Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Tube amp no. 2
jmenuje se pertinax, taky ho schanim, ale zatim marne..
Taky tam ted toho hammonda kupuju, pisou ze ho maj za 945,- a dodani za 2-3 tydny.jaraban píše:j díky.....já to tady nemohl najít....zkusím jim napsat.....a nevíš,jak se jmenuje ta deska,na co to dávají ty nejtky a pak pájí???? taková,co je na fotkách na ax84.com .......sice jsem to teď napájel na kus CU,ale nějak mi to nevyhovuje.....
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Da se pouzit i http://www.ges.cz/ll20-ges08201854.html , ale je to dost drahe. Ja toho p1x budu delat normalne point2point, ma to dost malo soucastek.mrkendy píše:jmenuje se pertinax, taky ho schanim, ale zatim marne..
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
já bych chtěl právě tu desku......ještě jsem přemejšlel,že bych to dal na překližku,ale.....jinak sem nikde nemohl sehnat ty nejtky,tak to půjde na distanční šroubky 
Tak jsem objednal soucastky a trafo za peknych $160, tak ted uz at to prijde a hura na dalsi stavbu. Ted to bude hi-gain preamp se 2 mody - neco ve stylu mark IIc/IV (jen tam budu mit lehce mensi napeti - misto 400V jenom neco kolem 370V) s oddelenyma korekcema do push-pull konce - tady se jeste musim rozmyslet, jestli tam udelam 4W push-pull se dvema 6sn7 nebo 15W konec se dvema 6v6.
Jak to zacnu stavet, tak sem hodim nejake fotky. To prepinani kanalu budu delat pomoci relatek, tak jsem zvedavy jak to nakonec cele vyjde (doufam, ze se z toho nestane tezitko za dve kila
).
Jak to zacnu stavet, tak sem hodim nejake fotky. To prepinani kanalu budu delat pomoci relatek, tak jsem zvedavy jak to nakonec cele vyjde (doufam, ze se z toho nestane tezitko za dve kila
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
lunchie: tak to držim palce
já mam už skoro všechno na ten svuj projektik (3W,ECC83+ECL86,hi-gain charakter), o víkendu udělam šasi, v tejdnu to vemu ohnout do školy a pak už jen osadit 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
tak to taky drzim, at se to pekne vydari!
Ja se musim pustit taky prvne do sasi, mam pekne hlinikove 17x8x2. Jen musim pockat az dorazi patice - 4x 9pin, 2x 8pin (objednal jsem jine nez co objednavam obvykle) a premyslim, ze na to koupim punches, abych to nemusel vrtat (pac to je pekny porod). Jak vubec vrtate diry pro elektronkove patice?
Ja se musim pustit taky prvne do sasi, mam pekne hlinikove 17x8x2. Jen musim pockat az dorazi patice - 4x 9pin, 2x 8pin (objednal jsem jine nez co objednavam obvykle) a premyslim, ze na to koupim punches, abych to nemusel vrtat (pac to je pekny porod). Jak vubec vrtate diry pro elektronkove patice?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
osobně jsem to řešil vyvrtáním malých otvorů po obvodu díry a dopilováním do požadovaného tvaru
ale kámoš teď koupil tohle http://www.eva.cz/zbozi/44303/vrtak-stu ... tol-20055/ a dost si to pochvaluje, ostatně, taky tim teď budu vrtat díry na patice, tak doufam, že to půjde dobře 
St.Anley Tube Amps
presne o tom vrtaku jsem taky cetl, ze to hodne lidi pouziva, problem je v tom, ze ja mam jenom vrtacku do ruky a kupovat stojanovou - nemam to kam dat
. Takze to bud budu zase vrtat takovyma dlatkama do dreva (jde to, ale je to pekny opruz) nebo koupim ty punches - no uvidim ...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak co já vim, tak kamarád taky stojanovou nemá a já to plánuju taky dát normálně do ruční 
St.Anley Tube Amps
kdy to budes vrtat? pokud ti to pujde, dej vedet, ze bych ten vrtak taky koupil ... 
ja uz ty dlatka nemuzu ani videt
ja uz ty dlatka nemuzu ani videt
s tim de vrtat i s normalni aku vrtačkou . koukal sem na dicovery na americkej hot rod i chopper a tam s tutim delali porad něco . sice nevim jak pak ta dira byla přesná ale jdeto . ja bisem jen mel strach ze se to nakopne privrtani velkych prumeru
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

no to se asi nakopne - chce to nejak to sasi prichytit. Coz by nemel byt problem, kdyz s tim clovek pocita. Takze ho o vikendu zajdu koupit a vyzkousim ...
Tak co hosi nejaky progress ? Uz nekdo zkousel vrtat diry pro patice tim stupnovitym vrtakem ?
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
takže i já už jsem vyvrtal...
fakt to šlo pěkně... ten vrták je dost dobrá věc...
já mam teď připraveno a čekám, až dorazí patice, pak už to jen seskládat
kdo chce může se podívat... pár fotek je zde http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... e_hi-gain/
St.Anley Tube Amps
ten stupňovitej mam doma taky a když jsem s nim vrtal díry na patice a na kondíky, tak jsem byl docela překvapenej, jde to hezky, sice jsem měl vrtačku ve stojanu, ale tím, že se vždycky ubírají jenom dva milimetry, tak to nemá ani tendenci moc se kousat.
Diky za zkusenosti, o vikendu se vypravim do obchodu a koupim ty vrtaky taky
. Dostal jsem nejake gift karty, tak toho musim hned vyuzit - koupim i rucni cirkularku at se konecne muzu pustit do toho reproboxu co uz planuju mesice
.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, nemáte někdo zkušenosti s trafama z Blatný? http://www.blatna.cz/tbp/ jak jsou na tom s "kvalitou"? psal jsem jim a výstupní trafo na EL84 by bylo za 470 Kč a na 2xEL34 za 590 Kč, nemáte někdo zkušenosti? Popřípadě jestli nemáte vyzkoušenýho ještě někoho jinýho? 
St.Anley Tube Amps
to neni vubec spatna cena - jaky vykon na ty el34? Se jich zeptej taky na PT, pokud by ses vlezl do 1000Kc nebo lehce nad, tak to beru jako vybornou koupi ...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
vykon na ty 2xEL34 je 50W, je to trafo od 30Hz a cena je těch 590Kč, na napájecí trafo jsem se taky ptal a cena cca 700 Kč, vypadá to, že do toho asi půjdu, až dodělám, to co mám rozděláno teď 
St.Anley Tube Amps