Odstránenie Tonovej clony

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
MilanT

Re: Odstránenie Tonovej clony

Příspěvek od MilanT »

ITIetalista píše:
Alternátor píše:Protože tomu rozumím asi jako koza petrželi a navíc jsem levej jak turecká šavle. Kytaru si tak maximálně seřídím a vyměním struny, do elektroniky se radši nehrabu.
pár tahú so spájkovačkou a je to hotovo vole :lol:
Promiň, ale takhle by se asi neměl vyjadřovat člověk, který při odstraňování tónové clony nevědomky utrhl kabel od snímače a všiml si toho, až když mu ten snímač nehrál.
ITIetalista píše:odhalil som odpojený krkový snímač môže to byť príčina? Odhalil som to až teraz lebo hrám len na kobylkovom :lol: asi som to musel natrhnúť pri odstraňovaní clony... asi si budem musieť požičať spájkovačku a pre-spájkovať všetko na novo... :roll:
ku gainu: ja mám na kombe len skreslenie ON/OFF takže tak :lol: (distrotion)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

už je zapojený takže ticho. :lol:
This account don't exist longer.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:už je zapojený takže ticho. :lol:
Víš, co se říká o zametání před vlastním prahem?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:
ITIetalista píše:už je zapojený takže ticho. :lol:
Víš, co se říká o zametání před vlastním prahem?
ne ani ma to nezajima...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše: ne ani ma to nezajima...
Tak si jen dávej bacha, aby stejný přístup neměli i lidi, kterých se tu budeš chtít na něco ptát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Je to věc názoru, ale mě osobě by štvalo mít poťák na hlasitost takhle daleko od pravý dlaně, když chci rychle zeslabit krátkým pohybem na nulu, tak je to obtížné například při ukončování písniček na konzertu. Jelikož nepoužívám zatím volume pedál, tak je to pro mě dost důležitá věc, aby mi zůstal tam, kde je :)

Co se týče tónovky, tak je to věc určitě výborná, nehraju žádný nářez, ale když chci ten zvuk trošku zjemnit, tak ty výšky uberu a je to hned lepší. Občas mi teda mrzí, že nemůžu ovládat tone u kobylkového snímače na stratu.

On člověk nakonec dojde ke všemu sám, přijde na to, co potřebuje a co naopak ne. Zkoušej a hraj, ten potenciometr si tam můžeš dát kdykoliv znovu :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tónovou clonu na kobylkovém snímači mít můžeš, je to otázka přepájení jednoho kablíku. Kdybys to nemohl najít, dej vědět, najdu a postnu.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Tak tak, na starém stratu jsem měl taky kobylkový snímač přes tónovou clonu, ale na tom co jsem koupil potom už samostatný kobylkový přes clonu nešel. To mi možná vyhovuje víc, v případě náhlé potřeby změny zvuku jen přepneš na kobylku a máš rázem jiný zvuk.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

OndrejCvrk píše:...ten potenciometr si tam můžeš dát kdykoliv znovu :)
...nemôžem je to zalepené (ta diera) lepidlom v kotorom je plast a je to nafarbené čiernou farbou.
inač sa mi páči ten prevýšený zvuk pri bende hlavne :P 8) proste štým M. Thomsona :lol:
čo sa týka vzdialenosti knobu je to akurát a dočiahnem tam vpohode.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pokud to tobě vyhovuje, tak je to dobře a můžeš být spokojený.
Tím plastem v díře myslíš tu hlavičku špendlíku, o kterém jsi psal?
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

MilanT píše:Tím plastem v díře myslíš tu hlavičku špendlíku, o kterém jsi psal?
Presne tak ako hovoríš :lol: plast ako plast... keď sa na gitaru pozrieš tak uvidíš len čierný lak a zospodu kde je elektronika vytŕča hlavička špendlíka ale to je zakryté takže to je jedno... :D
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Fořt píše:Tónovou clonu na kobylkovém snímači mít můžeš, je to otázka přepájení jednoho kablíku. Kdybys to nemohl najít, dej vědět, najdu a postnu.
Bylo by možné tu první tónovku nastavit na středový a kobylkový zároveň? :) nerad bych o tu kontrolu tone na tom středovém přišel :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Samozřejmě to jde. Místo přepájení kablíku připájíš propojku. Tady je článeček se schémátkem:
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... ntrol.aspx
nebo: http://www.strat-talk.com/forum/pickup- ... e-pup.html
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

real_dead_one píše:Mě to tady připadá, že se z něj snažíte udělat blbce za každou cenu... viz to s tím zavazejícím knobem pod snímačem... Mě na RR3 taky zavazel... taky sem vyndal tonovku a šoupnul volume místo ní.. a hrálo se fajn. Pak sem ale něco zkoušel předělávat a zřejmě kvůli nedostatku času nebo nešikovným rukám se mi nedařilo to připájet.. prostě jeden drátek uletěl když sem tam dával další atd... tak sem to šupl rovnou ze
snímače na jack... A na tom zvuku to bylo znát.

A jasně, mohl bych si koupit kytaru, která má jen jeden snímač a jeden volume... taky takovou mám - RR24 - ale na RR3 se mi stejně hraje líp a nikdy ji z ruky nedám narozdíl od té 24, kterou prodávám.

Dělá to i Petrozza z Kreator... Z kytary má vyhozený dokonce i krkový snímač. Místo poťáků tam má nějaké nýty, nebo plastové krytky.

Tady je každý teoretik jak sviňa a když někdo nedělá něco přesně podle vás tak je asi de*il že?

Tímto se nijak nezastávám ničení kytary letlampu nebo gumou atd... to podle mě už líp vypadá díra v kytaře... Ani se nezastávám toho, že se pan Metalista tady dohaduje místo aby šel a prostě to vykuchal a pak napsal... Ale nechápu tady ty komentáře, facepalmy a ASI vtipy s kladivem... Podle mě se tím shazujete. Ale když to shrnu tak mi do toho asi nic není.

A jak už je zvykem na tomto foru, určitě se najde někdo, kdo mi bude dávat rady ohledně pájení, idkyž o ně vůbec nestojím...
napsals to dobre, mozna ten metalista dementne nastavil otazku do aknety, ale kdo neni omezenej zabednenec, tak mu proste poradi jak to udelat, kterej dratek odpajet a pripadne jak by se ta dira dala zadelat.
taky mam maximalne vykuchanou kytaru a nechal jsem pouze a jen to, co potrebuju. s oddelanym volume jsi me ted ale zvyklal :) (kdyz si chcu brnknout neco jinyho tak vezmu jinou kytaru) se asi vsichni nejak blbe vyspali kdyz se do neho tak pustili. kdyz se jim zda ta diskuze pitoma tak proc se do ni zapojuji? nemelo by to tady pet stranek hadek a zvastu, odpovedel by mu tam jeden clovek co umi pajet snimace, rekl, dratek od toho a toho odpajej blablabla. (jinak - je to operace na deset minut, nevim proc ceka na prazdniny) JAK MALY DECKA :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Pokud hraješ metalovou hi-gainovou muziku souhlasím, že pro živé vystupování je tone pro tebe celkem nevyužitelný. Taky mám radši na každé kytaře 2xvol na každý snímač zvlášť a přepínač. Když při tom ještě zpívám tak jsem rád, že nohama stíhám přepínat efekty a kanály natož abych ještě něčím točil. Ve studiu se to využít dá, ale zase tam máš čas vše natočit podle potřeb jak chceš na zesáku. Kdybys ovšem chtěl hrát nějaký střednětempý blues rock, kde máš čas a prostor si s poťákama točit, tak se to určitě využít dá.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Mastr píše:Pokud hraješ metalovou hi-gainovou muziku souhlasím, že pro živé vystupování je tone pro tebe celkem nevyužitelný. Taky mám radši na každé kytaře 2xvol na každý snímač zvlášť a přepínač. Když při tom ještě zpívám tak jsem rád, že nohama stíhám přepínat efekty a kanály natož abych ještě něčím točil. Ve studiu se to využít dá, ale zase tam máš čas vše natočit podle potřeb jak chceš na zesáku. Kdybys ovšem chtěl hrát nějaký střednětempý blues rock, kde máš čas a prostor si s poťákama točit, tak se to určitě využít dá.
+1
tak, tak :lol: a ešte k tomu trash metal :mrgreen:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

chlape kdybys to aspoň uměl napsat... je to tHrash, nechci být rejpal, ale jsi fakt expert :D - co slovo, to ho**o
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Mastr píše:chlape kdybys to aspoň uměl napsat... je to tHrash, nechci být rejpal, ale jsi fakt expert :D - co slovo, to ho**o
Já bych mu nekřivdil, třeba měl na mysli tenhle Trash Metal:
Obrázek
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Jsou i tací co jsou svým hraním schopní udělat z thrash metalu trash metal :D
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Mastr

Příspěvek od Mastr »

No to je ostatně taky pravda :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“