Multiefekt hezky poporadku ...

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiefekt hezky poporadku ...

Příspěvek od vasekh »

Přesně tak, pořád to tady opakujeme... na doma není potřeba takováhle věc. U toho stage monitoru platíš za zbytečnou hmotu a výkon, který doma nevyužiješ.
Pokud teda nechceš hrát na sluchátka, tak ideální jsou tzv. studiové monitory - dáš si je třeba k počítači a ještě si na nich můžeš pěkně poslouchat muziku. Efekty uslyšíš ve stereu a budeš si chrochtat rozhodně víc...
https://hudebnibazar.cz/studiove-monitory/310150/
affordano

Příspěvek od affordano »

lt.dan píše: 17.04.2025 12:14 ....a řešme malou lehci bednu (idealne kolem 10kg) na doma a na prenaseni .. A idealne aby ta bedna byla levná...
Když se přidržím tohoto tvého požadavku, tak nearfieldy asi nikam přenášet chtít nebudeš, ty by byly stacionární někde u počítače. Takže zpátky k bednám - už s tím svým Behringerem nechci HF otravovat, ale překvapivě detailně hraje a není to žádný plasťák - dřevo (sice kdovíjaké) potažené kvalitním kobercem, což je praktické ze dvou důvodů - odpadá praskání plastu a je lepší pohlcování akustických odrazů. Levný a lehký je, to zase ano, a má 12'' reprák, což mi vyhovuje.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

ale ja tu malou bednu na doma budu obcas brat vem .. jak jsem psal .. ted treba hraju s jednim kamosem ... chci mit malou bedynku na domaci hrani (doma v 95% hraju stejne treningove na sluchatka), kterou si treba muzu vzit ven a nebo kdyz budeme hrat nekde na nejake party a nebo neco podobnyho ... libi se mi ten format zkosene kompatktni odposlechove bedny jako vyse zminovane

nevim, jestli jsem audiofil, spis asi ne, ale proste chci mit ke kytare dva regulerni aparaty ... velkej aparat (lanyz lfr-212 - ten ted neresime, pro nej uz jsem rozhodnutej) a malej aparat ... ten malej aparat nemusi bejt uplne malej aprat .. mam dobry bedny pripojeny ke kompu jestli jde o tohle .. fractal fm3 lezi pod stolem a je pripojenej kabelem do kompu a zvuk mi jde ven pres pocitac pokud chci ... mam dobry bedny na poslouchani muziky, o to vubec nejde .. ja opravdu chci (i kdyz tomu rikam na doma) opravdovej malej aparat ... proto mi ta mala aktivni odposlechova frfr bedna pripada dobrej napad ...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

z tehlech dvou beden

https://www.thomann.de/cz/behringer_f1220_eurolive.htm
https://www.thomann.de/cz/db_technologi ... s_fm10.htm

se mi proste lib vic ten behringer .. Je levnejsi, ma 2 vstupy, je lehci (ma tech 10kg), ma 12tkuy reprak .. Moje jedina starost a otazka je - bude to mit dobrej zvuk ? bude to mit takovej zvuk, ze na tom budu moc pouzivat poradne ten amp+cab modeling a potom, kdyz z toho prejdu na vetsi bednu, ze ten zvuk proste nebude nekde uplne jinde ? je proste todle regulerni alternativa k malemu kombu ? pouzivaj opravdu lidi co hrajou na kytaru kombinaci jejich multi fx a amp+cab modeleru s takovymhle malym odposlechem a nebo si mam koupit nejake levenejsi a mensi "modelingove" kombo ? (teda jestli je modelingove kombo to, co si myslim)
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Mám několik let tohle https://www.thomann.de/cz/behringer_b112d.htm a naprosto bez problémů, jak zvukově, tak výdrží, když je potřeba připojím ho ke Kemperu, el. bicím, jako odposlech na pódiu, přenos zpěvu ven z mikrofonu, nebo klidně na párty muzika z mobilu... Za ty prachy naprosto bezkonkureční věc, budu obědnávat ještě jeden+ stojany... Navíc další dva kusy mají kámoši a taky naprostá spokojenost.
affordano

Příspěvek od affordano »

It.dan:
...je proste todle regulerni alternativa k malemu kombu ? pouzivaj opravdu lidi co hrajou na kytaru kombinaci jejich multi fx a amp+cab modeleru s takovymhle malym odposlechem?
Regulerní alternativa to je, možná budeš překvapen, že ti to s Fractalem bude hrát o dost líp než malé kombo. A jak psal Pavel 815, máš tam víc možností využití. Přečti si recenze na Thomannovi, tam se dozvíš jak to lidi používají a jak jsou spokojeni. Pokud nenarazíš vyloženě na vadnej kus, tak budeš v pohodě, když se ti to nebude líbit, pošleš Thomannovi zpátky...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

jeste mam jednu posledni otazku .... ten behringer ma equalizer ... jak se nastavuje ekvalizer na frfr bedne o.O ... u frfr bych cekal, ze z podstaty veci zadnej eq nebude .. viz napriklad lanyz ma jen kolecko na volume ...

edit: asi se to jen nastavi na nulu (tedy doprostred, mat to high/mid/low -15-0-15) ... kdyz budu hrat potichu, tak si pridam basy, protoze ty mizej vic s ubiranim hlasitosti (jak bylo vyse receno), takze to je vlastne *dalsi vyhoda
affordano

Příspěvek od affordano »

Myslím, že budeš spokojenej, já jsem. Výstup z Fractala píchni pomocí XLR kabelu do vstupu Line In, hlasitost mívám i v kapele max. tak na 3/4 Line Level, záleží jak silný signál tam pustíš z Fractalu, korekce na monitoru mívám většinou všechny na střed, všechny ostatní ovladače na nulu. Můžeš ale experimentovat podle prostředí....
nastavení.jpg
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

uaaa .. diky moc vsem ... ach jo, akorat ho nemaj a bude za par tejdnu :P

jinak fractal je uplne hustej .. cumim na drat ... nechapu, jak jsem doted mohl bez takovyhle krabicky fungovat ... samozrejme hraju i bez amp+cab modelingu na sveho lampoveho lanyze ... z tech fraktalich efektu vyloudim o dost lepsi zvuk nez ze sveho analogoveho pedalboardu .. dost teda akorat ale bojuju s tim nastavenim a ovladanim ... vsechno zatim delam pres pocitac pomoci fm3-edit (a furt se s tim spis seznamuju), samotny ovladani bez pocitace by vyzadovalo nejakej rekvalifikacni kurz :P
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ekvalizér potřebuješ, nehraješ pokaždé ve stejných akustických prostorech. Každý prostor má své rezonanční frekvence, jiné potlačuje. Základní 3 band EQ pomůže rychle dorovnat co je potřeba. Výchozí nastavení je vše na 0 (nebo 12h, prostě střed). Je to stejné jako na kombu.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to lt.dan :
" dost teda akorat ale bojuju s tim nastavenim a ovladanim ... vsechno zatim delam pres pocitac pomoci fm3-edit (a furt se s tim spis seznamuju), samotny ovladani bez pocitace by vyzadovalo nejakej rekvalifikacni kurz :P

Neviem, ako si ďaleko, ale keď pre teba nie je Fractal do budúcnosti nejaká španielska dedina, tak dôležité je, si nastaviť
Preferences Setup, neviem, ako si na tom s anglinou, tak dám aj SK
Ono, z toho potom aj vychádza to nastavenie pri aktualizácii Fractal Bot - fasa bliká červenými očami :)
Tie aktualizácie Firmware sú super, nové aparáty, nové bedne, kadečo, efekty atd.
Lebo keď aktualizuješ Firmware, mal by si resetovať nastavenie a môžeš urobiť 3 typy resetu.
Viac na
https://wiki.fractalaudio.com/wiki/inde ... parameters
https://wiki.fractalaudio.com/wiki/inde ... tegory:FM3
FRACTAL PREFERENCES SETUP.png
FRACTAL PREFERENCES SETUP SK.png
V tomto Setupe, si určuješ, okrem iného, či ti bude svietiť hore na žlto tlačítko Save, pri zmene nejakého parametru, alebo nie.
Ešte malý tip, pri zmene nejakého parametru, hocijakého, ho vrátiš dvojklikom na Ideal nastavenú hodnotu Fractalom, samozrejme, kým ho neuložíš, ako svoj preset, aspoň myslím. Dvojklikom na ten virtuálny poťák.

V FC Edit ( FC Config ) si meníš intenzitu malých displeyou, kontrast a farbu nožných prepínačov.
SETUP FC EDIT.png
Pri hladaní presetov je hore v okne Presets pripinka a keď ju stlačíš, tak meníš presety bez zmiznutia toho okna.
Také detaily, ale fakt potešia.
Pripinka mi chýba na hlavnom Editor okne :evil:
Edit : aj po uložení sa poťák vráti na predvolenú hodnotu Fractalom
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

lt.dan píše: 18.04.2025 10:05 jeste mam jednu posledni otazku .... ten behringer ma equalizer ... jak se nastavuje ekvalizer na frfr bedne o.O ... u frfr bych cekal, ze z podstaty veci zadnej eq nebude .. viz napriklad lanyz ma jen kolecko na volume ...

edit: asi se to jen nastavi na nulu (tedy doprostred, mat to high/mid/low -15-0-15) ... kdyz budu hrat potichu, tak si pridam basy, protoze ty mizej vic s ubiranim hlasitosti (jak bylo vyse receno), takze to je vlastne *dalsi vyhoda
Je to vyloženě podle vkusu každého soudruha, ale v podstatě je to tak, budeš klidně a s výborným zvukem hrát i při minimální hlasitosti, limituje tě jen to, že musí být zvuk silnější, než kytara ,,na sucho,, :D
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

lt.dan píše: 18.04.2025 9:22 tak vyreseno .. diky moc .. jdu do

https://www.thomann.de/cz/behringer_f1220_eurolive.htm
https://www.thomann.de/cz/thomann_cover ... 1220_d.htm

kvuli dvoum vstupum a cene
Ta B112D má taky dva vstupy(výhodou jsou i kombinované konektory XLR/Jack 6,3mm), navíc 1000W a hlavně je vyzkoušená, hmotnost vyšší o cca. 2,5 Kg může možná taky napovědět robustnější materiál...tak to ještě zvaž, jestli není lepší přidat 900,- (nevím odkud jsi, ale klidně bych tě ji nechal vyzkoušet, když tak napiš s.z.)
cid

Příspěvek od cid »

Jenom upozorním, že na stránkách výrobce je uvedena maximální spotřeba B112D - power consumption max. 110W. Rozumíte tomu číslu? Já ne. Nemusí to být špatné zařízení, ale výkon 1000W, který uvádí i výrobce, že je to zesilovač ve třídě třídě D, se mně jeví jako číslo domovní i jako špičkový výkon. Myslím že chápu rozdíl mezi hudebním výkonem, špičkovým výkonem a RMS.
https://www.manua.ls/behringer/eurolive ... anual?p=13
Naposledy upravil(a) cid dne 19.04.2025 19:54, celkem upraveno 1 x.
affordano

Příspěvek od affordano »

Reálně to 1000W určitě nebude, to je marketing. To ten 1220 aspoň deklaruje uvěřitelnějších 250W, i tak bych to reálně viděl/slyšel tak na 150W, což samozřejmě jako alternativa ke kytarovému kombu bohatě stačí...
Placka

Příspěvek od Placka »

Já už radši nic radit nebudu, jen snad poslední poznatek - trochu se občas montuju do zvukariny a měl jsem vsemozny aktivky různých cenových úrovni - Behringery, RCF, FBT, EV, Presonus...a cenovka se prostě promítá do kvality zvuku i zpracování. Každej ať kupuje co chce, ale nejlevnější věci jsou většinou nejlevnější z nějakého důvodu
lt.dan píše: 18.04.2025 10:05 ... u frfr bych cekal, ze z podstaty veci zadnej eq nebude ..
Možné je na čase si říct, že žádná frfr bedna neexistuje, jednotlivý bedny se lineárnímu výstupu víc nebo míň přibližují. Když do toho vstoupi vliv místnosti, ještě se nelinearita zhoršuje. Tohle můžeš trochu kompenzovat právě vestavěným eq. A nebo nemusíš, protože fractal má globál EQ a tím si tohle muzes doladit mnohem přesněji a detailněji.

Doporučuju každýmu se nekdy domluvit s pár kamosema, co máj jiný způsoby poslechu nebo jiný "frfr" bedny. Budete překvapený, jak rozdílné to hraje...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

pavel 815 píše: 19.04.2025 8:08 nevím odkud jsi, ale klidně bych tě ji nechal vyzkoušet, když tak napiš s.z...
diky moc za nabidku, vazim si ji ... jsem z prahy ale s diky odmitnu ... B112D proste ne .. je to v plastu, je to tezsi, ma to vstupy zezadu, nema to eq (neni priorita, ale hodi se) .. to jsou pro me neprekonatelne prekazdky oproti F1220D .. nepochybuju, ze to "bude hrat lip" ... ja si ale vybiram krabicku na hrani na doma a na obcasne prenaseni a zaroven to smeruju jako doplnek "velkymu aparatu" ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Abu píše: 14.04.2025 17:16 Ja mam problem hlavne s takovejma "polospinavejma" zvukama, proste mirny lampovy zkresleni trosku dokopnuty nejakym overdrivem. To z toho digitalu porad neumim dostat. Na klasickym aparatu je to tam samo od sebe, reaguje to na styl hry, prepnuti snimacu atd. Na tom digitalu to porad neni ono.
Tak se musim tomu GX-100 castecne omluvit. Venoval jsem tomu par hodin, prehodnotil a zjednodusil ty dva "programy" se kterejma jsem nebyl spokojen a uz z toho leze skoro to co bych si predstavoval. Ty moznosti jsou tak siroke (pocet modelu zesilovacu a krabicek a jejich kombinaci), ze clovek snadno zabloudi do nejake slepe ulicky a pak je nejlepsi vse smazat a zacit znova odjinud.
Teda jeste nebyl krest ohnem s kapelou....
Hraju výhradně na šrot.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Ještě k té spotřebě, docela jsem se zajímal, jak to vlastně je, když třeba Trace Elliot Elf má výkon 200W a spotřebu udávanou tuším 45 W.
Bylo mi řečeno, že uvádět spotřebu je nějaká nová euro eko ptákovina, přičemž se udává něco jako "průměrná spotřeba". Takže basák se nechá hrát na nějakou průměrnou hlasitost, asi pro jistotu dostane part s hodně pauzama :) a pak se to změří. S reálným (špičkovým) odběrem to ovšem nemá moc společného, a navíc ten D-class si bere víceméně opravdu jenom tolik, kolik opravdu potřebuje a má minimální ztráty.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“