Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od torst »

Hendrek : vůbec se neomlouvej. B1on jsem jasně patří, je to sourozenec. Apropos - třeba simulace distortionů, chorusů a pod budou stejný, ne?
Na simulaci Leslie bych použil spíš Phaser. Aspoň jsem čet, že historicky to byla první nápodoba těch fázovejch posunů Leslie.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

OD a Distortion krabky mají v přívlastku mnohdy slovo Bass, tudíž budou asi upraveny pro frekvenční spektrum basy, ale zatím jsem třeba TS, Muff, Fuzzface, atd. 1:1 neporovnával, abych ověřil, zda jsou stejné, či nikoliv.

PS: pokud by to někoho zajímalo, pro vlastní potřebu jsem si udělal přehledovou tabulku, která porovnává MS-70CDR s G1(X)on a B1(X)on, převážně co se modulací týče. Zkreslení a amp simulace samozřejmě MS-70CDR neobsahuje.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/415 ... MPARE.xlsx
torst

Příspěvek od torst »

Včera jsem zkusil G1on poprvé na živo s kapelou. Je to jen bokovka, takže tam hraju na zesík z comba Solton chorus do Marshall 1960A v30. Já vím, divná kombinace. Zatim jsem zapojoval Digitech RP50 do vstupu comba. Na čisté beglajty s chorusem, občas delayem to stačilo, zkreslení bylo horší, ale max. na nějaká sóla bylo taky použitelné.
Tentokrát jsem pích G1on se simulacema přímo do returnu (koncáku) Soltona. Docela mi padala čelist. Parádní aparátovej, komprimovanej, nakreslující zvuk! Na CLEAN jsem měl VOX AC30, zdá se mi nejlepší. Při silných tónech na bridge HB mírně crunchoval, jinak čistá kytara.
Na zkreslení jsem měl MS Crunch s GuvNorem a opět paráda. S RP50 (také s Behr. GDI21) nesrovnatelné !
No a když jsme zkusili metloš, přep jsem na "Mesu" . Tak jak mi doma připadala karikaturní, přehnaná, tak tady fungovala bezvadně, kotel až na půdu, dž dž pevný, průrazný.
Hlavně ty všechny simulace fungujou v kapele. Dřív jsem si něco připravil, znělo to pěkně a pak z toho ve zkušebně zbylo výškové skřípaní, které přehlušila hajtka a rytmičák. Kdežto tyhle ZOOMí atrapy jsou vážně použitelné.
Tak zas na chvíli zpět na zem - jednoznačně kdyby vedle stál skutečnej aparát daneho typu, simulaci by okamžitě překonal. To je úplně jasný ! Nicméně ty nápodoby jsou hodně kvalitní a ve srovnání s minulostí opravdu použitelné, to tvrdim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

... měl jsem před ZOOMem předřazenej analogovej Wah a perfektní zvuk. Pojil se s tou simulací jak s reálným apcem. Jak Clean tak Dist.
torst

Příspěvek od torst »

Tak pár čerstvých zkušeností:

*** Znova jsem zkusil dorovnat linkovej higain preamp (Diezel) ke zvuku skutečného preampu E530 + impuls v PC. Ladil jsem paraEQ i kompresory, ale nepodařilo se. Ten lampáč má v sobě skoro něco jako malinkej hall, prostě jakýsi časový faktor, zvuk je chroupavější, napěněnější ...bla bla bla ... lepší, a mohutnější ve středech. Kdežto ZOOM je pořád placka, i když barvou hodně blízká E530. Nicméně z těch HW digi hraček je to zatim nápodoba nejvěrnější. Jediná relevantní simulace je pro mě pořád VST LePou Legion, kterej zní skoro přesně tak jako origoš. Skoro ...

*** v sobotu jsem udělal 1. zkušenost s live hraním do linky. Jedna z mých bokovek - trash folkové písničkářství s kytarou. Vzal jsem strata na čistej (neck SC) a RGčko (bridge HB) na Hajgejny. Použil jsem acoustic simulator a vylez z toho takovej perkusivní Ovation, trochu s vykastrovanými středy. (příště je vytahnu na EQ).
Tvrďárnu jsem hrál přes Diezla s defaultní simulací boxu. Ten hraje pevněji, průrazněji než Mesa sim, která je u mě hned na 2. místě.
Pro pobavení jsem zasmyčkoval i jednu píseň - buben, simulace basy, španěla, zkreslené sólo.
V jedné skladbě se blýskly i Hammondky.
Měl jsem strach, že až to použiju poprvý v cizim prostředí do PA, bude "všechno jinak" , než jak to má člověk nastavený z domova. Ale dopadlo to dobře, vše hrálo použitelně, žádná basová koule, žádný jedovatý vejšky, žádný hlasitostní nepoměry. Jasně, všechno jsou simulace a taky tak hrajou. S reálným apcem nemá cenu srovnávat. Ale v rámci "žánru simulací" hraje ZOOM hodně dobře. Kdyby mi vyhořel ENGL, nouzově bych na to koncert odehrál.

*** Ve zkušebně jsem ještě dorovnával higain preset pro koncák Solton a 1960A. Místo Mesy jsem zas dal Diezla a je to kotel jako Brno. S Englem možná příště ještě porovnám, i když výsledek je asi jasnej.

*** Kytarové simulace zněji jako simulace. I když každému modelu lze přiřadit libovolnej simulovanej box, většinou zní nejlíp právě s defaultem-s tím, kterej má totéž označení. Je to logické, jsou k sobě nejlíp uzpůsobeny.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Torste, na simulaci akustiky používáš ten tovární preset Acoustix? Já teď na živo laboruju právě se simulací akustiky (již dvě písně na živo vyzkoušeny), ale jelikož nejsem pravověrný akustikář, tak případné rozdíly mezi simulací a realitou nějak extra nedokážu posoudit (nemám to v uchu). BTW, používám strat na krkový SC, pěkně to cinká a proleze dobře mixem. Na strumming mám volume na kytaře na 7/10, na sólo 10/10.
Pro své účely jsem z Acoustix patche vyšel a trochu jej upravil, ale zajímala by mě i tvá zkušenost se simulací akustiky. Dík.
torst

Příspěvek od torst »

Jo, vzal jsem ten preset Acoustix a snad ho trochu poladil, ubral basy a výšky, tušim. Pak jsem doplnil ještě AIR verb, s krátkym dozvukem, kterej zvuk docela zahustí a jakoby přidá to dunění a rezonování korpusu. Taky můžu poslat preset. Nevim jestli je šťastnej ten EQ před simulátorem. Zkusim i za.
Se stratem s javorovým hmatníkem a na SC neck to hraje prima, hlavně do sluchátek, ale možná by to chtělo ještě zvednout středy. Ale jinak jsem spokojenej. Měl jsem kdysi acoustik simulator Behringer (BOSS copy) a ten chemizoval a skřípal nepoužitelně. ZOOM je v tomhle lepší, myslím.
Presety jsem stah, kouknu. Dík.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, nelekni se, je tam i tvůj Hammond a přibude i BassSim až se k tomu časově dostanu :).
Ten Air už mě taky napadnul vyzkoušet místo Hallu. Škoda, že si to nemůžu vzít do práce a zkoušet, open-space je v tomto ohledu naprd. Tak mám otevřený jen E&S a přemýšlím o efektech v teoretické rovině...
torst

Příspěvek od torst »

vidim, že Prokrastinace je i tvé druhé jméno ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak nějak ty pracovní povinnosti prokládám užitečnýma věcma :D.
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem nasypal svoje poslední presety sem :
http://www.jinovatka.cz/_downloads/ZOOM-torst.zip
Je tam i ta moje akustika (Acoustix-TRT) a doporučuju OD1TS9, což je simulace těch dvou analogů, dorovnaná pomocí ParaEQ. Dělal jsem to podle analog. předlohy a je to myslim 1:1.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Super, vyzkouším ty OD přes mého lampáčka :). Dík.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na presety obcas pouzivam tohle http://guitarpatches.com/units.php
ale je to hledani perliček v kupách hlušiny
treba tam brzo pridaji i G1on
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky jsem si tam kdysi stáhl hafo patchů pro G2.1Nu. Výsledek? Po stáhnutí už jsem se ani nedokopal k tomu je vyzkoušet. A to stačilo jen připojit efekt přes USB a myškou klikat na jednotlivé stažené patche a hned byl slyšet výsledek. To u G1Xon bohužel nejde, musí se to naťukat ručně. Proto je lepší IMHO sdílet ty patche tady, je to více interaktivnější a máš feedback o tom, jak komu ten patch funguje, s jakou kytarou, snímačem, atd.
V tomto ohledu je G1on série skutečně "nedokonalá", resp. je to nejspíše daň za tu nízkou cenu.
Očekávám, že ZOOM přijde v budoucnu s upgradem řady G2 a G3. Zvukově vymazlené jako G1on a přitom uživatelsky velmi přívětivé. A kdo má teď G1on, sáhne jistě z tohoto důvodu po nových vyšších řadách. Mají to asi dobře obchodně promyšlené.
torst

Příspěvek od torst »

hyenik : dobrej web, ale přebírej se tim ...., pak mi to doma bude hrát jinak než v ukázce :-E
Hendrek : Jo, ten marketing je jak píšeš, ale zůstanu u G1on. Mě se to líbí takhle, i s tim omezenim. Fascinuje mě, že má efekty, který nenajdeš u vyšších modelů (Partical verb, corona chorus a pod).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Torste, já mluvím o budoucích vyšších řadách, které budou následovat (se všemi plusy nynější "on" řady i starších vyšších řad).
"ON" řada je IMHO dobrý marketingový tah, jak rozšířit řady ZOOM userů. Je to levné, má to dobrý zvuk, má to efekty, které u starších verzí nenajdeš. A když je uživatel se zvukem spokojený, pak u budoucího možného produktu ocení jistě i lepší uživatelské možnosti a ten si koupí rovněž (jen taková má malá úvaha). No, já jsem toho důkazem, mám nebo měl jsem od ZOOMa už 5 produktů.
torst

Příspěvek od torst »

není to marnotratnost? nechal bych si jeden optimální a zbytek prodal.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Však jsem již prodal, už mám jen 3 :). Jeden optimální by byl ideální, ale zatím takový nemám. Na basu je třeba basový, na kytaru kytarový a na živé hraní ještě k tomu MS-70CDR, kvůli tomu, abych kromě hraní nemusel ještě navíc stepovat.
torst

Příspěvek od torst »

Včera na zkoušce "bokovky" jsem vytah Thundera a protože se mi nechtělo vybalovat krabičky a channel switch, bral jsem to přes G1on (Thunder preamp sim) do koncáku. Hrálo to výborně, zvyk jsem si až tak, že když jsem na chvíli odpojil ZOOM a použil hlavovej preamp, už bylo těch basů a pumpování zbytečně moc a dohrál jsem zas na ZOOM.

Ještě k tý editaci : chápu správně, že soubory s koncovkou .g3xa nebo g3xp fungujou jak na ZOOM G3X tak na G3 upgradovanej na v.2 (6 krabiček v řadě). Resp. že .g3a funguje jen pro G3 před upgrade (3 efekty). Protože kolegovi co má G3 (doufám v.2) posílám ty .g3xa , tak si nejsem jistej, jestli je dokáže načíst.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

By se ti ozval, kdyby to nemohl přečíst. Jinak jsem nejspíše našel "svůj" zvuk akustické simulace. S tím AIR to je to pravé. K tomu trochu reverbu a jsem happy jako flea :). Večer uploadnu nastavení do uložiště.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“