Power chords
Pravidla fóra
Re: Power chords
...no ale kdyz ukazovakem zmacknu ten hlavni ton (treba na E) a pres zbytek strun ten ukazovak polozim a utlumim je, tak prece budu tlumit i to A + D, ne??? ...nebo to nevadi??? ...sorry za mozna stupidni otazky, ale jsem zacatecnik... 
Možná kdybys víc četl a trochu u toho myslel.
To X jsou tlumené struny. Jak si chceš ukazovákem tlumit strunu A a D, kterou držíš třeba prostředníčkem a malíčkem? Zkus si to na kytaře kruciš aspoň chytit.
Kód: Vybrat vše
e X
h X
g X
D 4
A 4
E 2
...jo sorry... mel jsem si to fakt nejdriv vyzkouset nez jsem se takhle blbe zeptal
...ja to totiz nejdriv nejak spatne pochopil...
Tohle D-7
A-x
E-5
neni žádnej power chord to sou dva tóny A
Jinak někde sem čete že power chordy nejsou akordy, protože akord je souzvuk 3 a více tónů
A-x
E-5
Jinak někde sem čete že power chordy nejsou akordy, protože akord je souzvuk 3 a více tónů
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
..muzu se zeptat na co tu navazujes?
jo, to je oktava....a to ze je power normalni akord tu taky nikdo netvrdi 
sakra sem si nevsim ze je to vicestrankove tema.
no nic chybicka se vloudila 
wolda píše:sakra sem si nevsim ze je to vicestrankove tema.no nic chybicka se vloudila
a to je ta chyba:-) neb treba ja to nazval "akordem" (tedy v uvozovkach):-)
dík...ale kolem dvanactyho prazce uz se mi to hraje celkem blbe...kloudne se mi tam ty prsty nevejdou jak jsou ty ptazce uzky...je na to nejakej figl co se tyce drzeni?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja to tam nacpu a to mam docela lopaty...jinac nouzove to muzes chytnout tak, ze ukazovak nechas jak u normalniho poweru ale ty dve tenci struny drzis jakoby dalsim bareckem prstenickem..ja tak hral ale byla to obcas krec, radsi sem presel na tri prsty..
- fixja
- last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
- Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou
No já kombinuji všechny tyhle metody a ještě k tomu přidávám držení jen malíčkem... PRostě co mi zrovna víc sedí.McKozias píše:ja to tam nacpu a to mam docela lopaty...jinac nouzove to muzes chytnout tak, ze ukazovak nechas jak u normalniho poweru ale ty dve tenci struny drzis jakoby dalsim bareckem prstenickem..ja tak hral ale byla to obcas krec, radsi sem presel na tri prsty..
Základní rozložení powerchords
Našel jsem to tady někde na fóru, tak ať vám slouží
Kód: Vybrat vše
E5 F5 F#5 G5 G#5 A5 Bb5 B5 C5 C#5 D5
e|-----------------------------------------|
B|-----------------------------------------|
G|-----------------------------------------|
D|--2--3---4--5---6--7---8--9--10--11--12--|
A|--2--3---4--5---6--7---8--9--10--11--12--|
E|--0--1---2--3---4--5---6--7--8---9---10--|(ROOT)
A5 Bb5 B5 C5 C#5 D5 Eb5 E5 F5 F#5 G5
e|-----------------------------------------|
B|-----------------------------------------|
G|--2---3--4--5---6--7---8--9--10- 11--12--|
D|--2---3--4--5---6--7---8--9--10--11--12--|
A|--0---1--2--3---4--5---6--7--8---9---10--|(ROOT)
E|-----------------------------------------|
Naposledy upravil(a) Berrdy dne 22.02.2011 16:12, celkem upraveno 1 x.
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
kejtra - CORT EARTH 70, SIGMA DM-1, FENDER CD 140 ×
eletrika - CORT KX5 (R.M.Classic Neck - R.M.Custom), ESP LTD EC-1000 Piezo ×
apec - MARSHALL DSL 40, ROLAND CUBE 15X, MUZA GP 120
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle je oktáva, čili interval - souzvuk 2 tónů.wolda píše:Tohle D-7
A-x
E-5
Powerchord opravdu akord není, netvoří ho 3 (odlišné) tóny, ale jen dva (ona kvinta, ať už přímo, nebo v obratu do kvarty)...
Cvičit nebo to přehodit do nižších poloh na tenčích strunách.specter píše:dík...ale kolem dvanactyho prazce uz se mi to hraje celkem blbe...kloudne se mi tam ty prsty nevejdou jak jsou ty ptazce uzky...je na to nejakej figl co se tyce drzeni?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ja prave kdyz tam dam dva prsty,tak uz me to nezni,jak je mam uz na tech prazcich...ja hral celou dobu na spanelku takovy ty klasicky veci k taboraku,takze tohle jsou pro me proste novinky no 
- Nero
- Rádce
Tak prostě cvič a hledej si cestu, jak to zahrát co nejlépe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
v klidu, pri hajgejnu se ti to "nezneni" ztrati:-)...za to pak uslysis spoustu jinyho bordelu:-)specter píše:ja prave kdyz tam dam dva prsty,tak uz me to nezni,jak je mam uz na tech prazcich...ja hral celou dobu na spanelku takovy ty klasicky veci k taboraku,takze tohle jsou pro me proste novinky no
- Nero
- Rádce
No, přece jen bude lepší hrát tak, aby se pod zkreslením nemuselo nic schovávat a ztrácet 
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Co z toho?Berrdy píše:Základní rozložení powerchords
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Milý, zlatý DL!
Když už teda na to reaguješ, tak pro tebe to určitě žádný význam nemá.
Ale myslím si, že se určitě najde někdo, komu to třeba pomůže.
Třeba takovému začátečníkovi jako jsem já
(třeba jen k lepší orientaci na hmatníku)
Navíc tohle vlákno se jmenuje "Power chords" , tak proč to sem nedat ? - strašně nerad něco složitě hledám.
Asi tak....
Když už teda na to reaguješ, tak pro tebe to určitě žádný význam nemá.
Ale myslím si, že se určitě najde někdo, komu to třeba pomůže.
Třeba takovému začátečníkovi jako jsem já
Navíc tohle vlákno se jmenuje "Power chords" , tak proč to sem nedat ? - strašně nerad něco složitě hledám.
Asi tak....
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
- DL
- Kontaktovat uživatele:
jo, já vím, snaha se cení, neber mě tak vážněAle myslím si, že se určitě najde někdo, komu to třeba pomůže.
Třeba takovému začátečníkovi jako jsem já (třeba jen k lepší orientaci na hmatníku)
pro lepší orientaci na hmatníku co třeba tohle ?

.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
V pripade powerchord zakladu teda rozhodne ne....nebo ty jsi na zakladce sel snad rovnou na druhej stupen?DL píše:jo, já vím, snaha se cení, neber mě tak vážněAle myslím si, že se určitě najde někdo, komu to třeba pomůže.
Třeba takovému začátečníkovi jako jsem já (třeba jen k lepší orientaci na hmatníku)![]()
pro lepší orientaci na hmatníku co třeba tohle ?