Blacktop - Nová řada Fendera

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
hanz158

Re: Blacktop - Nová řada Fendera

Příspěvek od hanz158 »

Tak mám asi jasno :) bude to jaguar nejspíš. Eště počkám tedy, kvůli penezum, takze dokud do ty doby nebude neco zajimavejsiho tak nazor asi nezmenim :) kdybys objevil neco podobnyho a zajimavyho muzes to sem hodit a ja se mrknu :)
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti a názory na tuto kytaru. Hrajem s kapelou rock, punk-rock a hodne se mi libí tvar tele. Zajímá mě hlavně zpracování a snímače, které jsou použité. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na jakou kytaru? Není blacktop jako blacktop :-P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

tak jsem si byl dneska vyzkoušet v kytarách to tele a upřímně jsem za ty prachy čekal víc. Ty snímače mi přišli jako největší zlo :( Mě zaujala víc tahle kytara za ty prachy http://kytary.cz/washburn-windlx-fbb/HN113872/ a možná o ní budu i vážně uvažovat :D
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Zahrál jsem si min. týden na dva straty z řady blacktop - mile mě to potěšilo. :) Popravdě jsem čekal, že to bude nic moc, jelikož víc mexik u mě bylo na nic než těch dobrých. :wink: Světle modrá barva je fakt "vintage" :D , ale červená s javorovým hmatníkem :!: ... "9" struny jsou pro mě dost nezvyk a nevím, jestli nulťák dovolí alespoň "10" - moc se mi na to nezdál. Každopádně zpracování kytary a její zvuk mě mile překvapil. Bavilo mě to. Asi si udělám radost. :wink:
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To víš, že dovolí desítky, je to nepatrný rozdíl a kdyby to šlo ztuha tak stačí vzít do ruky pilník nebo šmirgl (kdyby ses bál tak svěřit do rukou odborníka, stojí to pár korun).
Mě řáda blacktop moc nenadchla, ale třeba jsi měl větší štěstí na dobré kusy :).
Guitarator

Příspěvek od Guitarator »

Zde jsou mé zkušenosti po několika dnech s Telecastrem. V první řadě je třeba říci, že jsem ho kupoval především kvůli vzhledu ) Nejprve jsem šel obhlédnout kus vystavený v Kytarách (Děkanka), kde jsem se zhrozil, protože ta kytara byla v hrozném stavu. Odstávající pickguard mezi snímači, seřízeno na ní nebylo vůbec nic a obsluha nebyla příliš sdílná...
Takže jsem přečetl pár veskrze pozitivních recenzí na zahraničních fórech a nakonec objednal černý Tele s javorovým hmatníkem u Thomanna. Za tři dny byl balík doma, kytara netknutá, jen lehce rozladěná. Protože jsem ji koupil jako stylovku na primitivní brutály, vyměnil jsem struny a naladil do Drop A (tady zřejmě moje recenze přestane mít pro řadu z vás smysl :) ). Nultý pražec je skutečně nutné pro tvrdší sady strun upravit, stejně jako znovu seřídit oktávy a dohmat, s krkem jsem nic dělat nemusel. Pak už následovala řada příjemných překvapení.
Dobře sedí na těle, krk je pohodlný (i když to není žádná shredderská placka, není to ani žádnej krumpáč, zkrátka tak nějak přirozeně padne do ruky). Nejvíc jsem byl však překvapen zvukem. Od snímačů jsem moc nečekal, ale čistý zvuk je poměrně vyvážený, nicméně klasicky cinkavý charakter rozhodně nemá, je spíš hutnější a hřejivější. Zajímavější je ale rozhodně zvuk zkreslený. Porovnával jsem s druhou kytarou (7ma Ibanez) a nejvíc by ho asi vystihla metafora postavená na původu obou kytar. Jestliže je Ibanez vyvážená a kultivovaná Gejša, Telecaster je zlá, sprostá a hlučná mexická děvka. I na vyšší zkreslení (oranžový OD2, gain lehce před polovinou, JVM410) jsou ale i podladěné akordy velmi dobře čitelné a i když zatlumené struny nemají tak pevný spodek, pořád celkem agresivně koušou.
Ve vyšších polohách pak umí hezky zpívat, opět je ale zvuk spíš kulatější a plnější. Jelikož výše uvedené charakteristiky zvuku se mi vesměs zamlouvají, musím konstatovat, že jsem prozatím maximálně spokojen a kytara překonala má počáteční očekávání (pravda, po tom co jsem viděl v Kytarách, ne moc vysoká :) ).
Jediný zápor jsou zatím jen ladící mechaniky, nečekejte, že odehrajete koncert bez ladění, možná i opakovaného, ale věřím že to je z velké části způsobeno tím praseckým laděním. Tak jako tak ale působí trochu nesolidně.
Doufám, že byl můj příspěvek alespoň někomu ku pomoci, na případné otázky rád odpovím v, pokud možno, co nejkratším čase.
Ibanez RG1527, Fender Blacktop Telecaster, Marshall JVM410H + M1960B
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“