sem v tom autě ani neseděl".
Jinak nevim kolikrát tu budu ještě psát že sem na obě ty kytary v ruce měl a nehrál sem na ně jenom já? Nevim jako... Už to tu bylo psaný nejmíň 5x a stále někdo řiká "popisuješ tu kytaru a ani si ji ještě nikdy neviděl" Fakt nechápu... Kolikrát to mám napsat aby to všichni věděli? A řikám nehrál sem na ně jenom já neřek bych kdyby jo, tak to mohlo bejt klidně mejma rukama že prostě nemumim nějak extra dobře zahrát, ale hrál na to i člověk kterej se o kytary začal zajímat někdy kolem roku 75, a potvrdil že mu příde ten fokus lepší...
To ne já ale ostatní stále tvrdí že to nemůže bejt pravda i když ji ne ja ale oni viděli maximálně na obrázku, a pořád se tu objevuje něco ve stylu "né né to plácáš blbosti a víš o tom prdlajs... já tu kytaru sice nikdy ani na vlastní voči neviděl ale je jasný že se gibsonu nic nevyrovná" JE to tu prakticky psaný v každym příspěvku akorát pokaždý trochu jinak...
Ty předpokládám vlastníš ferrari když o něm mudrlantuješ, to porovnání mělo ukázat to že může bejt něco ve stejný kvalitě... Příznávám že se to začalo odvádět úplně jinym směrem, ale proč to porovnání u aut někdo furt řeší? TO jestli je pohodlný nebo ne to je mi teď u ruky, protože je to fakt uplně buřt, jelikož i kdyby ferrari vyrobilo na 100% totožný auto jako škodovka, klidně nejakýho poto. favorita a fakt by bylo naprosto stejný tak kvůli koňovi by mělo stejně 10ti násobně vyšší cenu, tak ať mi tu niko neřiká že ta firma neprodává jen díky známý značce. To sem jen teĎ přeformuloval do trochu jinýho typu auta když te tolik iritovalo to "že sem v tom autě ani neseděl".
Jinak nevim kolikrát tu budu ještě psát že sem na obě ty kytary v ruce měl a nehrál sem na ně jenom já? Nevim jako... Už to tu bylo psaný nejmíň 5x a stále někdo řiká "popisuješ tu kytaru a ani si ji ještě nikdy neviděl" Fakt nechápu... Kolikrát to mám napsat aby to všichni věděli? A řikám nehrál sem na ně jenom já neřek bych kdyby jo, tak to mohlo bejt klidně mejma rukama že prostě nemumim nějak extra dobře zahrát, ale hrál na to i člověk kterej se o kytary začal zajímat někdy kolem roku 75, a potvrdil že mu příde ten fokus lepší...
To ne já ale ostatní stále tvrdí že to nemůže bejt pravda i když ji ne ja ale oni viděli maximálně na obrázku, a pořád se tu objevuje něco ve stylu "né né to plácáš blbosti a víš o tom prdlajs... já tu kytaru sice nikdy ani na vlastní voči neviděl ale je jasný že se gibsonu nic nevyrovná" JE to tu prakticky psaný v každym příspěvku akorát pokaždý trochu jinak...
Kde všichni berete tu jistotu, že Fokus se dělá v Koreji? To že to někdo napíše na svém webu? Podle mého názoru je to obyčejná sprostá linka někde v číně, kde se vyrábějí ve velkém kytary a na hlavy se dávají loga toho, kdo si to zrovna objedná. Jednoho jsem měl, stál devět litrů a po roce se zkřivil krk, pražce vybrousily strunami, nikde žádné výrobní číslo, prostě humus. Gibsony i když jsou předražené, tak je zde velká záruka vyplývající ze zkušenosti, investic a tradice. A když už nemám na Gibsona, tak bych si koupil tudle kopii http://www.music-city.cz/jolana-diamant-8195.html
Ale proboha už přestaňte srovnávat Gibsony a Fokusy. Ten kdo si je nemůže dovolit koupit prostě hledá důvody proč jeho Fokus-Pokus je lepší.
Jo a kdyby někdo chtěl, tak vyměním svou škodovku za Ferarri, vždyť v tom přece není rozdíl.
Ale proboha už přestaňte srovnávat Gibsony a Fokusy. Ten kdo si je nemůže dovolit koupit prostě hledá důvody proč jeho Fokus-Pokus je lepší.
Jo a kdyby někdo chtěl, tak vyměním svou škodovku za Ferarri, vždyť v tom přece není rozdíl.
http://www.chinaguitarfactory.com/index.html
http://www.chinaguitarsupplier.com/index.html
Tady vám vyrobí co budete chtít a v jakém koliv množství a prdnou na to nápis jaký budete chtít.
http://www.chinaguitarsupplier.com/index.html
Tady vám vyrobí co budete chtít a v jakém koliv množství a prdnou na to nápis jaký budete chtít.
já bych to nesrovnával kdyby to tu furt někdo neomýlal...
Mimochodem kdybys četl dočetl by ses že já nemám ani na toho fokuse, respektive mam ale nechci všechny studentský úspory vrážet do koníčků...
Ja už na to kašlu nikdo tomu prostě neuvěří, je mi to jedno já do toho ty peníze nedávám.
Jo jinak že vyměníš škodovku za ferrari k tomu se radši ani nevyjadřuju protože tohle je fakt debilní argument, když už bych za tu značku zaplatil tak bych to auto nedal i kdyby bylo uplne stejný... hm no nic už to radši neřešim...
Mimochodem kdybys četl dočetl by ses že já nemám ani na toho fokuse, respektive mam ale nechci všechny studentský úspory vrážet do koníčků...
Ja už na to kašlu nikdo tomu prostě neuvěří, je mi to jedno já do toho ty peníze nedávám.
Jo jinak že vyměníš škodovku za ferrari k tomu se radši ani nevyjadřuju protože tohle je fakt debilní argument, když už bych za tu značku zaplatil tak bych to auto nedal i kdyby bylo uplne stejný... hm no nic už to radši neřešim...
xid00 třeba to jednou celý pochopíš až dospěješ,tuhle snůšku kravin,cos tady předvedl velkoryse přičítám tvýmu věku(aspoň doufám,že si poďobanej teenager).
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Fokus je česká firma a nástroje samozřejmě vyrábí v číně, to že jsou kytary Fokus o malounko lepší, než všechny ty Tensony, Staggy, Dimavery, Soundery, bude asi tím, že český majitel na trh nepustí úplně všechno a ty úplný s****y jím vrátí a číňan se hold snaží.
Nicméně! Jakékoli srovnávání kytar Fokus s kytarami Gibson (měl jsem v ruce mnoho kusů obou výrobců) - je mírně řečeno úsměvné (ale spíš tragické) a svědčí o jisté nevyzrálosti.
Naopak srovnávání s kytarami Epiphone je na místě.
Nicméně! Jakékoli srovnávání kytar Fokus s kytarami Gibson (měl jsem v ruce mnoho kusů obou výrobců) - je mírně řečeno úsměvné (ale spíš tragické) a svědčí o jisté nevyzrálosti.
Naopak srovnávání s kytarami Epiphone je na místě.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Taky bych to neřešil, teenager již dlouho nejsem a Fokuse už nemám. Před jeho prodejem jsem jej pomocí pilníku a dalších nástrojů upravil, vyleštil a kupující byl velmi spokojen
(Je to už rok a ještě mi od něj nepřišel žádný výhružný telefonát
)
(Je to už rok a ještě mi od něj nepřišel žádný výhružný telefonát
Haha, ta China guitar factory je fakt hustokrutě přísná. Vždycky byl můj sen hrát na Fencler nebo Glbson. Ještě jak jsou tam fotky stratů, Les Paulů atd. a pod tím nápis Copyright 2008... fakt k zblití.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
ještějednu správu teda napíšu když juž sem si to přečet, nevim proč bych měl bejt poďobanej? jen proto že něčemu někdo neni schopnej uvěřit? hmm pěkný... Opakuju po hodněkrátý že gibsony nezpochybňuju, řikam jen to co sem viděl a slyšel tak mi nemusíte nadávat...
tak doufám že ste se kluci vyblbli a teď teda ještě naposled zkusím položit svůj původní dotaz - jaké jsou ty Fokus LP PRO kytary ve srovnání s Epiphone Standard?Atkins píše: Naopak srovnávání s kytarami Epiphone je na místě.
http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... g87yUJYw--
už sem ti řikal že za tu cenu si kup radši epi custom (o 400 dražší než ty co tam sou), mám ho a sem spokojenej..
Za 15 můžeš sehnat novou Epi LP custom tohle nebo jetý gibson LP studio....vyber sitak doufám že ste se kluci vyblbli a teď teda ještě naposled zkusím položit svůj původní dotaz - jaké jsou ty Fokus LP PRO kytary ve srovnání s Epiphone Standard?