jakou kytaru koupit? i s kombem do 6000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
metic

Re: jakou kytaru koupit? i s kombem do 6000

Příspěvek od metic »

To bol len taký básnický obraz, proste som mal z tých gitár podobný pocit, z fendra trošku lepší, ale ozaj trošku... Ale hovorím o hre nasucho, samozrejme.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak jako tak jsi musel mít štěstí na neuvěřitelně dobrý SX a smůlu na neuvěřitelně špatný Fender.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mateskoo

Příspěvek od mateskoo »

metic píše:Skúsim aj ja prispieť svojou troškou do mlyna... Moja skúsenosť: porovnával som v obchode sx strata a fender standard a nasucho som hodnotil lepšie ten fender. Asi tak o 6%. A možno bol len lepšie nastavený...
Kamaráde ty su buďto bohapusto vymýšlaš alebo si hluchy ako poleno :D . Ešte som nevidel človeka čo by tvrdil že SX hrá lepšie ako fender :D :D . Stagg potom musi byt pre teba vysnívaný nástroj :D.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak jen tak pro informaci nezasvecenym napis nejake duvody, proc by SX nemohl hrat lip, nez Fender.
mateskoo

Příspěvek od mateskoo »

1. vyrabaju ich s uplne lacneho dreva co nema ani zdaleka take vlastnosti ako material ktorý používa fender
2. vyrábajú to čínania ktorým je jedno či je uvolnená skrutka tu alebo tam , či sú pražce správne osadené a či to nasucho vobec hrá , mal som v ruke asi 6 SX a s nich možno 2 hrali nasucho obstojne ostatným nepomohlo ani kombo.

Ale na druhej strane nemôžem povedať že SX je najhoršia značka na trhu , s tých lacnych sa to ešte dá.
Ale tvrdiť že hrá čo i len nasucho lepšie ako fender sa mi zdá trochu prehnané a smiešne :) . Ak s nimi máte iné skúsenosti beriem , ja mam len tieto tak s nimi pracujem :).
minibb

Příspěvek od minibb »

1. Jak můžeš vědět jistě, že fender vybírá o tolik lepší dříví(mluvím o levnejsich modelech fenderu)?
2.Kytara hraje s kombem podle toho, jaký v ní jsou snímace(pokud jde o low end), tak se nediv, ze jim kombo nepomohlo.
3. Mě se zdá směšný, říkat, že je směšný říkat, že sx hraje líp jak fender. Je to kus od kusu, a ohánět se tady tím, že má něco značku fender, tak to automaticky hraje líp (ikdyž je u teto značky o hodně menši pravdepodobnost narazit na smejd) je naprostá kravina.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja bych rekl, ze mateskoo to napsal vcelku logicky a da se s tim vicemene souhlasit. Ale neni to to, k cemu smeroval ten dotaz, protoze kdybychom uvazovali jen zakladni rady, pak by se srovnavaly SX s 10x drazsima Fenderama. Ale SX toho vyrabi daleko vic, vcetne kytar z materialu oznacenych nakejma tema AAA ... a ty se cenou uz blizej zakladnim radam Fenderu (resp. je to vic, nez polovina) ... a tam uz bych si nedovolil spolehat na to obecne "co je lepsi". (Druha stranka veci je asi ta, ze ty lepsi SX (nedejboze s nejakym znackovym hardware a snimacema) se sem (do Ceska a Slovenska) moc nevozi ... asi neni, kdo by to kupoval...)
mateskoo

Příspěvek od mateskoo »

Samozrejme som myslel tie gitary od SX, co sa pohybujú okolo 100 Eur .Nechcel som tu vzbudiť vášne. Uzavrime to aby sme už neboli OT . Ospravedlňujem sa ak som mojim prvým príspevkom niekoho urazil alebo sa ho dotkol :).
NeverONE

Příspěvek od NeverONE »

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem kytary a komba, pro začátečníka, chtěl bych hrát rock, metal, spíše ten tvrdší styl, něco jako Slipknot, ale třeba i Green day, nebo tak něco :)
Mělo by to být tak do 6000 Kč,
Přemýšlel sem o této kytaře -http://kytary.cz/washburn-rx10mb/HN113829/#!prettyPhoto
a tomto kombu - http://kytary.cz/line-6-spider-iv-15/HN ... rettyPhoto
, ále nevím, nějak se v tom nevyznám tak bych potřeboval poradit,
Předem Děkuji :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, omílá se to tu furt dokola: minimálně kombo vem z bazaru, nemá cenu vrážet prachy do nového. Měl jsem tu čest se Spiderem III a po této zkušenosti bych do Line6 nešel. I Mustang1 má z mého pohledu kvalitnější zkreslení (a to ho jinak moc nechválím). Vzhledem k těm Slipknotům spíš Roland Cube nebo Peavey Vypyr (tady je šance na bazar ale mizivá).
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

filo01 píše:Ahoj, omílá se to tu furt dokola: minimálně kombo vem z bazaru, nemá cenu vrážet prachy do nového. Měl jsem tu čest se Spiderem III a po této zkušenosti bych do Line6 nešel. I Mustang1 má z mého pohledu kvalitnější zkreslení (a to ho jinak moc nechválím). Vzhledem k těm Slipknotům spíš Roland Cube nebo Peavey Vypyr (tady je šance na bazar ale mizivá).
Proč mizivá?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

Každou chvíli tam Rolandy jsou, vypyr jsem tam nedávno taky viděl, ale je fakt, že ten se tam tak často neobjevuje.
epislash

Příspěvek od epislash »

ber z bazaru i kytaru,potom bys litoval jako většina,co si na začátku koupí novou kytaru (včetně mě) :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Bejk: Všiml sis, k čemu jsem tu závorku dal? Vypyra 15 (o který by v tomto případě šlo), jsem na bazaru ještě neviděl.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Místo tamté kytary bych zkusil zlevněný vyšší model - http://kytary.cz/washburn-rx20fvsb/HN113832/

Komba Roland Cube, Fender Mustang, případně ten Peavey Vypyr, z toho Line6 osobně nemám vůbec dobrý dojem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

filo01 píše:Bejk: Všiml sis, k čemu jsem tu závorku dal? Vypyra 15 (o který by v tomto případě šlo), jsem na bazaru ještě neviděl.
Promiň, přibral jsem si k tomu nechtěně i Rolanda. Ale Vypyr 15 a 30 na bazaru už taky byl. Já se nad ním taky rozmýšlel, jestli ho tam odsud vzít nebo ne.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Sakra, tak tu 15 jsem zřejmě přehlídl, taky jsem ji chtěl na zkoušku vzít :(
Jirda

Příspěvek od Jirda »

Sorry, Vím že to sem nepatří ale je to sledované téma... Hledám odborníka přes Kramery... KDyžtak pavel_jirovsky@centrum.cz Dik
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“