Výběr superstrata 10 000- 16 000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bejk
Moderátor

Re: Výběr superstrata 10 000- 16 000

Příspěvek od Bejk »

Děkuju, nevíce jsem koukal po Edge Zero od Ibanez. To je prej na seřizování už pěkně udělané, ale i Schaller je prý dobrý. Uvidím co se na naskytne na bazaru a za jakou cenu. Když mi bude vadit nebo se rozlaďovat tak špalek se vždycky nějakej najde. Pak se to chová jako běžná pevná kobylka ne? Ať už při hraní nebo při změně strun?
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Bejk píše:Děkuju, nevíce jsem koukal po Edge Zero od Ibanez. To je prej na seřizování už pěkně udělané, ale i Schaller je prý dobrý. Uvidím co se na naskytne na bazaru a za jakou cenu. Když mi bude vadit nebo se rozlaďovat tak špalek se vždycky nějakej najde. Pak se to chová jako běžná pevná kobylka ne? Ať už při hraní nebo při změně strun?
Přesně tak, buď jako pevná, nebo pokud dáš šroub s kousek plechu mezi držák pružin a sustain block (až bys to viděl, poznal bys), tak můžeš dělat dive bomby. Ale špalíček je taky v pohodě. Sám jsem Zero neměl, mám zkušenosti s "floydovskými typy" - Edge je prakticky podle FR s tím že Ibanez to v řadě případů i vylepšil. Původní Zero je ale podle ohlasů skvělý bridge.

Co se Schaller týče, najdeš ho spíše na USA modelech, nebo by sis ho musel objednat jako OEM a pak nechat na kytaru přidělat, což nedoporučuju, protože by se ti to celkově prodražilo jako celá bazarová kytara, které jsem ti poslal.:)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Víš prosím něco o tremolu Ibanez loo pro? Jednu dobu se prý dávalo na kytary Prestige, ale nemám to nijak potvrzené... Dá se přirovnat k nějakému dnešnímu typu?
krasty

Příspěvek od krasty »

Edge Lo-Pro tremolo je snížená verze Edge, dávala se od ´91 na lepší Ibanezy (Prestige až v dalším desetiletí). Velmi kvalitní verze Floyd Rose, sám jsem je měl a mám na několika kytarách, na kytaře od Jardy Janeckého ho mám od ´92 a měnil jsem jen dva kameny, protože jsem trochu sjel chrom (opírám ruku o kobylu) a v zámku na krku ty "podložky", co přitlačují struny - vytlačily se mi tam drážky (po dvaceti letech!!!).
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Lo Pro je super. Má nižší profil, a dolaďovače jsou vzadu, takže do nich nejde drcnout při hraní a nerozladíš si kytaru. To se ale moc nestává ani u normálního Edge nebo FR konceptu.

Ale pozor aby to nebyla levnější verze. U Lo-Pro jsou podřadnější verze Lo TRS a Lo TRS II.

EDIT: Co se Zera týče, našel jsem nějaký thread, kde si uživatel stěžoval na nekvalitní šrouby k uchycení. Nekvalitní materiál + krátké. Samotné tremolo, je prý fajn. Pokud někdo má zkušenosti osobní, docela by mne zajímaly.:)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Děkuju vám mockrát, v tremolech se absolutně nevyznám, je to pro mě naprosto neznámá kategorie :(. Zrovna soupeřím se zánětem zápěstí, ale jak to půjde, tak chystám další menší výlet do hudebnin na průzkum :D.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Do hudebnin? No je to dobrý místo na osahání high endu... Za sebe a jistě se mnou ostatní budou souhlasit, že by ses měl mrknout na ten bazar. Moje první dvě kytary byly z shopu. Jedna za plnou cenu, druhá s markantní slevou a třetí bazar. Nejvhodnější pro mne byla ta z toho bazaru a asi i nejzajímavější, co se stylů týče.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ano, do hudebnin, jen si nějaké kytary osahat, vyzkoušet, kouknout se po těch tremolech. Hned na začátku jsem řekl, že budu kupovat kytaru na bazaru a to pořád platí.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Vím o něm, hned jak se tam objevil a už mi psal i Ivan, ale díky za snahu :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Vůbec jsem nečetl diskusi - ale napadla me značka Charvel :!: :?: ...

Kytary z Japonska či USA. Bohužel u nás těžko k sehnání, bazar asi taky nic moc... snad jen ebay, případně zahraniční servery... Zkus se mrknout - http://www.charvel.com. :) Poslední dobou mi je velice sympatický model San Dimas Pro mod...
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

MLorenzo píše:Vůbec jsem nečetl diskusi - ale napadla me značka Charvel :!: :?: ...

Kytary z Japonska či USA. Bohužel u nás těžko k sehnání, bazar asi taky nic moc... snad jen ebay, případně zahraniční servery... Zkus se mrknout - http://www.charvel.com. :) Poslední dobou mi je velice sympatický model San Dimas Pro mod...
Charvel by nebyl ěpatný, otázkou je ale cena + relevance, vzhledem k tomu, že by se mohlo jednat o nějaký levný model nebo fake. Další věc je tremolo, které tam bude, USA = Schaller hádám. U Ibanez má OP tak nějak jistotu podobnosti krku, který mu nadmíru vyhovoval. Sám jsem mu zde postnul moje favority¨, které jsem našel na bazaru a dokonce za velmi pěkné ceny.
casey

Příspěvek od casey »

MLorenzo píše:Vůbec jsem nečetl diskusi - ale napadla me značka Charvel :!: :?: ...

gitary Charvel sa daju kupit u nas na slovensku... v pripade zaujmu mozem dat link na predajcu :D
ESP LTD MH 350 NT
Ibanez RG 470
Cort B4 OPM
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

MLorenzo:
Děkuju za další tip. Na Charvel jsem trochu zanevřel, asi, že vzhledem k rozpočtu bych se mohl dívat i po Jacksonech když už :). Ale přece jen se na ně kouknu, akorát je u nás nikde nezkusím.
casey:
Děkuju za ochotu, ale na 100% půjdu do bazarového kousku :).
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ty vybíráš, vybíráš a nakonec přebereš :) Vem z bazaru nějakou hezkou Ibanezku, za ty peníze jsou to fakt kytary na úrovni (a dají se často sehnat pár roků staré za třetinovou cenu), vyhovovat ti bude...o to se neboj a jak bývá zvykem určitě jich bude i dost v nabídce. Tremola má dle mě ibanez nejlepší a navíc se dají často sehnat s už vyměněnými snímači za Dimarzia a podobně. Zaměř se na Japonce RG, nebo S. Nějakou si domluv, omrkni, klidně ozkoušej a bude...sám jsem takhle podobně laboroval, ale nemá to cenu.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tady nejde o vybírání, psal jsem, že se chci jen dopředu porozhlédnout a teď čekám na finance, co mi přijdou, abych mohl začít sjednávat bazar :). Taky to vidím na Ibanez, ale kdo ví :D.

Můžete mi ještě někdo kdo má kytaru s tremolem říct jak je na tom vliv tremola na sustain? Když má kytara tremolo tak přece je pnutí mezi kobylkou a ořechem menší než u pevné kobylky nebo ne? A navíc nedosedá přímo na dřevo a tak nějaký přenos a rezonance musí být taky znatelně nižší nebo tomu tak není a je to zanedbatelné?
lunchie

Příspěvek od lunchie »

lehkej offtopic - nemuzu si pomoct, ale tohle vlakno me postupne pripomina jedno vlakno, ktery uz nejakou dobu jede v home made sekci ... (ktery tam rozjizdi marshall)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Na co narážíš?
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Asi na to, že se ptáš a ptáš a ptáš. Podívej se na hromadu kytaristů. Mají špatný sustaun? Ne. Je to jeden z mýtů, který není pravdivý. Můžeš mít LP co má sustain 5s a 20s. Stejné je to s kytarami s tremolem. Kromě toho, sis tohle sám mohl vyzkoušet v oněch hudebninách. Prostě tam skysnout celý odpoledne a zkoušet.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Bejk píše:......Můžete mi ještě někdo kdo má kytaru s tremolem říct jak je na tom vliv tremola na sustain? Když má kytara tremolo tak přece je pnutí mezi kobylkou a ořechem menší než u pevné kobylky nebo ne? A navíc nedosedá přímo na dřevo a tak nějaký přenos a rezonance musí být taky znatelně nižší nebo tomu tak není a je to zanedbatelné?
Při stejné tlouštce strun a stejném ladění, je celkové napětí strun absolutně shodné, jak pro pevnou kobylku, tak i tremolo-system.
nedosedá přímo na dřevo a tak nějaký přenos a rezonance musí být taky znatelně nižší
Ani u pevné kobylky nedosedá struna přímo na dřěvo (struna => kámen => červíky => báze kobylky => vruty.
vliv tremola na sustain?
O sustainu se mi líbí názor kytaráře Petera Coura :
Sustain ist zwar toll, aber bei einem besch..eidenen Ton ist man auch mal froh, wenn er vorbei ist! P.Coura

Česky: Sustain je sice bezvadná věc, ale při pos**ném, mizerném tónu, je člověk rád, když už skončí.
:wink: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“