Nejlehčí písnička pro začátečníky???

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Fořt

Re: Nejlehčí písnička pro začátečníky???

Příspěvek od Fořt »

filo01 píše:Judas Priest - Breaking the law
United ze stejného alba je snad ještě lehčí ...
(pamatujete ještě její cover V tu ránu - Citron se Standou Hranickým?)
filo01

Příspěvek od filo01 »

No, on v podstatě celý British Steel je výborný cvičící materiál pro začátečníky, United nevyjímaje
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tohle je exclusivní písnička pro úplné začatečníky.Velmi lehká,střídají se 3 lehké akordy,opravdu ideální!!!Navíc velmi povedená!

Patrick Wolf-Wind In The Wires

http://www.youtube.com/watch?v=M7ukDMnTfkE

Nevím,jestli můžu dát i link na tab.Snad ano,kdyžtak se omlouvám.

http://tabs.ultimate-guitar.com/p/patri ... es_crd.htm
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

vsechny tipy tu uz byly receny, takze spis prispeju zdrojem tabulatur a vysvetleni. hodne se mi osvedcil youtube kanal CifraTV. mluvi sice spanelsky/portugalsky, takze jim nerozumite ani slovo, ale ty postupy na tabulaturach predvadeji tak jednodusse, polopate a precizne, ze se z toho kdokoliv musi naucit cokoliv.

vlastne jsem si vzpomnel na jeden song pro zacatecniky. green day - wake me up when september ends. hezky song a ma hlavne extremne vysoky "chick effect" (ten efekt, kdy vam pomaha pri baleni holek :D)
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
marshall

Příspěvek od marshall »

:mrgreen: zkus něco od visáčů traktor opravdu není těžkej a Vlasta už vůbec ne :!:
kapostefi

Příspěvek od kapostefi »

Může mi tu prosím někdo objasnit, jak by zahrál třeba již zmiňovanou Vlastu přes akordy? Ještě hře na zkreslený zvuk nerozumím. Ve Vlastě se točí pořád dokola A G C E A G C. Nevím ale, přes jaké struny mám hrát. Třeba u toho Gčka se hraje přes všechny struny a u Ačka jen přes 3? Platí u toho (obecně) nějaké pravidlo?
Předem díky moc :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli hraješ powerchordy, tak u všeho můžeš hrát přes 3 struny. Pokud bys náhodou hrál standardní akordy, což ale asi u Visáčů nehrozí, hraješ ty struny, které do patřičného akordu patří.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Ale hrozí... punk se hraje taky plnejma akordama. Co jsem viděl Hrocha i Pixíse na koncertech, tak jedou hodně v akordech.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kouknul jsem na nějaký živák na YT té zmíněné Vlasty a mastí tam powery.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Ajo. Asi hoši zlenivěli, páč správnej punk je na nízkém gainu v plných akordech, no ni...
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
zanzibar

Tříakordové písničky pro úplné začátečníky

Příspěvek od zanzibar »

Zdravím vás,

V tomto topicu bych si přál, abychom si mezi sebou doporučili písničky na kterých by se mělo začínat od úplné píky. Nějaký ten popis úplných začátků, at už vašich či přátel. Inspirace pro začínající hráče na akustickou (westernovou) kytaru, jako jsem například já. Díky

( případné nepřesnosti nebo špatné zařazení berte prosím tolerantně - je to můj první příspěvek - díky )

Zanzibar
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 19.08.2014 8:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučení tématu
akustika: Ibanez V (11 Elixir)
elektrika: Fender Bullet Squier (10 Elixir)

kombo: Craft FW15
jastud

Re: Tříakordové písničky pro úplné začátečníky

Příspěvek od jastud »

Naposledy upravil(a) rotten77 dne 19.08.2014 8:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučení tématu a přidání citace
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nicolas píše:Tohle je exclusivní písnička pro úplné začatečníky.Velmi lehká,střídají se 3 lehké akordy,opravdu ideální!!!Navíc velmi povedená!

Patrick Wolf-Wind In The Wires

http://www.youtube.com/watch?v=M7ukDMnTfkE

Nevím,jestli můžu dát i link na tab.Snad ano,kdyžtak se omlouvám.

http://tabs.ultimate-guitar.com/p/patri ... es_crd.htm
Nu, jednoduchá je, ale velmi krásná. Je to dáno aranží, množstvím motivů na různé nástroje a exklusivním unisino zpěvem v oktávách s nádherným témbrem. Chcu vidět, jak to začátečník - jednotlivec s levnou španělou dá. :?

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Zdenekk
last.fm: Lindenberg

Skladby pro začátečníka na elektriku

Příspěvek od Zdenekk »

Zdravím všechny. Jsem začátečník a pustil jsem do hraní na elektriku po hlavě. Měl jsem pouze akordové základy z akustiky. Stala se mi ale nemilá věc, že jsem se zasekl a nevím jak dál, proto žádám o rady a tipy. Naučil jsem se asi 4 skladby. Dvě od ACDC a pak Metallica Enter the sandman a Nirvana smells like teen spirit. Poté jsem se naučil pentatoniku a vyhrával si do bluesovek, ale už mě z toho, když to řeknu velmi slušně hrabe hrát to stejné pořád dokola. Nemůžu se hnout a dost mě to mrzí. Cokoliv si najdu, že se mě libí skončím u prvního taktu jelikož je to těžké, nebo je to celé podladěné a jelikož mám zámky tak bych se uladil. Byl by mi někdo ochotný poradit nějaké skladby, které nejsou příliš náročné a jsou vhodné pro začátečníka? Je mi jasné, že člověk nezahraje vše hned. Případně jak se z tohoto bloku vymotat pokud to někdo zažil :D . Samotného mě to štve.... kolikrát dojde kamarád, který hraje roky a zahraje toho spoustu, ale my si za 15 min přehrajeme 4 písničky, které umím a můžeme skončil. Chtěl bych poradit něco známého a tvrdšího rázu případně i nějaké vyhrávky. Prostě cokoliv co by mě nějak vedlo k zlepšování. Nyní jsem začal Wasting love ale zatím žádná sláva.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Judas Priest - Breaking the Love / United
Accept - Shake Your Heads
Iron Maiden - Running Free
Metallica - For Whom the Bell Tolls
Running Wild - Genghis Khan
Twisted Sister - We're Not Gonna Take It
Joan Jett - I Love RnR
starypard

Příspěvek od starypard »

Fořte, ty Judas .... to snad ne!!! Rok jsem je hrál, skoro všechny .... Ta první píseň se přece jmenuje jinak a také má celá úplně jiný smysl!!!! A United je dost těžká píseň, pro začátečníka. Ono to vypadá jednoduše, ale když nejsi dost přesný a také nemáš dost citu pro frázování věci a akcentování dob, je z toho s****a, působí to pak levně a neumětelsky. Také tam jsou změny rytmu, to se musí uhrát správně, také aby to prostě dobře znělo. A ne vždy a každému to vyjde. United nedoporučuji. To by kapela musela šlapat jako řemen (a jemuto asi moc nešlape).
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Jako skoro všechny skladby JP?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

starypard píše: 25.01.2019 18:32 Fořte, ty Judas .... to snad ne!!! Rok jsem je hrál, skoro všechny .... Ta první píseň se přece jmenuje jinak a také má celá úplně jiný smysl!!!! A United je dost těžká píseň, pro začátečníka. Ono to vypadá jednoduše, ale když nejsi dost přesný a také nemáš dost citu pro frázování věci a akcentování dob, je z toho s****a, působí to pak levně a neumětelsky. Také tam jsou změny rytmu, to se musí uhrát správně, také aby to prostě dobře znělo. A ne vždy a každému to vyjde. United nedoporučuji. To by kapela musela šlapat jako řemen (a jemuto asi moc nešlape).
Sorry, samozřejmě vím, že Law, to zase zapracovala nějaká automatická oprava ...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Hlavně je základ vše hrát nejdřív pomalu a postupně zrychlovat. Taky jsem to dřív v začátcích nedělal a nebyl jsem schopný zahrát rychlejší veci. Takže zacit klidme na 50 procentech a zrychlovat až si to zautomatizujes. To je jediný způsob jak se posunout dál. Další tip je, že nemusíš hrát celé skladby. Pak se většinou zaseknes na sólech atd. Nauč se třeba jen základní riff nebo doprovodnou kytaru.

Zkus
Pixies - where is my mind
U2 - Sunday bloody Sunday (a hrat to v základní poloze, na YouTube jsou určitě podklady transponované o půltón nahoru nebo je spousta free programů které ti skladbu transponuji)
Black Sabbath - Paranoid
Led Zeppelin - Stairway to heaven, pak ústřední riffy spousty dalších songů (blackdog, Babe I'm gonna leave you atd), celé songy jsou asi tezke.
Nirvana fakticky vsechno
PeckovníkTom

Příspěvek od PeckovníkTom »

90% všeho od Green Day jestli tě baví powerakordy :D a Marilyn Manson má taky easy věci např Sweet Dreams- super rif easy powa kordy....
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“