Výběr kytary do 25 000 Kč
Pravidla fóra
Re: Výběr kytary do 25 000 Kč
A podle čeho se mám řídit, když tady není k vyzkoušení, jak bylo řečeno, esp a ltd je rozdíl v pohodlnosti.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když se fakt chce, tak se to vyzkoušení dá zařídit. A to bych ti doporučoval, když chceš kupovat kytaru za takovýhle peníze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
zkouset se ma kazda kytara. na videa se vykasli, stehbe divre se vpodstate muzes vykaslat na plky anonymnich blbcu na forech jako jsme my
nicmene naslepo bych si nekoupil ani stagga, osobne jsem uz videl proste blbe kusy i v tech nejdrazsich kruzich a to odmitam riskovat. jasne ze to jde sehnat pres ebay levneji, ale pak mas opruz s prodejem kytary ktera te nebavi, vpodstate mi prijde rozumnejsi ty penize vzit a zajet si treba do nemecka prozkouset do thomanna X kusu aby sis vybral presne to co ti sedne.
jeste neco jinyho je kdyz se s prodavajicim na ebayi domluvis na vyzkouseni (zatim jsem to tak pokazde kdyz jsem kupoval neco vetsiho vychytal a dopadlo to dobre), to taky obcas jde.
jeste neco jinyho je kdyz se s prodavajicim na ebayi domluvis na vyzkouseni (zatim jsem to tak pokazde kdyz jsem kupoval neco vetsiho vychytal a dopadlo to dobre), to taky obcas jde.
Myslíš, že by někde šlo vyzkoušet to ESP, za cenu toho, že si jí pak nekoupím? A kde thomann sídlí, jaksik to nemůžu najít...
Já to hledal v Contact 
- Nero
- Rádce
U kohokoli, kdo ji prodává na bazaru, a máš ho aspoň trochu dostupnýho. Protože jinak můžeš leda tak doufat, že se nějakým omylem objeví v nějakých hudebninách, čehožto šance je u Eclipse poměrně malá.Joey01 píše:Myslíš, že by někde šlo vyzkoušet to ESP, za cenu toho, že si jí pak nekoupím? A kde thomann sídlí, jaksik to nemůžu najít...
(Off the record - když budeš trochu sviňák, tak to v těch hudebninách jde zařídit, více či méně férovým způsobem
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak muze si ji nechat objednat a pak si vymyslet ze se mu nelibi, byt prodavacem tak bych mu ten eclipse asi omlatil o hlavu 
- Nero
- Rádce
Ono je problém, že někdy ti obchod u drahého zboží řekne, že ti to sežene, ale jen v případě, že máš opravdu zájem to koupit. Proto jsem psal, že to lze zařídit více či méně férovým způsobem vůči obchodu - oni ti ji samozřejmě vnutit nemůžou, ale tak...
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše:Ono je problém, že někdy ti obchod u drahého zboží řekne, že ti to sežene, ale jen v případě, že máš opravdu zájem to koupit. Proto jsem psal, že to lze zařídit více či méně férovým způsobem vůči obchodu - oni ti ji samozřejmě vnutit nemůžou, ale tak...
někdy přede 2 roky jsem si objednal u kytar.cz japonskýho telecastera asi za 30 litrů, chtěli NEVRATNOU zálohu už nevím asi 10 tis, dal jsem jim jí -- a pak jsem ho skoro obratem sehnal jinde, tak jsem to u nich (kytar) hned zrušil, dřív než bude na cestě, a dostal tu zálohu zpátky.
Ale už to teda asi takhle nedělaj. Fakt je že to bylo dost drsný - co pak s ní když by nebyla dobrá..
I´m wheels... movin´wheels
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Zase si ale myslím, že pokud by to bylo přez obchod, který má vyloženě s výrobcem blízkou spolupráci, tak by to šlo. Například 3D music v Hradci. To je dodavatel Ibanez a myslím, že tam jde objednat kytaru, zkusit a popřípadě nebrat. Zase jí odešlou z pět výrobci. Aspoň tak jsem to chápal, když jsem mluvil s tím chlapíkem 
Jen škoda, že nemá takovéto vyložené zastoupení více firem.
Jen škoda, že nemá takovéto vyložené zastoupení více firem.
- Nero
- Rádce
Co já vím, tak takhle to už ted nefunguje, ale ruku za to do ohně nestrčím. Vždy bude záležet na konkrétním zboží.Tonda píše:Nero píše:Ono je problém, že někdy ti obchod u drahého zboží řekne, že ti to sežene, ale jen v případě, že máš opravdu zájem to koupit. Proto jsem psal, že to lze zařídit více či méně férovým způsobem vůči obchodu - oni ti ji samozřejmě vnutit nemůžou, ale tak...
někdy přede 2 roky jsem si objednal u kytar.cz japonskýho telecastera asi za 30 litrů, chtěli NEVRATNOU zálohu už nevím asi 10 tis, dal jsem jim jí -- a pak jsem ho skoro obratem sehnal jinde, tak jsem to u nich (kytar) hned zrušil, dřív než bude na cestě, a dostal tu zálohu zpátky.
Ale už to teda asi takhle nedělaj. Fakt je že to bylo dost drsný - co pak s ní když by nebyla dobrá..
PetrPeter 1975 - 2008
Furt se mi honí hlavou, jestli má cenu takhle "drahou" kytaru pro takového Laika, nebo jak se to píše. Jestli by mi nestačila bazarová ltd 1000 a nějaké lepší kombo, neboť kytarou moc ten zvuk nezměním, až na vlastnosti. Ale zase mít Esp na hlavě, kurňa jó! 
EDIT: Proč, když jsem poslouchal nahrávky na thomann.de tak ec 1000 oproti eclipse hrála "miliónkrát" lépe? Ale jó, je to jen nahrávka
EDIT2: A co takový Jackson?
EDIT: Proč, když jsem poslouchal nahrávky na thomann.de tak ec 1000 oproti eclipse hrála "miliónkrát" lépe? Ale jó, je to jen nahrávka
EDIT2: A co takový Jackson?
Protože na thomannovi nemaj podle mě nahranou tu samou kytaru, ale nějakou kytaru, která je jí zvukově podobná. Když si poslechneš víc nahrávek, zjistíš, že ty kytary zní více-méně stejně. Já to stejně na ntb s interními sluchátkami pořádně posoudit nemohu.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No nicméně pořád je to nahrávka z které se moc nedozvíš. Vždy to bude risk.
Jackson jsou určitě velice zajimavé kytary, ale zase je otázkou co přesně chceš, pokud superstrata nehledal bych u nich pokud Včko, tak jsi u správné firmy, ale to mi zase příjde nepraktické na jiné styly. Ale u JAcksonu je takřak stoprocentní jsitota, že si je můžeš vyzkoušet.
Můj osobní názor. Nutno podotknout nijak extra jsem se snima nesetkal.
Jackson jsou určitě velice zajimavé kytary, ale zase je otázkou co přesně chceš, pokud superstrata nehledal bych u nich pokud Včko, tak jsi u správné firmy, ale to mi zase příjde nepraktické na jiné styly. Ale u JAcksonu je takřak stoprocentní jsitota, že si je můžeš vyzkoušet.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Čím víc člověk špekuluje, tím vetší 3.14čovinu pak koupí
Léty prověřený způsob nakupování
Za mě by to byla kytara z bazaru, vyhraná s možností ozkoušení a pokud nevíš, co chceš, šel bych do nějakého univerzála typu superstrat Vai signature, JS1000 nebo do originalů Les Paulu.
Za mě by to byla kytara z bazaru, vyhraná s možností ozkoušení a pokud nevíš, co chceš, šel bych do nějakého univerzála typu superstrat Vai signature, JS1000 nebo do originalů Les Paulu.
-
kirkhammett62
Proč ne Jacksona superstrata?Wocass píše:No nicméně pořád je to nahrávka z které se moc nedozvíš. Vždy to bude risk.
Ano, proč ne Jacksona superstrata? Za mě určite brát. Teda myslím Japonce a ne ty Indonésie. Ja měl v rukách tolik aspon 10 Jacksonů a z toho sem 3 vlastnil jak Japonce DK2 a SL3 tak USA DK1 a rozhodně doporučuju.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Musím si, co nejrychleji udělat denní výlet do Prahy 
- Nero
- Rádce
... a hlavně si rozmyslet, co vlastně chceš. Váhání mezi LP a superstratem, tedy v podstatě opačnými póly, co se týče zvuku i feelingu, je dost nepraktickéJoey01 píše:Musím si, co nejrychleji udělat denní výlet do Prahy
PetrPeter 1975 - 2008