Muzikanti v sukni

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
ondies
Kontaktovat uživatele:

Re: Muzikanti v sukni

Příspěvek od ondies »

ahoi píše:Chtěla bych se zeptat, jak se díváte na to, když je členkou rockové/metalové skupiny žena? Má podle vás stejnou šanci uchytit se v kapele? Jistě je hodně výborných zpěvaček ( třeba Tarja z Nightwish), ale co třeba bubenice, nebo kytaristky? Díky za příspěvky.
no hele, máme v kapele zpěvačku a ani bysme asi ani zpěváka nechtěli... je to naše zlatoo i když někdy zlobí a nechodí na zkoušky :D ale to je o výchově:D
jinak na druhou stranu znám holčinu z jiný kapely co hraje na basu uplně svěle, líp než většina basáků co znám, takže o pohlaví to není myslim... prostě kdo umí, tak ať hraje
zumBeispiel

Příspěvek od zumBeispiel »

JanSpilka píše::roll: to je pakun :lol: , a to bych ti do oci rek :wink:
Tohle se mi naprosto libilo! (dokonale vystizna reakce) :D

A k tematu: Ackoli zadnou kapelu nemam a poradne jsem nikdy ani nemel, nenapadlo by me nevzit do party dobreho muzikanta jen proto, ze je to divka - popr. proto, ze je to pritelkyne bubenika/basaka/klarinetisty/.. Chapu Vase obavy, prestanou si rozumet, jedna z jejich hadek zapricini ztratu kytaristova oblibeneho trsatka a ve vysledku odejdou z kapely oba. Ale to byste rovnou mohli odmitat nove cleny s tim, ze je muze porazit autobus..
"What? Would you tell Picasso to sell his guitars?"
"Oh, my god! He's an idiot!"
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Hej tady to bliti o tom ze holky do kapely nepatri je uplne strasny. Sou to kecy. Kapela je parta kamaradu, a pokud jedno nebo druhe pohlavi zajima v kapele neco vic, nez muzika a dobra banda, tak patri spis na internat a tam si delat svoje grupy atd atd ....
To je fakt krivy. Zenska do kapely? Ano, pokud umi co pozaduju a da se s ni bez problemu vyjit. To je jediny meritko ... jinak zensky sou taky lidi. Takze vo co go, ty chlapce ses evidentne jeste hodne mladej uz jen soude podle tvoji silne gramatiky.A uprimne s nekym kdo ma nazory jako ty bych si nedal ani pivko. Delam v prestizni pocitacovy firme a na prvni pohled by se mohlo zdat, ze to je ryze chlapska zalezitost. Ale opak je pravdou holky tu delaji a nejsou to svetle vyjimky. A nejsou tu kvuli nim rozpory, protoze kazdyho zajima, jestli umi makat nebo ne a ver tomu, ze spousty holek tady u nas delaji lip nez nekteri chlapi. Ses smesnej kamarade, a pevne verim ze se z toho vylecis, jinak si chudak. Hawgh
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Musim říct,že bych se děvčeti v kapele nebránil..už teď máme zpěvačku,ale taková kytaristka... http://www.fotostranka.com/rondo/2007.0 ... index.html :D
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na pohlaví fakt nezáleží, podstatné je to, jak člověk ovládá svou práci v kapele a hlavně jak se s ním dá vycházet...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Klidně bych hrál s holkou v kapele, ale ona by musela byt jen na postu zpěvačky. Samozřejmě nechci holky podcenovat nebo tak, ale prostě mi to nesedí!
Skvělým řpídem kapely je již zmínená Nightwish.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co třeba klávesistka? Těch znám kopu, a dost dobrej. Znám pár basaček, a taky jsou velmi schopné. Kytaristek je mín, to je pravda. Jedinej post, kterej bych holce asi nesvěřil jen tak je bubenice... Na to už musí mít docela fyzičku a vůbec si myslím, že místo za bicíma holkám moc nesluší... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

znam od videni a od slyseni jednu bubenici a hraje celkem dobre.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jo klávesistka by taky nebyla špatná!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
pehve

Příspěvek od pehve »

framikoin píše:znam od videni a od slyseni jednu bubenici a hraje celkem dobre.
to ja taky http://www.youtube.com/watch?v=1fM2qhG8mA4 :D

Myslim že kdyby existovala záruka, že holka nerozkopne kapelu, tato debata by nebyla...Toto je asi největší problém a proto hodně zkušenějších kapelmajstrů řekne radši nechci! Ale v profi naštěstí tento komplex odpadá a muzika bez ženských je sci.fi a dost vo ničem!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Meg Whiteová umí skvěle držet rytmus, to je tak všechno :D jinak mi její bubnování přijde dooost nudné (neříkám, že do písniček nesedne, ale občas mě víc přivede do varu klepání metronomu, než ona :lol:)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

aaa! na White Stripes sem zapomnel :-) tady jsem myslel jednu holku z Kromerize.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Tak to je teda zajímavá diskuze, asi přispěju i svým stanoviskem :)

S ženskejma v kapele jsem hrál vždycky, a hrát furt budu. Moje prioritní kapela obsahuje tři ženský, všechny jsou fajn, ale žádnou z nich bych si nikdy nechtěl začít ani malý úlet, protože mi to moje zodpovědnost a rozum nedovolí. Vím, že to nedělá dobrotu, citové problémy do kapely opravdu nepatří, musí to být prostě jen kamarádky a podle toho se chovat. Nemám s tím sebemenší problém :)

Ještě k tomu, jak Ahoi říkala, že to maj holky těžší: Je to daný geneticky, holky prostě většinou nemaj tu chlapskou tvořivost, drzost, iniciativu a hlavně tu typicky dětskou/chlapskou hravost. Co tak vím, tak většina holek jen čeká, co se vyvrbí, nebo co vymyslí chlapi. Jsou opatrnější, neriskují a pak se taky neprosadí :wink: Tak to vidím já. Zase mají výhodu, že kapela s pěknou slečnou je taková viditelnější. Další věc je, že třeba basistka ti bude hrát klidně celkem jednoduchou, ale čitelnou a dobrou basu a nebude si tam furt vymejšlet všemožný krávoviny (třeba jako já :D ) Jinak holky taky nemají problém s netradičními, nebo jaksi nepopulárními nástroji, jako třeba právě basa nebo klávesy, flétny, housle,.. Ženský se často prostě nechají vést a nemají potřebu se tolik bavit a předvádět jako pánové :D

Jsou i výjimky, třeba naše akordeonistka/klavíristka/zpěvačka. Ta skládá 90 % muziky naší skupiny a všechny nástroje navede a naaranžuje jak potřebuje. Přitom nechá všem prostor pro jisté sebevyjádření, prostě pohoda. Ona vždycky složí písničku kompletně se vším všudy, kytaru, basu, bicí, aranže pro dechy a zpěv a hlavní zpěvačka (její máma :D ) si složí text. Potom si to poslechne párkrát trumpeťák, doladí pár detailů a písnička je na světě :D
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

U nás v kapele už máme ženský dvě a to klávesistku (9 let klavír a jde na konzervatoř) a basačka (začíná a já jí říkám co hrát) - jako docela to s nima jde,občas mě štvou ale to i ty dva moji volové v kapele :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Já bych ženskou do kapely bral máme tam jednu flétnistku a zároveň kytaristku s velmi pěkným stylem posloucha led zeppelin a tak dále a má moc krásnej hlas je to borka :wink:
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
krade

Příspěvek od krade »

chlapi, co říkaj, že ženský do kapely/rockový muziky nepatří, maj malý péra:) koukněte na tohle a pokloňte se: http://www.youtube.com/watch?v=gYAitpi6Dhg
jedna z mejch nejoblíbenějších kapel. janet weis je kurevsky dobrá bubenice.
afektband

Příspěvek od afektband »

Zapněte si očko. Nebo si ho pusťte na netu. je tam nějaká koncert nějaký skupiny mika (nebo to je ten zpěvák?). Hraje tam bubenice, myslim že hraje celkem obstojně.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Mít a akceptovat ženu ve skupině znamená akceptovat změnu, snažit se, nebýt vlastníkem výsledného úspěchu.

Kluci chtějí hudbou vyjádřit určitou message a to jim žena bere, protože je prvkem, který na sebe přirozeně přitahuje jejich pozornost, i pozornost jiných.

Jde o to co ty a kapela chceš. Neshazuju jedno před druhým. Feminismus je mi stejně cizý jako maskulinismus metalové nebo punkrockové generace. Už jsem z toho vyrostl :D.

Ve světě hudby jsou ale ještě divnější úkazy než muži-ženy v kapelách. Jsou to profesionální nájemní hudebníci, rozbroje mezi členy skupiny dané jejich jinými představami a přáními, neslučitelné povahy po hudbě toužících hudebníků, že nejsou zkušebny, nebo se za ně platí majlant, že je Kryštof stále na výši atd.

Hudba, ačkoliv krásná, je przněna, hyzděna těmito denodenními peripetiemi a to nejstrašnější je, když ji někdo skládá. Hudba by se měla rodit spontánně a stejně spontánně zanikat. Písničky jsou divné pokusy o omýlání téhož dokoločeka

už končím jsem se nechal unést sry
Norman ST 40 folk
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Norman ST 40 folk
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“