Taky tak hrajuj ..Nero píše:Dělám to stejně... Nejvariabilnější řešení co se týče dalšího postupu hraní prstů...Red Bull píše:Já hraju powery asi tak.Tři prsty ukatovák,prsteník,malíček.
Př. Ukazovák nota G (E struna)
Prsteník nota D (A struna)
Malíček nota A (D struna)
Tab:
D 5
A 5
E 3
Chápete?
Každym prstem jedna struna!
Zlozvyky na kytaře
Pravidla fóra
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
tak, vypěstoval sem si další chybu v technice. tentokrát je to tak že se dlaní, spíš jen kousíčkem, kloubem na konci ukazováku mám tendenci dotýkat krku, ruka je rovnoběžně se zemí, první články všech prstů stejně jako ruka, a zbytek prstů tak nějak zkroucenej abych dosáhl na hmatník, je to dost omezující, já vím, mám se tooh zbavit ale ne a ne najít dobrou polohu ruky...
No,já mám ručku malou, a celou jí krk objímám,že když nehraju na E,tak jí tlumim palcem..a nedovedu to tlumit jinak, tak tam ten palec musim mít...zdá se mi,že mě to ňák neomezuje,naučil sem se když hraju sólo na vyšších strunách, dát ten palec přes všecky horní co nehraju,ale přijde mi to divný,může to v něčem hodně limitovat pozdějc?Graywolf píše:tak, vypěstoval sem si další chybu v technice. tentokrát je to tak že se dlaní, spíš jen kousíčkem, kloubem na konci ukazováku mám tendenci dotýkat krku, ruka je rovnoběžně se zemí, první články všech prstů stejně jako ruka, a zbytek prstů tak nějak zkroucenej abych dosáhl na hmatník, je to dost omezující, já vím, mám se tooh zbavit ale ne a ne najít dobrou polohu ruky...
dobře, další zlozvyk, kterej mám čím dál tím horší, a než to dlouho vysvětlovat, udělal sem velmi komický náčrtek v malování který vypadá jak kdyby to dělalo 8mileté dítě....
ale myslím že je výstižnej
http://img186.imageshack.us/img186/7757/rukavd0.jpg
nesmějte se obrázku, poraďte ruce
mám problém že i když vím kde je zakopanej pes, v úhlu mezi dlaní a prvním článkem prstu a nejsem schopnej tu ruku dát do správně polohy... je to jak kdybych se snažil hejbat vlasama... nedokážu ju tam dát ani když nehraju a jen držím prsty na hmatníku.. takže rada, začni cvičit pomalu ale dobře je zbytečná.
ale myslím že je výstižnej
http://img186.imageshack.us/img186/7757/rukavd0.jpg
nesmějte se obrázku, poraďte ruce
mám problém že i když vím kde je zakopanej pes, v úhlu mezi dlaní a prvním článkem prstu a nejsem schopnej tu ruku dát do správně polohy... je to jak kdybych se snažil hejbat vlasama... nedokážu ju tam dát ani když nehraju a jen držím prsty na hmatníku.. takže rada, začni cvičit pomalu ale dobře je zbytečná.
Sice nevím v čem přesně vězí tvůj problém,ale já tam jenom vidím,že hmatník tím palcem držíš podle mě moc velkou částí palce...ja ho přitlačuju jen špičkou place,tím pak tu dlaň můžeš natáčet a tím asi měnit ten úhel toho prstu,jak si říkal
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
Jinak s těma power chordama,tak je hraju jen pomocí ukazováčku a prsteníčku,ale když už sou to nějaké jinší(jako v Blitzkrieg bop od Ramones,nebo na začátku wake me up when september...)Tak to teda hraju všema prstama...
Kód: Vybrat vše
h-------------------
g-----------6------
d-----------7-----
a-----------7----
e-----------5-----Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
- misadlouhy
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To už není power chord, ale část klasického A-dur drženého v barré... (Kvůli tý tercii, co držíš na 6. pražci géčka)Y06hurt píše:Jinak s těma power chordama,tak je hraju jen pomocí ukazováčku a prsteníčku,ale když už sou to nějaké jinší(jako v Blitzkrieg bop od Ramones,nebo na začátku wake me up when september...)Tak to teda hraju všema prstama...Kód: Vybrat vše
h------------------- g-----------6------ d-----------7----- a-----------7---- e-----------5-----
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A díky,já se nikdy nevyznal v popsání toho baré,když hraju
Tak je to pro mě sedmička z éčka
nikdy sem nevěděl že se to popisuje ještě aji jinak...pokud to někdo budete vědět, popř budete mít nějakej odkaz na stranku kde bych se to mohl naučit,díky předem 
Kód: Vybrat vše
D--5---
A--5---
E--7---Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
- Nero
- Rádce
No dík,snad to nějak zvládnu,ale obávám se že se zas nikdy nedokopu do toho naučit se to a budu zas hrát 6-ku na Áčku atd.. 
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
Yô6hµ®±
- Nero
- Rádce
Zdravim...
Hral jsem asi rok bez trsatka(opovrhujic timto nastrojem
), ale pak jsem byl na jednom vzdelavacim koncerte a tam mi doslo, ze bez trsatka tak jako ten chlapik to claptonovo solo nidky nezahraju
. takze ted hraju asi 2 mesice s trsatkem, a stava se mi takova vec, ze kdyz hraju riffy typu different world od maidnu, I od sabathhu, nebo treba Smoka(proste hlavne rychly(obcas i pomaly, ale presny jako smoke) na spodnich 4 strunach EADG), tak misto fixace ruky malickem fixuju polozenim casti zapesti nad struny, a bohuzel se mi obcas stava, ze to prenesu i na E a H a tam fixuju o struny, coz asi moc dobre neni. kazdopadne se mitak hraje daleko lip, presnejc a rychlejc...
tak co, je to zlozvyk?
diky moc
Hral jsem asi rok bez trsatka(opovrhujic timto nastrojem
tak co, je to zlozvyk?
diky moc
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Mam za to, že tlumit by se mělo malíkovou hranou, a malíková hrana do zápěstí trochu zasahuje...
Podle mě to zlozvyk není, taky to hraju, kór ve chvíli, kdy hraju víc u krku a nemám nejmenší problémy s rychlostí, přesností atd...
Mimoto při hře trsátkem tlumim palcem a to už je aspoň trochu divný, tohohle zvyku bych se tolik nebál...
Podle mě to zlozvyk není, taky to hraju, kór ve chvíli, kdy hraju víc u krku a nemám nejmenší problémy s rychlostí, přesností atd...
Mimoto při hře trsátkem tlumim palcem a to už je aspoň trochu divný, tohohle zvyku bych se tolik nebál...
Die Hard or Die Home
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslim, ze je to jedine dobre, hlavne u vybrnkavacek, kde treba skaces pres struny - tam clovek potrebuje nejakej zachytnej bod a kobylka (pripadne prostor kolem ni) je IMHO idealni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele: