Bicí pro začátečníka
Pravidla fóra
Re: Bicí pro začátečníka
Podle mě je jedno kolik máš přechodů, hlavně, že na to umíš 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Zbyna22 píše:Monikad: Já zase naopak nesouhlasím s tvým názorem, že Ludwig Accent Combo nehrajou, protože je shodou okolností mám. Mám na nich Remo CS Sound (s terčem), zejména na kotlích a kopáku a zní mi to dost dobře. Jen u kopáku jsem musel změnit původní ráfek za dřevěnej poněvač mi tam nešla přes okraj nacpat blána, to je asi jediná věc co mi na tom vadí, že ty ráfky děj hrozně úzký. Pozn. Na tyhle levný bicí soupravy jsou lepčí čirý blány.
Až budeš mít možnost hrát delší čas na různé sady, oznáš že ty Lugwig Accent Combo jsou opravdu neznělá hračka.
Blány jsou pískované (coated) nebo čisté (clear). pak taky třeba jedno- nebo několika-vrstvé..... a pak další vychytávky jako třeba zesílený středový terč, tlumící mezikruží, atd..
To jestli jsou čiré nebo nejsou, to už je věc konkrétního modelu a konkrétní značky!!§ Rozhodně je blbost napsat "....že tam a tam se hodí čiré.."
Mimochodem na tu tvoji sadu bych snad doporučila REMO PinStripe clear, které jsou shodou okolností opravdu čiré
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
To samozřejmě'!!Zbyna22 píše:Podle mě je jedno kolik máš přechodů, hlavně, že na to umíš
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Podle mě to zas taková blbost nebude, protože když třeba na Amatky hodíš pískovaný tak to vůbec nehraje tam se daj dat jen Pinstripky takže vím o čem mluvím. A Amati jsou daleko horší, to ti řekne každej. 
- Monikad
- Rádce
Hodit pískovaný blány (zřejmě myslíš jednovrstvý a myslíš nejspíš na tomy, kotel a kopák) na jaké koliv bubny nižší úrovně, tak je to tragédie. osobně je nemusím ani na kvalitnější sadě (vyjma snare pochopitelně). Zvuk, který pískovamé blány dělají se prostě do rocku a tvrdšího rocku moc nehodí.....Zbyna22 píše:Podle mě to zas taková blbost nebude, protože když třeba na Amatky hodíš pískovaný tak to vůbec nehraje tam se daj dat jen Pinstripky takže vím o čem mluvím. A Amati jsou daleko horší, to ti řekne každej.
To s těma AMATI ti nevím kdo řekl. jasně, není to nic moc, ale ze zkušenosti sebe i nohých jiných můžu s klidným vědomím říct, že ve srovnání Ludwig Accent Combo a Amati vyjdou Amátky o moc líp!!
To zase nevím kdo to říkal tobě, ale já vím od jinejch zkušenejch bubeníků co na to hráli že je to hrozný a, že by to nejradši nechtěli nikdy vidět, protože to byl naprostej komunistickej výstřelek. Jediný co hrálo od Amati tak byla serie Bigshit s hlubokýma korpusama a stejně to ještě nebylo ono takže si myslím, že to co mám je mnohem (teda aspon o chloupek) lepší. Jen tak pro zajímavost sem dám výtah aby sis udělala obrázek: Amati byly zasadne 3 rady: sh*t I, sh*t II a Bigshit.
sh*t I mel jeste stare oble musle a tenkou debilni mechaniku, prevod slapky kozeny pasek. Material korpusu byl snad ze smrkove drevotrisky ci co.
sh*t II uz se vyznacoval novymi modernimi hranatymi muselmi, o neco tlustsi lepší mechanikou, prevod slapky byl kovovy hacek . Material korpusu se vyrazne nelisil od Shitu I.
Bigshit byl posledni komunisticky vystrelek, prisel s revolucni hloubkou korpusu, ktera byla stejna, jako prumer, uchyceni tomu i cinelu na rampe. Zavity byly lepší. Ze všech Amátek hráli nejlépe.
Material korpusu byl shodny se Shitem I. Cena Bigshitu za komousu byla cca 20.000 Kcs.
Pozn. K těm blanam Nicko McBrain s Iron Maiden s těma pískovanejma hraje (Má Premiery) a zní fakt dobře ten kvuk je takovej kulatější.
sh*t I mel jeste stare oble musle a tenkou debilni mechaniku, prevod slapky kozeny pasek. Material korpusu byl snad ze smrkove drevotrisky ci co.
sh*t II uz se vyznacoval novymi modernimi hranatymi muselmi, o neco tlustsi lepší mechanikou, prevod slapky byl kovovy hacek . Material korpusu se vyrazne nelisil od Shitu I.
Bigshit byl posledni komunisticky vystrelek, prisel s revolucni hloubkou korpusu, ktera byla stejna, jako prumer, uchyceni tomu i cinelu na rampe. Zavity byly lepší. Ze všech Amátek hráli nejlépe.
Material korpusu byl shodny se Shitem I. Cena Bigshitu za komousu byla cca 20.000 Kcs.
Pozn. K těm blanam Nicko McBrain s Iron Maiden s těma pískovanejma hraje (Má Premiery) a zní fakt dobře ten kvuk je takovej kulatější.
- Monikad
- Rádce
hezky si mi to vysvětlil:)))))) No já věřím hlavně tomu, co slyším osahám osobně. prvních skoro 10 let své kariéry (někde 1983-93 asi tak)jsem hrála výhradně na Amátky. Prošlo mi rukama několikero sad. Po revoluci jsem pak experimentovala i s nějakými "západními" blánami a vím, že se z toho dal dostat docela solibní zvuk, pokud si člověk vyhrál s broušením hran a laděním. bylo to dělané sice z neušlechtilého dřeva, tedy překližky, no ale bylo to bytelné a hutné.... narozdíl od těch Accent Combo a podobných srágor, co jsou proti tomu jako z tvrdého papíru!!Zbyna22 píše:To zase nevím kdo to říkal tobě, ale já vím od jinejch zkušenejch bubeníků co na to hráli že je to hrozný a, že by to nejradši nechtěli nikdy vidět, protože to byl naprostej komunistickej výstřelek. Jediný co hrálo od Amati tak byla serie Bigshit s hlubokýma korpusama a stejně to ještě nebylo ono takže si myslím, že to co mám je mnohem (teda aspon o chloupek) lepší. Jen tak pro zajímavost sem dám výtah aby sis udělala obrázek: Amati byly zasadne 3 rady: sh*t I, sh*t II a Bigshit.
mechaniky neřeším, ty byly hrozné u Amati, ale ani ty Accent Combo nemaj zrovna vůbec dobré stojany...
No s těma stojanama musím souhlasit 
-
mapexdrummer
Asi tak... Amátky vydrželi už asi 50let? a pořád relativné drží i když třeba s malými opravami (převrtání závitu...), ale Ludwig Accent Combo nebo třeba CB Drums, etc... by určitě nevydrželi 10 let natož 50..... Jak říkala Monča, pokud sis s Amátkama pohrál lezl z toho pěknej zvuk, zvlášť když si dobře oblanil (viz. jinej thread) a pak v kombinaci s HW jiné značky a dobrými činely, to byly relativně dobré bubny pro zábavové hraní např... Já jsem s nimi vydržel na zábavách asi dva a půl roku (vím, že to není moc, ale já jsem pak chtěl jiné rozměry tomů) a byla to pohoda, měl jsem železo Mapex a plechy Anatolian a pohodička.... 
Takže asi takhle: http://www.ludwig-drums.com/drumkits/accent.php tyhle přesně mám a jsem s něma spokojenej. Hrany jsou frézovaný pod úhlem 45 stupňů. Po kompletním přeblanění z toho de dostat celkem dobrej zvuk. Ještě furt si myslítě že je to sh*t? (Až na ten hardware to musím uznat.) Taky tohle teda podle mýho nazoru je něco jinýho než ty, který jsou na muzikant.cz nebo bicí-nastroje.cz. A rozhodně si teda nemyslím, že je to na stejný úrovni jak CB Drums, Asthon a podobný s****y. A že by se to každou chvíli mělo rozpadnout. Mám je skoro rok a ještě v pohodě. Zatím vůbec nic nepovoluje ani se nerosypává. Jen by mě zajímalo u jakýho to je dřeva? Dík za odpověď. 
- Monikad
- Rádce
... a ani pořádně nehrajeZbyna22 píše:Takže asi takhle: http://www.ludwig-drums.com/drumkits/accent.php tyhle přesně mám a jsem s něma spokojenej. Hrany jsou frézovaný pod úhlem 45 stupňů. Po kompletním přeblanění z toho de dostat celkem dobrej zvuk. Ještě furt si myslítě že je to sh*t? (Až na ten hardware to musím uznat.) Taky tohle teda podle mýho nazoru je něco jinýho než ty, který jsou na muzikant.cz nebo bicí-nastroje.cz. A rozhodně si teda nemyslím, že je to na stejný úrovni jak CB Drums, Asthon a podobný s****y. A že by se to každou chvíli mělo rozpadnout. Mám je skoro rok a ještě v pohodě. Zatím vůbec nic nepovoluje ani se nerosypává. Jen by mě zajímalo u jakýho to je dřeva? Dík za odpověď.
Nevím sice kterou sadu z toho linku máš, ale nic na tom nemění fakt, že žádná sada z těch Ludwig Accent xxxx nebude vůbec nic moc. Osahala jsem si hned ty první tam (řada Combo) a je to spíš černá můra bubeníka, než pohodový nástroj. A to myslím skoro ve všech ohledech.....
Vím že máš ze své soupravy adost a určitě ti ji nechci kazit, no časem poznáš sám, jakmile si sáhneš trošku kvalitnější nástroje. Hodně zdaru.
ano, myslím, protože HW u bicích je víc než pul nástrojeZbyna22 píše:.........Ještě furt si myslítě že je to sh*t? (Až na ten hardware to musím uznat.).....