2x12 vs 4x12
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2x12 vs 4x12
Muzete mi nekdo poradit prosim, jak se zbavit takoveho toho basoveho duneni? Treba pri Palm mutingu kdyz hraju na E strune, tak mi to duni jako prase obcas. Nejsou to uplne ty prirozene basy proste. Mam Marshall 1960AV. Uvazoval jsem o vytlumeni, ale nevim presne ani, jestli by to vubec vyresilo muj problem. Dik
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Co takhle stahnout basy na aparatu? 
Vytlumeni ti s temahle basama IMHO vubec nepomuze.
Vytlumeni ti s temahle basama IMHO vubec nepomuze.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby to bylo tak jednoduche, tak sem ani tuhle otazku nepisu... Nemyslis?
Mi to pripada jakoby se to nejak bilo ty basy. Vsecko ostatni je v pohode, ale to duneni me stve. Navic spousta lidi hraje s basama za polovinou a ja to treba mam tak na 8-10 hodinach.
Mi to pripada jakoby se to nejak bilo ty basy. Vsecko ostatni je v pohode, ale to duneni me stve. Navic spousta lidi hraje s basama za polovinou a ja to treba mam tak na 8-10 hodinach.
Nemas bednu moc blizko steny nebo rohu?
Ja hraju s basama na 9 hodinach a stejne mi to nekdy prijde moc. Lidi, co hrajou s basama za pulku, maji bud nebasujici kytary, anebo na h***o zvuk
Ja hraju s basama na 9 hodinach a stejne mi to nekdy prijde moc. Lidi, co hrajou s basama za pulku, maji bud nebasujici kytary, anebo na h***o zvuk
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hm, já přesně vím, co máš na mysli. Předpokládám, že Tvá kytara má nějaké nic moc HB snímače. To tlumení by Ti mohlo situaci možná trochu vylepšit, ale také ještě více zhoršit. Klidně zkus tu zadní stranu něčím polepit. A když už ten box budeš mít otevřený, vyzkoušej, jak to bude hrát. Docela bych hádal, že otevření boxu by mohlo pomoci. Trochu. Jak Ti hraje kytara s jiným aparátem? Já tohle dunění také nesnáším.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
S Englem tyhle problémy mít nemůžeš, ten těžko něco pod 100Hz do bedny pustí. I kdybys to hrnul z kontrabasu.Wohma píše:Nemas bednu moc blizko steny nebo rohu?
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, jenze je rozdil hrat s basama na Engl nebo Mesa. aky mam rad spise takovy ten stredovajsi zvuk, nez Vcko. Stejne to Vcko kapelou neproleze a zive ti to zvukar serizne.Wohma píše:Nemas bednu moc blizko steny nebo rohu?
A mas pravdu, box mam v podstate v rohu, ale zase kdyz treba dam hlavu (svoji hlavu
Mmjuz: Jo, mam sh*t snimace od vyroby jeste. Chystam se je vymenit, ale jak vsetsina z nas moc dobre zna, nejsou penize...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi to nejak resil? Nebo uz takovy problem nemas? Nevim no, otevrena 412 by mohl byt celkem mazecmmjuz píše:Hm, já přesně vím, co máš na mysli. Předpokládám, že Tvá kytara má nějaké nic moc HB snímače. To tlumení by Ti mohlo situaci možná trochu vylepšit, ale také ještě více zhoršit. Klidně zkus tu zadní stranu něčím polepit. A když už ten box budeš mít otevřený, vyzkoušej, jak to bude hrát. Docela bych hádal, že otevření boxu by mohlo pomoci. Trochu. Jak Ti hraje kytara s jiným aparátem? Já tohle dunění také nesnáším.
mmjuz: Ja nevim, na moje pomery ta ma sestava basuje HODNE. Ale mozna je to jen muj dojem, nevim, asi jsem zdegenerovanej tim, ze vim, jak ma vypadat kytara v ramci mixu.
Fade: V rohu se basy sbiraji, to je nejhorsi umisteni pro bednu, pokud te trapi prilis basu. Schvalne ji zkus dat doprostred mistnosti a poslouchej, zdali je to lepsi. Pak uz jen staci vychytat vhodny kompromis mezi vzdalenosti od zdi a zvukem.
Jinak to otevreni boxu by pomohlo urcite (zvlaste v kombinaci s premistenim boxu dal od rohu), ale zas by se to mohlo podepsat na celkovym zvuku. A to dost vyrazne.
Fade: V rohu se basy sbiraji, to je nejhorsi umisteni pro bednu, pokud te trapi prilis basu. Schvalne ji zkus dat doprostred mistnosti a poslouchej, zdali je to lepsi. Pak uz jen staci vychytat vhodny kompromis mezi vzdalenosti od zdi a zvukem.
Jinak to otevreni boxu by pomohlo urcite (zvlaste v kombinaci s premistenim boxu dal od rohu), ale zas by se to mohlo podepsat na celkovym zvuku. A to dost vyrazne.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
No, chteli jsme to davat ke zdi, tak zkusim a uvidim. Je dost mozne, ze se na tom podili i ty nekvlaitni snimace a stare struny. Dneska je budu menit, tak taky uvidim. Cert vi, jestli by to delalo treba s SH-6 kou u kobyly. Dalsi moznost je box otevrit v jedne tretine jako treba mesa, ale to je riskantni a moc se mi do toho nechce, protoze vysledek neni jisty.
Co takhle si sehnat nejakou fosnu a udelat si na box druhy zada? Rezat stavajici je blbost, ale takhle na zkousku tam pridelat jiny by mohlo klapnout 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
To sice jo, ale problem je s tou vanickou s jackma.
Jen tak mimochodem, muzete mi rict neco blize k tomu SD SH-6? Na foru jsem hledal, ale nic moc nenasel. Tak by stacil treba jen odkaz at neofftopicujem. Tem reklamnim kecum na kytarach a podobnych e-shopech neverim.
Jen tak mimochodem, muzete mi rict neco blize k tomu SD SH-6? Na foru jsem hledal, ale nic moc nenasel. Tak by stacil treba jen odkaz at neofftopicujem. Tem reklamnim kecum na kytarach a podobnych e-shopech neverim.
Vanicka muze viset pres zada
Anebo pokud jsou dost dlouhy draty, tak puvodni zada muzou stat vedle.
SH-6 je velmi slusnej snimac, kdyby ted nevysel SH-15, tak bych mozna rekl jeden z nejlepsich snimacu na tvrdsi hudbu od SD. Invader ma podle me dost vypleskany zvuk a na cisty kanal je nepouzitelny.
Mimochodem zrovna u SD tem reklamnim kecum celkem muzes i verit... Za ty penize dostanes adekvatni snimace a co se tyce vhodnosti na styly, tak to kolikrat muze byt zavadejici - ostatne SH-4 je signature mode Jeffa Becka a je to velmi popularni snimac na tvrdou hudbu
SH-6 je velmi slusnej snimac, kdyby ted nevysel SH-15, tak bych mozna rekl jeden z nejlepsich snimacu na tvrdsi hudbu od SD. Invader ma podle me dost vypleskany zvuk a na cisty kanal je nepouzitelny.
Mimochodem zrovna u SD tem reklamnim kecum celkem muzes i verit... Za ty penize dostanes adekvatni snimace a co se tyce vhodnosti na styly, tak to kolikrat muze byt zavadejici - ostatne SH-4 je signature mode Jeffa Becka a je to velmi popularni snimac na tvrdou hudbu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
U me je problem, ze hraju jak Satrianiho, Vaie atd, tak Metallicu, Slayer a podobne rezaniny. Proto potrebuju takovy univerzalni snimac jako treba Sh-6. Invader je uz moc silny, to mas pravdu. Celkem jsem uvazoval i o EMG, ktere ma nas duhy kytarista a tam mi ale neprijde takovy rozdil oproti tem, co mam. Zvuk je cistejsi a konkretnejsi, ale neni to uplne ono, co bych za ty prachy cekal. Ani si ted dokonce nevybavim, jestli to delalo i mu s tema EMG, kdyz hral na muj aparat o pauze. (ty nizke basy)
Jde teda nejak presneji rict, co obecne box udela a jak se zmeni zvukove, kdyz ho vytlumim at uz jen zadni desku nebo i steny?
Jde teda nejak presneji rict, co obecne box udela a jak se zmeni zvukove, kdyz ho vytlumim at uz jen zadni desku nebo i steny?
nevim jestli ti vytlumeni pomuze, ze zkusenosti s vytlumenym Ackem mi prijde ze spis trochu ubydou vejsky a "jakoby" se zvuk zhutni, coz ale je spis tim ze nema tak rezavy vysky
rozhodne zaexperimentuj s postavenim bedny v mistnosti, ideal je imho spis dal od zdi.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No, Wohmo, pravda, já až zas tak moc Engelů nepotkal, ale kdykoli jsem to někde zvučil, tak mi přišel zvuk dost středový. Možná jsem měl smůlu na uživatele, kteří rádi "brousili", ale mám tak nějak zažité, že Engl moc nebasuje, třeba ve srovnání s Mesa, nebo většími Fendery ( Twin a pod. ) Tak mě napadá, že za pár dní budu zvučit několik kapel a v jedné zrovna je nějaký ten Engl Powerball + Engl "Béčko" 4 X 12. Je to kemoš, tak když bude chvilka, zaměřím se na to.
Jinak, Fade, přikláním se k možnosti, že minimálně částečně to hučení může způsobovat snímač, prostě si s Tvým aparátem moc nerozumí. Než začneš řezat, vyzkoušej s jinou kytarou. A propó, bral jsem to tak, že s aparátem normálně jezdíš po koncertech a ten zvuk znáš a máš vyzkoušený v různých prostorech. Vůbec mi nenapadlo, že to je nalepený v jednom rohu...
Jinak, Fade, přikláním se k možnosti, že minimálně částečně to hučení může způsobovat snímač, prostě si s Tvým aparátem moc nerozumí. Než začneš řezat, vyzkoušej s jinou kytarou. A propó, bral jsem to tak, že s aparátem normálně jezdíš po koncertech a ten zvuk znáš a máš vyzkoušený v různých prostorech. Vůbec mi nenapadlo, že to je nalepený v jednom rohu...
mmjuz: Ja zas nemam moc zkusenosti s Mesama ani Fenderama (aspon lampovyma ne), takze mozna by mi to s Mesou prislo jeste horsi. A mozna je to taky akustikou v nasi zkusebne. Kazdopadne korekce to celkem ucinne resi, takze o nic nejde 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
duneni by ses mel zbavit podlozenim boxu, tj. bud kolecka, nebo si zkus ja nevim, najit 4 sutry a podlozit to jima, proste aby byla co nejmensi plocha boxu primo na zemi...
+1citizen.one píše:duneni by ses mel zbavit podlozenim boxu, tj. bud kolecka, nebo si zkus ja nevim, najit 4 sutry a podlozit to jima, proste aby byla co nejmensi plocha boxu primo na zemi...
Kolečka fungují perfektně (panelákoví hráči znají...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Box mam na koleckach porad.Vyzkousim ruzne alternativy a uvidime. Hlavne zkusim kytaru s lepsima snimacema.