AXL - Obchodní trik?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: AXL - Obchodní trik?

Příspěvek od Bummer »

Nero píše:
Atkins píše: Jinak vsadím novou obuv na to, že na kytary AXL občan USA ani nesáhne.
To snad ani nikdo netvrdí. A jestli ano, tak kecá.

Druhá polovina videa.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

tak k tomuhle presne sedi nadpis tohohle vlakna, jenom otaznik vymenit za vykricnik.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tvrdí tam, že jde o nějaký nový prototyp, který vychází z Badwater? Poslouchám to z ntb a v bytě nad náma vrtají zdi, takže slyším poněkud blbě :mrgreen: Možná že uvádí nějaké nové řady, které budou "finišovat" v USA, ale je to pro mě novinka a doteď jsem o tom neslyšel...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Slyšel jsi správně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak u toho "LP" mluvili o ceně pod 600 usd (čili nejspíš 599 :D ), u nás v krámech by tak ta kytara stála nejmíň 15t.
Charles

Příspěvek od Charles »

Tak o obchodní trik nejde a to vim jistě,protože můj kamarád nadává,že si headlinera kupoval před 2 rokama a že ho stál skoro 3 tisíce a teď je za pár šupů,já tu kytaru sice nikdy neviděl,ale Pavel si na ni nestěžuje a za tu cenu ji chválí a já souhlasim,člověk co se chce naučit hrát na kytaru nepotřebuje vůbec tremolo jde o to,aby vůbec uměl tlumit struny atd. a na to kytara pod 2000 stačí,jde o to si jen vybrat dobrý kus,ale jako,když tady začnou řvát lidi co tu kytaru nikdy neviděli,že je to s****a a někdo si tady začne vymýšlet pohádky o tom jak mu lezou knobové ze zadku to si nezaslouží ani komentář,nemyslím si,že kytary od 10 000 jsou najednou výborný jsou dobrý už kytary od 5000,když si umíte vybrat,naopak znám dost špatných drahých kytar
Cort X-1 BKS, Roland Cube 15Xl, Digitech RP155+BESPECO VM18L
arcilucifer

Když jsem v Praze, bydlím 3 min od kytar.cz, těch Axlu jsem měl v ruce přes deset kousků určitě. Bohužel stav VŠECH byl kriticky.
Zpracování bylo hrozné, to nepočítám ty specialní povrchové úpravý plus nějaka nalepka EMG, šílené tvary, základní seřízeni=0
Zvuk žádný, přišlo mi že hrají jenom struny.
Na nějakou odnož metalu po upgradu snímačů, možná.
Nejsem proti této značce zaujatý, je mi tak docela šumák, prostě jsem na těch kytarach nic co by mě přesvědčilo nenašel.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Obchodní trik to může bejt...říká se tomu uměle navýšenná cena, obchodník cenu nadhodí aby jí posléze mohl snížit.
Nicméně AXL vůbec nejsou špatný za ty peníze, jako jasný, low end, ale určitě ne ty nejhorší....
Dost si je vychvaloval PetrPetr jestli se nepletu a to byl člověk na svém místě...
Osobně sem hrál na jednu, typ nevím, ani cenu, ale nebylo to nejhorší...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hrál jsem na několik a za ty peníze stojí. To, že jsou v obchodě neseřízené, je celkem jasné. Podobně bych mohl nadávat třeba na Gibsony, základní seřízení = 0. Zpracování mi právě hrozné nepřišlo, rozhodně stejné nebo i lepší než u jiných srovnatelných kytar. A to, jak je to nasucho hlasité, nevypovídá vůbec o ničem.
arcilucifer

No tak s tím seřízením, bych to viděl tak, že kytara by měla být hratelná, když už se nabizí na prodej, to jaksi některé exponáty nebyly.
Ja si tu řadu naproti Fendrům občas projedu a teda vážně nevím, jestli to zpracování přijde tak tragické jenom mně.
Přece po mně nemužou chtít abych si seřizoval kytaru, když ukrutně drnčí kolem dvanáctého prážce. Takhle by ji neměli ani vystavit.
O hlasitosti samozřejmě nic nepíšu bo to je nesmysl, at si každý vyzkouší, píšu to jako svůj dojem za dva roky co v kytarách občas nějakého AXLa vezmu.
Poslední dojem je ukrutně těžké prkno, které by rozehrály leda tak čtrnáctky.
Nebráním se Woro tomu, se na Děkance sejit, zahrát si a objektivněji axla ohodnotit.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak je to kytara za pár šupů a člověk ji jako kytaru za pár šupů musí brát. A za to málo ty nástroje podle mě stojí.

nějaké seřízení u těhle low-end kytar fakt neřeším, to si musí každý člověk udělat sám, zpracování je podle mě slušné a zvuk je v pohodě. Jako levný nástroj to je podle mě jedna z lepších možností.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Charles

Příspěvek od Charles »

Arci, to drnčení zase neni velkej problém 1-kombo to nebere, 2 zvedneš kameny,nebo nastrouháš tužku a podložíš nultej pražec práce na 3 minutky.
Cort X-1 BKS, Roland Cube 15Xl, Digitech RP155+BESPECO VM18L
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Problém je spíš v tom, že o většině kytar se toho moc nedozvíš, pokud je nekoupíš - těžko u neseřízené kytary něco posuzovat, kromě naprosto očividných nedostatků. Bez správného seřízení není pomalu možné si ani vybrat vhodné zakřivení hmatníku, těžko posuzovat jestli se mi hraje dobře na 7.25", 9.5" nebo 12", když se mi hraje na všechno stejně špatně kvůli seřízení. U levných kytar zase příliš vysoký dohmat schová špatně usazené pražce, rozhozené oktávy zase zakryjí špatně udělaný nultý pražec. A těžko posuzovat nějaké drobné nuance ve zvuku kytar, na které se nehraje pohodlně. Ale na to můžeme maximálně nadávat, těžko můžeme chtít aby byly kytary ve velkých hudebninách seřízené.
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

já bych do toho axl marquee chtěl jít. a teď to není tím že jsem fanouškem axl, chci něco s HB, a narazil jsem na tohle - :arrow: http://1url.cz/htDd.vzhled se mi líbí a tyhle vyšší modely jsou tedy prej už na nějakej tej úrovni, asi jako na badwater ne ? peníze se seženou, ale nwm jestli to bude prodejce ochoten poslat poštou !
Obrázek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Mate nekdo na nej slovnik?
Jako ze Marquee je lepsi nez Badwater, ci tak to nejak mam chapat?
Osobne do Marquee bych nesel, raci toho Badwatera.Po vymene snimacu hraje jak vino.
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Disasterpiece píše:Mate nekdo na nej slovnik?
Jako ze Marquee je lepsi nez Badwater, ci tak to nejak mam chapat?
Osobne do Marquee bych nesel, raci toho Badwatera.Po vymene snimacu hraje jak vino.
sorry, píšu celkem blbě. myslel jsem tím, že marquee a badwater jsou přibližně na stejné úrovni.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“