Gibson Les Paul Custom

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson Les Paul Custom

Příspěvek od Kinx »

grock píše: 5.09.2020 11:08 hladi.jpgTento pán říkal, že tento jeho známý kus je asi 59. Ale já myslím, stejně jako kinx, že spíš 68-9...
A tady určitě origoš
i-CzSjpwj-L.jpghladi.jpg
az se se Zlatou Hladikovou uvidim, zkusim se ji zeptat, jestli se na toho customa muzu nekdy prijit podivat a kouknout se na nej z blizka. Uz je to dlouho, co jsem jej mel v rukach, ale fakt bych se vsadil, ze to bude jeden z prvnich RI '68. Mel akorat divny cislo na hlave ala 50s kytary - Radim sam rikaval, ze to je takovej mezityp/skladacka. Kdysi rikal, ze ho sehnal pres nejakyho jugoslavce, kterej pomahal k vybaveni hodne muzikantum tady a kdyz mu prisel do ruky, tak mel nejakou prisernou vibrolu.
grock

Příspěvek od grock »

Kinx píše: 5.09.2020 11:38
az se se Zlatou Hladikovou uvidim, zkusim se ji zeptat, jestli se na toho customa muzu nekdy prijit podivat a kouknout se na nej z blizka. Uz je to dlouho, co jsem jej mel v rukach, ale fakt bych se vsadil, ze to bude jeden z prvnich RI '68. Mel akorat divny cislo na hlave ala 50s kytary - Radim sam rikaval, ze to je takovej mezityp/skladacka. Kdysi rikal, ze ho sehnal pres nejakyho jugoslavce, kterej pomahal k vybaveni hodne muzikantum tady a kdyz mu prisel do ruky, tak mel nejakou prisernou vibrolu.
Udělej fotky a pokocháme se tady ! :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to je jasny ;)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

grock píše: 5.09.2020 11:02 Ano, 50kové customy měli 3vrstvý binding, zlatý hw i ebenový hmatník. A první 2 singly (56), později (57) většinou 3 HB .
jasné, ‘54 GT a ‘57 BB. Už to mám taky v té hlavě pomotané.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Kinx píše: 26.04.2011 19:41 podle me to neni 59, jelikoz ma javorovej top. no ale nekdy za tejden je snad uvidim v LMB, tak se ho zeptam kdyz bude cas :) pred par tydnama jsme se o tech jeho kytarach bavili docela dlouho ale uz jsem to pozapomel. Pamatuju si ale jak rikal ze si mysli ze to je splacanina z vice obdobi. Prej ji vzal misto toho 69 goldtop deluxe hlavne kvuli tomu krku kterej mu vyhovoval mnohem vic. Pro me je zajimavy i fakt ze toho deluxe od nej koupil jeden clovek z hradce kteryho jsem od videni znal a kterej mi nez odjel definitivne do ameriky daroval obrovskou kupu guitarplayeru ze kterych jsem se naucil anglicky a celkove pro me byly dost dulezity :) Svet je proste malej.
Teď jsem se koukal po letech na Rajky, záznam z TV. A poprvé si všimnul, že Radim tam má o Voxe opřeného druhého černého Customa. Navíc vtipně o přední stranu komba. :-) Nikdy jsem nečetl v žádném rozhovoru cokoliv o druhém Black Beauty, maximálně o tom Deluxe Goldtopu. Nevíte o tom někdo něco bližšího?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Podle me to mel pujceny od nekoho, taky jsem na to koukal :))

jinak podle cloveka, co Radimovi ten custom v 70s prodaval je ten custom prej 72 :)))
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Kinx píše: 12.12.2023 10:06 Podle me to mel pujceny od nekoho, taky jsem na to koukal :))

jinak podle cloveka, co Radimovi ten custom v 70s prodaval je ten custom prej 72 :)))
Taky jsem si říkal, že to asi bude něco půjčenýho.
Někde jsem se dočetl, že ten Custom má javorovej krk, to by pak dávalo smysl. Ale pak by teda byla špatně tahle bakalářská práce, která bere informace z veřejně dostupnejch rozhovorů s Radimem. :D https://theses.cz/id/tzfgqq/880663
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Javorovej krk urcite nemel. Nemel ani volute. to nahrava teorii, ze to je jedna z prvnich 54 RI predelana na HB
Fořt

Příspěvek od Fořt »

HoSl píše: 12.12.2023 10:21
Kinx píše: 12.12.2023 10:06 Podle me to mel pujceny od nekoho, taky jsem na to koukal :))

Taky jsem si říkal, že to asi bude něco půjčenýho.
Někde jsem se dočetl, že ten Custom má javorovej krk, to by pak dávalo smysl. Ale pak by teda byla špatně tahle bakalářská práce, která bere informace z veřejně dostupnejch rozhovorů s Radimem. :D https://theses.cz/id/tzfgqq/880663
Pěkná slátanina, ta bakalářka...
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Kinx píše: 12.12.2023 11:13 Javorovej krk urcite nemel. Nemel ani volute. to nahrava teorii, ze to je jedna z prvnich 54 RI predelana na HB
Tuhle teorii jsem k tomu slyšel jako první a tak se k ní kruhem vrátím a je to. :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“