Tak to je teda zajímavá diskuze, asi přispěju i svým stanoviskem
S ženskejma v kapele jsem hrál vždycky, a hrát furt budu. Moje prioritní kapela obsahuje tři ženský, všechny jsou fajn, ale žádnou z nich bych si nikdy nechtěl začít ani malý úlet, protože mi to moje zodpovědnost a rozum nedovolí. Vím, že to nedělá dobrotu, citové problémy do kapely opravdu nepatří, musí to být prostě jen kamarádky a podle toho se chovat. Nemám s tím sebemenší problém
Ještě k tomu, jak Ahoi říkala, že to maj holky těžší: Je to daný geneticky, holky prostě většinou nemaj tu chlapskou tvořivost, drzost, iniciativu a hlavně tu typicky dětskou/chlapskou hravost. Co tak vím, tak většina holek jen čeká, co se vyvrbí, nebo co vymyslí chlapi. Jsou opatrnější, neriskují a pak se taky neprosadí

Tak to vidím já. Zase mají výhodu, že kapela s pěknou slečnou je taková viditelnější. Další věc je, že třeba basistka ti bude hrát klidně celkem jednoduchou, ale čitelnou a dobrou basu a nebude si tam furt vymejšlet všemožný krávoviny (třeba jako já

) Jinak holky taky nemají problém s netradičními, nebo jaksi nepopulárními nástroji, jako třeba právě basa nebo klávesy, flétny, housle,.. Ženský se často prostě nechají vést a nemají potřebu se tolik bavit a předvádět jako pánové
Jsou i výjimky, třeba naše akordeonistka/klavíristka/zpěvačka. Ta skládá 90 % muziky naší skupiny a všechny nástroje navede a naaranžuje jak potřebuje. Přitom nechá všem prostor pro jisté sebevyjádření, prostě pohoda. Ona vždycky složí písničku kompletně se vším všudy, kytaru, basu, bicí, aranže pro dechy a zpěv a hlavní zpěvačka (její máma

) si složí text. Potom si to poslechne párkrát trumpeťák, doladí pár detailů a písnička je na světě