Věšáky, držáky a stojany na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Fořt

Re: Věšák na kytaru

Příspěvek od Fořt »

To excentrické usazení je potřeba třeba pro telecastera, který má tak úzkou hlaviu, že když by obě strany byly stejně vysoko, mohl vypadnout. Když dáš levou stranu níž než pravou, bude držet.
casey

Příspěvek od casey »

Mam Ibanezu tak si vyskusam ktore nastavenie mi viac sadne :D
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
MilanT

Příspěvek od MilanT »

casey píše:Mam Ibanezu
No právě třeba Ibanezy nemají osově souměrnou hlavu u ořechu a tak musíš dát jednu opěrku výš než druhou, aby kytara visela svisle. Samozřejmě zkombinovat to se vzdáleností opěrek od sebe.
Jak píše Fořt, vyhrát si s tím aby kytara nevypadla.
Obrázek

Tohle je sice jiná hlava a jiný držák, ale princip rozdílné výšky opěrek je stejný:
Obrázek
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

já mám ty úplně obyčejné za 84 kč které nemají žádnou možnost nastavování a s nesymetrickou hlavou není problém.
http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-v ... /HN088584/
z těch nesymetrických mi tam visí noname jazz bass a hořovícká kramerka (delta) s hokejkou, pak už jen samé symetrické :D

to nastavování bych tedy až tak neřešil, ta hlava si tam prostě nějak sedne

btw. k zamezení kontaktu se zdí jsem použil kousky korku nalepené oboustrankou na vhodné místo (na zeď)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Angusss

Re: Věšáky, držáky a stojany na kytaru

Příspěvek od Angusss »

Prosím, nemáte někdo tento věšák AROMA AH-81? http://www.music-city.cz/aroma-ah-81-ve ... 34324.html

Trošku mě děsí, že je plastový... udrží to bezpečně Les Paul? Cena je dobrá, navíc potřebuji pověsit 3 kytary a cena už bude znát.

Děkuji moc za info
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Zkušenost nemám. Ten materiál určitě něco vydrží, ale pověsit do něj svojí těžkou gibsonku lp, tak nemám klidný spaní. :)
Proč si ale nekoupíš kovový a levnější v kytary.cz?
Nosnost 12 kg - http://kytary.cz/stagg-guh-a2/HN004214/
Nosnost 11 kg - http://kytary.cz/rockstand-rs-20910-b/HN088584/
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Angusss píše:Prosím, nemáte někdo tento věšák AROMA AH-81? http://www.music-city.cz/aroma-ah-81-ve ... 34324.html

Trošku mě děsí, že je plastový... udrží to bezpečně Les Paul? Cena je dobrá, navíc potřebuji pověsit 3 kytary a cena už bude znát.

Děkuji moc za info
Mám dojem, že tyhle věšáky čas od času najdeš v hudebninách, takže asi držet budou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Jaký byste doporučili věšák na Telecastera? V Muzikeru mi tvrdili že tele na zeď pověsit nejde, ale nějak jim to nevěřim...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Je tu o něm řeč o pár příspěvků výš. Takový s otočnou vidlicí. Důkaz, že to funguje:
underground/fotografie-vasich-kytar-t2731-1640.html
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

ajdam píše:Jaký byste doporučili věšák na Telecastera? V Muzikeru mi tvrdili že tele na zeď pověsit nejde, ale nějak jim to nevěřim...
http://kytary.cz/hercules-gsp39wb/HN116855/
Tohle pouzivam na vsechno. Ma polohovatelnou hlavu o cca 45 stupnu, takze by to pro tele melo byt akorat. Sam tam mam Strata (lehce natocena hlava) a hned vedle LP (hlava rovne). Funguje vyborne.
himself

Příspěvek od himself »

K tomu umístění na zeď: když vyřeším event. poškrábání zad a vyignoruji trhání krků :), co si myslíte o zaprášení kytary? To je asi jediná věc, proč se mi nechce dávat kytaru na zeď...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Prachovka nebo jemný malířský štětec a občas oprášit.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jop, ty Herculesy výše jsou super.

Prach nevadí, však nebydlíš v karosárně a kytaru opečuješ, nebude na zdi 5 let viset bez povšimnutí, ne?
Na kytary jsou super mikrovláknové utěrky z DMka (ostatně i třeba na brýle ;) ).
Ale jinak když vysávám, tak obvykle přejedu i kytary. :) Takovým tím nástavcem s chlupama kolem kobyly, pod strunama, mechaniky... kam se nedostanu utěrkou.

PS: :lol: Kurňa, teď jsem přiznal, že vysávám... no, už se stalo... ale jinak... METAL!!! To víte, kokain a whisky vždycky nakopnou a když zrovna nejsou po ruce nějaké coury, které by vysály, je potřeba se zbavit energie... :twisted: ImI
himself

Příspěvek od himself »

Tož v karosárně ne, ale dost topíme krbovkami. A nejen, že to vysávám, ale taky nosím a zatápím a přikládám :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hm, tady mezi vostrejma hochama na HF přiznat, že zakládáš oheň v krbu je asi v pořádku - to je vlastně táborák a pro největší drsoně by to - na rozdíl od vysávání - mohlo být výrazně blíž starému dobrému skandinávskému podpalování kostelů. Čímž chci říct, že i popel a kuřecí krev jdou otřít. ;)
himself

Příspěvek od himself »

Dobře, takže zbývá omluvit si poslední - kamna ze 3,5 metru asi budou slušně vysoušet vzduch (i když ani v zimě nemíváme pod 40 %).
qwertxx

Příspěvek od qwertxx »

c
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 2.12.2019 1:00, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

ten prach mě taky serre, klavně pod strunama a na hlavě, kam se nedostanu. Asi by to chtělo takovej nějakej malej aku vysavač mobilní ....
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Říkám, malířský štětec s jemným vlasem. Projde strunami a vymete i pod nimi. Jeden nosím permanentně ve futrálu.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“