Kytara made in indonesia

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
José

Re: Kytara made in indonesia

Příspěvek od José »

Za prvé, vkládáš mi ,,do úst'' něco, co jsem neřekl. Za druhé, neholduju starým časům, jen kvalitnímu řemeslu, které je asi pořád stejně těžké najít. A dřív ty Martensky kvalitnější byly, ať je dělal kdokoli, a to že dneska dělají šunty nevděčíme asii, ale ekonomické politice firmy.. A myslím, že to samé si myslí i del. Ale jsme úplně mimo téma. A co si to po sobě tak čtu, zjišťuju, že si mě pěkně vytrolil.. :D
Ale svým bojem proti vintážistům, už se trochu zaslepuješ. Bacha na to! :wink:
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Pánové del a José,
bohužel nastal konec starým časům, Martensky jste si tady rozpitvali sami, k tomu jen dodám, že kanady jsou taky držáky a vydrží při pečlivém krémování kozím sádlem i třicet let.
Pokud žiješ v realitě, kde se šijou fraky na míru z nejlepšího anglického saténu a kytary hoblíkem doma v kumbálku obdělává mistr kytarář z nejvybranějších dřev, tak jsi šťastný člověk.
Bohužel moje realita je teda jiná.
Myslím si, že vyrobky z číny, nejen boty budou stejné jako by se dělaly v těch nejkultovnějších amerických či anglických městech pokud mají stejnou linku, material a technologii.
Nebo mi chceš říct, že Line6M13 by mi hrál jinak kdyby ho vyrobili v usa a ne v číně..atd?
No téma bylo kytary z Indonesie ne?
José

Příspěvek od José »

arcilucifer píše:Pánové del a José,
Pokud žiješ v realitě, kde se šijou fraky na míru z nejlepšího anglického saténu a kytary hoblíkem doma v kumbálku obdělává mistr kytarář z nejvybranějších dřev, tak jsi šťastný člověk.
Když na to člověk má, proč ne? Není to kupodivu ani neobvyklé, podívej se třeba na díla uživatele tomaskra. A i mistr se může utnout, ale když daný člověk žije ze své kvalitní pověsti, dá si kurňa majzla na kontrolu..
arcilucifer píše:Myslím si, že vyrobky z číny, nejen boty budou stejné jako by se dělaly v těch nejkultovnějších amerických či anglických městech pokud mají stejnou linku, material a technologii.
Kdybys dodal ještě výstupní kontrolu proč nesouhlasit. Já nejsem zastánce věci proudly made in USA. Toho jste ze mne udělali vy. Já jen říkám, že dřív byly Marteny kvalitnější, ale souvislost s místem výroby je sekundární. Primární je, jak jsem psal dříve, s ekonomickou politikou firmy. Věřím, že kdyby ve firmě byla kvalita na prvním místě, jsou schopni dělat kvalitní věci v číně/inonésii, bať tento předpoklad splněný není a to jsem ze své zkušenosti konstatoval.
Zpět ke kytarám, zmiňuješ materiál a ten je v asii poněkud jinačí, přírodu ochc*vat ještě neumíme, nebo je to neúměrně drahé a kvalita dřeva je úměrná mimojiné klimatickým podmínkám a že je tam většinu roku teplo a vlhko prostě neovlivní ani fender. To že někteří výrobci dřevo nenechají ani vyschnout je další faktor, často úměrný ceně...
arcilucifer píše:Nebo mi chceš říct, že Line6M13 by mi hrál jinak kdyby ho vyrobili v usa a ne v číně..atd?
No téma bylo kytary z Indonesie ne?

Tady srovnáváš jablka s hruškama. Produkty tohoto rázu nejsou tolik závislé na přírodních podmínkách, ale podobná analogie se dá najít i tu. Když na pérka přepínačů použiješ mizernou čínskou ocel, dřív ti odejdou..
Tak a tím se vracíme k původní záležitosti. Kvalita hardwaru.Zkus se zeptat pár bubeníků, proč používají drahý hardware i když se na zvuku nepodílí? (Třeba proto, že jim šibenice stagg za týden odejde) Tak kde je zakopanej pes? Ale to jen tak mimochodem, sám vlastním dva nástroje z indonésie a hrajou. Třetí nástroj mám osazený levným hardwarem a zatím taky drží..
del

Příspěvek od del »

hyenik píše:
José píše:...hromada lidí, kteří pamatují ty originály. Písnička je skoro všude stejná, ...
no jo, ale to "plati" vsude, stare zlate casy, kdy se jeste holky neholily ;)
takze pisnicka to muze byt leda tak stejne falesna, nostalgie je svi*ne prolhana ...

a pak zbyva jenom filozoficka otazka, jestli dnes vubec nekdo stoji o 20 let stare boty, auta nebo fungujici kazetaky? 8)
Tohle s nostalgií nesouvisí, můžeš se snažit sebevíc. Nostalgie je klam, my se tu bavíme o faktech. Stejně tak to nesouvisí s tím, jestli chci 20 let starý boty. Pointa je úplně někde jinde. Vzhledem k tomu, že řemeslo v posledních letech kvete, tak bych řekl, že lidi stojí o kvalitu (zákon trhu je mocný). Dneska se dají koupit na internetu zakázkové kvalitní a i ručně dělané produkty, od blbých sušenek a dortů přes šperky, oděv, obuv až po nábytek, zbraně nebo hudební nástroje. Kdo chce, tu kvalitu si najde a zaplatí.

Co se týče toho, že by měl být výrobek stejný bez ohledu na zemi, kdyby se jednalo o stejnou linku, materiál a technologii - tohle sice logiku má, ale otázka je, jestli mají tu stejnou technologii, materiál a linku, protože jinak se tady plácáme v rovině kdyby. Já totiž moc nevěřím tomu, že cenová politika produktů je jen o levné pracovní síle (navíc už jen ta levná pracovní síla se nerovná kvalitní nebo odborná). Určitě ale věřím tomu, že komunista si dokáže myslet, že umí zázraky.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Vzhledem k tomu, že řemeslo v posledních letech kvete, tak bych řekl, že lidi stojí o kvalitu (zákon trhu je mocný)
Otázka je kolik lidí o kvalitu stojí, věřím, že se najdou.To že je spousta malých butique výrobců všeho je
pochopitelné, lidi by za své peníze rádi chtěli ten TOP.
Realita toho co lidi skutečně dostávají, za co platí je často pěkný oser.( často zaštítěné BioEkoEzoNaturOriginTerror)jo jsem skeptik :D
Ve stavebnictví z pohledu vedení a kontroly staveb( vím, že jsem OT) je dost příkladů jak tě vošmelí i ty nej top firmy. A co jsou ti např.
nábytkáři renom. custom shop značek schopni namontovat.(a ne jen ti) Zákon trhu je mocný - nejnižší náklady, nejvyšší zisk.
Ale neuvěřitelné zážitky s těma nejtop společnostma v čr co nabízej jen kvalitu ti rád řeknu osobně někde u sklenky.
Tím končím flame :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vivat internet.... aneb od nekvalitnich asijskych kytar az po poctive remeslo martensek 8)
Jsou anglicke/cinske celestiony/martensky lepsi/horsi poctivejsi/smesnejsi?
A co na to Jan Tleskač?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Lidé se v zásadě rozhodují a uvažují dvěma způsoby

Jeden způsob by se dal nazvat kritickým myšlením. Tihle lidé lidé se spoléhají na svoje objektivní smysly - když se rozhodují tak objektivně měří různé parametry, porovnávají mezi sebou různé varianty atd.

Tí druzí se rozhodují emocionálně. Tihle lidé lidé se spoléhají na svoje subjektivní smysly - rozhodující je pro ně jejich vlastní pocit, nebo třeba informace, že je něco cenné.

Proto je reklama zaměřená hlavně na emoce.

V tomle vlákně spolu diskutují jak lidé s kritickým myšlením tak i lidé kteří se spoléhají spíše na své emoce a proto se nemohou nikdy úplně shodnout.

Ale ono je to asi jedno. Pokud někdo bude spokojenější s "kytarou ze zlata", ať si ji klidně koupí. Každý si může vybrat, co jeho jest.

Omlouvám se za OT. :wink:
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Ámen.:-)
del

Příspěvek od del »

arcilucifer píše:Ve stavebnictví z pohledu vedení a kontroly staveb( vím, že jsem OT) je dost příkladů jak tě vošmelí i ty nej top firmy. A co jsou ti např.
nábytkáři renom. custom shop značek schopni namontovat.(a ne jen ti) Zákon trhu je mocný - nejnižší náklady, nejvyšší zisk.
Tady bych jen dodal, že obchodní strategie nejnižších nákladů je jen jedna z možných strategií (ta nejrozšířenější). Jsou i jiné obchodní strategie (tržní orientace, diferenciace...).
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Moje zkušenosti s Indonesií:

Ibanez RG 350EX (Cort): perfektní zpracování, trojdílný krk, slušně znějící lípa, moc tenký lak na krku - špiní se dřevo
Cort KX5FR: opět velice kvalitní zpracování, jen tupější lípa
Epiphone LP Special II (Samick): celkem pohoda, pár řemeslnných chyb, které šly snadno odstranit, dobrý mahagon

Takže pokud je to slušná značka, která si hlídá kvalitu, klidně beru Indonesii. Nejspíš je většina z jedné ze dvou velkých továren (Cort a Samick), tam by mělo být vše v pořádku. Je na nich vidět, že se jim nikdo nevěnoval těch několik hodin navíc, aby bylo vše úplně perfektní, je to kvalitní velkovýroba.
rpoho
last.fm: https://www.facebook.com/GRAPHITE-252460698279310/
Bandzone: http://bandzone.cz/graphite

Příspěvek od rpoho »

Wocass píše:Tak já to vezmu čistě ze zkušeností, jsem opravdu hrdým vlastníkem Rg 321mh můj názor je totožný s 90% lidí co jí taky potkali, a to že je to naprosto perfektní nástroj relativně za pár kaček. Je vyrobena v indonesii a až na to, že jsem musel měnit kameny neboť mi neustále praskalo silné e, je vše původní. Drží ladění více než dobře, s výstuhou jsem ještě nehýbal. Na hudebním veletrhu jsem měl možnost hrát na ibány všech cen. kategorií a jediné co bylo poznat z pocitu hry byly rozdíly zda mělo pevnou kobylu nebo floyda a pod. Ale kdyby mi dal někdo do ruky dvě ibanezky jedu japonku za 30k a druhou indonesii za 15k s totožnou konstrukcí, tak nepoznám která je která. U takhle poměrně drahých kytar, kde už se dá předpokládat, že se krk do týdne nezlomí si myslím, že je to jen o pocitu jedince.
Když někomu bude víc vyhovovat to, že je to japonka proč ne. To samé, když někdo řekne, že je pro něj lepší indonesie tak ať je.
Důležité je jaký výsledný zvuk mu vyleze z aparátu a co na to dokáže zahrát. Jak se tu psalo o F1, když mi dáte do ruky prestige za 50k zahraju to samé jako na svoji 321. Jen s rozdílem, že na jednu se mi to bude hrát pohodlněji, ale na kterou? To můžu vědět jen já a pak už záleží zda řeknu pravdu a zda mi uvěříte.

Proto pokud vím tu spoustu zkušených lidí na dotazy jakou kytaru, hodnotí kvality zpracování a použitých dílů. Protože co komu sedne, jak zvukově, tak pohodlím, nikdo poradit nedokáže.

Vlastnil jsem Ibanez JS24P (Indonésie) a JS2400 (Japonsko) a rozdíl mezi nimi byl dost veliký. Kdybych je neměl možnost porovnat (měl jsem je asi 1,5roku společně), nevěřil bych tomu, ale já tu možnost měl. Časem jsem si pořídil ještě jednu JS2400 a tady můžu říct, že pokud bych měl zavázané oči, tak nepoznám, na kterou JS2400 zrovna hraji, což u rozdílu mezi JS2400 a JS24P říci nemohu. Nebudu ale tvrdit, že ta JS24P byla špatná, ale je to nástroj trošku jinde. Zpracování výborné, ale ta dražší řada má příjemnější krk (i když se uvádí stejné hodnoty, ale jsou trochu jiné, JS24P je víc poleno) a zvuk je taky pevnější u JS2400. Moje osobní zkušenost.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Není to trochu srovnávání nesrovnatelného? JS24 je nástroj na úrovni Ibanez Premium řady, zatímco JS2400 je na úrovni Prestige nástrojů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rpoho
last.fm: https://www.facebook.com/GRAPHITE-252460698279310/
Bandzone: http://bandzone.cz/graphite

Příspěvek od rpoho »

Pouze jsem reagoval na toto: Ale kdyby mi dal někdo do ruky dvě ibanezky jednu japonku za 30k a druhou indonesii za 15k s totožnou konstrukcí, tak nepoznám která je která.
Ibanez JS24P a JS2400 jsou konstrukčně stejné. Stejné tremolo, stejný kobylkový snímač, píšou taky stejné rozměry krku, tělo z lípy, stejná ladící mechanika, pražce taky. Jedině krkový snímač je u JS24P The Chopper a u JS2400 Pro Track. Cena nové JS2400 byla (už se nedělá)cca. 58000,-kč a cena nové JS24P je cca. 38000,-kč. Takže proto to srovnání tady být může, a to s výsledkem, že rozdíl tady je a to nejen finanční.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“