B.C Rich

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

No nevim.Já bych teda BC Riche nechtěl... Hraju sice taky tvrdší styly,ale až by po mě někdo chtěl,abych mu zahrál něco klidnýho,asi by sebou škubal smíchy po zemi,když by viděl v kontrastu tu hudbu s tvarama kytary.Když už něco ostřejšího,tak možná nějakýho superstrata.
Banhof

Příspěvek od Banhof »

Na B.C.Rich nedám dopustit. Jsou to kvalitní kytary (hlavně ty dražší) ale vše je pouze o image jak vidím. Na B.C.Rich zahraješ vše, i ty pomalejší skladby, důležité je, jak ta kytara hraje a jestli se na ní dobře hraje. Když hraješ dobře není co řešit :twisted:
Nebo se začnem dělit na metalisty, depešáky ap... :D
Wakizashi

Moje nová B.C. Rich Warbeast WMD

Příspěvek od Wakizashi »

Ahoj. napíšu Vám sem takové moje malé srovnání Ibanez Xiphos s moji novou B.C. Rich Warbeast WMD.

Takže obě kytary mají 24 pražců, což je rozhodně dobré.

Warbeast WMD vs XPT700
OFR > Edge III : S ORF má kytarka snad čistější a přesnější projev a vazba z jiných strun je daleko menší + vracení do původní polohy je na lepší úrovní. U toho edge III is raději ani psí kusy nedovoluji. ladění je opět jednodušší u ORF, protože rozlazování jiných strun je daleko menší. FAKT JSEM SE HODNĚ DIVIL, ŽE U ORF MI NEUJÍŽDÍ DALŠÍ STRUNY. Edge III je daleko těžší naladit, ale je to možné a pokud víte jak na to, je to u obou kytar otázka pár minutek.

NATO <= Mahagon. Zde nevím, co bych měl napsat. Někteří se levnějšímu Natu vyhýbají, ale podle mě při použítí high outputových snímačů na dřevě téměř nezálaží. Každopádně mahagon je prověřenější.

Mechaniky Grover >= Ibanezky: Zde nevím, co by mělo být lepší. Fungují korektně oba typy. Grover by ale teoreticky asi měl být lepší.

Rockfield "těžká p***l Fat Ass" a "Mafia" <=> D Activatory: Ty DiMarzia mají připomínat aktivy, znějí super. Stejně tak znějí super i Rockfieldy. Zvuk mi přijde celkem podobný, ale na Rockfieldech se mi snáze dělají umělé flažolety. S moji MT2 na 12o clock, téměř na celém hmatníku bez problému. Co se týče mého komba, je to low end, ale i na něm obě kytary zní moc pěkně. Pěkně ale také podobně. S použítím kvalitnějšího aparátu by mohl být zvukový charakter trošku jiný. Podobnost zvuku možná bude souviset i s použítím MT2 a také můj názor může být velmi subjektivní. :o)

Eben>=Rosewood: Dřevo na hmatníku. někdo má radějí eben, někdo růži. Mně osobně připadá eben příjemnější, ale nemyslím, že by to bylo zas tak důležité. Warbeast také nemá značky na hmatníku, ale jsou na boku. XPT700 má klasické, ale invertované "Himaláje".

Srovnání krků je zajímavé. Xiphos ma jednoznačně užší krk. Tipoval bych to tak o 0,5-1 CM a nedělám si legraci. U Warbeasta je tvar C a u XPT700 něco mezi C a D. Hodně lidí má rádo Jacksonky nebo Ibanezy kvůli uzoučkém "shredder" krku, ale protože mám velké ruce a docela dlouhé prsty, tak se mi ta B.C. krásně drží. A taky nejsem na úrovni, abych kydal jedno sólo za druhým. Takže tohle je asi o osobních preferencích. Oba jsou "neck through", tak snad solosti budou mít radost. Slyšel jsem však, že šroubovaný by měl mít "větší attack".
Akce je nízká u obou kytar. Lepší je u B.C. ale asi jen proto, že jsou tam natáhnuté devítky, nebo je důvod ten, že by XPT700 potřebovala tvrdší struny, protože ty 11 v Dčku při hrábnutí docela dost vibrují (D G hlavně).

Design: Warbeast je spojení dvou modelů - Warlocka a Beasta. Barva je černočervená. Je sexy. Velmi mě nadchnula klasická rohatá hlava. XPT700 má hezký chameleonský vzhled, protože se barva mění pod různými úhly, od zeleně do tmavě červené. Její tvar není tak extrémní, je to takové Xko. Ačkoliv se to zdá divné, na obě kytary se hraje naprosto bezproblémově, pokud sedíte. Nic vás nikde neďoube a neklouže. Snad jen ta BC trošku napadá díky masivnějšímu krku a hlavě ve stoje. To samé ale dělá i Ibaneza. Žádný problém pro metloše :o)

Cena Cca 14k v akci (net) vs 21 700 (kamenný shop: 2008) Za ty peníze je WMDčko od B.C. super koupě, alespoň to moje. Xiphos je také super o tom žádná, ale ta cena udělá hodně. Doporučené ceny jsou vesměs stejné. Asi bych zde napsal, že kromě tremola jsou obě kytary rovnocennými soupeři a mám je obě moc rád.

Buďte prosím tolerantí, a berte v potaz fakt, že tohle srovnání napsal, někdo, kdo se učí jen chvíli.

Doufám, že tohle maličké srovnání někomu pomůže a ještě bych chtěl velmi poděkovat NEROVI.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
rambi555

Příspěvek od rambi555 »

ma ta B.C.Rich Warbeast WMD zeshora na hmatníku nějaký značky???
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Měby by tam být tečky na horní straně hmatníku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nevite nekdo coo jsou zac ty bc rich snimace..? mam zalusk na jednoho mockingbirda ale snimace sou myslim bdsm, ty davaji od nejnizsich modelu..
EDIT
k***a tak sem trochu hledal. ta kytara co chcu ma rockfildy.
tyhle videa sou docela drsny..
http://www.youtube.com/watch?v=gbqKkEpr ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=oKw4vUuP ... re=related
Skořepný Šokátor

Re: B.C Rich

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Hele, já bych se vás rád zeptal (možná to tu někde je, ale já to nenašel :oops: ) jaký jsou rozdíly mezi nato a mahagonem, a palisandrem a ebenem - já bych chtěl někdy v budoucnu jednoho LH Warlocka a ten má nato tělo + eben hmatník a ted' mám SG s mahagonem tělo + palisandr hmatník, jaký jsou mezi těma dřevama rozdíly :?: A prosím kdyžtak nějaký rozepsání - nebo aspoň link kde to je :|
fekál.
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Skořepný Šokátor píše:Hele, já bych se vás rád zeptal (možná to tu někde je, ale já to nenašel :oops: ) jaký jsou rozdíly mezi nato a mahagonem, a palisandrem a ebenem - já bych chtěl někdy v budoucnu jednoho LH Warlocka a ten má nato tělo + eben hmatník a ted' mám SG s mahagonem tělo + palisandr hmatník, jaký jsou mezi těma dřevama rozdíly :?: A prosím kdyžtak nějaký rozepsání - nebo aspoň link kde to je :|
Ahoj. Já ti sem zkusím napsat subjektivní pocity. Mahagon - nato. Nato je náhražka mahagonu. Má podobný zvuk a snad i porovitost dřeva by měla být podobná. Z kytary tak vyloudíš hutnější tón. U Jacksonů z javoru, je to klasicky vyšší, hlavně pro leady. Osobní dojem hehe. Tohle by možná spravil EQ.

Eben a rosewood. Eben mi přijde takový "olejnatější", "máslovější". Hladší na dotek. Spousut lidí ho má raději než růži, ale je to celkem jedno, řekl bych. Pro mě je na něj rozhodně lepší pohled.
Naposledy upravil(a) Wakizashi dne 23.01.2010 13:11, celkem upraveno 1 x.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Skořepný Šokátor

Díky, Wakizashi :wink:
fekál.
Skořepný Šokátor

Re:

pigdestroyer píše:ale je videt ze bc rich ma fakt rad :)
No...http://www.youtube.com/watch?v=BfnHaPrD ... re=channel 7:20 :?
fekál.
Wakizashi

Re: Re:

Příspěvek od Wakizashi »

Skořepný Šokátor píše:
pigdestroyer píše:ale je videt ze bc rich ma fakt rad :)
No...http://www.youtube.com/watch?v=BfnHaPrD ... re=channel 7:20 :?

Má tam i srovnání jeho Warlocka s Explorer Reissue 84. Warlock owns all. Akorát je tu teď drahý. Před rokem stál asi 21k a teď 26k...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Wakizashi píše:Má tam i srovnání jeho Warlocka s Explorer Reissue 84. Warlock owns all. Akorát je tu teď drahý. Před rokem stál asi 21k a teď 26k...
A padá na palici.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

woro90 píše:
Wakizashi píše:Má tam i srovnání jeho Warlocka s Explorer Reissue 84. Warlock owns all. Akorát je tu teď drahý. Před rokem stál asi 21k a teď 26k...
A padá na palici.

Řeší tlustý drsný pás. A jak říká i pán z videa. Neck so smooth... že mu to problém nedělá. Mně taky ne (levný 8cm široký Warwich)
hokop

Příspěvek od hokop »

Hrál někdo na http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... x-7289.php ? Vyplatí se to koupit nebo je lepší čekat, až se na bazaru objeví nějaká z těch vyšších sérií Mockingbirdů?
Ibanez RG 350, Laney LX20
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

hokop píše:Hrál někdo na http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... x-7289.php ? Vyplatí se to koupit nebo je lepší čekat, až se na bazaru objeví nějaká z těch vyšších sérií Mockingbirdů?
Hrál jsem na starší řadu a nebyla to špatná kytara, ale být tebou tak bych radši počkal. Otázkou je, kolik Mockingbirdů je v oběhu an českém trhu, možná bych se koukl na ebay.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“