zelbohu vetsina soucasne produkce ve srovnani s timto trochu blative znim - samo o sobe je to v pohode, dokavad to clovek nesrovna s necim, co ma proste frekvence i jinde nez ve stredobasech
rychloukazka jak twanguje here
Nechce se mi tomu věřit. Kde by se ty 3 kila navrch oproti standardním 4 kg nekomorovaných LP á la 1959 vzaly? Nešlo by to hodit ji na váhu?krade píše: 23.03.2021 9:21 2 kinx: sedm, ty vole, kilo?...to bych nedal...taky si myslim, že les pauly se 70´s maji něco do sebe a myslí si to i john speedo reis z hot snakes a rocket from the crypt, kterej na ně hraje - to je asi lepší berná mince než můj názor...
jo, mam z toho trochu strach, ale Ondrovi Vlkovi verim (nechal jsem u nej uz preprazcovat Jazzmaster a dopadlo to skvele) a tady se to mistama uz pridusujetorst píše: 23.03.2021 9:01 s tím přepražcováním opatrně. Ono to může zvuk hodně změnit. aby sis pak nerval vlasy. P.S.: Myslel jsem, že Deluxe = minihumbuckery?
Před časem jsi psal, že by ses měl dostat k tomu Hladíkovu customu, ještě jsi ho netestnul ?Kinx píše: 24.03.2021 8:54 no pri primym srovnani s tou moji '76 je kamosuv '74 deluxe hodne ve stredech, spis jako SG. Nejvic se ji blizi '11 LP Custom, ten ma taky takovy ostrejsi konkretnejsi vysky, ale ne tolik jako ten muj. Normalne mam na kobylkovym snimaci skoro permanentne stazenou clonu, protoze to je pri beznym pouziti a ocekavani LP zvuku proste hodne ostreale na cistsich zvucich a s fuzzama k nezaplaceni. Bez prehaneni si myslim, ze to ma podobnej objem vyssich frekvenci ve vystupnim signalu jako jazzmaster.
Dobre a kvalitne LP praveze nikdy nebolo blato. Prvotne humbuckre boli navrhnute, aby hrali ako single (P90 konkretne), ale bez brumu. Ta twangovost nie je o javorovom krku, ale celkovej konstrukcii v tej dobe.Kinx píše: 22.03.2021 20:08 ... doda LP tu potrebnou konkretnost a attack aby to nebylo zvukove blato.
V teto situaci je to nerealnegrock píše: 24.03.2021 14:04Před časem jsi psal, že by ses měl dostat k tomu Hladíkovu customu, ještě jsi ho netestnul ?Kinx píše: 24.03.2021 8:54 no pri primym srovnani s tou moji '76 je kamosuv '74 deluxe hodne ve stredech, spis jako SG. Nejvic se ji blizi '11 LP Custom, ten ma taky takovy ostrejsi konkretnejsi vysky, ale ne tolik jako ten muj. Normalne mam na kobylkovym snimaci skoro permanentne stazenou clonu, protoze to je pri beznym pouziti a ocekavani LP zvuku proste hodne ostreale na cistsich zvucich a s fuzzama k nezaplaceni. Bez prehaneni si myslim, ze to ma podobnej objem vyssich frekvenci ve vystupnim signalu jako jazzmaster.
to jsi popsal hezky, tele na steroidech - to je presne to, jak to vnimamvintager píše: 24.03.2021 15:04Dobre a kvalitne LP praveze nikdy nebolo blato. Prvotne humbuckre boli navrhnute, aby hrali ako single (P90 konkretne), ale bez brumu. Ta twangovost nie je o javorovom krku, ale celkovej konstrukcii v tej dobe.Kinx píše: 22.03.2021 20:08 ... doda LP tu potrebnou konkretnost a attack aby to nebylo zvukove blato.
Moj custom, co ma t-topy, tie su velmi ciste a citatelne, kobylka vie hrat presne ten tele na steroidoch zvuk. V porovnani s nimi bolo kombo 498/490 v Studiu ciste blato, ale to fakt zavisi aj od konkretneho kusu.