"Nové" VHT aparáty
Pravidla fóra
Re: "Nové" VHT aparáty
no vzdyt pisu - proti gustu 
tak mě se líbí malí simpatický kombíčko a lampy sem obědnal od mesy a do předzesilovače dám jako vždy EH 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Takže kombo přelampováno a musim říct že je to totální masakr sice to neni orange, ale už jsem uplně zapoměl jak ten prcek hraje píchnul jsem ho na reprobox kde mám v30 takže ještě udělám výměnu repra, ale opravdu je to totální "nářez" ten čistej zvuk mi hodně připomíná mesu což bych nečekal fakt supr aparát
vřele doporučuji 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, tak přemýšlím, co pořídit místo svojí crate, které se doufám brzy zbavím a do oka mi padla VHT Special 6... Neměl někdo už tu čest si na ní zahrát? A taky by mě zajímalo co si myslíte o možnosti měnit výkonové lampy, např za 6L6, EL34 jak je zmíněno v tomto rozhovoru s tvůrcem ampu... Chtěl bych přes to drtit alternativní rock alá Pixies a občas grunge typu Mudhoney - nejde mi o nějaké extrémní zkreslení, spíš pěknej čistej a lehčí crunch, zbytek bych dohnal krabičkama...
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Už nějakou dobu měly být ty Specialy na kytarách.cz, ale nějak se to zadrhlo. Z toho důvodu pochybuju, že už někdo měl tu čest na to hrát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no takze VHT doslo a prve dojmy su velmi dobre.
Ide o kombo VHT special 6. s 10 palcovym reprom. Handwired in china.
takze kvalita, myslim z vonka je bezproblemov. ziadne chyby, vsetko drzi, nic nie je povolene...
ovladacie prvky su zhora. takze zlava: Power, STBY (v strede stby, hore 6W, dole 3W, pentoda, trioda), veelke cervene svetlo, TONE, VOLUME, input LO, Input HI. Tot Vsjo.
vzadu vystup na repro 4,8,16 OHM a footswitch.
Takze ide o celolampove kombo. 1x 12AX7 a koncak 1x6V6. Repro je VHT Made in china.
no a zaciatok jedno upozornenie. Vobec to nie je kombo na doma!!!
No a k zvuku. ide v podstate o dvojkanal, alebo jednokanal s prepinanim boost, ten sa zapina na volume potenciometri, ten je Push\Pull. hore je boost. ked je vytiahnuty, da sa boost zapinat aj footswitchom, ktory je pribaleny.
zvuk velmi pekny. klasicky lampacik. kulaty, prierazny, a cisty kanal fakt cisty aj pri volume 10\10. lo vstup a half power sa este doma da vytocit aj naplno, ale ostatne uz je k***a hlasne.
gitara v Hi input je oproti Lo input o poznanie prebudenejsi preamp, zvuk za povovicou uz zacina chrcat. a to je este volume znesitelne aj na doma. ale ide aj o snimace. moj gibson 500T dost prebudi aj cisty kanal. SH4 vobec.
BOOST tomu da stavu. je to v podstate klasicky OverDrive. velmi konkretne akordy. fakt pocut kazdu strunu.
Tone control je asi najpouzitelnesie na dvanastej hodine. vlavo je to uz moc temne, vpravo ukricane.
Takze kombo je vlastne dvojkanal. da sa v podstate bezproblemov prepinat cisty a skresleny zvuk, bez nejakeho velkeho volume skoku.
V pohode si rozumie s akoukolvek krabickou, dokonca aj s lampovym preampom.
Repro v pohode ide az do konca Volume drahy. znesie aj vsetko doprava.
Ale najvacsia zabava nastava po zapojeni do VHT4x12. potom to hra ako pittbull. nekecam. beriem to na skusku. pri 3W padam zo stolicky. prehlusi to podla mna kazdeho bubenika na 6W.
za 150 Euro nech uz nikto neriesi na doma tranzistorove kombo. podla mna nejaka rockova muzicka, alebo Jazz sa da hrat na tomto aj s kapelou. bicie, basa... fakt je to nenormale hlasne.
Ide o kombo VHT special 6. s 10 palcovym reprom. Handwired in china.
takze kvalita, myslim z vonka je bezproblemov. ziadne chyby, vsetko drzi, nic nie je povolene...
ovladacie prvky su zhora. takze zlava: Power, STBY (v strede stby, hore 6W, dole 3W, pentoda, trioda), veelke cervene svetlo, TONE, VOLUME, input LO, Input HI. Tot Vsjo.
vzadu vystup na repro 4,8,16 OHM a footswitch.
Takze ide o celolampove kombo. 1x 12AX7 a koncak 1x6V6. Repro je VHT Made in china.
no a zaciatok jedno upozornenie. Vobec to nie je kombo na doma!!!
No a k zvuku. ide v podstate o dvojkanal, alebo jednokanal s prepinanim boost, ten sa zapina na volume potenciometri, ten je Push\Pull. hore je boost. ked je vytiahnuty, da sa boost zapinat aj footswitchom, ktory je pribaleny.
zvuk velmi pekny. klasicky lampacik. kulaty, prierazny, a cisty kanal fakt cisty aj pri volume 10\10. lo vstup a half power sa este doma da vytocit aj naplno, ale ostatne uz je k***a hlasne.
gitara v Hi input je oproti Lo input o poznanie prebudenejsi preamp, zvuk za povovicou uz zacina chrcat. a to je este volume znesitelne aj na doma. ale ide aj o snimace. moj gibson 500T dost prebudi aj cisty kanal. SH4 vobec.
BOOST tomu da stavu. je to v podstate klasicky OverDrive. velmi konkretne akordy. fakt pocut kazdu strunu.
Tone control je asi najpouzitelnesie na dvanastej hodine. vlavo je to uz moc temne, vpravo ukricane.
Takze kombo je vlastne dvojkanal. da sa v podstate bezproblemov prepinat cisty a skresleny zvuk, bez nejakeho velkeho volume skoku.
V pohode si rozumie s akoukolvek krabickou, dokonca aj s lampovym preampom.
Repro v pohode ide az do konca Volume drahy. znesie aj vsetko doprava.
Ale najvacsia zabava nastava po zapojeni do VHT4x12. potom to hra ako pittbull. nekecam. beriem to na skusku. pri 3W padam zo stolicky. prehlusi to podla mna kazdeho bubenika na 6W.
za 150 Euro nech uz nikto neriesi na doma tranzistorove kombo. podla mna nejaka rockova muzicka, alebo Jazz sa da hrat na tomto aj s kapelou. bicie, basa... fakt je to nenormale hlasne.
LP+VHT
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Super, mám neuvěřitelné nutkání si jeden objednat
Rozmyslel bych si jestli tahat 2x12 a hlavu nebo jenom kombíčko, které tu zkušebnu podle mě utáhne.
- tallicaman
Neprotireci si to trosku?p81 píše:...no a zaciatok jedno upozornenie. Vobec to nie je kombo na doma!!!
...za 150 Euro nech uz nikto neriesi na doma tranzistorove kombo...
Jak moc zkresleny zvuk s tim dostanes na panelakovou hlasitost? Asi temer nic, ze? Zni to vubec jeste pri snesitelne hlasitosti jako lampa? Protoze jestli taky ne, tak to na doma cenu opravdu nema...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
dobre, opravim to. Vobec to nie je kombo LEN na doma. myslel som to s tou hlasitostou.tallicaman píše:Neprotireci si to trosku?p81 píše:...no a zaciatok jedno upozornenie. Vobec to nie je kombo na doma!!!
...za 150 Euro nech uz nikto neriesi na doma tranzistorove kombo...![]()
Jak moc zkresleny zvuk s tim dostanes na panelakovou hlasitost? Asi temer nic, ze? Zni to vubec jeste pri snesitelne hlasitosti jako lampa? Protoze jestli taky ne, tak to na doma cenu opravdu nema...
a pri akejkolvek hlasitosti to znie 10000krat lepsie, ako akykolvek tranzistor, pri akejkolvek hlasitosti, ci doma, alebo v skusobni.
BTW: pisal som, ze doma sa to da na 3W a LO input vytocit aj na 10/10.
ad2> akoze higain zvuk z toho nedostanes ani ked to vypecies vsetko doprava. to uz treba dokrmovat.
ale je to 100krat lepsie ako 50W tranzistor nadoma.
LP+VHT
já na něj hrál chvilku v kytarách a rozhodně to neznělo špatně, i když třeba blackheatrt bh5 se mi líbil ještě o něco víc (přišlo mi že hraje o něco dynamičtěji). Jinak bych ale souhlasil s p81, určitě je to kombíčko povedený. Na doma by to myslim nebyl problem právě díky tomu boostu a výkonu 3W. Je fakt že sem nevytočil volume úplně na max. ale i na snesitelnou hlasitost to znělo fajn
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A do jaké hlasitosti se dá udržet čistý zvuk, chtěl bych ho do 2. zkušebny, abych nemusel tahat hlavu s boxem. Když jsem to tak sledoval, tak je teď na kytary.cz akce na kombo Classic 18 za necelých 9.000,- což je podle mě super cena, co myslíte ?
ten clasic udajne za vela nestoji. niekto to tu uz pisal.
ale kazdopadne treba skusit.
ja moj berem na skusku zajtra, takze mozem zreferovat, ci to pojde s bicimi a basou, samozrejme cez 4x12. ten 10palcovy repracik, asi vela vody nezamuti.
ale kazdopadne treba skusit.
ja moj berem na skusku zajtra, takze mozem zreferovat, ci to pojde s bicimi a basou, samozrejme cez 4x12. ten 10palcovy repracik, asi vela vody nezamuti.
LP+VHT
- Nero
- Rádce
No já na tu Classic 6 hrál a špatný mi nepřišel. Takže bych o neviděl tak černobíle 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jen skoda ze na YT nejsou skoro zadne ukazky, delam si totiz na toto kombo zalusk.Nero píše:No já na tu Classic 6 hrál a špatný mi nepřišel. Takže bych o neviděl tak černobíle
- Nero
- Rádce
Jen škoda, že až moc velká část ukázek na YT z principu nemá moc vypovídající hodnotu
Stejak je lepší si na to dojet zahrát...
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem se díval na tu 18W Classic a už není v akci a je zase za 15 
...no, kto zavaha.....bubucci píše:Teď jsem se díval na tu 18W Classic a už není v akci a je zase za 15
LP+VHT
Nevím jestli to tu někde padlo, ale s VHT je to tak, že pan Fryette prodal licenci a velkou část know how, protože prostě vybudoval super firmu, a starání se o ní už ho nebvilo a hlavně mu nabídli částku, která se neodmítá
Splnil se mu americkej sen 
No, a jelikož i jeho jméno je hlavně v usa pojem, tak začal dělat další super aparáty pod svym jménem: Fryette
Tudíš, kdo chce jeho sound, ať si koupí něco od něj
A ne dnešní nový VHT 
No, a jelikož i jeho jméno je hlavně v usa pojem, tak začal dělat další super aparáty pod svym jménem: Fryette
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě to není o tom, že by ho to nebavilo. Asi šlo o ty peníze. S tím know-how si taky moc jistý nejsem, protože nedělají ani jeden podobný model, který dělalo Fryetteho VHT. Nějak mi nešlo o typický VHT sound /ten mám na Pitbullu/ ale spíš o solidní lampové kombo za solidní peníz.boolocks píše:Nevím jestli to tu někde padlo, ale s VHT je to tak, že pan Fryette prodal licenci a velkou část know how, protože prostě vybudoval super firmu, a starání se o ní už ho nebvilo a hlavně mu nabídli částku, která se neodmítáSplnil se mu americkej sen
No, a jelikož i jeho jméno je hlavně v usa pojem, tak začal dělat další super aparáty pod svym jménem: FryetteTudíš, kdo chce jeho sound, ať si koupí něco od něj
A ne dnešní nový VHT
- bazmekgrat
ale kdeze, VHT predali len znacku a logo hlavne kvoli finacnym problemom. Vsetko know how, patenty aj dizajn ostaly majetkom Fryette Design, Incboolocks píše:Nevím jestli to tu někde padlo, ale s VHT je to tak, že pan Fryette prodal licenci a velkou část know how, protože prostě vybudoval super firmu, a starání se o ní už ho nebvilo a hlavně mu nabídli částku, která se neodmítáSplnil se mu americkej sen
No, a jelikož i jeho jméno je hlavně v usa pojem, tak začal dělat další super aparáty pod svym jménem: FryetteTudíš, kdo chce jeho sound, ať si koupí něco od něj
A ne dnešní nový VHT
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12