paby píše:HWO má krk z javoru, hmatník palisandr. ovšem baskytara neni lakovaná a krk byl oproti lakovaným krkům takový matný, nešlo po něm moc dobře jezdit, když to přeženu. Mám tu padesátku a i na Behringerovi zní uplně krásně. už se těšim jak jí na koncertě prdnu do Ampegu, co mi škola pučí

Fendery HW mám 2. Na obou JE lak. Na korpusech nitro s akrylátovým základem. Na krku matný PU.
Jezdit na krku asi nejde, není to zábradlí

většina basistů preferuje matné krky, údajně se jim na lesklé lepí ruka. Mně ne, je mi to jedno.
HW má, oproti ´50 o dvě pasivní vystuhy v krku více, lepší snímač, lak, který nechá nástroj více rezonovat, lepší průběh tónové clony, širší pražce, vhodnější pro rockovou hudbu a super kobylku BADASS. Z JB mám bezpražcovku, která mňouká a má konkrétní tón i při hlazených strunách ( celkově slušný nástroj ) a PB je nejlepší basa Fender, co jsem kdy měl, včetně US Vintage JB 60, PB Anniv.60 nebo US Standardu. Pokud jsi chytil dobrý kus ´50, který nevlkuje nebo se mu nerozesychá korpus, jak je častým zvykem levnějších Fenderů, máš určitě moc zajímavou basu.