Line6 M5 / M9 / M13
Pravidla fóra
Re: Line6 M9 / M13
Co mas presne za ten bespeco pedal? Delaji jich hodne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
VM10L, o kterým jsi se zmiňoval, proto jsem se Tě taky zeptal....
OK, uplne jsem zapomnel, ze z toho vedl kabel, protoze jsem ho hned ustrihl. Potrebujes propojit vstup na tom bespecu se vstupem pro Expression pedal na M13ce, staci obycejna warwick propojka za 30Kc
Pak staci zajit do setupu, tam expression pedal priradit a v podstate je to. Pak aktivujes nejakej model,das expression pedal do jedne krajni polohy, nastavis hodnoty, das ho do druhe krajni polohy, nastavis nove hodnoty a uz ti to bude fachcit.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Šlape to. Akorát ta díra, která funguje je popsaná jako "out" tedy výstup z Bespeca. Díky moc.
Tak jsem se stal šťastným majitelem Line 6 M9. Předtím jsem měl TC electronic NOVA system a M9 je v mnoha ohledech lepší. Snad někomu pomůže pár mých postřehů. Jemná editace např. u delaye se provádí držením TAP tlačítka a hnedka můžete nastavovat čas delaye po milisekundách a tak to platí pro každý parametr. Také se dá M9 používat i jako klasický multiefekt, stačí si vytvořit scénu ( 3 efekty ), pak v nastavení M9 se přepnout do režimu scén a najednou máte přístupných 6 scén na každé nožní tlačítko jeden hotový zvuk. Sešlápnutím tlačítek TAP a vedlejšího tlačítka se dostáváte okamžitě do editace scény. Jediná věc která mi asi bude dost vadit je, že když je člověk rozlítaný a chce rychle sešlápnout vrchní nožní tlačítko třeba FX unit 1 B, tak se mi někdy stane, že si šlápnu i na vedlejší tlačítko FX 2 B a tím se přepnu do nastavení M9.
Myslím, že by tyto funkce ( to platí i o ladičce ) měly být předělány na delší podržení nohou.
Tak snad se to opraví v dalším firmware
Myslím, že by tyto funkce ( to platí i o ladičce ) měly být předělány na delší podržení nohou.
Tak snad se to opraví v dalším firmware
Jaký bude rozdíl mezi M13 a třeba ostatníma PODAMA JAKO je například POD X3 LIVE, nebo Line6 POD HD500.
Jdemi hlavně o kvalitu a použití na U2 Songy
Jdemi hlavně o kvalitu a použití na U2 Songy
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
M13 je staveny vylozene pro simulace krabicek, co jsem tak pochopil..nema simulace zesilovacu ani boxy, "jen" efektu
Aha, tak v tom případě by mi vyhovovala M13, protože mě jde jen o efekty.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ale jak sem se tu na to kdysi ptal, rekli mi chlapi neco vtom smyslu ze si tam tak uplne nemuzes udelat presety...co se tyce U2 veci tak bych mozna poridil X3 live, muzes si tam udelat na kazdy song nekolik presetu, u M serii by to byl docela brutalni tanec po boardu
Presety tam normalne jdou delat. Bud se to ovlada jako pedalboard, nebo klasicky presetama.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jak píše Wohma, dá se to ukládat jako tkzv scény. Může jich být 12 pokud si dobře pamatuju, a defacto pod každou scenou jsou 3 řady čtyř efektů. Čili je to i dostatečné na počet. X3 bych bral pokud bych chtěl používat simulace aparátů, popř pokud bych chtěl nahrávat skrze USB.
Pokud bych hrál do realného aparátu bral bych M13 jako klasičtější "pedalboard" a dokoupil k tomu expression pedal (na whammy, wah, volume pro shimmer atd)
je to jen o tom co člověk potřebuje, kvalita efektů by měla být naprosto totožná, s tím že v M13 jich je více (hlavně particle verb, octo s verbzilly apod lahůdky pro zvuk ala U2)
HD500 by mělo být defacto nové X3 Live ale o level výše, ale nejsem o tom moc přesvědčenej a ani mě o tom nikdo jinej moc nepřesvědčil, podle mě to splácali moc na rychlo. Uvidíme s čím prijdou tenhle nebo příští rok.
Pokud bych hrál do realného aparátu bral bych M13 jako klasičtější "pedalboard" a dokoupil k tomu expression pedal (na whammy, wah, volume pro shimmer atd)
je to jen o tom co člověk potřebuje, kvalita efektů by měla být naprosto totožná, s tím že v M13 jich je více (hlavně particle verb, octo s verbzilly apod lahůdky pro zvuk ala U2)
HD500 by mělo být defacto nové X3 Live ale o level výše, ale nejsem o tom moc přesvědčenej a ani mě o tom nikdo jinej moc nepřesvědčil, podle mě to splácali moc na rychlo. Uvidíme s čím prijdou tenhle nebo příští rok.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Zdravim Pupack, no právě jsem už byl skoro rozhodnut pro HD500, hlavně to všichni říkají na http://groups.google.com/group/u2_guita ... b3d2bf78df (nějaká videa má í MICK)
No ale co se týče kvality tak doufám, že jsou na tom stejně (hlavně delay!!). M13 má o něco více efektů, ale snad nebudou nějaké z nich na HD500 chybět pro U2.
Jediný důvod proč tedy brát HD500 je kvůli nahrávání (doufám kvalitnějji než u PODxt) přes USB a na doporučení většiny na U2GT.
No ale co se týče kvality tak doufám, že jsou na tom stejně (hlavně delay!!). M13 má o něco více efektů, ale snad nebudou nějaké z nich na HD500 chybět pro U2.
Jediný důvod proč tedy brát HD500 je kvůli nahrávání (doufám kvalitnějji než u PODxt) přes USB a na doporučení většiny na U2GT.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak HD500 Ti bude určitě vyhovovat, o tom žádná, jen to není zase taková "revoluce" oproti X3 nebo M13, to jsem tím chtěl říct, imho cena je defacto podobná což značí samo o sobě že to bude vesměs ve stejné kategorii. Tak to objednej a nepřeháněj to s přemýšlením
já taky furt přemýšlel, vymýšlel, a nakonec sem ty simulace prodal a jedu kytara - ovd/delay - aparát - mikrofon - zvukovka. Stejně k tomu časem dojdeš taky. realnej aparát je prostě reálnej aparát
a simulace bude vždy jen simulace...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
No tak to já zase se simulacema nepočítám, proto jsem si koupil Lunchbox ZT a zvuk je skvělý. Akorát na to nahrávání přes USB by se daly použít, nebo jednoduše vemu přes mikrák Lunchbox a povedu ho druhou cestou v HD500 a tu budu nahrávat přes USB - jestli to tak ovšem pujde.
Zdar, je možné u M9 použít stereo vstupy a výstupy jako smyčku? Asi nejlíp vysvětlit na příkaldu, kdybych chtěl používat jenom dva efekty - boost a chorus. Zapojil bych kytaru do levého imputu M9, vyvedl levým out do aparátu. Potom se ze sendu smyčky v zesilovači vrátil do right vstupu M9 a right výstupem do returnu smyčky v zesilovač. Boost bych na M9 nastavil jenom pro levý kanál a chorus pro pravý. Fungovalo by to? Díky.
Pravdepodobne ne. U M13 by to melo jit pres four cable method.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Takže nejde nastavit zefektovaný zvuk jen pro levý nebo pravý kanál? To je škoda, chtěl jsem to využít v pedalboardu. Chtěl jsem si kupovat looper, reverb a možná i kvákadlo, ale ani jedno bych nevyužíval tak často. M9 by mě vyšlo levněji a nabídlo by fůru dalších možností.
Líbí se mi M13, ale chtěl jsem se zeptat jestli se dá nejak připojit externí MP3 na backtracky, na jam.A klávesy? daji se pripojit? Dik
Wasburn winpro ftr - Washburn WD7SCE ATBM - Steffy-line sl-w410 - Boss RC-300 loop Station - zoom G3 - VHT Special 6 ultra - Yamaha PSR E423
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
vaty píše:Líbí se mi M13, ale chtěl jsem se zeptat jestli se dá nejak připojit externí MP3 na backtracky, na jam.A klávesy? daji se pripojit? Dik
MP3 atd připojuj tam odkud budou hrát (repro), ne do efektů.
Klávesy s M13 fungují dobře (ve smyslu zapoj klávesy místo kytary do m13 a použij efekty na klávesy)
Ja ma pravě VHT special 6 Ultra a netuším, jak kam bych zapojil ( přes co) MP3 do lampy. Připadně existuje nejaky mix ktery ma vlastnosti jako M13 a zvladne zaroven pripojit MP3, na jednočlověkové vystoupení
. nechci vyloženě nejakyho Bosse, jako mulťák, který ma mraky vstupů. Proto se mi líbí M13/M9.
Wasburn winpro ftr - Washburn WD7SCE ATBM - Steffy-line sl-w410 - Boss RC-300 loop Station - zoom G3 - VHT Special 6 ultra - Yamaha PSR E423