uiii píše:
Čau, pročet jsem celý vláklno, ale pořád si nejsem jistý. Bydlím v rodiném domě a mám v pokoji vlkost cca 55-60% (možná někdy i víc). Totiž mi najednou připadá, že mám přední desku vypoklou víc než dřív (jistej si ale nejsem protože jsem na to dřív koukal pouze od oka). Teď jsem to zkoušel pravítkem. Co jsem koukal do těch PDFek od Taylora, tak tam moc o vypouknutí přední desky nebylo (o zadní sice jo, ale tu bych řek, že mám v pohodě). Má být ta přední deska v "normálním stavu" uplně rovná? Jak moc je vypouknutí ještě v toleranci? Když položím pravítko tak aby leží na středu u kobylky souběžně s deskou, tak na okrajích kytary odstává cca 3mm (zdá se mi že na horním okraji odstává víc než na dolním). Nejsem si jist jestli s tím mám něco dělat nebo je to v pořádku. Jinak kytaru jsem si koupil asi před dvěma měsíci. Dík Uiii
http://www.youtube.com/watch?v=43sbE9n7zv4 zkoukni všechny části a dostaneš odpověď
shoooter píše:TheRendy píše:
Nesnáším tyhle trapný klišé. V současném globalizovaném světě je už úplně jedno, kde bylo co vyroben, ale záleží jen na tom, jak to bylo vyroben a jakými testy následně prochází. Současný svět vyrábí spotřební zboží, takže jestli se něco porouchá do několika let, tak to není tím, že je to z Číny, ale je to tím, že chtějí, abychom si kupovali nové
Bohužel tak to není.
To že se kvalita produkce liší u stejného výrobce podle regionu závodu je obecně známý fakt. Počítá se s tím i při přesunu výroby. Rovněž i spousta značek měla problém s kvalitou a prodejností po přesunu výroby do Asie (Mexika, východní Evropy apod.). Při výrobě se používají i místní suroviny, některé procesy ovlivní i podnebí, takže ani objektivně se to shodně vyrobit nedá. Přesun výroby do Číny má jediný důvod - úspory, a úspory jsou vždy o kompromisech. A já nechci kupovat kompromisy.
Spousta značek v Číně nikdy vyrábět nebude (maximálně obaly, manuály apod.), protože ví, že by je to položilo.
V Číně se možná dělají kvalitní boty, ale že by byla vyhlášená kvalitou hudebních nástrojů jsem fakt neslyšel.
Ale hlavně, když dám za kytaru 30.000,- vyberu si dle svého přesvědčení. A většina lidí ať si kupuje co chce. To není klišé.
Já si dovolím opodnovat; všechny věci od Applu jsou vyrobeny v Číně. Následně všechny kontrolováný inspektory z Kalifornie - jsou známy apple výrobky svou vysokou poruchovostí...?
Další příklad - koupil jsem si toto -
http://www.ibanez.com/AcousticGuitars/model-EP10BP
když jsem zjistil, že je vyrobena z Číny, tak jsem jí chtěl hned vrátit, jelikož navíc jí nefungovala elektronika. Jak jsem vychladnul, tak jsem zjistil, že měla nějakou pojistku, a měla se zapojit. Jinak je to super nástroj.