Recenze kytary AXL marquee - na kytary.cz

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Darth Maul

Re: Recenze kytary AXL marquee - na kytary.cz

Příspěvek od Darth Maul »

Nero píše:1) Nemáš staré struny?
2) Máš to E v dobré vzdálenosti od snímačů? (Je možné vyšroubovat pólový nástavec nebo zvednout snímač na té straně tenčích strun)
Struny jsem vyměnil za fungl nové Elixíry 10, ale žádná změna.
Oba single snímače jsou vůči strunám zcela rovně = od obou E stejně daleko na obou koncích.
Pickguard jsem se zatím neodvážil sundat, takže jak to vypadá pod ním nevím... :roll:
Vypadá to prakticky stejně jako tady na tom obrázku - jen dva šrouby po stranách:

Obrázek
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zkus ty snímače na straně tenkého e trochu přizvednout - přitáhni ten šroubek, co je drží v pickguardu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Darth Maul

Nero píše:Zkus ty snímače na straně tenkého e trochu přizvednout - přitáhni ten šroubek, co je drží v pickguardu.
Zkusil jsem, k posunu (výraznému) došlo, ale na zvuku žádná změna... :roll:
Tak asi holt skočím s kytarou do prodejny, aby to posoudil někdo zkušenější.
Washburn D10SB
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

na prodejne ti reknou ze je vse Ok a vratej ti to zpatky, spis by pomohlo kdybys nam to nahral a hodil sem, treba si to jen myslis ze je to spatne, ja mam badwatera a nicim takovym netrpi.
Garret
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garret »

Já mám dotaz ke kytarám od axl.Mám Marquee a zdá se mi že vůbec nejde snížit dohmat.Jde ale jakmile ho snížím začne drnčet.Když jsem hrál na kytaře v prodejně(další co chcem koupit)tak měla hrozně malej dohmat a vůbec nedrnčela.

Napadlo mě to spíš odnést do prodejny at to seřídí já tomu moc nerozumím.Neví někdo jestli ladí takhle kytary a music city u o2 areny?
kytara:AXL Marquee
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
ReVolt

Příspěvek od ReVolt »

Já osobně mám AXL Marquee SRO model 801 a jsem nadmíru spokojen, nemám s ní žádné problémy a hraje skvěle.. teďka ji mám čtvrtej měsíc a pořád je všechno a pohodě.. k tomu tremolu, nedávno sem nasadil nový struny pořádný metalový a tremolo se mi zvedlo ale je pevný a ruku o něj opřít můžu normálně, ale tohle je jiný kus od kusu...
sory že nepřidám žádnou radu :oops: , sám jich pár potřebuju... já jen že to mám tak sem se chtěl podělit o moje dojmy z týhle kytary
Metal is the law that keep us all united free.
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Garret píše:Já mám dotaz ke kytarám od axl.Mám Marquee a zdá se mi že vůbec nejde snížit dohmat.Jde ale jakmile ho snížím začne drnčet.Když jsem hrál na kytaře v prodejně(další co chcem koupit)tak měla hrozně malej dohmat a vůbec nedrnčela.

Napadlo mě to spíš odnést do prodejny at to seřídí já tomu moc nerozumím.Neví někdo jestli ladí takhle kytary a music city u o2 areny?
Chce to seřídit i prohnutí krku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Garret
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garret »

Nero:To zkouším samozrejmě taky.Jak tady někdo řekl pravidlo dotknout se 1 a 15. pražcem a podívat se na 7 a místo tak na kreditku.to mám ale stejně mám dohmat dost vysokej.Jak teda seřídit krk?
kytara:AXL Marquee
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
Darth Maul

Garret píše:Já mám dotaz ke kytarám od axl.Mám Marquee a zdá se mi že vůbec nejde snížit dohmat.Jde ale jakmile ho snížím začne drnčet.Když jsem hrál na kytaře v prodejně(další co chcem koupit)tak měla hrozně malej dohmat a vůbec nedrnčela.
S tímhle jsem si u ní hrál fakt dlouho a nakonec pomohlo hodne silné utažení těch dvou šroubů uvnitř tremola (které nepoužívám) vzadu v kytaře. Tím jsem kobylku maximálně zatáhnul do těla kytary.

Pak jsem dotáhl těch 6 šroubů pod strunami na kobylce a nakonec začal malým imbusem snižovat jednotlivé kameny až tak, aby struny nedrnčely - pokud máš prohnutí krku takové, jak píšeš, nic by nemělo drnčet ani když budeš mít volné struny cca. 2mm nad 14. pražcem...
Washburn D10SB
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Garret píše:Nero:To zkouším samozrejmě taky.Jak tady někdo řekl pravidlo dotknout se 1 a 15. pražcem a podívat se na 7 a místo tak na kreditku.to mám ale stejně mám dohmat dost vysokej.Jak teda seřídit krk?
Pohledej na fóru, vše již bylo řečeno...

A abys to neměl tak složité: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Darth Maul píše:
S tímhle jsem si u ní hrál fakt dlouho a nakonec pomohlo hodne silné utažení těch dvou šroubů uvnitř tremola (které nepoužívám) vzadu v kytaře. Tím jsem kobylku maximálně zatáhnul do těla kytary.

Pak jsem dotáhl těch 6 šroubů pod strunami na kobylce a nakonec začal malým imbusem snižovat jednotlivé kameny až tak, aby struny nedrnčely - pokud máš prohnutí krku takové, jak píšeš, nic by nemělo drnčet ani když budeš mít volné struny cca. 2mm nad 14. pražcem...
Na těch 6 šroubů držících kobylku pozor - nesmí být utažené tak, aby zabíraly - pěkně utáhnout na kontakt a pak o malý kousek povolit. A ty šrouby pružin by se také neměly dotahovat moc, jen tak, aby si tremolo lehlo na tělo a ještě o kousek víc, aby se nehýbalo když taháš strunu o tři půltóny.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“